گزارش: معاملهی سونی و بانجی توسط FTC بررسی خواهد شد
بر اساس گزارش جدید منتشر شده، کمیسیون تجارت فدرال (FTC) ایالات متحده خرید استودیوی بانجی توسط سونی را مورد بررسی قرار خواهد داد.
طبق گزارش سایت The Information، معاملهی سونی و بانجی اکنون توسط FTC در دست بررسی قرار دارد. این سازمان از زمان انتصاب لینا خان (Lina Khan) به عنوان ریاست کمیسیون در مارس ۲۰۲۱، رویکرد تهاجمیتری را برای بررسی خرید و ادغامهای بزرگ در حوزهی فناوری اتخاذ کرده است.
کمیسیون تجارت فدرال علاوه بر معاملهی سونی و بانجی، خرید ۶۸.۷ میلیارد دلاری اکتیویژن بلیزارد (Activision Blizzard) توسط مایکروسافت را نیز بررسی میکند. تحقیقات FTC ممکن است تأثیری بر معاملهd سونی و بانجی نداشته باشد، اما نشاندهندهی نگرانی فزاینده در مورد مسائل ضد انحصار احتمالی در زمان افزایش خرید و ادغام در صنعت بازی است.
بخش سرگرمیهای تعاملی سونی در ژانویهی امسال، استودیوی بانجی (Bungie) را با مبلغ ۳.۶ میلیارد دلار خریداری کرد. سونی ادعا کرده است که بانجی «یک زیرمجموعهی مستقل» از پلیاستیشن خواهد بود و در صورتی که این خرید طبق برنامه انجام شود، یک استودیوی چند پلتفرمی باقی خواهد ماند. بانجی همچنین اشاره کرده است بازیهای فعلی و آیندهی این استودیو که در دست توسعه هستند، پس از نهایی شدن قرارداد در انحصار کنسولهای پلیاستیشن نخواهند بود.
پر بحثترینها
- بازیگر شخصیت اصلی Intergalactic نیل دراکمن را خدای بازیهای ویدیویی میداند و از همکاری با او هیجانزده است
- رکورد دیسلایک تریلر Concord توسط Intergalactic در یوتیوب شکسته شد
- رئیس ناتی داگ: تست بازیگری Intergalactic به اندازه انتخاب بازیگر نقش الی شگفتانگیز بود
- بازیهای انحصاری کنسولی بیشتری از پلی استیشن برای Xbox عرضه خواهند شد
- مدیرعامل ناتی داگ: Intergalactic دیوانهوارترین ماجراجویی ما است
- دیجیتال فاندری تریلر Intergalactic را از نظر بصری شگفتانگیز توصیف میکند
- سازنده بازی Black Myth: Wukong بابت برنده نشدن در مراسم The Game Awards 2024 گریه کرد
- گپفا ۲۶؛ مورد انتظارترین بازیهای شما در سال ۲۰۲۵
- مدیرعامل مایکروسافت: طرفدار Xbox بودن یعنی تجربه بازیهای آن روی تمامی دستگاهها
- این ۱۵ ویژگی منحصر به فرد GTA 6 را به یک تجربه خیرهکننده تبدیل خواهند کرد
نظرات
فک کن سونی ۳.۵ میلیارد داده برا رو کم کنی بانجی خریده، ولی نخواسته بیشتر از سی تا آیپی کریستال داینامیک رو داشته باشه.
3.۵ میلیارد کجا، ۳۰۰ میلیون کجا…
امیدوارم خرید بعدیشون یه کمپانی ای مثل کونامی باشه که نیاز شدیدی به احیای فرانچایزهای خفنش داره.
دلم لک زده برا یه کستلوانیا یا سایلنت هیل خوب -_-
۱-
سود بانجی در یک سال بسته به عرضه بسته الحاقی یا … از مینیموم ۱۰۰ میلیون دلار تا ۵۰۰ میلیون دلاره.
