رتروگیم: سقوط غولی که میخواست رویا خلق کند
در این قسمت از رتروگیم قرار است به کمپانی سگا و کنسول Dreamcast پرداخته و به طور دقیقتری دلایل شکست آن را زیر ذرهبین قرار دهیم.
کنسول Sega Dreamcast یکی از بزرگترین شکستهای صنعت گیمینگ محسوب میشود. این کنسول آخرین تلاش سگا برای برنده شدن جنگ کنسولها بود که متاسفانه نه تنها ثمرهای نداشت بلکه باعث شد سگا به طور کلی از ساخت کنسولها کنارهگیری کند. البته کنسول Dreamcast از نظر فنی به هیچ عنوان کنسول ضعیف یا بدی نبود، حتی برعکس این کنسول برخی از جالبترین طراحیهای فنی و ظاهری نسل ششم را به خود اختصاص داده بود. پس چرا این کنسول چنین محکم بر زمین خورد؟ با گیمفا و رتروگیم همراه باشید تا به بررسی این دلایل و حواشی حول محور این کنسول بپردازیم.
خیانت به اعتماد مشتری بسیاری از طرفداران را از سگا دور کرد
بسیاری کنسول Dreamcast را تنها عامل کنارهگیری سگا از ساخت کنسولهای خانگی میشمارند اما باید بگوییم که سگا و نام او در بازار کنسولهای خانگی قبل از عرضهی این کنسول بسیار کم رنگ و تضعیف شده بود. دلیل این مسئله شکست نسبی کنسول پیشین این کمپانی یعنی Sega Saturn بود. در نسل پنجم سگا و کنسول آن به هیچ عنوان نتوانستند در مقابل رقبا و کنسولهایشان یعنی PlayStation و Nintendo 64 قد علم کنند. پس از آن، سه مورد اصلی باعث شدند که طرفداران سگا اعتمادشان را به این کمپانی از دست بدهند و از خرید کنسولهای آن پرهیز کنند.
مورد اول که در واقع مشکل اصلی کنسول Sega Saturn بود، عدم وجود عناوین و بازیهای جذاب کافی روی این کنسول در مقابل دو رقیب دیگرش بود. در حالی که Saturn برخی آثار مطلوب همچون Virtua Fighter را دریافت کرد اما به هیچ عنوان نمیتوانست با چنین عناوینی در زمین رقبای خودش بازی کند.
در آن زمان کنسول PlayStation مقصد بسیاری از عناوین موفق و شناخته شده امروز همچون Metal Gear Solid، Silent Hill و بسیاری دیگر از آثار جذاب و خوش ساخت بود که به نوبهی خود انقلابی تلقی میشدند. از سوی دیگر کمپانی نینتندو نیز بازیهایی همچون Super Mario 64، ۰۰۷ Golden Eye و Legend of Zelda: Ocarina of Time را برای کنسول خودش عرضه کرد که برخی از مهمترین و تحسین شدهترین آثار تاریخ بازیهای ویدیویی به شمار میآیند.
همین مسئله باعث شد سگا در وضعیت بدی قرار بگیرد و از همین رو در حالی که تنها حدود ۴ سال از ظهور Saturn گذشته بود تصمیم به قطع پشتیبانی از آن گرفت که ما را به دلیل دوم میرساند. چنین رویکردی از سوی کمپانی سگا باعث شد بسیاری از مخاطبان و دارندگان این کنسول عصبانی شوند و از همین رو در خرید کنسول بعدی سگا تردید کنند. بسیاری از طرفداران سگا، به پایبند ماندن این کمپانی به کنسولهایش شک کردند و از همین رو نمیخواستند پول خود را خرج کنسولی بکنند که معلوم نیست یک سال بعد همچنان از آن پشتیبانی میشود یا خیر.
و مورد سوم نیز در یک کلام “PlayStation” بود! سگا آن قدر در فکر رقابت با سونی بود که دائما تصمیمات اشتباهی میگرفت. در ابتدا قرار بود کنسول Sega Saturn در پاییز سال ۱۹۹۵ عرضه شود اما این کمپانی در طی کنفرانس E3 خود در بهار همان لحظه خبر از عرضهی کنسولش با قیمت ۳۹۹ دلار داد چرا که میخواست قبل از عرضهی کنسول سونی، Saturn را در بازار عرضه کند! این اشتباهی بود که از همان ابتدا تباهی را برای کنسول سگا رقم زد چرا که این کنسول هنوز آمادهی عرضهی کامل به دلیل معدود بودن عناوین عرضه نبود.
جالبتر این است که درست در همان روز، کمپانی سونی از قیمت ۲۹۹ دلاری PlayStation رونمایی کرد که دقیقا ۱۰۰ دلار ارزانتر از کنسول سگا بود! سگا با عملکرد عجولانه و احمقانهی خود پیروزی را دو دستی به سونی تقدیم کرد به طوری که وقتی آقای Steve Race برای صحبت دربارهی PlayStation روی صحنه آمد آن قدر به پیروزی این کنسول اطمینان داشت که تنها به جملهی «۲۹۹ دلار» بسنده کرد که طعنهای مستقیم به سگا محسوب میشد. آقای Tom Kalinske مدیر عامل وقت شعبهی آمریکایی سگا دربارهی عرضهی زود هنگام Saturn چنین گفته است:
همه میدانند که برای اینکه پلتفرمی را به موفقیت برسانیم باید برنامه و بازی کافی برای آن سخت افزار داشته باشیم، ما نداشتیم. من میتوانستم ببینم که این {کنسول} قرار است به یک شکست تبدیل شود.
