بهترین فیلمهای کرهای | از Oldboy تا Parasite
سینمای کره از گذشته تا به امروز فیلمهای خوبی را ارائه داده و در سالهای اخیر نیز توجه مخاطبان جهانی به آن جلب شده است.
سینمای کره روز به روز بهتر میشود و آثار جذابتری را به مخاطبان ارائه میکند که برخی از آنها همچون فیلم انگل (Parasite) توانستند مورد توجه بینندههای سراسر جهان قرار بگیرند. فیلم «انگل» توانست جایزه اسکار بهترین فیلم سال را در ۹۲مین مراسم اسکار بدست بیاورد و تاریخسازی کند.
همین عملکرد فوقالعاده فیلم «انگل» سبب شد تا توجهات نسبت به سینمای کره بیش از قبل شود و بینندهها علاقه بیشتری نسبت به فیلمهای تولید شده در کره جنوبی داشته باشند. با این حال، قبل از فیلم «انگل» نیز آثار بسیار خوبی در سینمای کره ساخته شدهاند که در ادامه به معرفی آنها میپردازیم. همراه با ما باشید.
۱. فیلم انگل (Parasite)
- کارگردان: بونگ جون هو (Bong Joon-ho)
- محصول سال: ۲۰۱۹
- مدت زمان: ۱۳۲ دقیقه
- رده سنی: R
- امتیاز راتن تومیتوز: ۹۸ درصد
فیلم «انگل» شاهکاری از کارگردان بونگ جون هو به شمار میرود که داستانی از خانوادهای از طبقه پایین را به تصویر میکشد، خانوادهای که به درون زندگی خانوادهای ثروتمند و برجسته نفوذ میکنند. این فیلم نه تنها به بیعدالتیهای موجود در جامعه و اختلاف طبقاتی میپردازد بلکه به مشکلات ناشی از سرمایهداری نیز اشاره دارد.
سونگ کانگ هو (Song Kang-ho) توانسته در فیلم «انگل» نقشآفرینی خارقالعاده و جذابی از خودش به جای بگذارد. فیلم «انگل» گاهی اوقات خندهدار و گاهی نیز هولناک است و موفق شد تاثیری محو نشدنی در سینمای بینالمللی بگذارد و به اولین فیلم غیر انگلیسی زبان تبدیل شود که تاکنون توانسته جایزه بهترین فیلم سال اسکار را از آن خود کند.
۲. فیلم شاعری (Poetry)
- کارگردان: لی چانگ دونگ (Lee Chang-dong)
- محصول سال: ۲۰۱۰
- مدت زمان: ۱۳۹ دقیقه
- رده سنی: TV-PG
- امتیاز راتن تومیتوز: ۱۰۰ درصد
فیلم «شاعری» اثری از لی چانگ دونگ است که کارگردانی فیلم سوزاندن (Burning) و فیلم آفتاب پنهان (Secret Sunshine) را در کارنامه خودش دارد و به مسائلی دشوار و تاملبرانگیز میپردازد. موضوع فیلم «شاعری» ناراحتکننده است و کارگردان با دقت و همدلی به آن میپردازد و توانسته به مسئله مردسالاری نیز گذری داشته باشد.
فیلم «شاعری» داستان یانگ می جا را دنبال میکند که به آلزایمر مبتلا شده و در حالی که راز وحشتناکی در مورد نوهاش میداند، به شاعری مشغول میشود. نوه او درگیر یک تجاوز جنسی بوده و حافظه در حال از بین رفتن او نیز باعث شده تا وضعیت برای خود او و نوهاش بدتر شود.
۳. فیلم داستان دو خواهر (A Tale of Two Sisters)
- کارگردان: کیم جی وون (Kim Jee-woon)
- محصول سال: ۲۰۰۳
- مدت زمان: ۱۱۴ دقیقه
- رده سنی: R
- امتیاز راتن تومیتوز: ۸۵ درصد
فیلم «داستان دو خواهر» اثری ترسناک و روانشناختی در مورد دو خواهر است که رابطه بسیار تیره و تاری با نامادری خودشان دارند. همانطور که میتوان حدس زد، نامادری آنها فردی شوم و شیطانی است که بسیار آزاردهنده و دلهرهآور به نظر میرسد.
سو می از بیمارستان روانی به خانهاش باز میگردد و متوجه میشود که اتفاقات عجیبی برای نامادریاش رخ داده و وی رفتاری بد نسبت به او و خواهر جوانترش دارد. پدر آنها نیز در این باره نگرانیهایی دارد و این اتفاقات را به ارواح نسبت میدهد. کارگردان کیم جی وون توانسته داستانی عمیقی درباره از هم پاشیدن یک خانواده را روایت کند که منجر به از هم پاشیدن ذهن و روان نیز میشود.
۴. فیلم خدمتکار (The Housemaid)
- کارگردان: کیم کی یانگ (Kim Ki-young)
- محصول سال: ۱۹۶۰
- مدت زمان: ۹۰ دقیقه
- رده سنی: نامشخص
- امتیاز راتن تومیتوز: ۱۰۰ درصد
فیلم «خدمتکار» اثری کلاسیک و استادانه به شمار میرود که به خوبی توانسته فریب و وحشت داخل خانه را برای بینندهها به نمایش در بیاورد. سکان کارگردانی این فیلم را کیم کی یانگ در دست داشته است، فیلمی که یکی از بهترین آثار سینمای کره جنوبی به شمار میرود و کارگردان فیلم «انگل» یعنی بونگ جون هو در فیلم خود ادای احترام و اشارهای نیز به فیلم «خدمتکار» داشته است.
