نقد و بررسی Cuphead: The Delicious Last Course؛ حسن ختامی ارزشمند
با توجه به عرضه شدن بسته الحاقی The Delicious Last Course، در این مقاله به نقد و بررسی این محتوای الحاقی مورد انتظار میپردازیم.
بازی Cuphead را میتوان یکی از متفاوتترین و خاصترین بازیهای هاردکور دانست. معمولا ساختار عناوین هاردکور مشابه بوده و یکسری اصول کلی بین همهی آنها مشترک است. اما Cuphead از جهات بسیاری خود را با آثار مشابه متمایز کرده است. در وهلهی اول، طراحی هنری یا همان Art Style بازی کاملا خاص و منحصر به فرد بوده و با الهام از آثار کارتونی دهه هفتاد و هشتاد میلادی ساخته شده است. این الهامگیری در بخشهای دیگر مثل طراحی کاراکترها، انیمیشنها و ساندترک بازی نیز دیده میشود و میتوان گفت بازی در این زمینه بیرقیب است.
بازی Cuphead بعد از عرضه از لحاظ فروش و رضایت منتقدان فوقالعاده عمل کرد و با این که برخی از مخاطبان از سختی بیش از حد بازی گلهمند بودند (گلهای که در تمام آثار هاردکور دیده میشود)، اما در کل عملکرد این بازی فوقالعاده تحسینبرانگیز بود.
حال پس از مدتها انتظار، شاهد انتشار اولین و آخرین بسته الحاقی برای این بازی هستیم؛ محتوای اضافهای به نام The Delicious Last Course که یک ماجراجویی جدید است. این بسته الحاقی از همان جزیرهی اول بازی اصلی قابل دسترس است، البته پیشنهاد میکنم ابتدا کمی بازی اصلی را تجربه کنید تا با اساس و اصول بازی آشنا شوید چرا که مراحل The Delicious Last Course اصلا و ابدا ساده نیستند.
بازی داستان ساده و سر راستی دارد. دو شخصیت اصلی بازی با روحی به نام Ms Chalice آشنا میشوند و او از آنها تقاضای کمک میکند. بنابراین، Cuphead و Mugman به جزیرهی مورد نظر که محل وقوع اتفاقات The Delicious Last Course هست سفر میکنند.
در آنجا متوجه میشوند که به لطف غذای جادویی آشپز آنجا، شخصیت Ms Chalice میتواند به طور موقت از حالت روح خارج شود و حالت فیزیکی پیدا کند، اما برای اینکه او به طور همیشگی از شر روح بودن خلاص شود، آشپز آنجا نیازمند یکسری مواد اولیهی افسانهای است تا غذایی خاص درست کند و Ms Chalice را برای همیشه نجات دهد. هدف کلی بازی نیز همین است. شکست باسهای بازی و کسب مواد اولیهی لازم برای آشپز.
داستان بازی کاملا حال و هوای کارتونی داشته و در کنار طراحی هنری فوقالعاده جذاب کاراکترها، روایت ساده اما دلنشینی دارد. طبیعی است کسی از یک عنوان هاردکور انتظار داستان درگیر کننده ندارد چرا که بازیهای هاردکور هیچگاه داستان محور نبوده و نخواهند بود. با این حال، داستان کلی بازی رضایتبخش است. مراحل اصلی بازی دارای دو سطح سختی Simple و Regular هستند.
اما همانند نسخهی اصلی، فقط شکست باسها در سطح سختی Regular ارزشمند است و شما میتوانید مواد اولیه هر باس را کسب کنید. بنابراین برای رسیدن به باس آخر و تجربهی کامل بازی، باید بتوانید تمامی باسها را در بالاترین درجهی سختی شکست دهید که کار بسیار چالشبرانگیزی است. این بسته الحاقی یک شخصیت قابل بازی جدید دارد که آن هم خود Ms Chalice است.
این شخصیت حرکات و قابلیتهای جدید و منحصر به فرد خود را دارد که تا حدی تجربهی بسیاری از باسها را آسانتر میسازد. اول اینکه دارای چهار HP است، دوم قابلیت Double Jump دارد و سوم قابلیتی به نام Invincible Dash دارد که هنگام Dash زدن روی زمین برای لحظهای کوتاه هیچ آسیبی دریافت نمیکند. این قابلیت Invincible Dash فوقالعاده پر کاربرد است و در برخی باسفایتها کار شما را راحتتر میسازد.