Tom Kalinske
لازم به ذکر است که Kalinske قصد عرضهی کنسول در سال بعد را داشته است اما مدیر عامل وقت شعبهی ژاپنی سگا آقای Hayao Nakayama، آن قدر نگران سونی و کنسول تازه نفسش بوده است که تمامی هشدارهای Kalinske را نادیده گرفته و اصرار بر عرضهی این کنسول زودتر از PlayStation داشته است.
علاوه بر Sega Saturn، کمپانی سگا عملکردهای ضعیف دیگری را نیز از خود به نمایش گذاشته بود که از بین آنها میتوان به کنسول Game Gear و Sega 32X اشاره کرد. 32X به عنوان یک قطعهی جانبی برای کنسول Sega Genesis عرضه شد و با افزایش قدرت آن نقش یک کنسول جدید با بازیهای اختصاصیاش را ایفا میکرد اما با وجود ایدهی متفاوتش آن چنان مورد توجه واقع نشد.
در آخر این عملکردهای ضعیف و همچنین عدم پایبندی و پشتیبانی سگا از کنسول Sega Saturn در ابتدای عرضهی Dreamcast، ضربهی بزرگی بر فروش آن وارد کرد.
عدم تغییر رویکردهای سگا یکی از دلایل اصلی شکست Dreamcast بود
سگا از همان ابتدا سعی داشت با کنسولهای خود تجربهی بازیهای آرکید را به خانهی گیمرها بیاورد و از همین رو بسیاری از آثاری که روی کنسولهایش عرضه میکرد چه انحصاری و چه تردپارتی عناوینی آرکید محور بودند. این رویکرد سگا تا اواسط دههی ۹۰ جوابگو بود اما از زمانی که اولین کنسول PlayStation وارد بازار شد ما شاهد سوق پیدا کردن بازیهای ویدیویی به سمت ساختاری گستردهتر و عمیقتر بودیم.
آثاری که در کنار دنیای بزرگ و گیمپلی نوآورانه، داستانی عمیق را نیز روایت میکردند و به همین دلیل بازیها شروع به طولانیتر شدن کردند. این در حالی بود که سگا همان رویکرد پیشین را برای کنسول Sega Saturn پیش گرفت و همانطور که گفتیم این رویکرد به شکست ختم شد. زمانی که مبحث ساخت کنسول Dreamcast به میان آمد سگا قصد داشت با درس گرفتن از اشتباهات پیشینش کنسولی نوآورانه خلق کند که بتواند حرفی برای گفتن در مقابل رقبایش داشته باشد اما تنها توانست در زمینهی نوآوری مطلوب عمل کند.
کنسول Dreamcast اولین کنسول نسل ششمی بود و سگا سعی داشت با این کنسول علاوه بر مخاطبان هاردکور، افرادی که به طور معمول به تجربهی بازیهای ویدیویی میپردازند را نیز هدف قرار دهد و بسیاری از تصمیمهای حول محور ساخت و طراحی این کنسول بر همین اساس گرفته شد.
آقای Tadashi Takezaki مسئول روابط عمومی وقت کمپانی سگا در این باره چنین گفته است:
ما تمام سعی خود را کردیم تا کنسولی بسازیم که برای جامعهی گستردهتری از مخاطبان جذاب و در دسترس باشد. از طراحی سیستم گرفته تا تعیین رنگ و نام آن، ما یک طراحی ساده و جمع و جور به همراه یک رنگ گرم انتخاب کردیم، چیزی کاملا متفاوت با کنسولهای پیشین سگا.
Tadashi Takezaki
طراحی و ساختار کلی Dreamcast جزئیات و ایدههای بسیار جالبی را با خود حمل میکرد و به راستی نوآوریهای زیادی در آن دیده میشد. از ارائهی یک مانیتور کوچک جدا شونده روی کنترلر و بهرهگیری از قابلیتهای آن گرفته تا پایه گذاری ایدهی اینترنت محور بودن کنسولهای بازی. ایدهی اینترنت سگا برای کنسول Dreamcast به نظر بسیاری خیلی جلوتر از زمان خودش بود اما با این وجود به دلیل مشکلاتی که برای این کنسول پیش آمد این ایده جذاب نیز با شکست مواجه و به درستی پیادهسازی نشد.
با وجود آن که سگا سعی داشت با طراحی خاص کنسولش مخاطبان بیشتری جذب کند اما با رویکرد اشتباه خود نه تنها مخاطبان بیشتری را جذب نکرد بلکه بسیاری از طرفداران پیشینش را نیز از خود دور کرد و دلیل آن نیز عدم توجه به تغییر زمانه، صنعت گیمینگ و در راستای آن نیاز بازار بود. این یکی از مهمترین دلایلی بود که کنسول Dreamcast با تمامی ایدههای جذابش شکست خورد.
اشتباهی که نفس سگا و کنسولش را به شماره انداخت
بازار ژاپن یکی از مهمترین مقصدها برای کنسولهای بازی محسوب میشود و در آن زمان یکی از مهمترین بازارهای مقصد برای کمپانی سگا بود چرا که اکثر اوقات کنسولهای این کمپانی در بازار ژاپن با فروش و استقبال خوبی روبهرو میشد اما این مسئله برای کنسول Dreamcast صادق نبود اما چرا؟
قبل از هر چیزی باید به قیمت گذاری این کنسول و سیاستهای سگا در این باره بپردازیم. این کنسول در ابتدا ۱۹۹ دلار قیمت گذاری شد و این در حالی بود که ساخت هر کنسول Dreamcast حدود ۲۵۰ دلار برای کمپانی سگا هزینه در بر داشت! این مسئله به این معناست که سگا با فروش هر کنسول، حدود ۵۰ دلار ضرر متقبل میشد اما باید گفت که این سیاستی رایج است و امروزه نیز بسیاری از کمپانیها، کنسولهای خود را با قیمتی کمتر از هزینهی ساختش به فروش میرسانند و ضرر آن را از طریق فروش بازیها جبران میکنند. کنسول Xbox در نسل ششم نیز از همین سیاست قیمت گذاری پیروی میکرد.