فیلم «خدمتکار» داستان میونگ سوک را دنبال میکند که خدمتکار خانه کیم دونگ سیک و همسر احساساتی و شکننده وی است. با این حال، این خدمتکار از وضعیت عاطفی صاحب خانه سوء استفاده میکند و او را به رابطهای میکشاند که در نهایت این خانواده را از هم میپاشند.
۵. فیلم شیون (The Wailing)
- کارگردان: نا هانگ جین (Na Hong-jin)
- محصول سال: ۲۰۱۶
- مدت زمان: ۱۵۶ دقیقه
- رده سنی: نامشخص
- امتیاز راتن تومیتوز: ۹۹ درصد
فیلم «شیون» مجموعهای افراطی از داستانهای ترسناک به شمار میرود که درون فضایی ناراحتکننده به تصویر کشیده میشوند. این فیلم سفری دلهرهآور است که به موضوعات مختلفی میپردازد و این مسئله را نشان میدهد که چطور شرارت میتواند درون هر چیز و هر کسی که لمسش میکند، نفوذ کند.
فیلم «شیون» داستان مرد مرموزی را روایت میکند که به شهری میآید و جهنم به پا میکند. جون کونیمورا (Jun Kunimura) در این فیلم نقش فرد غریبه را بازی میکند که ورودش به شهر با موجی از مرگ همراه میشود و ساکنین شهر به ویروسی ناشناخته مبتلا میشوند. همین نیز باعث میشود تا کاراگاه جئون جونگ گو به دنبال تحقیق در مورد این رویداد غیرمنتظره و همچنین حقیقت پشت فرد غریبه باشد.
۶. فیلم زندگی تلخ و شیرین (A Bittersweet Life)
- کارگردان: کیم جی وون
- محصول سال: ۲۰۰۵
- مدت زمان: ۱۲۰ دقیقه
- رده سنی: نامشخص
- امتیاز راتن تومیتوز: ۱۰۰ درصد
در فیلم «زندگی تلخ و شیرین» لی بیونگ هان (Lee Byung-hun) نقش آدمکشی به نام سئون یو را بازی میکند. پس از اینکه سئون یو از کشتن فردی سر باز میزند، رئیس مافیا کانگ دستور قتل او را صادر میکند. همین نیز سرآغازی بر جنگی خشونتآمیز میشود و در این میان نیز سئون برای زنده ماندن باید تلاش کند.
کارگردان کیم جی وون با استفاده از عناصر همیشگی فیلمهای مافیایی، از شخصیت سئون یو برای بازتاب زندگی خودش استفاده میکند و همچنین نشان میدهد که وفاداری در چنین سلسله مراتبی میتواند بسیار خطرناک باشد. در هر صورت، فیلم «زندگی تلخ و شیرین» یک اثر نوآر بسیار شیک به شمار میرود که جدای از خشونت بسیار زیاد، به مسائل تاملبرانگیزی نیز میپردازد.
۷. فیلم مادر (Mother)
- کارگردان: بونگ جون هو
- محصول سال: ۲۰۰۹
- مدت زمان: ۱۲۸ دقیقه
- رده سنی: R
- امتیاز راتن تومیتوز: ۹۶ درصد
در فیلم «مادر»، کیم هیه جا (Kim Hye-ja) نقش مادر را بازی میکند، بیوهای که پسر معلول ذهنیاش به نام دوجون مظنون به قتل است. همین نیز سبب میشود تا این مادر برای تبرئه پسر خودش تلاش کند و هر کاری را انجام میدهد تا مطمئن شود پسرش آزاد خواهد شد.
فیلم «مادر» ساخته بونگ جون هو اثری کلاسیک و رازآلود به شمار میرود که در آن رویدادهای پیچیده، غمانگیز و مسحورکنندهای برای مخاطبان به نمایش گذاشته میشود. بازیگر اصلی کیم هیه جا نیز توانسته نقشآفرینی احساسی و برجستهای از خودش در این فیلم به جای بگذارد. وون بین (Won-bin) نیز به خوبی در نقش دوجون ظاهر شده است.
۸. فیلم راننده تاکسی (A Taxi Driver)
- کارگردان: جانگ هون (Jang Hoon)
- محصول سال: ۲۰۱۷
- مدت زمان: ۱۳۷ دقیقه
- رده سنی: نامشخص
- امتیاز راتن تومیتوز: ۹۶ درصد
فیلم «راننده تاکسی» بر اساس داستانی واقعی ساخته شده که در آن، روایت روزنامهنگار آلمانی به نام یورگن هینزپیتر ملقب به پیتر و رانندهای دنبال میشود. این داستان در جریان قیام گوانجو در سال ۱۹۸۰ میلادی رخ داده است و این فیلم توانسته لحظه بسیار مهمی در دموکراسی کره را برای بینندگان به تصویر بکشد.
