نقد و بررسی کنسول بازی پلی استیشن و ایکس باکس
کنسول بازی، از جذاب ترین و هیجان انگیز ترین ابزار ها و گجت های بازی برای مردم علی الخصوص جوانان می باشد. این دستگاه ها می توانند افراد و گیمر ها را تا ساعت ها پای خود نگه دارند و هیجان و آدرنالین را به طور کامل به آن ها تزریق کنند. در واقع با ارائه اولین کنسول های بازی از شرکت های سونی تحت عنوان پلی استیشن و مایکروسافت تحت عنوان ایکس باکس، افراد زیادی مایل به دریافت و استفاده از آن ها شده اند. این دستگاه ها روز به روز پیشرفته تر و جذاب تر شدند تا بدین لحظه، آخرین نسخه از هر کدام از این شرکت ها، بسیار پیشرفته و فوق العاده با کیفیت تولید شده اند. لذت بازی با هر کدام از این کنسول ها می تواند بسیار زیاد باشد.
همین موضوع باعث شده است مقاله ای تحت عنوان نقد و بررسی کنسول بازی پلی استیشن و ایکس باکس تدارک ببینیم. در این مقاله می خواهیم ابتدا نگاهی کامل به برند سونی و کنسول های پلی استیشن بیندازیم و سپس وارد شرکت مایکروسافت و کنسول ایکس باکس شویم و این دستگاه ها را نیز از ذره بین بررسی رد کنیم. در انتها نیز می خواهیم یک مقایسه تمام عیار میان این دو رقیب سنتی انجام دهیم و بررسی کنیم که کدام کنسول، ارزش خرید بیشتری را دارد. اگر علاقه دارید درباره این شرکت ها اطلاعات بیشتری بدست بیاورید و به طور کامل با آن ها آشنا شوید و در آخر نیز مقایسه ای را از این دو مشاهده نمایید، توصیه می کنیم تا انتهای این مقاله جذاب، همراه ما باشید.
تاریخچه شرکت سونی و کنسول بازی پلی استیشن
۱- پلی استیشن ۱
نخستین کنسول بازی شرکت سونی تحت عنوان پلی استیشن ۱ در سال ۱۹۹۴ و در تاریخ ۳ دسامبر معرفی و راهی بازار شد. این کنسول به طور مستقیم در رقابت با محصولاتی همچون آتاری، سگا، نینتندو و … وارد بازار شد. در زمان معرفی این کنسول، انقلابی در بازی های ویدیویی ایجاد شد و افراد زیادی مایل به خریداری این کنسول شده بودند. در ابتدا سونی نسخه ای از این محصول را وارد بازار کرد که ابعادی بزرگ و طراحی به نسبت حجیمی داشت. سونی در جولای ۲۰۰۰ یک نسخه ی جدید از این محصول را راهی بازار کرد که نام آن Psone بود. در واقع تعداد زیادی از این کنسول وارد ایران شد و به احتمال زیاد اغلب افرادی که این کنسول را دارند، از نوع Psone می باشد.
کنسول بازی پلی استیشن ۱ دارای ابعاد ۱۹۳ در ۱۴۴ در ۳۸ میلی متر و وزن ۹۰۰ گرم می باشد. پردازنده اصلی این محصول LSI R3000 با فرکانس ۳۳ مگاهرتز بوده و رم موجود در آن نیز ۲ مگابایت می باشد. همچنین این کنسول حافظه ذخیره سازی ندارد و خروجی تصویر آن نیز ۷۲۰ در ۴۸۰ می باشد. همچنین این محصول در هنگام عرضه، قیمت ۲۹۹ دلار را داشت.