قیمت ۱۹۹ دلاری Dreamcast در بازار کنسولها آن را حدود ۱۰۰ دلار ارزانتر از کنسول PS2 قرار میداد که روی کاغذ به عنوان یک برتری جلوه میکند اما مسئله این است که سگا یک مورد بسیار مهم را در نظر نگرفته بود و آن هم بازیهای زمان عرضهاش بود.
سگا قصد داشت تعداد محدودی از کنسول Dreamcast را به صورت زودهنگام در ژاپن عرضه کند چرا که مخاطب هدفش را در این بازار، افراد بزرگسال قرار داده بود. علاوه بر این، سگا این کنسول را با عناوین زمان عرضهی معدودی در بازار ژاپن عرضه کرد تا هزینههای تولیدش کمی کاهش پیدا کند اما این استراتژی به یک شکست بزرگ در این بازار تبدیل شد. زمانی که کنسول Dreamcast در بازار ژاپن عرضه گردید، به سرعت موجودی آن به اتمام رسید و از همین رو بسیاری از فروشگاهها سفارشهای جدیدی برای این کنسول ثبت کردند اما سگا پیشبینی یک مسئله را نکرده بود، مسئلهای که باعث شکست فروشش در ژاپن شد.
همانطور که گفتم سگا تولید کنسول Sega Saturn را به کلی متوقف کرد تا منابعش را روی ساخت کنسول جدیدش متمرکز کند اما چیزی از عرضهی زودهنگام این کنسول نگذشته بود که سگا با کمبود قطعات مواجه شد و از همینرو توانایی پاسخگویی به سفارشها و درخواستها را نداشت و به همین دلیل نتوانست بازار پر پتانسیل ژاپن را اشباع کند.
زمانی که Dreamcast به طور رسمی در آمریکای شمالی عرضه شد شامل بازیهای زمان عرضهی زیادی بود که باعث میشد خریداران با اشتیاق بیشتری به سراغ این کنسول بروند از همین رو این کنسول شروع خوبی را در بازار آمریکا تجربه کرد اما پس از عرضهی کنسول PS2 این فروش با افت شدیدی روبهرو شد و از همین رو سگا دائما در حال کاهش قیمت کنسولش در راستای رقابت با کنسول سونی بود. این روند دائما ضررهای ناشی از Dreamcast را سنگینتر میکرد و سگا را به مرز له شدن زیر آنها کشید، به طوری که چیزی تا ورشکستگی این کمپانی باقی نمانده بود.
آقای Tadashi Takezaki این مسئله را دلیل اصلی شکست این کنسول بیان کرده و چنین اظهار داشته است:
ما مجبور به ورود به یک جنگ کاهش قیمت شدیم در حالی که در حالت عادی نیز در حال از دست دادن پول با فروش هر کنسول بودیم. کمپانی سونی عضو تیمی بود که DVD را خلق کرد و میتوانست یک کنسول کامل را با استفاده از چیپها و قطعات ساخت خودش بسازد.
سگا از طرف دیگر، تمامی قطعات خودش را از کمپانیهای خارجی تهیه میکرد و از همین رو درگیر نابرابری سهمگینی از نظر هزینهی ساخت کنسول بود. حذف هزینههای ساخت کار راحتی نبود، سخت افزارمان فروش سابقش را نداشت و تازه ما مجبور به کاهش قیمت هم شدیم.
Tadashi Takezaki
این اظهارات بسیار مهم هستند چرا که میتوان گفت دلیل اصلی شکست کنسول Dreamcast همین گیر افتادن در رقابتی دو سر باخت با کمپانی سونی و کنسول PlayStation 2 بود. در بخش بعدی بیشتر به جزئیات این رقابت و ضعفهای کنسول سگا و رویکردهای این کمپانی در مقابل سونی و کنسول PlayStation 2 آن بود.
پایان رویاپردازی سگا در دومین ایستگاه بازی سونی
در آخرین بخش مقاله به طور دقیق به تاثیر کنسول PlayStation 2 روی Dreamcast و پایان دادن نه تنها به عمر این کنسول بلکه به تاریخ کمپانی سگا در زمینهی ساخت کنسولهای خانگی خواهیم پرداخت از همین رو بنده این بخش را به چند بخش کوچکتر تقسیم میکنم تا پرداختن به هر عامل کمی راحتتر شود.
بازیهای زمان عرضه
عناوین زمان عرضه نقش بسیار گستردهای در فروش یک کنسول ایفا میکنند و متاسفانه کنسول Sega Dreamcast به شدت در این زمینه مخصوصا در مقابل رقیبش PlayStation 2 ضعیف عمل میکرد. شاید اگر این کنسول در زمان عرضه آثار بهتری را به خریداران ارائه میداد حداقل میتوانست از مرگ حتمی نجات پیدا کند.
در حالی که کمپانی سونی وعدهی عرضهی عناوین فوقالعادهای همچون Metal Gear Solid 2، GTA III، Silent Hill 2 و Rachet & Clank را در بازهی زمانی کوتاهی پس از عرضهی کنسول PlayStation 2 داده بود کمپانی سگا کنسول خود را با آثاری همچون Mortal Kombat Gold، Sonic Adventure و Soul Calibur عرضه کرد.