در فیلم «راننده تاکسی» ساخته جانگ هون، پیتر با راننده تاکسیای به نام منسئوپ آشنا میشود. پیتر میخواهد وقایع گوانجو را پوشش بدهد اما خشونت موجود در آنجا باعث مردد شدن این راننده تاکسی شده است. با این حال، او باید ترس خودش را کنار بگذارد و به پیتر کمک کند تا خبر این قیام را به سراسر جهان برساند. همین نیز باعث میشود تا این دو مرد با خطر روبهرو شوند و شاهد پیروزی روح انسانی باشند.
۹. فیلم کنیز (The Handmaiden)
- کارگردان: پارک چان ووک (Park Chan-wook)
- محصول سال: ۲۰۱۶
- مدت زمان: ۱۴۴ دقیقه
- رده سنی: R
- امتیاز راتن تومیتوز: ۹۶ درصد
فیلم «کنیز» ساخته پارک چان ووک برداشتی کرهای از رمان (Fingersmith) نوشته سارا واترز (Sarah Waters) به شمار میرود که اتفاقات آن در دهه سی میلادی در کره رخ میدهد و جامعهای را به تصویر میکشد که زیر نظر اقتدار ژاپن قرار دارد. همین نیز سبب شده تا این فیلم از لحاظ فرهنگی برای بینندههای کرهای از اهمیت بسیار زیادی برخوردار باشد. تصویرگری باشکوه و کارگردانی فشرده سبب شده تا این فیلم به یکی از بهترین فیلمهای پارک چان ووک و همچنین یکی از بهترین آثار سینمای کره تبدیل شود.
فیلم «کنیز» داستان جیببر جوانی به نام سوک هی را دنبال میکند که خود را به جای کنیز جا میزند تا به درون خانوادهای ثروتمند نفوذ کند تا بدین ترتیب، دوستش به نام کنت فوجیوارا که مردی کرهای است و تظاهر به ژاپنی بودن میکند، بتواند با بانو هیدکو ازدواج کند و ثروت او را بدزد. با این حال، این نقشه سرقت و توطئه تبدیل به داستانی مهیج و روانشناختی میشود.
۱۰. فیلم خاطرات قتل (Memories of Murder)
- کارگردان: بونگ جون هو
- محصول سال: ۲۰۰۳
- مدت زمان: ۱۲۹ دقیقه
- رده سنی: نامشخص
- امتیاز راتن تومیتوز: ۹۵ درصد
اتفاقات فیلم «خاطرات قتل» در سال ۱۹۸۶ میلادی جریان دارد، آن هم درست زمانی که اولین قاتل سریالی شناخته شده کره جنوبی فعالیت خودش را شروع کرده بود. این اثر که در مورد قتلهای لی چون جه است، داستان دو کاراگاه با رویکرد متفاوت را دنبال میکند که سعی در حال معمای این قتلهای مرموز دارند.
کارگردان بونگ جون هو و نویسنده شیم سونگ بو (Shim Sung-bo) فیلمنامه این فیلم را بر اساس نمایشنامهای به نام Come to See Me محصول سال ۱۹۹۶ میلادی نوشتهاند. در این اثر میتوان به خوبی ترکیبی از کمدی، وحشت و مهیج را در سبک کارگردانی و نویسندگی بونگ جون هو مشاهده کرد. این فیلم آرام آرام توانست طرفداران بیشتری را به سمت خود بکشاند و در نهایت نیز به یکی از بهترین فیلمهای کره تبدیل شده است.
۱۱. فیلم سوزاندن (Burning)
- کارگردان: لی چانگ دونگ
- محصول سال: ۲۰۱۸
- مدت زمان: ۱۴۸ دقیقه
- رده سنی: نامشخص
- امتیاز راتن تومیتوز: ۹۵ درصد
لی چانگ دونگ در فیلم «سوزاندن» معمایی با روندی آرام را برای مخاطبان به تصویر میکشد که بر محوریت یک مثلث عشقی است. این فیلم بر اساس داستان کوتاهی به نام Barn Burning از نویسنده ژاپنی هاروکی موراکامی (Haruki Murakami) ساخته شده و در آن به شکاف طبقاتی در جامعه معاصر کره پرداخته میشود.
فیلم «سوزاندن» داستان نویسنده مشتاقی اهل روستا به نام جونگ سو را دنبال میکند که به دنیای با کلاس فردی ثروتمند به نام بن جذب میشود و در آنجا نیز با زنی به نام هائه می آشنا میشود. زمانی که هائه می ناپدید میشود، تمرکز جونگ سو به هم میریزد. این داستان از نگاه پر از وسواس جونگ سو بیان میشود و کارگردان به خوبی توانسته از این رویکرد برای جذب بیننده به فیلم استفاده کند.
۱۲. فیلم قطار بوسان (Train to Busan)
- کارگردان: یان سنگ هو (Yeon Sang-ho)
- محصول سال: ۲۰۱۶
- مدت زمان: ۱۱۸ دقیقه
- رده سنی: نامشخص
- امتیاز راتن تومیتوز: ۹۴ درصد
فیلم «قطار بوسان» داستان سوک وو را دنبال میکند که شیفته کارش است و همین نیز باعث شده تا رابطه خوبی با دختر جوانش نداشته باشد. او سوار قطار بوسان میشود تا دختر خودش را به خانه مادرش ببرد. متاسفانه زن آلودهای در آخرین لحظه سوار قطار میشود و با تبدیل شدن به زامبی، شیوعی گسترده را آغاز میکند. حالا سوک وو و دیگر مسافران باید با زامبیها مبارزه کنند و به مکانی امن برسند.
