تبلیغات Native موبایلی چیست؟
«تبلیغ کنید، بدون اینکه تبلیغ کنید»؛ فلسفۀ اصلی تبلیغات همسان موبایلی (Native Mobile Ads) همین است. تبلیغ مستقیم، برای مردم حکم فروشندهای را دارد که داخل فروشگاه قدمبهقدم دنبال آنها میآید و با توضیحات و اصرار خود به آنها اجازۀ فکرکردن و انتخاب نمیدهد. چه کسی دوست دارد برای خرید تحت فشار قرار بگیرد؟
طبق گزارشEmarketer ، حدود ۸۷.۷٪ از تبلیغات همسان در ایالات متحده منجر به خرید میشوند که ۸۸.۸% از آنها در فرمت موبایل هستند. به نظر میرسد تبلیغات نیتیو موبایلی میتواند به تنهایی تحقق اهداف فروش و بازاریابی کسبوکارها را تضمین کند. آیا این تأثیرگذاری بالا تماماً از غیرمستقیمبودن آن نشأت میگیرد؟
در این مطلب توضیح میدهیم که تبلیغات همسان موبایلی چیست، به چه صورتهایی اجرا میشود و چرا از شیوههای تبلیغاتی بسیار پربازده به شمار میرود.
تبلیغات همسان موبایلی چیست؟
تبلیغات نیتیو موبایلی، تبلیغات همسانی هستند که در داخل گوشی نمایش داده میشوند و زیرمجموعهای از تبلیغات موبایلی به حساب میآیند.
در تبلیغات همسان، محتوای آگهی طوری ساخته میشود که فرم و ساختاری مشابه با محیط نشر داشته باشد و ارگانیک به نظر برسد. در تبلیغات موبایلی آن هم شرایط به همین صورت است و محتوا باید بهصورت یکپارچه و متناسب با فضای وب و اپلیکیشنهای داخلی گوشی طراحی شود.
این آگهیها در نگاه اول از محتواهای اصلی رسانۀ منتشرکنندۀ خود قابل تمیز نیستند. اصولاً ناشران، تبلیغیبودن آنها را با درج عباراتی مثل Ad، محتوای حمایتشده یا دارای اسپانسر به مخاطبان اطلاع میدهند.
چرا تبلیغات همسان موبایلی بازدهی بسیار خوبی دارند؟
یکی از اصول پایهای بازاریابی این است که مخاطب در اولویت باشد. وقتی برای او تجربۀ کاربری خوب ایجاد کنید، راحتتر و با زحمت کمتری متقاعد میشود و مشتاقانه، اقدام مورد نظر شما را انجام میدهد.
دلایل زیادی برای تأثیرگذاری بالای تبلیغات همسان موبایلی وجود دارند. سر اغلب آنها را که بگیرید درنهایت، شما را به حس خوشایند و تجربۀ خوب کاربران میرسانند. اجازه بدهید نگاهی به آنها بیندازیم:
· مردم، روزانه توسط حجم زیادی از تبلیغات مورد خطاب قرار میگیرند. آنها یاد گرفتهاند که برای دوری از این مزاحمت مداوم، دیگر آگهیها را نبینند و سطحیوار از کنارشان بگذرند. به این پدیده، کوری بنری (Banner blindness) گفته میشود.
تبلیغات نیتیو موبایلی، شبیه به محتواهای عادی به نظر میرسند؛ آنها، آزاردهنده نیستند و در نقطۀ کور مخاطب قرار نمیگیرند.
· محتوای آگهیهای همسان، در بیشتر مواقع مفید و کاربردی است و معمولاً، به دغدغهها یا سؤالات اصلی مخاطب پاسخ میدهد.
· نااین آگهیها، غیرتبلیغاتی و غیرمستقیم هستند و همین عامل، احتمال بازنشر و بهاشتراکگذاری آنها را توسط مردم زیاد میکند.
· اسکرین موبایل، حریم خصوصی کاربران است و فضای شخصی دارد. با توجه به این موضوع، کسبوکارها میتوانند تجربههای سفارشی و منحصربهفرد برای مخاطب خلق کنند.
· یکی دیگر از قابلیتهای مهم دیگر، هدفگیری دقیقتر آن است. وقتی شخص در حال گشتوگذار در پلتفرم است یا به دنبال محصول یا موضوعی مرتبط با ما میگردد، دیدن تبلیغ به او پیشنهاد میشود.
· تبلیغات همسان با محتوای رسانه عجین شدهاند و به همین دلیل، ابزارهای مسدودکنندۀ تبلیغات امکان تشخیص و بلاککردن آنها را ندارند.