در حالی که این عناوین اصلا آثار بدی نبودند اما به هیچ عنوان توانایی مقابله با آثار زمان عرضهی PS2 را نداشتند و دلیل آن همانطور که کمی قبل اشاره کردم، عدم توجه سگا به تکامل صنعت گیمینگ و نیازهای بازار بود. در حالی که سونی و کمپانیهای دیگر آثار جذاب و جاهطلبانهای را در اختیار کاربرانش قرار میداد که به راستی حس و حال نسل جدیدی از بازیهای ویدیویی را داشتند، سگا یک نسخهی دیگر از Sonic عرضه میکرد!
پشتیبانی ترد پارتی
شاید بتوان گفت پشتیبانی کمپانیهای ترد پارتی از کنسولهای بازی مهمترین رکن موفقیت یک کنسول است حتی مهمتر از آثار انحصاری آن! زمانی که دوستتان را میبینید که در حال تجربهی بازیهایی همچون عناوین نام برده در بخش قبلی روی کنسول PS2 خود است ولی شما نمیتوانید آنها را تجربه کنید چرا که از کنسول Dreamcast برخوردار هستید قطعا سرخورده میشوید و این یعنی کنسول شما توانایی ارائهی تجربیات مختلف و متنوع را ندارد.
با وجود اینکه کنسول Dreamcast همچنان از پشتیبانی ترد پارتی برخوردار بود اما برخی از کمپانیهای بزرگ از پشتیبانی آن کنارهگیری کرده بودند و اولین آنها EA Sports بود. این کمپانی از سگا درخواست کرد که اجازهی ساخت بازیهای ورزشی برای Dreamcast را به طور اختصاصی و انحصاری در اختیار این کمپانی قرار دهد در غیر این صورت EA Sports از کنسول جدید سگا پشتیبانی نمیکند.
سگا این درخواست را قبول نکرد و از همین رو تمامی آثار ورزشی EA Sports از لیست بازیهای کنسول Dreamcast حذف شدند. لازم به ذکر است که در گذشته تنها فرنچایز Madden حدود ۱۰۰ میلیون دلار روی کنسولهای سگا فروش داشته است و زمانی که Dreamcast عرضه شد مخاطبان دیگر به این عناوین دسترسی نداشتند.
علاوه بر EA Sports، استودیوهای Squaresoft و Rockstar North نیز از پشتیبانی این کنسول شانه خالی کردند چرا که به گفتهی آنها ساخت بازی برای این کنسول بسیار دشوار بوده است. این مسئله باعث شد که بسیاری از کمپانیها به این نتیجه برسند که توسعهی عناوین مختلف برای این کنسول و دشواریهای آن ارزش وقت و هزینهاش را ندارد. اینطور بود که سگا یکی از رکنهای اصلی موفقیت کنسولش را از دست داد این در حالی بود که کنسول تازه نفس سونی در حال جولان دادن در میدان رقابت با آثار ترد پارتی متنوع و جذاب بود.
ارائهی امکانات یک DVD Player توسط کنسول PS2
در برخی دیگر از قسمتهای رتروگیم در گذشته، به اهمیت پشتیبانی PS1 از CDها و پس از آن DVDها در PS2 اشاره کرده بودیم. در حالی که این موضوع امروزه شاید بی اهمیت به نظر برسد اما در آن دوره تاثیر بسیار زیادی بر فروش کنسولهای سونی داشت و یک قابلیت بسیار مهم نسبت به دیگر کنسولها بود که باعث میشد کنسول سونی یک سر و گردن از آنها بالاتر باشد.
در آن زمان دستگاههای DVD Player از محبوبیت بسیار زیادی برخوردار بودند اما به دلیل قیمت بالای آنها بسیاری از خانوادهها قادر به خریدشان نبودند. در همین حین، کنسول PS2 با قابلیت اجرای DVDها در بازار عرضه شد و قیمتی بسیار مناسب را نیز به خود اختصاص داده بود به طوری که حتی اگر مسئلهی کنسول بازی بودن آن را هم کنار بگذاریم همچنان قیمت مناسبتری نسبت به DVD Playerهای آن دوره ارائه میداد و از همین رو، این خصوصیت تاثیر به سزایی در فروش آن گذاشت. علاوه بر بحث فروش، DVDها از حدود ۴ گیگابایت حافظه برخوردار بودند که قرار دادن بازیها روی آنها را برای سازندگان آسانتر میکردند.
این در حالی بود که کنسول Dreamcast از یک GD-ROM برخوردار بود که امکان اجرای دیسکهایی با ظرفیت حداکثر ۱ گیگابایت را برای این کنسول فراهم میکرد که باز هم یک ضعف دیگر در مقابل PS2 بود.
کنترلر غیر داینامیک Dreamcast در مقابل کنترلر PS2
یکی دیگر از ضعفهای این کنسول در مقابل PS2 که به شدت مورد انتقاد قرار گرفت، کنترلر این کنسول و طراحی آن بود. یک کنترلر بزرگ که تنها از یک آنالوگ بهرهمند بود! این مسئله بیشتر در ژاپن مورد انتقاد قرار گرفت و به راستی به فروش این کنسول ضربه وارد کرد چرا که بسیاری کنترلری داینامیک و جمع و جور همچون کنترلر PS2 را ترجیح میدادند.