فیلم «قطار بوسان» در مرکز خود داستانی احساسی دارد و داستان پدری را روایت میکند که متوجه میشود به دلیل کارش، بخشهای بسیار مهمی از زندگی دخترش را از دست داده است. این اثر یک فیلم اکشن زامبیمحور فوقالعاده است که به خوبی از داستان احساسی خود بهره میبرد.
۱۳. فیلم برفشکن (Snowpiercer)
- کارگردان: بونگ جون هو
- محصول سال: ۲۰۱۳
- مدت زمان: ۱۲۵ دقیقه
- رده سنی: R
- امتیاز راتن تومیتوز: ۹۴ درصد
فیلم «برفشکن» اثری علمی-تخیلی و برجسته به کارگردانی بونگ جون هو به شمار میرود که بر اساس رمانی فرانسوی به نام Le Transperceneige ساخته شده و داستان قطاری را روایت میکند که درون آن، آخرین انسانهای روی زمین پس از فرو رفتن سیاره در عصر یخبندان دیگری را جای داده است.
این قطار بر اساس طبقه و عملکرد تقسیم بندی شده و مسافران انتهایی قطار نیز در وضعیتی اسفناک زندگی میکنند و این در حالی است که مسافران دیگر بخشهای قطار زندگی بسیار لوکسی دارند. همین نیز سبب میشود تا گروهی از مسافران انتهای قطار شروع به جنگ کنند و سعی در رسیدن به ابتدای قطار داشته باشند. کریس ایوانز (Chris Evans) و تیلدا سوئینتون (Tilda Swinton) از جمله بازیگران این فیلم هستند.
همانند فیلمهای دیگرش، بونگ جون هو در فیلم «برفشکن» نیز به مسئله اختلاف طبقاتی پرداخته و درون این اثر را پر از طنز تلخ، پیامهای اجتماعی به موقع و همچنین اکشنهای مهیج و جذاب کرده است.
۱۴. فیلم آفتاب پنهان (Secret Sunshine)
- کارگردان: لی چانگ دونگ
- محصول سال: ۲۰۰۷
- مدت زمان: ۱۴۲ دقیقه
- رده سنی: نامشخص
- امتیاز راتن تومیتوز: ۹۴ درصد
فیلم «آفتاب پنهان» درامی بسیار زیبا و برانگیزنده به شمار میرود که توسط لی چانگ دونگ ساخته شده است. این فیلم داستان بیوهای به نام لین شین آئه را دنبال میکند که پس از مرگ ناراحتکننده شوهرش، به همراه پسر خود به شهر تازهای نقل مکان میکند. او سعی دارد تا زندگی گذشتهاش را پشت سر بگذراد اما اندوه و مصیبت او را رها نمیکند.
فیلم «آفتاب پنهان» به اعماق اندوه شخصیت اصلی داستان، کشمکش او با جنون و همچنین پناه بردن وی به ایمان میپردازد و جیون دو یون (Jeon Do-yeon) توانسته به خوبی استعداد بازیگری خودش را به نمایش بگذارد.
۱۵. فیلم میزبان (The Host)
- کارگردان: بونگ جون هو
- محصول سال: ۲۰۰۶
- مدت زمان: ۱۱۹ دقیقه
- رده سنی: R
- امتیاز راتن تومیتوز: ۹۳ درصد
فیلم «میزبان» سومین فیلم سینمایی بلند بونگ جون هو بوده است که در آن، ماهی غولپیکر و هیولاییای از رودخانه هان بر میخیزد تا همه چیز را ویران سازد. گانگ دو در کلبه خانوادگیاش در کنار رودخانه به همراه دختر کوچکش به نام هیون سئو مشغول کار است و یک روز این ماهی غولپیکر به آنها حملهور میشود و هیون سئو را بر میدارد و به لانه خودش میبرد. حالا گانگ دو باید دخترش را نجات بدهد.
فیلم «میزبان» یک فیلم هیولایی عادی نیست بلکه در آن، کارگردان بونگ جون هو به تمسخر ملودرامهای اجتماعی کره میپردازد و با زیرکی از دخالت ایالات متحده در کشورش انتقاد میکند. این فیلم به زیبایی فیلمبرداری شده و یک اکشن هیولایی مهیج به شمار میرود که از کاراکترهای توسعه یافته و جذاب بهره میبرد.
۱۶. فیلم خوب، بد، عجیب (The Good, the Bad, the Weird)
- کارگردان: کیم جی وون
- محصول سال: ۲۰۰۸
- مدت زمان: ۱۲۷ دقیقه
- رده سنی: R
- امتیاز راتن تومیتوز: ۸۲ درصد
کیم جی وون علاوه بر اینکه در ژانر وحشت تخصص دارد، در ژانر اکشن نیز توانسته فیلمهای قابل توجه و خوبی را برای مخاطبان خلق کند. یکی از فیلمهای اکشن برجسته او نیز فیلم «خوب، بد، عجیب» است که برداشتی از فیلم خوب، بد و زشت (The Good, the Bad and the Ugly) ساخته سرجو لئونه (Sergio Leone) محصول سال ۱۹۶۶ میلادی محسوب میشود.