اسکوئر انیکس از دو استودیوی غربی که به فروش رسونده، نه تنها در طول این سالهای اخیر سود نداشته بلکه ۲۰۰ میلیون دلار ضرر داشته. بازدهی بانجی قابل قیاس نیست با بخش غربی اسکوئر انیکس. یکی موفقه با پتانسیل موفقتر شدن یکی Failure محض بوده در سالهای اخیر. حتی بازی خوبی هم که تولید کردن یعنی GOTG به موفقیت نرسید. هیچ کمپانی بزرگی زیر بار استودیوهای غربی اسکوئر نرفت چون بازدهی ندارن، تعداد نیرو بالاست، اعضاای قدیمی حاضر نیستن و …
2-
سونی به هیچ وجه برای رو کم کنی بانجی رو نخریده، سونی برای ورود به عرصه عناوین سرویس محور و بازاری که داره بانجی رو خریده چون یک بسته بی نظیر از استعداد در زمینه پشتیبانی هست و برای همین هزینه زیادی برای نگه داشتن استعدادها کرده و همچنین بازیهای بانجی پتانسیل ساخت فیلم و انیمیشن رو دارن و جهانسازی خوبی انجام میدن. + اگر برای رقابت بود میرفت زیرمجموعه پلی استیشن استودیوز نه این که sub سونی بشه و برای بقیه پلتفرمها بازی تولید کنه.
3-
بانجی روی دو تا آی پی بزرگ کار میکنه مطمئناً سونی پتانسیلی چیزی درشون دیده که ما بیخبریم.
4-
تعداد آیپی استدلال منطقیای نیست. یک تک آی پی میتونه از صد تا آی پی با ارزشتر باشه. Destiny 2 بعد از این همه سال جوری پشتیبانی شده که همچنان جزو top 10 استیم هست و کلی مخاطب داره.
5-
خریدهای سونی بر محور آیپی نیست، کمی عمیقتر نگاه کنید همهی خرید های سونی بر مبنای استعداد بوده
متاسفانه خیلی به صورت سطحی به این خرید ها نگاه میکنند
و ارزش افزوده این خرید ها غافلند
یک سوال:اگر بانجی زیر مجموعه پلی استیشن استودیوز نمیشه چجوری قراره به استودیو های پلی استیشن تو ساخت بازی سرویس محور کمک کنه؟تعدیل نیرو انجام میدن؟
راجب اسکوئر هم جلوی ضرر رو از هرجا بگیری منفعت هست
اسکوئر انیکس هم با رد کردن اون استودیو و آیپی ها جلوی ضرر خودش رو گرفت
حالا یکسری خنگ میان میگن روح اسکوئر فروخته شده😹😹😹😹
همون بهتر اینا رو فروخت
سونی از چندتا سگمنت تشکیل شده. یکی از این سگمنتها SIE هست که بانجی و استودیوهای پلی استیشن جزو بخش سرگرمیهای سونی هستند. موازی هم قرار میگیرن اما مانعی برای کمک کردن به هم وجود نداره. مثلا کلاود گیمینگ Gaikai هم یک Sub جداگانه هست. این که زیرمجموعه PS Studios هست نشون میده که تصمیماتی مستقل از PS Studios اتخاذ میکنه و فعالیت مستقلی داره اما کمک گرفتن و کمک کردن بحث جدایی داره حتی Sony Pictures هم قراره به بانجی کمک کنه برای انیمیشن و فیلمسازی.
مگه استعدادها همیشه موندگارن که بخوای سرمایه گذاری خرید شرکتو بر مبنای استعدادهای حال حاضر بزاری 😐 همین الانشم کلی از استعدادهای بانجی قبل خرید جا به جا شدن .خود اسم شرکتم که استعداد نداره .این خرید بر مبنای استعداد نبوده بر مبنای تولید بازیهای سرویس محور بوده.با کلمات قشنگ همه خریدهارو طوری که میخواین خوب نشون ندین
استعدادها موندگار نیستن اما داشتن یک تیم بااستعداد باعث میشه نیروهای تازهکار در کنار همکارانی با استعداد قرار بگیرن و Mentorهای خوبی داشته باشن. در ۲۰ سال گذشته استعدادهای ناتی داگ بارها ترک کردن استودیو رو ولی سطح کیفی استودیو پایین نیومده، چون جو کلی استودیو بر اساس اون استعدادهایی که قبلا حضور داشتن و Mentor کردن افراد جدید رو شکل گرفته.