در گذشته نیز در قسمتی دیگر از رتروگیم به شرایطی مشابه برای کنسول ابتدایی مایکروسافت پرداختیم. این کمپانی به دلیل انتقادهای شدیدی که به کنترلر Duke شده بود و همچنین تاثیرات منفی آن بر فروش کنسولش در ژاپن، تصمیم به تغییر طراحی کنترلر رسمی XBOX گرفت و در نهایت یک کنترلر بسیار بهینهتر به نام Controller S را عرضه کرد.
بر خلاف مایکروسافت، سگا به هیچ عنوان طراحی کنترلر کنسولش را تغییر نداد و همین موضوع تاثیر منفی بزرگی در فروش این کنسول مخصوصا در ژاپن گذاشت و باعث شد کنسول PS2 یک برگ برندهی دیگر در مقابل Dreamcast به دست بیاورد.
سخن پایانی
اگر توجه کرده باشید داستان کنسول Sega Dreamcast بسیار مشابه به داستان کنسول Nintendo Wii U است. هر دو اولین کنسولهای نسل خود بودند و به همین دلیل تا حدودی بین زمین و هوا معلق ماندند، هر دو از پشتیبانی ترد پارتی کمی برخوردار بودند و در نهایت هر دوی آنها با وجود ایدههای جاه طلبانهی خود نتوانستند آنها را به درستی پیادهسازی کنند. تفاوت نهایی بین این دو کنسول آن است که نینتندو از اشتباهاتش در مقابل کنسول خود درس گرفت اما سگا این کار را انجام نداد و همین موضوع حکم مرگ این کمپانی در بازار کنسولها بود.
نظر شما دربارهی این کنسول و خصوصیات آن چیست؟ اگر شما این کنسول را خریداری کردید و تجربهی استفاده از آن را دارید حتما آن را با من و دیگر کاربران به اشتراک بگذارید.
پر بحثترینها
- اینترگلکتیک، کانکورد، ناتی داگ؛ در اتاق فکر سونی چه میگذرد؟
- گزارش: طراحی سختافزار پلی استیشن ۶ برخلاف نسل بعدی ایکس باکس، به پایان رسید
- حساب توییتر پلی استیشن باعث ترند شدن دوباره Bloodborne Remake شده است
- یوشیدا: Horizon Forbidden West در حد انتظارم نفروخت
- یوشیدا: اگر خواهان بازی های انحصاری جدید PS5 هستید، بهتر است از ریمسترها حمایت کنید
- شایعه: اطلاعات فاش شده از GTA 6 توسط کاربری که ادعا میکند چندین ساعت از گیمپلی را دیده است
نظرات
این بیچاره که سهله Xbox 360 هم زیر ps2 افسانه ای له شد.با اینکه Xbox 360 عملکرد بدی هم نداشت اما در برابر ps2 سر
تمام این کنسول ها پایین بود و بدجوری در رقابت با ps2افسانه ای خاک شدند.
باشه ولی ایکس باکس ۳۶۰ نسل ششم نبود نسل هفتم بود
نسل ششم ایکس باکس اورجینال بود که یه کنسول جدید بود و در برابر پرفروشترین کنسول تاریخ ۲۰ میلیون فروخت
درسته کامنت پایینی توضیح دادم برای اون کاربر باز هم عذر خواهی میکنم اشتباه احم قا نه ای بود چون من خودم هردو کنسول رو پلی دادم😐😂
بیسواد:ایکس باکس ۳۶۰ نسل ۷ اومد و برنده بی چون و چرا نسل ۷ شد.ps2 برای نسل ۶ هست که ایکس باکس اورجینال رقیبش بود که بیشتر از نصف نسل رو اصلا نبود.ولی بازم ادامه داد
Mmfb اطلاعات نداری فکت صادر نکن نسل هفتم هم سونی عقب بود با ps3 که بعدش تو ۳ سال آخر با عرضه بازی های نابی انحصاری بازم پیروز نسل هفتم بود ایکس باکس از همون اول تا امروز یه نسلم نتونسته از سونی ببره ps3 به عدد ۸۷.۴ میلیون نسخه رسید ایکس باکس با اینکه یکه تاز بود ۸۴ میلیون فروش کرده بود باور نداری به حضرت گوگل رجوع کن سرچ کن میزان فروششون رو ببین نسل ۸ و ۶ سونی رسما ترکوند نسل هفتم اشتباه نکرده فقط تکنولوژی انویدیا جلوتر از زمان خودش بود واسه همینم بازی ساختن براش سخت بود با اینکه الان خودم سری اس دارم ولی سونی تصمیمات این نسلش رو فقط قبول ندارم وگرنه هنوزم بهترین کنسول بازی تاریخ برای سونی
برنده نسل ۷ نینتندو بود.
ایکس باکس ۳۶۰ هم برتر بود نسبت به PS3.
موفقیت یعنی این:
فروش ۲۴ میلیونی ایکس باکس اورجینال تبدیل شد به فروش بیش از ۸۵ میلیونی ایکس باکس ۳۶۰ …
از اون طرف فروش نزدیک به ۱۶۰ میلیونی PS2 تبدیل شد به فروش بیش از ۸۷ میلیونی PS3 …
شما به شدت سطحی نگاه می کنید به این قضیه و فقط به خاطر فروش یکی دو میلیونی بیشتر PS3 اون رو برتر قرار می دهید نسبت به ایکس باکس ۳۶۰، در حالی که با در نظر گرفتن تمامی جوانب می فهمی که چرا PS3 رو یک شکست در مقابل ایکس باکس ۳۶۰ می دونند.
مقوافم ولی باید در نظر داشت که پی اس ۳ ،۶۰۰ دلار بود !