اتفاقات فیلم اکشن و وسترن «خوب، بد، عجیب» در دهه سی میلادی در منچوری جریان دارد و در آن، سه نفر سعی دارند تا نقشه گنجی را از یک مقام ژاپنی درست قبل از جنگ جهانی دوم سرقت کنند. این فیلم به نوبه خودش هیجانانگیز، خندهدار و تاثیرگذار است و صحنههای تیراندازی و سکانسهای اکشن خوبی در آن دیده میشود.
۱۷. فیلم تعقیبکننده (The Chaser)
- کارگردان: نا هونگ جین
- محصول سال: ۲۰۰۸
- مدت زمان: ۱۲۵ دقیقه
- رده سنی: نامشخص
- امتیاز راتن تومیتوز: ۸۲ درصد
فیلم «تعقیبکننده» اولین تجربه کارگردانی نا هونگ جین به شمار میرود که با الهام از جنایات قاتلی سریالی به نام یو یونگ چول ساخته شده است، قاتلی که در سال ۲۰۰۴ میلادی به مرگ محکوم شد.
در این فیلم، کیم یون سوک (Kim Yoon-seok) نقش کاراگاه بازنشستهای را بازی میکند و برخی از دخترانی که برای او کار میکنند، به شکلی وحشیانه کشته میشوند. او نمیتواند فقط به پلیس اتکا کند و بنابراین، باید تحقیقات را خودش انجام بدهد و همین نیز شروعی بر تعقیب و گریزی مهیج و پر تنش میان او و قاتل میشود.
۱۸. فیلم اولدبوی (Oldboy)
- کارگردان: پارک چان ووک
- محصول سال: ۲۰۰۳
- مدت زمان: ۱۱۸ دقیقه
- رده سنی: R
- امتیاز راتن تومیتوز: ۸۱ درصد
فیلم «اولدبوی» یا «پیر پسر» دومین فیلم در سهگانه انتقام (Vengeance Trilogy) ساخته پارک چان ووک به شمار میرود که داستانی بسیار خشن، اندوهگین و ناراحتکننده را برای مخاطبان به نمایش میگذارد. این فیلم داستان فردی به نام او دائه سو را دنبال میکند که برای ۱۵ سال درون هتلی زندان مانند گرفتار بوده است و ناگهان آزاد میشود. حالا او مصمم است تا کسی که مسئول زندانی کردن او بوده است را پیدا کند.
فیلم «اولدبوی» به شکلی موثر و خونین توانسته پایانهای افراطی انتقام را به نمایش در بیاورد. این فیلم جدا از پایان وحشیانه و تکاندهنده خودش، سرشار از سکانسهای اکشن جذاب و خونین است که مطمئنا برای طرفداران این سبک از فیلمها بسیار جالبتوجه خواهد بود. نسخهای هالیوودی نیز بر اساس این فیلم ساخته و در سال ۲۰۱۳ میلادی منتشر شده است.
۱۹. فیلم من شیطان را دیدم (I Saw the Devil)
- کارگردان: کیم جی وون
- محصول سال: ۲۰۱۰
- مدت زمان: ۱۴۱ دقیقه
- رده سنی: نامشخص
- امتیاز راتن تومیتوز: ۸۱ درصد
فیلم «من شیطان را دیدم» نگاهی پایدار نسبت به عاقبت انتقام گرفتن دارد و داستانی بسیار ترسناک، خونین و مهیج را برای مخاطبان به نمایش میگذارد. این فیلم که ساخته کیم جی وون است، توانسته داستانی وحشیانه از انتقام را با جلوههای ویژه بسیار دلخراش و تکاندهنده برای مخاطبان به تصویر بکشد.
این فیلم داستان سو هیون را دنبال میکند که قسم خورده از فردی به نام کیونگ چول انتقام بگیرد، فردی که نامزدش را به قتل رسانده و او را تکه تکه کرده است. او به جای اینکه در اولین فرصت، انتقام خودش را از او بگیرد، بازی خطرناکی از تعقیب و گریز با این قاتل را شروع میکند که باعث میشود خود او آرام آرام شبیه به آن فرد قاتل شود.
۲۰. فیلم من یک سایبورگ هستم، ولی مشکلی نیست (I’m a Cyborg, But That’s OK)
- کارگردان: پارک چان ووک
- محصول سال: ۲۰۰۶
- مدت زمان: ۱۰۵ دقیقه
- رده سنی: نامشخص
- امتیاز راتن تومیتوز: ۹۲ درصد
فیلم «من یک سایبورگ هستم، ولی مشکلی نیست» اثری کمدی از پارک چان ووک به شمار میرود و در آن، داستان دو فردی روایت میشود که از اختلالات عاطفی رنج میبرند. این فیلم داستان زن جوانی مبتلا به اسکیزوفرنی را دنبال میکند که باور دارد یک سایبورگ است و با مرد جوانی مبتلا به اسکیزوفرنی آشنا میشود که باور دارد میتواند خصوصیات دیگر افراد را بدزد.