۲- پلی استیشن ۲
دومین محصولی که توسط سونی عرضه شد، کنسول بازی پلی استیشن ۲ نام دارد. این کنسول که عنوان کنسول نسل ششم را با خود به یدک می کشد، در تاریخ ۴ مارس ۲۰۰۰ معرفی شد. این کنسول نخستین محصولی بود که از DVD پشتیبانی می کرد. همچنین برای بار نخست در این کنسول ها از کارت حافظه استفاده می شد تا بتوان فایل های ذخیره سازی بازی را ثبت کرد. این کنسول نیز مانند نسل قبل خود، در ابتدا در سایزی بزرگ عرضه شد که سونی ۴ سال بعد یعنی در سپتامبر سال ۲۰۰۴، نسخه ای جدید را راهی بازار کرد که دارای ابعادی کوچک تر نسبت به این مدل بود. نام این نسخه Slimline بود و تغییراتی نظیر کاهش صدا و اضافه شدن درگاه شبکه را در خود می دید.
کنسول بازی پلی استیشن ۲ ، دارای ابعاد ۳۰۲ در ۱۸۲ در ۷۸ میلی متر و وزن ۲.۱۷ کیلوگرم می باشد. این محصول دارای پردازنده Emotion Engine با فرکانس ۲۹۵ مگاهرتز بوده و رم موجود در آن ۳۲ مگابایت می باشد. این محصول دارای درگاه حافظه ذخیره سازی ۸ مگابایتی بوده و خروجی تصویر آن نیز ۱۲۸۰ در ۱۰۲۴ می باشد. همچنین این محصول نیز در هنگام عرضه، قیمت ۲۹۹ دلار داشت.
۳- کنسول بازی پلی استیشن ۳
سومین نسل از کنسول های بازی سونی در تاریخ ۱۱ نوامبر ۲۰۰۶ و تحت عنوان پلی استیشن ۳ راهی بازار شد. سونی در این کنسول خود، از درایو Blu-Ray استفاده کرد و به همین سبب، قیمت این محصول در جهشی دو برابری، به ۶۰۰ دلار رسید. این محصول دارای ابعاد ۲۷۴ در ۳۲۵ در ۹۹ میلی متر بوده و وزن آن نیز به ۵ کیلوگرم می رسد. پردازنده اصلی این کنسول Cell با فرکانس ۳.۲ گیگاهرتزی بوده و رم موجود در آن نیز ۲۵۶ مگابایت GDDR3 VRAM در کنار رم ۲۵۶ مگابایتی XDR RAM می باشد. میزان حافظه ذخیره سازی این محصول در مقایسه با نسل های قبلی خود افزایش یافته و این میزان در مقادیر مختلفی همچون ۲۰، ۶۰ و ۸۰ گیگابایت قابل انتخاب می باشد. خروجی تصویر این محصول ۱۰۸۰ پیکسل بوده و قیمت آن در زمان عرضه برای نسخه های مختلف، متفاوت بوده است. البته قیمت پایه آن برای نسخه ۲۰ گیگابایتی، ۴۹۹ دلار بوده است.
۴- پلی استیشن ۴
در تاریخ ۱۰ دسامبر ۲۰۱۶ بود که سونی با ارائه کنسول بازی پلی استیشن ۴، انقلابی در این کنسول ها انجام داد و بسیاری از افراد را شگفت زده کرد. این کنسول قدرتمند، بسیار متمایز با سایر نسخه های قبلی خود بوده و افراد زیادی اقدام به خرید آن کردند. این محصول در سه نوع تولید و راهی بازار شد. نسخه ی ابتدایی این محصول معمولی بوده و ابعاد آن مقداری بزرگتر و حجیم تر نسبت به نسخه ی اسلیم که پس از آن معرفی شد، بود. پس از آن نیز نسخه ی پرو از این کنسول ارائه شد که هم حجم بیشتر و هم ابعاد بزرگتری دارد. به عنوان مثال، در پلی استیشن ۴ معمولی، ابعاد ۲۷ در ۳۰ در ۵.۲ سانتی متر را شاهدیم؛ در حالی که این مقادیر در نسخه ی اسلیم، ۲۶ در ۲۸.۳۵ در ۳.۸۵ سانتی متر می باشد. البته این موضوع در سایر موارد مانند توان مصرفی و قدرت نیز خود را نشان می دهد.