با اینکه از لحاظ تعداد پسرفت کرد ولی در کل سود بیشتری نسبت به پی اس ۲ داشت
تکنولوژی انویدیا جلوتر از زمان خودش بود !
چی میگی بابا شر و ور ننویس حال نداریم
همه میدونن کارت گرافیک ای ام دی ایکس باکس ۳۶۰ قوی تر از کارت گرافیک انویدیا ps3 بود . سونی ۳ با پردازنده قدرتمندترش به زور ترد پارتی ها رو نزدیک به گرافیک ایکس باکس منتشر کرد ( تازه با حجم چند برابری ) .
اصلا همین عامل باعث شد هر ۲ کنسول نسل هشت بیشتر روی کارت گرافیکشون کار کنن و پردازنده های نسبتا ضعیف داشتند ( هم ایکس باکس وان و هم سونی ۴ ) .
اگه ایکس باکس ۳۶۰ مادربوردهاش از اول مشکل نداشتند با اختلاف برنده نسل هفتم میشد
اگه ایکس باکس ۳۶۰ مادربوردهاش از اول مشکل نداشتند با اختلاف برنده نسل هفتم میشد هرچند یه جورایی بازم میشه ایکس باکس ۳۶۰ رو برنده نسل هفت دونست با عرضه زودتر کنسول ، عرضه زودتر بازیهای تردپارتی ، انحصاریهای خوب ، کنسول ظریفتر ، سبکتر ، کم صدا تر ، کنترلر بهتر و البته قیمت ارزونتر
اکس باکس ۳۶۰ که فوق العاده بود واقعا، ولی برنده نسل هفت از لحاظ فروش نینتندو بود در واقع و نسل هفت یه جورایی نسل پادشاهی نینتندو بود
چه نسل زیبایی بود نسل هفت از هر ناشری کلی بازی خفن سالانه عرضه میشد که تعداد زیادی از اونا هم عناوین موفقی بودن این چیزیه که از نسل هشتم به اینور رفته رفته خیلی کمرنگ تر شده
خدایی من موندم چطوری فروخت واقعا برام عجیبه فکر کن نصف نسل نبودی
یه برند جدیدی
نصف بازیا انحصاری رقیبتن
رقیبت پرفروش ترین کنسول تاریخه
اون وقت ۲۰ میلیون میفروشی
همونجوری که ps1 وسط رقابت شدید سگا و نینتندو ۱۰۰ میلیون فروخت
ایکس باکس رو اون زمان تو کمتر آتاری یا خونه ای تو ایران میدیدی.هیچ بازی رو دست گاد ۱ و ۲ نیومد.یازی های دیگه رو اصلا نمیگم. همه ایکس باکس باز ها داشتن از انحصاری های سونی آتیش میگرفتن.من موندم از کجات در آوردی کی ایکس باکس ۳۶۰ پلی ۲ رو ترکوند🤣🤣
“هیچ بازی رو دست گاد ۱ و ۲ نیومد.”
آها.
از این جمله ات معلوم شد که به باطل گویی علاقه خاصی داری.
.
“همه ایکس باکس باز ها داشتن از انحصاری های سونی آتیش میگرفتن.”
از این جمله ات معلوم شد که یک فن بوی فشاری هستی.
.
“من موندم از کجات در آوردی کی ایکس باکس ۳۶۰ پلی ۲ رو ترکوند🤣🤣”
از این جمله ات معلوم شد که درک مطلبت تو دیواره.
کلا درکش تو دیواره
دویل می کرای ۳ به تنهایی ارزشش از گاد آف وار ۱ و ۲ بالاتره . از هر لحاظ که فکر کنی .
تازه چون هم سبک هستن هر دو هک اند اسلش وگرنه حداقل ۱۰ تا بازی تو نسل ۶ میتونم واست مثال بزنم که گاد آف وار ۱ و ۲ مثل جوک میمونن در مقابلشون : جی تی ای سن آندریاس ، رزیدنت ایول ۴ ، کال آف دیوتی ۳ ( شاهکار انحصاری ps2 ) ، متال گیر سالید ۳ ، سایلنت هیل ۲ و …
توی فن بوی نمیخواد به من یکی بگی بیسواد تو این صنعت حداقل تو برابر تو اطلاعات دارم
حالت این ریپ زدنت هم از ع .قده های قبلیت بود که تو جمع ضا.یع کردمت😂
ایکس باکس اورجینال رو من حساب نکردم چون نسبت به ایکس باکس های بعدی فوق العاده ناشناخته بود
Ps2 : کنسول نسل ۶
Xbox 360 : کنسول نسل ۷
چه ربطی دارن به هم ؟
یکی از این مقاله هایی که قبلا خونده بودم متاسفانه این حرفو زدع بود تو دهن منم موند اشتباه. لپی بود چون من خودم ایکس باکس سیصد و شصت و پی اس تری هم پلی داده بودم بازم شماببخش
عزیز احیانا xbox 360 رقیب ps3 نبود ؟
درسته داداش من یه شتباه لپی کردم کامنت بالایی هم توضبح دادم چون اصلا اشتباه منطقی نبود حداقل برای من یکی که هردو کنسول رو هم بازی کردم😂
Ps2 افسانه ایه ، اما x box 360 هم نسل با ps3 بود (:
حالت خوبه ؟؟؟ رقیب کنسول اکس باکس ۳۶۰ پلی استیشن ۳ بود که در نسل هفت شکست خورد :/
اگه منظورت اکس باکس اورجینال بوده !!! خب از
اولین کنسول چه انتظاری داری؟؟