https://www.forbes.com/sites/paultassi/2022/02/03/sony-is-spending-12-billion-to-make-sure-bungie-employees-dont-leave
“خرید بخاطر استعداد و Expertise نبوده، اما ۱.۲ میلیارد دلار سونی هزینه کرده که افراد بیاستعداد باقی بمونن.” :)))
اگر فکر میکنید استعدادی در بانجی حضور نداره و جا به جا شدن میشه بپرسم چرا سونی بالای ۱ میلیارد دلار به هزینه خرید اضافه کرده تا اعضای کنونی بانجی ترک نکنن استودیو رو؟ اگر خرید بر مبنای استعداد و افراد باتجربه نیست، پس چرا این همه هزینه کردن و ترس از دست دادن نیرو داشتن؟
هاوس مارک
بلوپوینت گیمز
بانجی
اینسامنیاک گیمز
Haven studio
به غیر از Destiny هیچکدام از استودیوهایی که پلی استیشن دنبالشون رفته آی پی محور نبودن همگی بخاطر استعدادشون خریداری شدن. Haven اصلا بازی نداره. اینسامنیاک فقط یک آیپی داشت که ازش استفاده نخواهد شد. بلوپوینت گیمز هم همینطور هیچ آی پی ای نداشت سفارشی کار میکرد. هاوس مارک هم همینطور.
“این خرید بر مبنای استعداد نبوده بر مبنای تولید بازیهای سرویس محور بوده”
منظور من از استعداد، مهارت و استعداد در پخت و پز نبود، منظور من هم استعداد در تولید بازی سرویس محور بوده. خرید بانجی تا به این لحظه بهترین خرید سونی از دیدگاه تجاری بوده قطعاً، حتی بهتر از اینسامنیاک گیمز و این خرید به مهارت (expertise ) و استعداد بر میگرده هیچ ارتباطی به آی پی نداره. قراره از استعداد این کمپانی برای تولید بقیه بازی های سرویس محور پلی استیشن استفاده بشه.
با کلمات قشنگ این خرید رو خوب نشون بدم چی به من اضافه میشه؟ نکنه ده درصد از سهام کمپانی رو به من میدن؟
👌🏻👌🏻
خرید سونی مثل مایکرو نقد نبود۱/۲میلیارد از اون۳/۵میلیارد اگه اشتباه نکنم کنار گذاشته شده تا در صورت تولید بازی خوب به سازنده ها داده بشه هر چقدر بازی بهتری تولید کنن پول بیشتری هم میگیرن تازه ip دستینی شاید تو ایران طرفدار نداشته باشه ولی کلی درآمد داشته بازی که درآمد داره رو کی میسازه؟درسته آدم های با استعداد.
ممنون بابت توضیحات کاملتون 🙏🙏
یکبار دستینی بازی کنی مطمئنم نظرت عوض میشه، گرافیک و گیم پلی و داستان این بازی بینظیره. تعداد پلیر همزمانش ۱ میلیون نفره (صد برابر هیلو!).
این استودیو به راحتی پتانسیل سلطان شوتر کل صنعت گیم شدن رو داره، فقط مارکتینگ قویتر و سرمایه گذاری بیشتر میخواد
بقیه سونی فنا اصلا هیلو یادشون نیست تو هنوز داری هیت میدی بهش 😂😂😂 چقدر تو سوختی از موفقیت این بازی ، به به آدم کیف میکنه
سونی رفته سر کوچه دیده عجب اکتیویژن رو کیلویی ۷۰خریدن باخودش گفته خب بزار منم برم سه کیلو بانجی بخرم😂.اون استودیو یکی از پر درامدترین سرویس محور هارو داره کلی تجربه تو ساخت بازی سرویس محور داره چیزی که سونی توش خیلی مشکل داره ولی اون۳۰۰میلیون دلار از بعد درآمد هیچ حرفی برای گفتن نداره تمام.
یه نیم گرمم اسکوئرو میخواد بخره 😂
حاجی اسکوئر ۶ کیلیوعه.
سونی مگه ناشره:|
اینو خریده هزارتا برنامه براش دارن
مگه برای دستینی رفته بانچیو خریده
سود سالانه بانجی حدود ۲.۵ برابر از پردرآمدترین استودیوی سونی بیشتره. همه چیز محتوای انحصاری نیست که!