آیا میدانستید میتوانید در فروشگاه گنگ پی اس اقدام به خرید پلی استیشن ۴ با گارانتی معتبر و مهلت تست و تعرفه مناسب نمایید؟
در نسخه ی پرو، شاهد کیفیت بیشتر نمایش می باشیم. در واقع اگر نمایشگر 4K دارید، می توانید روی بهبود کیفیت تصویر در نسخه ی پرو حساب باز کنید وگرنه در صورت نداشتن این نمایشگر ها، خرید پلی استیشن ۴ پرو منطقی به نظر نمی رسد.
به طور کلی کنسول بازی پلی استیشن ۴ دارای پردازنده AMD 8 هسته ای با فرکانس ۱.۶ گیگاهرتز بوده و رم آن نیز به ۸ گیگابایت GDDR5 می رسد. همچنین حافظه ذخیره سازی این کنسول در ۲ مقدار ۵۰۰ گیگابایت و ۱ ترابایت، قابل انتخاب است. همچنین این کنسول ها در ۲ نسخه ی درایو دار و دیجیتالی، راهی بازار شده است. خروجی تصویر این کنسول ۱۰۸۰ پیکسل و قیمت آن، ۲۹۹ دلار در نسخه ی پایه می باشد.اگر تمایل به خرید پلی استیشن ۴ دارید با ما تماس بگیرید…
۵- کنسول بازی پلی استیشن ۵
سرانجام آخرین نسل از کنسول بازی سونی، مربوط به پلی استیشن ۵ می باشد. این کنسول در تاریخ ۱۰ نوامبر ۲۰۲۰ معرفی و راهی بازار شد. این محصول در ۲ نسخه ی درایو دار و دیجیتالی راهی بازار شده است. از نظر ابعاد ، به ترتیب نسخه ی درایو دار و دیجیتالی ۳۹۰ در ۱۰۴ در ۲۶۰ میلی متر و ۳۹۰ در ۹۲ در ۲۶۰ میلی متر می باشند و وزن آن ها نیز به ۴.۵ و ۳.۹ کیلوگرم می رسد. پردازنده اصلی این کنسول Zen 2 8 هسته ای می باشد که فرکانس آن ۳.۵ گیگاهرتز است. رم به کار رفته در این محصول ۱۶ گیگابایتی GDDR6 است. برای ذخیره سازی نیز از ۸۲۵ گیگابایت حافظه SSD استفاده شده است. قیمت این محصول در هنگام عرضه و در نسخه ی پایه ی آن، ۴۹۹ دلار می باشد.
تاریخچه شرکت مایکروسافت و کنسول بازی ایکس باکس
۱- ایکس باکس
نخستین کنسول بازی شرکت مایکروسافت با نام ایکس باکس در ۱۵ نوامبر ۲۰۰۱ راهی بازار شد. این کنسول، دارای ابعاد ۳۲۰ در ۱۰۰ در ۲۶۰ میلی متر و وزن ۳.۸ کیلوگرم می باشد. مایکروسافت برای نسخه ی اولیه کنسول های بازی خود، از پردازنده Intel پنتیوم ۳ با فرکانس ۷۳۳ مگاهرتز استفاده کرده است. همچنین رم به کار رفته در این محصول ۶۴ مگابایت DDR و حافظه ذخیره سازی آن نیز ۸ گیگابایت می باشد. در این محصول از درایو DVD نیز استفاده شده است. خروجی تصویر این محصول ۷۲۰ پیکسل می باشد.