Ellie Miller چه کشکی چه دوغی کدوم شکست هیچ نسلی ایکس باکس برنده رقابت با سونی نبوده حتی نسل نهم هم باز به همین منوال نسل هفتم سونی عقب موند ولی آخر نسل با ۳.۴ میلیون فروش بیشتر عملا پیروز رقابت فروش کنسولی بود نمیفهمم چرا به زور ایکس باکس رو میخواین برنده اعلام کنید
جاست کام داون بیبی 😂
محض اطلاعت بگم ک پلی۳ با اختلاف فروش حدود۴میلیون نسخه بیشتر توی نسل هفتم فروخت
ایکس باکس ۳۶۰: ۸۵ میلیون
پلی استیشن ۳: ۸۷/۵ میلیون
دقیق ترش میشه این:
ایکس باکس ۳۶۰: ۸۵.۸
پلی استیشن ۳: ۸۷.۴۱
زحمت افتادی عمو جون
تو ۱۵ ثانیه سرچ این عدد و رقم هارو میشه پیدا کرد ولی بازم ایکس باکس ۳۶۰ برنده نسل هفتم بود در مقابل سونی ۳ حالا میخوای بسوزی بسوز
میخوام برم کوه شکار اهو تفنگ من کو اخ عزیزم تفنگ من کو
اکس باکس ۳۶۰ دوران پلی استیشن ۳ بود آقا😐
واقعا میزان bullsh*t فضایی بود
ایکس باکس ۳۶۰ با ps3 بود جفتشونم خفن بودن هنوز نمیتونم بینشون انتخاب دقیق بکنم
بر فرض که زمان زیادی رو هم گیمر نبودی! خوب حداقل میتونی که یه سرچ ساده بزنی قبل حرف زدن که آبرو ریزی نکنی!🙂
360 هر رده با ps3 بود و اتفاقا هر دو این کنسولا با اختلاف خیلی کم در فروش باهم رقابت داشتن و ۳۶۰ واقعا عملکرد فوق العاده ای رو از خودش تو نسل هفت به نمایش گذاشت
فکر کنم بین شما ها من مبتدی ترینم که بعد از سگا دیگه کنسول گیم رو ادامه ندادم و هر وقت هم بازی کردم با پی سی بوده. یادش بخیر چقدر با تعویض فیلم سگا های چند لبه سرمون کلاه میرفت پول نداشتیم و مجبور بودیم ببریمش میدون توپخونه سربدیم عوض کنیم. سگا مگا درایو داشتیم و هیچوقت نتونستیم اون دستگاه اضافه شونده ی دیسک خور رو براش تهیه کنیم. بعدشم که نینتندو و بلافاصله پی اس اومد و ایکس باکس و نسخه های مختلفش و ما فقط ۶ دکمه رو تجربه کرده بودیم و یهو مواجه شدیم با دکمه های بالای دسته و دسته شوک و.. و حتی چهارگانه های روی دسته هم چون تو یه ردیف نبود مث ۶ دکمه رو مخ بود اینکه جایگیری جهتی و چهارگانه یه شکل بود و حتی رنگ سفید و طراحیش . من همون سگای مشکی خودمو دوست داشتم به طرز عجیبی کلا پس زدمش و بیخیالش شدم و حتی مبهوت دنیای سه بعدیش هم نشدم و این کشش به قدری نبود که راضی بشم مهاجرت کنم به پلی استیشن ۲ تا ۵ و همونجوری با رویای سگا موندم و شیفت پیدا کردم روی بازی های سه بعدی پی سی و با کامپیوترم خاطره ها داشتم و هنوزم هرازچندگاهی باوجودی که الان دیگه خیلی محدودیت داره همچنان یا پی سی یا هیچی. با خوندن مرگ سگا اگرچه قبل از این هم خبر چندانی ازش نبود دلگیر شدم . فقط میشه گفت مرگ یک رویا
عمر زود میگذره داداش.
این مطلب مارو برد به ۲۳سال پیش.یادمه اون زمان که دریمکست داشتیم بازی هاش خیلی گرون بودن دونه ای ۴۰تا ۶۰هزار تومن بود بعد کپی خورم نبود مثل ps2 همین باعث شد بعد یکی دوسال بفروشیمش ps2بخریم.یادش بخیر مموری کارت از رو دسته میخورد
بهترین بازی هاشم اون زمان رزیدنت اویل کدورنیکال و پرنس اف پرشیا که اون زمان بهش میگفتن شب های عرب یه بازی دیگه هم بود اسم انگلیسیش یادم نیست اما بهش میگفتیم شمیم یادش بخیر
رزیدنت ایول کد ورونیکا بهترین بازی بود در سال عرضه اش ( ۲۰۰۰ ) رزیدنت ایول ۳ حقیقی
فقط پلی استیشن ۲ افسانه ای، هنوزم دارمش PS2 رو بعد از ۱۲ سال خاک خورده ولی سالمه کار میکنه:)
همچنین
یه سوال همیشه ذهنم رو مشغول کرده
چرا میگن کنسول خانگی
مگه کنسول غیر خونگی هم داریم🤔😂
داشتیم
دستگاه آرکید دیگه باووووو😑💔
آرکید داداش خیلی قدیمی واقعا دیگه این نوجوون ها اطلاعی ازش ندارن خود منم که با آتاری گیم رو شروع کردم تو ایران دستگاه های آرکید اون زمان رو ندیدم چه برسه به تینیجر های امروزی
منم با آتاری شروع کردم ولی دستگاه های آرکید دیده بودم تا چندین سال هم هنوز تو شهربازی ها پیدا میشد بهترین بازیهاشم اواخر تکن و مورتال کامبت بودن
دستگاهای ارکید کلا تو ایران خیلی وارد نشدن
حتی الان از ۲۰ سال پیش خیلی بیشترن
مثلا نصف شهر بازیای مشهد دارن ، قبلا تو تهرونش پیدا نمیشد یا خیلی کم بودن
آره داریم.