۷ روش اجرای تبلیغات همسان موبایلی
محتواهای تبلیغات همسان، محدود به فرمت یا قالب خاصی نیستند و انعطافپذیری زیادی دارند. آنها میتوانند متن، فیلم فلش، بنر، فایل صوتی، ویدئو و حتی یک اپلیکیشن مستقل باشند. بر همیناساس، به شیوههای مختلفی هم اجرا میشوند که در ادامه، برخی از آنها را بررسی میکنیم:
۱) تبلیغ در نتایج جستجو
این تبلیغات پرداختی در صفحۀ نتایج جستجو به کاربر نمایش داده میشوند. پلتفرمهای گوگل، اپاستور، کافهبازار یا گوگلپلی در کنار نتایج ارگانیک، محتواهای تبلیغی (محتواهایی که برای آنها هزینه پرداخت شده است) را هم در معرض دید مخاطب قرار میدهند.
۲) تبلیغ درونمحتوایی (In-Feed)
در این حالت، آگهی را در بین محتواهای اصلی سایت یا اپلیکیشن به کاربران نمایش میدهند. رپورتاژها و مطالب سفارشی موجود در فید اپلیکیشنها در همین دسته قرار میگیرند. به دلیل ساختار مشابه، کاربران با این تبلیغات هم مانند محتواهای خود پلتفرم تعامل خواهند داشت.
۳) تبلیغ اسپانسری
این تبلیغات دیجیتال، با حمایت مالی شرکت یا برندی اجرا میشوند و اغلب با عنوان Sponsored در شبکههای اجتماعی به چشم میخورند.
۴) تبلیغ در ویجتها و فهرستهای پیشنهادی
سایتها و پلتفرمها رفتار مخاطب و کلیکهای او را ردیابی و دغدغه و نیازهایش را شناسایی میکنند. سپس، محصولات یا خدمات مرتبط و مناسب را به او پیشنهاد میدهند. این تبلیغات با عناوینی مثل شاید دوست داشته باشید، شاید براتون جالب باشه، پیشنهاد ما به شما یا کالاهای مشابه همراه هستند.
۵) تبلیغ در درون نقشه
وقتی کاربر، محلی را در برنامههای نقشۀ موبایل مثل گوگلمپ یا بلد جستجو میکند، اطلاعات بیشتری از آنجا در اختیارش میگیرد. تصویر، مسافت، زمان باز و بستهشدن و امکانات رفاهی آن را میبیند و با مکانهای مشابه هم آشنا میشود. این تبلیغات موبایلی، ارگانیک و طبیعی به نظر میرسند و کاربر را بیشتر برای بازدید ترغیب میکنند.
۶) تبلیغ در داخل بازی
محتوای تبلیغ در حین انجام بازی به کاربر نمایش داده میشود و در ازای تماشای آن به او پاداش یا امتیازی اختصاص مییابد. این تبلیغات را به تبلیغات جایزهای هم میشناسیم و اغلب فرمت ویدئویی دارند.
۷) تبلیغ با اپلیکیشن
برخی برندها به جای تبلیغات در موبایل، برای خود اپلیکیشنی میسازند و برای تبلیغ و برندینگ روی آن تمرکز میکنند. این برنامهها به طور معمول، کاربری عمومی دارند و برای موسیقی، ویدئو، بازی یا اخبار طراحی میشوند. مسلماً، هرچه جذابتر باشند، کابران بیشتری آنها را نصب میکنند و آگاهی از برند و فروش بیشتری هم در پی خواهند داشت.
برای موفقیت در تبلیغات همسان موبایلی عواملی مثل طراحی جذاب، محل قرارگیری تبلیغ، فرمت محتوا و آگاهی از واکنش احتمالی مخاطب نقش پررنگی دارند. برای رسیدن به دیدگاه درست در هریک از آنها، همواره باید نکات تأثیرگذار در محتوا و شیوۀ اجرا را تست کرد و با توجه به نتیجه، بهینهسازی انجام داد. هرچند، برخی آژانسهای تبلیغاتی مثل صباویژن به دلیل همکاری با کسبوکارهای مختلف تجربۀ زیادی در اینباره دارند و میتوان با کمک آنها در کمترینزمان و با کمترین خطا، بیشترین نتیجه را دریافت کرد.
پر بحثترینها
- تریلر جدید فصل دوم سریال The Last of Us شخصیت ابی را نشان میدهد
- کامنتهای هفته ۲۹؛ بَک تو بَک
- شایعه: کنسول نسل بعدی Xbox در سال ۲۰۲۶ با نام Xbox Prime عرضه خواهد شد [بهروزرسانی شد]
- کارگردان Alan Wake 2: رمدی میخواهد نسخه اروپایی ناتی داگ باشد
- ۱۵ بازی بزرگ خاطرهانگیز گیمرهای ایرانی
- کلیپ جدید Assassin’s Creed Shadows با محوریت پارکور
- کامنتهای هفته ۲۸؛ هیتلر: The Last of Us Part 2 بهترین بازی تاریخ است
- از کنترلر جدید Xbox با طرح DualSense رونمایی شد
- زندیا و تام هالند نامزد کردند
- بهترین بازی های استراتژیک تاریخ
نظرات