البته سازندگان به خوبی این شخصیت را متعادل کردهاند. اول این که وقتی از Ms Chalice استفاده میکنید، دیگر امکان استفاده از Charm را نخواهید داشت که نکتهی قابل توجهی است. از طرف دیگر، قابلیت Double Jump او هر چند مفید است، اما پرش معمولی او ارتفاع زیادی ندارد و شما تقریبا همیشه مجبور به استفاده از Double Jump هستید. نکتهی جذاب این است که طراحی باسهای بازی، حملات و نقاط ضعف آنها به شدت با حرکات و قابلیتهای Ms Chalice منطبق است و به نوعی میتوان گفت انتخاب Ms Chalice به عنوان شخصیت اصلی برای مواجهه با باسها منطقیتر است. باسهای بازی مانند نسخهی اصلی طراحی هنری و ظاهری فوقالعادهای دارند و از لحاظ بصری شاهکار هستند.
از لحاظ فنی و مبارزاتی نیز هر باس یک نوع چالش و سختی خاص را ارائه میدهد و تک تک باسهای بازی تجربهای کاملا خاص را رقم میزنند. در کنار باسهای اصلی، شاهد مراحل فرعیای هستیم که در آن پادشاه جزیره چالشهایی برای شما تدارک دیده است. در این مراحل، شما قابلیتهای اصلی مثل شلیک را ندارید و در هر مرحله باید با روشی خاص دشمن یا دشمنان را شکست دهید. مثلا در یکی از چالشها، با شوالیهای روبهرو میشوید که فقط با Parry کردن سرش آسیب میبیند و شما کلا امکان تیراندازی نیز ندارید. این مراحل دارای سطح سختی نیستند و به نوعی محتوای فرعی این DLC به شمار میآیند.
Cuphead: The Delicious Last Course
میتوان به جرات گفت که بسته الحاقی The Delicious Last Course حسن ختامی ارزشمندی برای یک اثر هنری است. این محتوای الحاقی راه جذاب نسخهی اصلی را ادامه میدهد و با اضافه کردن موارد جزئی اما جذاب، یک ماجراجویی جدید را به مخاطبان عرضه میکند. اگر از تجربهی نسخهی اصلی Cuphead لذت بردید، شک نکنید که این بسته الحاقی نیز برای شما فوقالعاده دلچسب خواهد بود.
نکات مثبت:
- طراحی هنری چشمنواز
- باسفایتهای چالشبرانگیز با مکانیزمهای خاص و متنوع
- ساندترک مناسب
- صداگذاری کم نظیر
- قابلیتهای جدید
- محتوای قالب قبول
نکات منفی:
- برخی مراحل میتوانستند تعادل سختی مناسبتری داشته باشند
۹
این بازی بر اساس کد ارسالی ناشر و روی پلی استیشن ۴ تجربه و بررسی شده است.
پر بحثترینها
- بازیگر شخصیت اصلی Intergalactic نیل دراکمن را خدای بازیهای ویدیویی میداند و از همکاری با او هیجانزده است
- رکورد دیسلایک تریلر Concord توسط Intergalactic در یوتیوب شکسته شد
- رئیس ناتی داگ: تست بازیگری Intergalactic به اندازه انتخاب بازیگر نقش الی شگفتانگیز بود
- بازیهای انحصاری کنسولی بیشتری از پلی استیشن برای Xbox عرضه خواهند شد
- مدیرعامل ناتی داگ: Intergalactic دیوانهوارترین ماجراجویی ما است
- ظاهراً تریلر معرفی Intergalactic: The Heretic Prophet به تاریخ عرضه آن اشاره دارد
- دیجیتال فاندری تریلر Intergalactic را از نظر بصری شگفتانگیز توصیف میکند
- سازنده بازی Black Myth: Wukong بابت برنده نشدن در مراسم The Game Awards 2024 گریه کرد
- گپفا ۲۶؛ مورد انتظارترین بازیهای شما در سال ۲۰۲۵
- مدیرعامل مایکروسافت: طرفدار Xbox بودن یعنی تجربه بازیهای آن روی تمامی دستگاهها
نظرات
این بازی جهنمی خداست🧐
به عنوان یک dlc هم متای خیلی خوبی داره هم تو نقد گیمفا نمره عالی گرفته و most play هست البته برای کسایی که صبر ایوب دارن!!!!.
ممنون بابت نقد رو گوشی نصبش کردم اصلا نمیشد رفت رو کنسول باید بخرمش ولی تا black Friday باید صبر کنم.
تو این مدت کمی که بازی رو،رو موبایل رفتم باید بگم زمان تو این بازی زود میگذره مثلاً دو دقیقه از داستان بازی رو جلو میبری یک ساعت یک دفعه میره بخدا که همینه😂.
بازی خیلی خوبیه
فقط حیف سر بازی کردنش همسایه ها زیاد شاکی می شدن🤕
همسایه کناری ما اسباب کشی کرد سر کاپهد
کاپهدو دارم اینو زورم میاد بخرم 😐 دوستانی که تجربه کردن از خود بازی بهتره؟ تعداد مراحل چطوره؟