اون کنسولایی که تو گیم نت هست میشه غیر خونگی 😂😜
آره ارکید سکه مینداز بازی میکنی که تو ژاپن زیاد هست
شاید باورت نشه ولی کنسول دستی هم داریم
کنسول دستی هم که کلا بحثش جداس منظورم کنسول های غیر خونگی بود که توضیح دادن گفتن منظور آرکید هاس
چقدر خاطره دارم با کنسول سِگا غولی بود زمان خودش یکی از دلایل موفقیت پلی استیشن هم ایده پردازی و برنامه ریزی قبلی بود چون خوب عملکرد سگا رو سنجیده بودن و میخواستن یه تحول ایجاد کنن که تو این کار هم موفق عمل کردن
همیشه برام سوال بود که چرا سگا دیگه تولید نشد و پا به پای پلی استیشن و اکس باکس نیومد از اول تا آخر مقاله رو خوندم خسته نباشید و ممنون بابت این مقاله زیبا
واقعا بعضی تصمیمات شدیدا میتونه سرنوشت ساز باشه تو صنعت گیم
امثال جیم رایان و دان متریک باعث سقوطش شدن.وای به روزی که سونی رو به افول بره همین رقابت کردن با بازیهای شاهکار پلی استیشنه که خیلی بازی عالی تا الان ساخته شده
فرقی نداره کلا رقابت کنسولهای بازی تو هر نسل باعث پیشرفت این صنعت شده . اگه سونی نبود سری فورزا هورایزن و گیرز آف وار نبود ، اگه ایکس باکس ( مایکروسافت ) نبود لست آف آس ۲ و گوست آف سوشیما نداشتیم .
منظور از تک انالوگ که گفتین چیه
یعنی همزمان فقط یه دکمه کار میکنه؟🤨😑
عکس دسته رو نگاه کن اگه بازم متوجه نشدی دوباره نگاه کن
اگه بازم متوجه نشدی فقط آنالوگ چپ که امروزه باهاش کارکترو کنترل میکنی رو داشته و آنالوگ سمت راست که معمولا دوربین رو میچرخونی رو نداشته اگه بازم متوجه نشدی از دوستم سوسمار بپرس بهت میگه
اسپم : به لطف الهی سرورهای گوگل استادیا خاموش شد… ان شالله تمام سرویس های ابری برای همیشه خاموش شوند:)
سلام به همه گیمفایی ها و عرض خسته نباشید خدمت آقای زرمهر عزیز
یادش بخیر دریم کست رو که تا حالا از نزدیک هم ندیدم
ولی ps2 با کنسول دوستم تیکن ۴ میزدیم هر از گاهی ولی اولین بازی که با ps2 خودم بازی کردم و بعدش تا امروز عاشق صنعت گیم شدم ایول ۴ بود که تا همین پارسال بهترین بازی عمرم بود
خلاصه گیمر بودنمو مدیون ps2 و ایول ۴ ام
واینکه بازی ها یادم دادند که بلاخره هر روز سختی تموم میشه و مارو قوی تر از قبل میکنه امیدوارم همه این روزای سخت رو پشت سر بزاریم
پایدار باشید
با کنسول پلی ۲ فقط عاشق ایول ۴ شدی و اسمت گیمر؟اکثر گیمر ها پلی ۲ رو فقط به خاطر گاد ۱ و ۲ و …..عاشقش هستن و هنوز من خودم با این که پلی ۵ و ۴ دارم میخوام ۲ بخرم و گاد ۱و ۲ رو دوباره بازی کنم.الان ۳۴ سالمه و از ۵ سالگی سمت آتاری و گیم رفتم و تا الان که دو تا بچه دارم و کارمندم هنوز عاشق گیم…ولی قبول کنیم کنسولی رو دست پلی استیشن نیومد و نخواهد آمد
سونی ۲ کنسولی افسانه ای بود شکی درش نیست ولی بی عیب هم نبود بعضی دی وی دی ها تو بعضی دستگاه ها اجرا یا به اصطلاح باز نمیکرد ، لنزش خیلی قوی نبود بعضی آداپتورها زیادی داغ میکردند و عمر کمی داشتند بازم نقره ای هاش به نسبه بهتر بودند و حتی یک ریسینگ آرکید انحصاری هم نداشت . و اما ps3 برخلاف نسل قبلیش مشکلات زیادی داشت وزن زیاد صدای زیاد قیمت بسیار بالا کنترلرهاش برای همه مناسب نبودند تردپارتی ها دیرتر براش عرضه میشدند بازیهاش حجیم بودند و تازه گرافیک بهینه هم نداشتن و …
اگه سونی ۳ بازیهاش هک نشده بود نصف ایکس باکس ۳۶۰ هم تو ایران فروش نمیکرد
قشنگ مثه این هیترای بچه سال میمونی هرجا یکی از پی اس ۲ یا باقی محصولات سونی تعریف کنه سریع میای یه کامنت برا دیسکردنش میدی ، باشه داداش اصلا سونی آشغال اون برندی ک تو فنشی خفن بهترین … زشته داداش برا خودت میگم با این کار فقط داری خودت رو بد جلوه میدی ، چون فک نمیکنم سنت پایین باشه
باز خودت میدونی
عالی