فان : یه لحظه تصور کنید اینو رد کنن ولی اکتیویژن رو قبول کنن 🤣🤣🤣برگای عدالت ریزش میکنه 🤣
قبول میکنن
اگه اینطور شهه خودم فیل اسپنسر رو ترور میکنم 👊
مواظب باش خودت ترور نشی 😉
FTC سوراخو پیدا کرده😂
میگم فقط ۰/۲ درصد فکر کنید
این تایید نشه ولی اکتیویژن تایید بشه
غیر ممکن ترین چیز واقع هست بنظرم ولی ۰/۲ درصد فکر کنید بشه
چه سر و صدایی بکنه چه جنگ بین فن بوی ها راه بیفته
ولی حداقل این ورود و سخت گیری FTC میتونه خیالمون راحت کنه که این رویکرد خرید تهاجمی استودیو ها کمتر بشه
بانجی یک شرکت امریکایی هست و سونی ژاپنی به همین خاطر ممکنه بیشتر مورد بررسی قرار بگیره
جالبه مقر استودیوی بانجی نزدیک مایکروسافته 😂😂 سال ۲۰۰۰ مایکرو که خریدشون ساختمونشونو عوض کرد و نزدیک خودش آوردشون
۳۴۳ هم نزدیک مایکرو هست همچنین استودیوی ترن تن هم زمانی که مایکرو در سال ۲۰۰۱ تاسیسش کرد نزدیک خودش تاسیس کرد فیل چند ساعته می تونه برسه اونجا
مگه به مکانه؟
نه فقط اشاره کردم
آقا به خرید بانحی هم گیر میدین؟😑
به ولله بانجی یکدونه IP بیشتر نداره
از وقتی این لینا خان اومده روی کار خیلی حساس تر شدن
این لینا خان واقعا رفته تو فاز گیر دادن به همه چیز
اخه خرید بانجی دیگه گیر دادن میخواد
مگه اکتیویژن بلیزارده که پر حاشیه و مشکلات داخلی و ….. باشه
😂😂😂😂😂 بازم هر چی سونی فنا به مایکروسافت میگفتن به سر خودشون اومد پس با این حساب فعلا خریدی در کار نیس برا سونی تا FTC اینو تایید کنه
مگه اکتیویژن بلیزارد رو هنوز تایید کرده؟
🙀🙀🙀🙀🙀🙀🙀🙀🙀🙀🙀🙀🙀 آره خریدی هم در کار نباشه من هستم خودم برای آقام جیم رایان استودیو میخرم بعد به نام سونی میکنم همه جونم فدای یک تار موی سونی جونم
آقام جیم رایان هم دست بوسش هستم 😹😹🙏🙏🙏🙏🙏🙏
این پست قرار جنگ راه بی افته
البته FTC حق داره چون کریستال داینامیکس و edios بعلاوه تومب رایدر و thief کلا با هم شدن ۳۰۰ میلیون بعد بانجی که کلا یه destiny داره شده ۳.۶ میلیارد کلاه برداریه این کار واقعا هیچ منطقی نداره
۱۰ تا اسکناس هزار تومنی رو انتخاب میکنی یا ۱ تراول صد هزارتومنی که جادوییه و قراره ده سال بهت سود بده؟ یعنی اینقد ساده هستید که یه آی پی با Revenue بالای صد میلیون دلار (آن هم سالانه) رو با ده تا آی پی مقایسه میکنید که چند ساله ضرر دادن؟
Thief و Tomb Raider هر بار نیاز به یک موتورگرافیکی جدید و Material تازه دارن کلی باید خرج پروژه بشه نیاز به زمان ۳ تا ۵ سال توسعه دارن و در نهایت بازی یه تعداد فروش میکنه و یه سود ۱۰۰ تا ۵۰۰ میلیون دلاری میزنن به جیب.
Destiny 2 یک بار ساخته شده، در ۵ روز ۳۲۵ میلیون دلار و در یک هفته هزینه ساختش رو در آورده و تا وقتی ازش پشتیبانی بشه اسکناس به جیب owner جاری میکنه. پشتیبانی ازش هم نیاز به تغییر نداره از همان متریال بازی اصلی استفاده میکنن. ساختن بازیای که دیزاینش بر مبنای loop باشه جوری که پلیر خسته نشه نیاز به استعداد داره هر کسی نمیتونه این کار رو انجام بده و براش برنامه ریزی کنه. بانجی، اپیک گیمز، بلیزارد و یه تعداد محدود دیگه میتونن این کارو انجام بدن. موارد دیگه برای سونی گران قیمت بود و تنها گزینه مناسب برای ورود به بازار سرویس محور بانجی بود. این که شاید نسبت به ارزش اصلی که حدود ۲.۴ میلیارد بوده بیشتر براش هزینه شده، دلیلش اینه که صنعت گیم در وضعیت خرید و فروش قرار داره و اگر سونی نمیخرید کمپانی دیگری ممکن بود صاحب بشه. استودیوها در دوره طلایی فروش خودشون قرار دارن.
امیدوارم حالا متوجه شده باشی چرا بانجی ۳.۶ میلیون دلاره و دو تا استودیوی اسکوئر غربی و بیش از ۵۰ آی پی بیشتر از ۳۰۰ میلیون دلار ارزش نمیخوره.