این فیلم که میتوانست به یک اثر کلیشهای در مورد بیمارستانهای روانی تبدیل شود، در عوض، یک کمدی عاشقانه جذاب است که در آن، لحظاتی تاریک و تلخ نیز به چشم میخورند. تعهد بازیگران نسبت به نقشهای خودشان و همچنین کارگردانی ماهرانه پارک چان ووک سبب شده تا این فیلم به اثری گیرا و جذاب تبدیل شود.
در ادامه این مطلب، برخی دیگر از برترین فیلمهای ساخته شده در سینمای کره را مشاهده میکنید.
۲۱. فیلم گونجیام: تیمارستان تسخیرشده (Gonjiam: Haunted Asylum)
- کارگردان: جونگ بوم شیک (Jeong Beom-sik)
- محصول سال: ۲۰۱۸
- مدت زمان: ۹۳ دقیقه
- رده سنی: نامشخص
- امتیاز راتن تومیتوز: ۹۱ درصد
۲۲. فیلم منطقه امنیتی مشترک (Joint Security Area)
- کارگردان: پارک چان ووک
- محصول سال: ۲۰۰۰
- مدت زمان: ۱۰۷ دقیقه
- رده سنی: نامشخص
- امتیاز راتن تومیتوز: ۸۸ درصد
۲۳. فیلم عطش (Thirst)
- کارگردان: پارک چان ووک
- محصول سال: ۲۰۰۹
- مدت زمان: ۱۳۳ دقیقه
- رده سنی: R
- امتیاز راتن تومیتوز: ۸۰ درصد
۲۴. فیلم خانواده آرام (The Quiet Family)
- کارگردان: کیم جی وون
- محصول سال: ۱۹۹۸
- مدت زمان: ۹۹ دقیقه
- رده سنی: نامشخص
- امتیاز راتن تومیتوز: ۸۰ درصد
۲۵. فیلم تائه گوک گی: برادران جنگ (Tae Guk Gi: The Brotherhood of War)
- کارگردان: کانگ جی گیو (Je-gyu Kang)
- محصول سال: ۲۰۰۴
- مدت زمان: ۱۴۵ دقیقه
- رده سنی: R
- امتیاز راتن تومیتوز: ۸۰ درصد
۲۶. فیلم دختر پرروی من (My Sassy Girl)
- کارگردان: کواک جائه یونگ (Kwak Jae-yong)
- محصول سال: ۲۰۰۱
- مدت زمان: ۱۲۳ دقیقه
- رده سنی: نامشخص
- امتیاز راتن تومیتوز: ۹۳ درصد
۲۷. فیلم سانی (Sunny)
- کارگردان: کانگ هیونگ چول (Kang Hyeong-cheol)
- محصول سال: ۲۰۱۱
- مدت زمان: ۱۲۴ دقیقه
- رده سنی: نامشخص
- امتیاز راتن تومیتوز: ۷۷ درصد
۲۸. فیلم همدردی با آقای انتقام (Sympathy for Mr. Vengeance)
- کارگردان: پارک چان ووک
- محصول سال: ۲۰۰۲
- مدت زمان: ۱۲۹ دقیقه
- رده سنی: R
- امتیاز راتن تومیتوز: ۵۴ درصد
۲۹. فیلم بانوی انتقام (Lady Vengeance)
- کارگردان: پارک چان ووک
- محصول سال: ۲۰۰۵
- مدت زمان: ۱۱۴ دقیقه
- رده سنی: R
- امتیاز راتن تومیتوز: ۷۶ درصد
۳۰. فیلم شب و روز (Night and Day)
- کارگردان: هونگ سانگ سو (Hong Sang-soo)
- محصول سال: ۲۰۰۸
- مدت زمان: ۱۴۴ دقیقه
- رده سنی: نامشخص
- امتیاز راتن تومیتوز: ۷۴ درصد
۳۱. فیلم زادگاهی در قلب (A Hometown in Heart)
- کارگردان: یونگ گیو یون (Yong-Gyu Yoon)
- محصول سال: ۱۹۴۹
- مدت زمان: ۷۷ دقیقه
۳۲. فیلم زن جانشین (The Surrogate Woman)
- کارگردان: ایم کوان تا (Im Kwon-taek)
- محصول سال: ۱۹۸۷
- مدت زمان: ۱۰۰ دقیقه
۳۳. فیلم پادشاه ناپاک (The Foul King)
- کارگردان: کیم جی وون
- محصول سال: ۲۰۰۰
- مدت زمان: ۱۰۹ دقیقه
- رده سنی: نامشخص
- امتیاز راتن تومیتوز: ۷۶ درصد
۳۴. فیلم خانم آزادی (Madame Freedom)
- کارگردان: هان هیونگ مو (Han Hyeong-mo)
- محصول سال: ۱۹۵۶
- مدت زمان: ۱۲۵ دقیقه
۳۵. فیلم کلاهبرداری بزرگ (The Big Swindle)
- کارگردان: چوی دونگ هون (Choi Dong-hoon)
- محصول سال: ۲۰۰۴
- مدت زمان: ۱۱۶ دقیقه
۳۶. فیلم شیری (Shiri)
- کارگردان: جه کیو کانگ (Je-kyu Kang)
- محصول سال: ۱۹۹۹
- مدت زمان: ۱۲۵ دقیقه
- رده سنی: R
۳۷. فیلم دهکده ساحلی (The Seashore Village)
- کارگردان: سو یونگ کیم (Soo-yong Kim)
- محصول سال: ۱۹۵۶
- مدت زمان: ۹۱ دقیقه
۳۸. فیلم چیزی بگو (Tell Me Something)