۲- ایکس باکس ۳۶۰
پس از گذشت ۴ سال، مایکروسافت کنسول بازی دوم خود را تحت عنوان ایکس باکس ۳۶۰ راهی بازار کرد. این محصول در رقابت با رقبایی همچون پلی استیشن سونی و نینتندو ساخته شد. این محصول دارای ابعاد ۳۱۰ در ۲۷۰ در ۱۰۰ میلی متر و وزن ۳.۵ کیلوگرم می باشد. پردازنده اصلی این کنسول IBM PowerPC 3 هسته ای بوده که فرکانس آن به ۳.۲ گیگاهرتز می رسد. این کنسول دارای رم ۵۱۲ گیگابایت GDDR3 SD RAM بوده و حافظه ذخیره سازی آن نیز به ۲۰ گیگابایت می رسد. خروجی تصویر این محصول ۱۰۸۰ پیکسل و قیمت آن ۳۹۹ دلار می باشد.
کنسول بازی ایکس باکس ۳۶۰ در سال های ۲۰۱۰ و ۲۰۱۳ دستخوش تغییراتی شد و در این سال ها به ترتیب نسخه ی S و E این کنسول راهی بازار شد. این نسخه ها دارای طراحی های باریک، پردازنده قوی تر، پورت های اضافه تر و امکاناتی دیگر می باشد. در واقع مایکروسافت با تغییراتی کوچک و البته سازنده، کنسول خود را تقویت و راهی بازار کرد.
۳- ایکس باکس وان
در ۲۲ نوامبر ۲۰۱۳، شرکت مایکروسافت از جدیدترین کنسول بازی خود تحت عنوان ایکس باکس وان رونمایی کرد. این کنسول دارای ابعاد ۳۳۲ در ۲۷۴ در ۷۸ میلی متر و وزن ۳.۵ کیلوگرم می باشد. پردازنده به کار رفته در این کنسول، AMD 8 هسته ای بوده که دارای فرکانس ۱.۷۵ گیگاهرتز می باشد. رم به کار رفته در این محصول ۸ گیگابایت DDR3 بوده و حافظه ذخیره سازی آن نیز در مقادیر ۵۰۰ گیگابایت و ۱ ترابایت قابل انتخاب می باشد. همچنین خروجی تصویر این کنسول ۱۰۸۰ پیکسل بوده و قیمت آن در نسخه ی پایه، ۴۹۹ دلار می باشد.
البته که ایکس باکس به مانند گذشته، دو نسخه ی ارتقا یافته از کنسول بازی پلی استیشن خود را در سال های ۲۰۱۶ و ۲۰۱۷ تحت عناوین ایکس باکس وان اس و ایکس باکس وان ایکس راهی بازار کرد. ایکس باکس وان اس دارای طراحی کوچکتر، کیفیت تصویر بالاتر، ارتقا پردازنده گرافیکی، افزایش میزان ذخیره سازی و … می باشد. همچنین در سری ایکس این محصول، شاهد کیفیت بالاتر ( 4K ) می باشیم و از پردازنده های قدرتمند تری استفاده شده است.
۴- کنسول بازی ایکس باکس سری ایکس
سرانجام آخرین نسل از کنسول بازی مایکروسافت مربوط به ایکس باکس سری ایکس می باشد. این کنسول در ۱۰ نوامبر ۲۰۲۰ معرفی و راهی بازار شد. این محصول دارای ابعاد ۳۰۱ در ۱۵۱ در ۱۵۱ میلی متر و وزن ۴.۴۵ کیلوگرم می باشد. این محصول دارای پردازنده Zen 2 8 هسته ای با فرکانس ۳.۸ گیگاهرتز می باشد. رم به کار رفته در این محصول ۱۶ گیگابایت GDDR6 بوده و حافظه ذخیره سازی آن نیز ۱ ترابایت از نوع SSD می باشد. خروجی تصویر این کنسول 4K و 8K می باشد و قیمت آن در زمان عرضه، ۴۹۹ دلار می باشد.