*اینجا موضوع ارزش معنوی و عشق و علاقه به deus ex و thief و TR مطرح نیست، یک حساب و کتاب ساده و مبانی تجاری مطرحه به سادگی.
متاسفانه با اینک حرفای درست میزنید ولی به خیلی بخشا توجه نمیکنید
توم ریدر مسلما مانور تبلیغاتی داشت ک سونی نیاز داشت در برابر بتسدا
مگ بتسدا چقد فروش داشتو سود ده بود ک مایکرو خرید ، من شخصا بعد اون خرید تصمیم گرفتم این نسل ایکس باکس بخرم ، تا قبلش پلی استیشن بود انتخابم
باید سونی پرچمداراشو زیاد کنه بره رقابت
همه چی مگ پوله ، همین کینگ ک حرفی راجبش نمیزنیم سالانه ی بانجی سودشه ، اگ اشتباه نکنم ۲.۵۸ بیلیون پارسال درامدش بود
ولی مسلما کینگ دلیل برتری مایکرو تو این نبرد با سونی نخواهد بود
از دید من خرید بانجی عالی بود و نخریدن بخش غربی اسکوئر اشتباه بزرگی بود (برای مایکرو هم همینطور ک احتمالا دلیلش اف تی سیه) مگ اینک سونی بخواد مثلا یوبیسافتی چیزی بخره ، وگرنه بیشک فروش کنسولش لطمه بزرگی میخوره
از دید من ارزش ای پیاش زیر یک بیلیون شوخیه ، لارا شاید یکی از شناخته شده ترین کاراکترهای تاریخ گیمه و وزنس مثلا
بدون هیچ شکی بخش غربی اسکوئر انیکس بدترین خریدی بود که سونی میتونست داشته باشه:
سونی آنچارتد داره. در هر بازاری بررسی حرفهای داشته باشید دو محصول یک شرکت نباید با یکدیگر در رقابت باشن. TR هیچ ارزش قابل توجهی برای پلی استیشن ایجاد نمیکرد. سونی نیازی به آی پی نداره سونی آی پی تولید میکنه و برای تولید پرچمدار بیشتر استودیوهای بیشتری هم خریده که استعداد محورن تا آی پی محور. نصف بیشتر آی پیهای مشهور مثل TR به سمت ضعیف شدن رفتن چون استعدادی داخل کریستال داینامیکس نمونده که بخواد TR خوب بسازه.
Tomb Raider مانور تبلیغاتیه در قبال بتسدا؟ tomb raider دقیقاً بازیای هست که سونی بهترشو داره تولید میکنه، ادونچر سوم شخص، تقریباً سونی پادشاه این سبک از بازیهاست. tr برای مایکروسافت بیشتر جذاب بود چون بازی های ادونچر سوم شخص کمتری داره و برای سونی اصلا و ابدا جذاب نبود. سونی برای مقابله با بتسدا اگر هم بخواد آی پی بخره باید به سمت نقش آفرینی غربی یا شوتر اول شخص بره که به نظر من برای این کار هیچوقت آی پی نخواهد خرید، بلکه آی پی تولید خواهد کرد، نیازی هم به اثبات این موضوع ندارم چون همین حالا در دست انجامه:
همکاری با Deviation Games برای ساخت FPS Multiplayer که از استعدادهای COD: BLACK OPS تشکیل شده.
تصاحب و همکاری با Haven از استعدادهای سابق یوبیسافت برای یک بازی آنلاین
تصاحب و همکاری با بلوپوینت برای یک بازی جدید متفاوت
تصاحب و همکاری با هاوسمارک برای بازیهایی که نظیرشون جایی نیست.
این مهارت و سلاح سونی در مقابل مایکروسافته. از اول همین بوده. سونی همیشه خریدهایی میکرده که پتانسیل داشتن و استاد پیدا کردن این استودیوها هست و همین الان تک تک خریدهایی که انجام داده حول این محور بوده که در آینده آی پیهای قدرتمند تولید کنن یا در زمینهای که تجربه نداره بهشون کمک کنن.