- کارگردان: یون هیون جانگ (Yun-hyeon Jang)
- محصول سال: ۱۹۹۹
- مدت زمان: ۱۱۸ دقیقه
- رده سنی: R
- امتیاز راتن تومیتوز: ۴۲ درصد
۳۹. فیلم جایی برای پنهان شدن نیست (Nowhere to Hide)
- کارگردان: لی میونگ سه (Lee Myung-se)
- محصول سال: ۱۹۹۹
- مدت زمان: ۱۱۲ دقیقه
- رده سنی: R
- امتیاز راتن تومیتوز: ۴۷ درصد
۴۰. فیلم زن حشرهای (The Insect Woman)
- کارگردان: کیم کی یانگ (Kim Ki-young)
- محصول سال: ۱۹۷۲
- مدت زمان: ۱۱۰ دقیقه
در این مطلب به معرفی بهترین فیلمهای سینمای کره جنوبی پرداختیم. نظر شما در مورد این آثار چیست؟
منبع: Looper
پر بحثترینها
- فوری: سونی در حال مذاکره برای خرید کمپانی مادر FromSoftware است
- نامزدهای بهترین بازیهای سال مراسم The Game Awards 2024 مشخص شدند
- نقدها و نمرات بازی STALKER 2 منتشر شدند
- ۱۰ بازی سینماتیک که میتوانند با بهترین فیلمهای سینمایی رقابت کنند
- پلی استیشن برای ۱۰ سال متوالی نمایندهای برای بهترین بازی سال داشته است
- شایعه: حالت پرفورمنس بازی STALKER 2 روی Xbox Series X به خوبی اجرا نمیشود
- بازی GTA V با این هدف ساخته شد که از هر نظر بهتر از GTA IV باشد
- بازی Death Stranding Director’s Cut دومین بازی پرفروش ایکس باکس شد
- بدون اشتراک پلاس، امکان انتقال فایل سیو بازیها از پلی استیشن ۵ استاندارد به پرو وجود ندارد
- رسمی: شرکت مادر FromSoftware پیشنهاد خرید از سوی سونی را تایید کرد
نظرات
زیر هر فیلمی که بلند میکنی ، دو تا کیم جی وون میبینی…چه خبره!!
I Saw the Devil کلا یه سرو گردن از بقیه فیلما تو ژانر خودش بالاتره (حتی تو هالیوود)
تو این لیست جای My Way 2011 هم خالیه…
دقیقاااا
وقتی دیدم رتبشو زدن ۱۹
تیر خلاصی زدن ب قلبم
با همه لیست موافقم البته منبع مثل این که فیلم های جدید و ندیده the call هم میتونه جزوش باشه۲۰۲۰ ساخته کره جنوبی راجع به دو دختر تو دهه های مختلف که با یه تلفن با هم ارتباط برقرار میکنن بازیگری جفتشون خیره کننده است راتن تومیتوز ۱۰۰ درصده ویکی از بهترین فیلم های کره ای که دیدم
اسم کامل The call 2020 کارگردان Lee Chung-hyeon
هنوز که هنوزه وقتی به پایان old boy فکر میکنم تن و بدنم میلرزه
یکی از شوکه کننده ترین پایان هایی بود که تو عمرم دیدم
The Handmaiden خیلی فیلم اور ریتد و بدیه بنظرم …البته من سندروم بارنی استینسون دارم ولی از یک دیدگاه می شه دید که یک مردی همکارش با زنش بهش خیانت می کنن و زنش حتی با یک مرد دیگه هم اینکهرو نمی کنه که مردانگیش رو بیش تر هم پایین میاره و در اخر هم تنها کسی که پایان تلخی داره همین مرده هست زن خائن دزد ولگرد با هم با خوشی تا اخر عمر زندگی می کنن (البته سینما ی کره از پوچی و پایان تلخ میاد ولی همه اسم این رو پایان خوش می زارن )…و the chaser بنظرم خیلی بهش ظلم شد و واقعا از همه تکان دهنده تر و پوچ تر بود ولی اون زمان اسکار کره رو ادم حساب نمی کرد
بیشتر فیلم و سریال هاشون کپی هست البته… ولی با این وجود خیلی سینماشون پیشرفت کرده…. اگرچه تو بیشتر فیلم هاشون عین سینمای ایران خود تحقیری دارن و به ملت خودشون توهین می کنن ( البته عین ایران ناشی نیستن)
سینمای ایران بیشتر از کره پتانسیل داره.. حیف که یه سری اجازه نمی دن.. و یه سری هم خاعن تشریف دارن….. حکومت هم هیچ کاری نمی کنه 😞😖
بهترین کره همون جومونگ خودمونه و لا غیر 😂
درسته سریاله ولی هر قسمتش اندازه یه فیلم کامل و جذاب بود
ممنون از شما برای مقاله.