مقایسه ای بین پلی استیشن از سونی و ایکس باکس از مایکروسافت
همواره رقابت بین کنسول بازی سونی و مایکروسافت بوده و افراد زیادی برای انتخاب میان این دو کنسول، درگیری های ذهنی دارند. در این بخش از مقاله، می خواهیم یک بررسی کوچک و مقایسه ای در رابطه با این دو کنسول داشته باشیم. در بخش مشخصات و کیفیت تصویر، هر دو کنسول قدرتمند عمل می کنند. اگر بخواهیم به صورت ریز بینانه این موضوع را بررسی کنیم، باید اعتراف کنیم که ایکس باکس سری X از نظر قدرت و کیفیت گرافیکی و همچنین حافظه ذخیره سازی، قدرتمند تر از رقیب خود عمل می کند.
در بخش قیمت، هر دو شرکت دارای کنسول های ارزان و گرانی می باشند. قیمت این دو کنسول تقریبا در یک رده بوده اما در کشورمان می توانید کنسول های ایکس باکس را با قیمتی ارزان تر پیدا کنیم. در بخش بازی ها، بازی هایی که برای کنسول پلی استیشن تولید شده و حتی اختصاصی می باشند، بسیار جذاب تر و هیجان انگیز تر می باشد. در بخش عملکرد، هر دو کنسول قدرتمند عمل می کنند اما زمان باز شدن و بارگیری بازی ها در پلی استیشن مقداری کمتر از ایکس باکس است. یکی از مهم ترین برتری های ایکس باکس، مربوط به بازی ها می باشد. در جدیدترین کنسول پلی استیشن یعنی نسخه ی ۵، بازی های نسل قبل یعنی پلی استیشن ۴ اجرا می شوند اما نسخه های قبلی اجرا نمی شوند. این موضوع برای ایکس باکس صدق نمی کند و در این کنسول حتی می توان بازی های ایکس باکس ۳۶۰ را نیز اجرا کرد.
به طور کلی انتخاب از میان این دو کنسول، کاملا شخصی می باشد و افراد می توانند متناسب با خصوصیات خود، اقدام به انتخاب یکی از این دو کنسول کنند.
چنانچه تمایل به خرید ایکس باکس دارید به سایت ما به نشانی https://gangps.ir مراجعه نمایید.فروشگاه گنگ پی اس یکی از بزرگترین مراجع آنلاین فروش ایکس باکس میباشد.در صورت خرید ایکس باکس از ما مهلت تست ۱۰ روزه و گارانتی معتبر دریافت نمایید…
پر بحثترینها
- رسمی: Death Stranding Director’s Cut برای ایکس باکس عرضه شد
- آیپی Death Stranding دیگر متعلق به سونی نیست
- ۱۰ بازی ویدیویی با گیمپلی عالی و داستان ضعیف
- ویدیو: Marvel’s Spider-Man 2 در حالت Fidelity ویژه PS5 Pro با نرخ فریم ثابت ۶۰ اجرا نمیشود
- دیجیتال فاندری: پلی استیشن ۵ پرو نمیتواند برخی بازیها را با نرخ فریم ۶۰ اجرا کند
- دیجیتال فاندری: کیفیت Horizon Forbidden West روی PS5 Pro معادل با قویترین رایانههای شخصی است
- سونی از ۲۰۲۵ به بعد سالانه بازیهای انحصاری تکنفره بزرگی را برای PS5 عرضه خواهد کرد
- کار ساخت STALKER 2: Heart of Chornobyl به پایان رسید
- ۱۴ دقیقه از گیمپلی Indiana Jones and the Great Circle را مشاهده کنید
- گزارش: ایکس باکس درحال آمادهسازی پیشنمایشهای South of Midnight است
نظرات
تاریخچه سونی انصافا قویه بنظرم ایکسباکس هم میتونه با مدیر کار آمدی مثل فیل اسپنسر به درجات بالایی برسه