***
جدای از این موارد فروش کنسول پلی استیشن لطمه ببینه یا نبینه چندان مهم نیست. صنعت گیم داره از اهمیت فروش کنسول به سمت آی پی و زنده ماندن یک آی پی میره به سمت سرویس محور شدن. هنوز هم فروش کنسول مهمه اما این که چه مقدار از بازیهای سرویس محور برات پول generate کنن اهمیتش داره افزایش پیدا میکنه و به همین خاطره که سونی داره ۱۰ بازی سرویس محور میسازه تا حداقل نصف این بازی ها مطرح بشن. شرکتها وقتی به سودآوری Fortnite و Warzone نگاه میکنن سخته که از پتانسیل سرویس محور بودن آثار روی برگردان بشن.
من جایی تو حرفام گفتم ک بره تنوع ایپی داشتن نیاز به توم ریدر داره؟
من گفتم نیاز ب مانور تبلیغاتی داره
توم ریدر از لحاظ عقبه و ارزش و شناخته شده بودن انچارتدو امثالشو میخوره ، میتونست همونطور ک اسم امبریسرو تو دهنا انداخت ده برابر اسم سونیو بندازه
شمام وقتی میخواید سیاست سونیو مشخص کنید محدودیتاشو درنظر بگیرید ، فوتبالی بخوام بگم ، اژاکس میخواد رئال باشه ، مجبوره اژاکس باشه…
منم با این محدودیتا گفتم بخاطر این قیمت ارزون میتونست قدم بزرگ برداره ، برخلاف سیاستای قبلیش
مگ خرید بانجی برخلاف سیاستای قبلش نبود
این خرید با سیصد میلیون بره هر شرکتی برد بزرگیه ، امبریسرم احمق نیست ک خریده ، شمام نمیتونید ی تحلیلگر پیدا کنید ک بگه گرونه
من گفتم با توجه ب این قیمت ، مانور بزرگی براش میشد ، همه چیز اون اعداد سودو زیان ک میبینی نیست ک ، مبحث روانشناسی ام هست.
حالا شما مخالفی مخالف باش ، دلیلی نمیبینم احتمالی ندی ک سونی اشتباه کرده
اگ این احتمالو نمیدی فنشی و بحثی نمیمونه
مبحث سرویس محورو ،اینک اینده کنسولا باشنو نباشن مربوط ب این بحث نیست
فعلا ک بیشترین سودش همینه ، و فروش بازیای ترد پارتیا رو کنسولش ، و شدیدا فروش کنسول مهمه براش
کنسولش فروش نره ، بعیده بتونه رقابت کنه با ابر کمپانیا
این کلا بحث من نبود و نیازی ب باز کردن نمیبینم
کل بحث اینه ک ، توم ریدر مانور تبلیغاتیه ک با سیصد میلیون بیشک ارزشمنده و اگ میخرید الان تیتر یک بود
من ک ا خدامه نخرن مولتی بمونه
خودت خودت نگرفت وقتی داشتی همچین چیزی می نوشتی؟🤣
*خنده
خخخخ این هرس خوردن از خرید بانجی خخ حالا آقا جونم سونی صاحب بانجی خالق هیلو خخخخخخخخ 😹😹😹😹😹😹😹
این همه پول داده بعد یهو قرارداد کنسل بشه
فک کنم توی گیمفا جنگ بشه
اینFTC به خود امریکا کاری نداره فقط بقیه کشورها مورد بررسی قرار میده امریکایی ها(یهودیها) تا کل زمین تصاحب نکنن ول کن نیستن فقط خودشون خوبن و فقط خودشون باید صاحب جهان باشن
نه دیگه اینطوری که میگید هم نیستیم ، مردم عادت دارن پیاز داغشو زیاد کنند
پس وقتی که ماکروسافت یهویی دابل فاین و نینجا تئوری و چند استدیو مستقل دیگه رو با هم خرید و چند وقت بعدش هم کمپلت بتسدا و استدیو های زیر مجموعه اش رو خرید لینا خان خواب تشریف داشتن؟ خدایش این دیگه زور داره تازه بر عکس ماکرو که تا قبل از اینکه بحث مونوپلی پیش بیاد زیر بار حرف زدن درباره آینده کالاف نرفت که بعدا اگه راه داشت مثه بازی های بتسدا انحصاریشون کنه ولی سونی همون روز اعلام خرید بیانیه رسمی داد که بازی های بانجی مولتی میمونن، خدا وکیلی خودتون کلاهت ن رو قاضی کنید بتسدا و مخلفاتش به همراه انبوه آی پی هاش میتونن شامل قانون مونوپلی بشن یا بانجی که کلا یه آیپی داره؟
در آن بازه زمانی، مایکروسافت بخش بسیار جزئیای از صنعت گیم بود و فقط ۵ ۶ استودیو داشت، از بسیاری از کمپانیهای بزرگ عقبتر بود در زمینه تحت تصاحب داشتن صنعت گیم خریدها اصلا دغدغه مونوپولی ایجاد نمیکردن.