به نظر من صنعت سینما و سریال کره علیرغم تمام توجهاتی که تو چند سال اخیر بدست آورده اما هنوز هم با مشکلات عدیده دست و پنجه نرم میکنه.
مشکل اولی که میتونم بهش اشاره داشته باشم اشباع شدن یک ژانر، زیر ژانر و در مبنای کوچکتر یک موضوع به حدی که بیشتر آثار به اون ها می پردازن و چند وقت بعد با روی کار اومدن ترند بعدی، همه فیلم ها به اون موضوع نقل مکان می کنن. مثلا بعد از موفقیت اسکویید گیم، شاهد اون بودیم که چندین سریال دیگه هم میخواستن با دنباله روی از همون سبک، به موفقیت برسند که نتونستن.
مشکل دوم اما ناتوانی کره جنوبی در عمق بخشیدن به آثار و به زور فرو کردن یک موضوع در حلق مخاطبه؛ اجازه بدید با یک مثال این مشکل رو بهتر شرح بدم. پرداختن به موضوع فقر و “تضاد طبقاتی” موردیه که توی ۳ ۴ سال اخیر بشدت توی فیلم ها و سریال های کره ای باب شده و متاسفانه گردانندگان تا حد امکان و با دراماتیزه بیش از حد مشکلات و جبر ثروتمندان، سعی بر برانگیختگی حس دلسوزی و همدردی مخاطب دارند که به نظر من این کار اغلب به غیرطبیعی ترین شکل ممکن انجام میشه.
مشکل بعدی اکت های مصنوعی و تکراری بازیگران که به طور ویژه در هنگام تعامل بازیگران مرد و زن با همدیگه آشکار میشه. دفعه بدی که فیلم کره ای نگاه کردید، حتما به چشمان بازیگر مرد و زن نگاه کنید و آماده باشید تا اون سبک نگاه کردن رو توی صدها اثر دیگه هم ببینید!
اما میرسیم به آخرین ایراد که از قضا بزرگترین هم هست و اون هم چیزی نیست جز خط مشی (agenda) استودیوهای فیلم سازی و یا حتی دولت برای فرهنگ سازی موضوعات دلخواه.
مثلا موضوعی که مطمئنا تا بحال متوجه اون شده باشید چیرگی و برتری زنان در فیلم ها و سریال های کره جنوبیه؛ چه در حال تماشای مشاجره زن و شوهر باشید و چه پادشاه و زیردست، مطمئنا متوجه شدید که همیشه یا زنان درست میگن، یا پیروز هستند و یا به بی رحم ترین شکل ممکن مورد ظلم قرار میگیرند. دلیل این امر تلاش برای از بین بردن یکی از رسوم پوسیده و مزخرف حاکم بر جامعه کره است که طبق اون زن بعد از ازدواج، باید تا حد امکان مطیع دستورات و نظرات شوهر باشه. مایه خوشحالیه که سعی در از بین بردن این موضوع فاجعه دارند اما باید راه های بهتری برای نمایشش داشته باشند.
در آخر خواستم بگم صنعت سینما و تلویزیون کره اگرچه توی چند سال اخیر پیشرفت های قابل توجهی داشته اما هنوز فرسنگ ها با رسیدن به سطح ایده آل و آرمانی فاصله داره.
با اختلاف بهترین و به درد بخور ترین کامنت رو دادی …کنار این مشکلات که گفتی به نظرم مشکل کپی کاری هم هست..به طور مثال همین اسکویید گیم .از چند تا انیمه و مانگا کپی کرده .مثل کانجی ..و یا فیلم ژاپنی{هر انچه خدایان بخواهند}…..در کنار این ها فیلم هاشون هم به این شکل هست مثلا اقای بون جونگ هو .کارگردان فیلم انگل ..به حدی کپی کار هست که بهش میگن تارنتینو ی شرق…..یه مشکل دیگه هم دارن اینکه خود تحقیری هم در اثارشون دیده میشه مثلا در همین فیلم انگل زمانی که اون خانواده فقیر خونشون در اب فرورفته .اون شخص پولداره به زنش میگه نگران بچش نباشه چون چادر ش امیرکایی :/ در چند اثر سریالی دیگه هم همین خود کره ساختش .بار نشون داده یه مرد غربی {نماد قدرت } یه زن کره ای { نماد سرزمین} رو تصاحب می کنه
هر چند به سینمای ژاپن نمیرسن ولی دارن خودشونو نشون میدن | این اواخر یه فیلم قشنگ هم بیرون دادن به اسم جاسوس ( اگه اشتباه نگفته باشم اسمشو) که درمورد نفوذ چند جاسوس کره شمالیه
فیلم شیون بخصوص داستانش عالی بود. یکم بیش از حد طولانیه ولی یکی از بهترین فیلمای ترسناکه.
فیلم The Medium
(Rangsong) با همکاری همین کارگردان ساخته شده که بنظرم ترسناکترین فیلم تاریخه.
فیلم Handmaiden هم overratedترین و مزخرفترین فیلمیه که دیدم.
فیلم خاطرات یک قتل قشنگ بود، فیلم کره ای زیاد دیدم ولی هیچکدوم به اندازه این خوشایند نبوده برام.