حرف حساب جواب نداره
ممنون واسه سرعت تایید و ایضا سرعت جواب دادن
اگه بانجی شامل این قانون بشه از همین الان معامله اکتی و ماکرو رو کان لم یکن بدونین
اینو قبلآ گفتم ولی باز هم میگم
مونوپولی به
تعداد کارمند
تعداد ip
تعداد استودیو
تعداد ناشر
نیست و نخواهد بود
مونوپولی ربط مستقیم به سهم بازار و سودی داره که هر شرکت از بازار داره
سونی شاید ۱۰۰ تا استودیو بخره ولی مونوپولی نباشه چون این ۱۰۰ استودیو درآمد کمی دارن
ولی یه استودیو و ۱ ip بخره و اون مونوپولی باشه چون اون یه بازی میتونه فورتنایت باشه و سهم بازار سونی رو به اندازه ای برسونه که قانون مونوپولی شاملش بشه( این مثال بود نمیگم سونی اپیک گیمز رو بخره مونوپولی میشه مثال زدم که ۱ استودیو میتونه از ۱۰۰ استودیو درصد بیشتری سهم بازار رو داشته باشه)
این چیزا رو هر بار نباید گفت
حساسیت خرید اکتیویژن بلیزارد هم بخاطر همینه چون درصد زیادی از بازارو در دست داشت
آقای کریمی خودتون چی فکر میکنید؟ به نظرتون چند درصد امکانش هست که اف تی سی معامله سونی و بانجی رو کنسل کنه و چند درصد احتمال میدین که معامله ماکرو و اکتی رو کنسل کنه؟
خخخ قربونش برم آقام جیم رایان عالیه با خریداش عالی هستی ناجی صنعت گیم منتظر پروژه های بعدی بانجی هستم خالق هیلو که به قول اکس باکسی ها بهترین بازی شوتر چی شده خالق فرنچایز محبوبتون دست آقام جیم رایان هست 😎 ببینید چی میسازیم خودمم نویسنده هستم 🙀🙀🙀🙀🙀👏👏👏👏👏👏👏👏
نکته مثبت این خرید اینکه کسایی xbox دارند در آینده هم میتونن از عناوین بانجی لذت ببرن
همچنین قطعا در آینده بانجی با حمایت سونی میتونه عناوین بهتری خلق کنه
خوب شد این لینا خان زمان خرید بتسدا نبود شرط میبندم هیچی از گیم و بزینسش حالیش نیست سرگرمی پیدا کرده برا خودش حالا اگه یه شرکتی آبم بخوره باید از ایشون اجازه بگیره انگار
فکر کنم حالا متوجه این شده باشیم که چرا سونی اعلام کرد بانجی مستقل باقی میمونه،!!
تا از این سختگیری ها قسر در بره
بعد هم برای من میشه هم انحصاری میشه به امید خدا از کالاف تکراری خلاص میشیم و به پیغمبر اسلام بانجی روی میآوریم از لحاظ شوتر خدا هم که سونی دیگه فرشته هم پلی استیشن موسی هم ناتی داگ نوح هم سانتا مونیکا خخ😎😎😎😎😎😎😎😎
خوبه این گیر دادنها باعث میشه کمپانی ها یخورده عقب بکشن و اون تازه واردها هم حساب کار دستشون بیاد . رقابت اصلی ترین عامل برای تضمین کیفیته. از انحصار گرایی خیری به مشتری نرسیده تا الان
یعنی چی بی جا کرده هرکس جلوی خرید بانجی رو بگیره شورش میکنم شورش در شهر میکنم 😎 انحصار گرایی به سوده پس چی برای من که آره لذت میبرم که طرف مقابل حرص بخوره خخخخخ
اگه این خرید انجام نشه من شیرینی میدم
وقتی به همکاری های استودیو های بازی های سینگل پلیر سونی نگاه میکنم مثل ناتی داگ،ساکرپانچ، گوریلاو…نگاه میکنم خیلی به این خریدهای سونی امید پیدا میکنم الان شما تصور کن سونی با تعداد استودیو کمتر نسبت به بعضی از ناشرها داره بیشترین تعداد بازی رو تولید میکنه۱۳تا بازیaaa,aaتا الان ساخته و همه اینکارها با همکاری و مدیریت درست انجام شده حالا این رو برای بازی های سرویس محور سونی در نظر بگیرید در رأس استودیو ها بانجی قرار داره و استعداد هم که کلی تو استودیو های haven, fire walk probably monster و deviation gamesوجود داره با همکاری چی تولید کنن خدا میدونه.
مثلا بازی سرویس محور ناتی داگ ایده از ناتی داگه اما ادامه و پشتیبانی از استودیو هایی هست که تا الان کلی بازی سرویس محور تولید کردن و بخش عملی کار میشه این استودیوهایی که گفتم اما اون ایده های ناب از استودیوهای اصلیpsهستن درکل به آینده این استودیوها خیلی امید دارم.
فکر کنم سونی از فقط امبرسر گروپ و مایکروسافت کمتره داداش سونی جان ۲۶ تا استودیو بازی سازی داره !!!!
سونی با احتساب بانجی و استودیو های پورت و پشتیبان، هجده تا استودیو داره.
یک اصلاح ریز:
19 تا استودیو داره. (هیون استودیو رو یادم رفت)
به همراه استودیو های کمکی
اطلاعات غلط نده
با احتساب تمامی استودیو های پشتیبان و پورت و بانجی میشه ۲۲ تا
بدون احتساب استودیو های پورت و پشتیبان، چند تا میشه؟
اگه بانجی رو هم در نظر نگیریم از اونجایی که زیر مجموعه PS Studios نیست میشه ۱۶ تا
از ۱۶ تا بیشتر میشه.
۱۶ تاست دارم اونایی که بازی میسازن رو میگم وگرنه با پشتیبان ها بیشتره
به همراه استودیو های کمکی
کمکی و پشتیبان یکی هستش!
مثل اینکه همه ما اشتباه گفتیم!
نه ۲۶ تای اون دوستمون درسته و نه ۱۹ تای من و نه ۲۲ تای شما!
الان که من رفتم چک کردم، با اعداد مختلفی رو به رو شدم! (کلا شمارش استودیو های زیر نظر یک کمپانی یک عالمه دنگ و فنگ داره که این موضوع برای استودیو های زیر نظر مایکروسافت هم صدق می کنه که منجر به رو به رو شدن ما با اعداد مختلف می شه!)
۱. Bend Studio
2. Bluepoint Games
3. Bungie
4. Firesprite
5. Guerilla Games
6. Housmarque
7. Haven Studios
8. Insomniac Games
9. London Studio
10. Media Molecule
11. Naughty Dog
12. Pixelopus
13. Polyphony Digital
14. San Diego Studio
15. Santa Monica Studio
16. Sucker Punch Productions
17. Team Asobi
18. Valkyrie Entertainment
19. XDev
20. Malaysia Studio
21. Nixxes Software
22. San Mateo Studio
از ۲۲ تا بیشتره.
استودیوهای متعلق به سونی همیناست؛ ولی همکاری هایی با بقیه استودیوها داره که تاییدشده هاش شامل:
1. Deviation Games
2. Firewalk Studios
3. Probably Monsters
4. Visual Arts
میشن. XDev وظیفه پشتیبانی از اینا رو داره.
Visual Arts Services
Group هم جزو زیر مجموعه های سونی محسوب میشه.
استودیوی ForwardWors
هم هستش که مربوط به حوزه موبایل میشه.
San Mateo Studio
هم هستش که نقش پشتیبان داره.
هیچ کدوم از این خرید ها به مشکلی نمیخورن،انقدر هم از افراد بت نسازید، اونجا خاورمیانه نیست که فردی بتونه بالاتر از قانون عمل کنه.هیچ کدوم از این قراردادها حتی نزدیک به قرارداد arm نیست،برسی اجمالی اون قرارداد ۳ تا مشکل داشت
یک- انحصار مطلقه در بازار به یک کمپانی میداد.
دو-(خیلی مهم) رو تکنولوژی آینده تأثیر گذار بود و میتونست ارتباط مستقیمی با جان آدم ها داشته باشه.
سه-(مهم) شاخص مصرفکننده رو تحت تاثیر و کنترل یک کمپانی درمیآورد،شاخص CPI رابطه با تورم داره که حتی بانک مرکزی هم میتونه به چنین مسائلی وارد بشه و شکایت طرح کنه.
با یک نگاه به خرید بانجی یا اکتیویژن میبینم که حتی نزدیک به این مسائل هم نیستن.