گارانتی در قطعات سختافزار: آیا ارزشش را دارد؟
یک فاکتور مهم در انتخاب و خرید سختافزار کامپیوتر و محصولات مرتبط با آن، خدمات پس از فروش و گارانتی این محصولات است. بحث خرید قطعات با گارانتی یا بدون گارانتی و به خصوص اینکه تفاوت بین آنها، ارزش صرف هزینهی معمولاً بیشتر برای قطعهی با گارانتی را دارد یا خیر، همیشه مطرح بوده. در ادامه بیشتر دربارهی این موضوع صحبت میکنیم.
یکی از مهمترین خبرها در هفتههای اخیر در حوزهی سختافزار، خبر همکاری شرکت تایوانی MSI با شرکت آونگ به عنوان یکی از شرکتهای پرآوازه و معتبر در زمینهی خدمات پس از فروش بود. بنا بر این خبر، از این پس قطعات سختافزاری برند MSI در کشور ما با گارانتی آونگ عرضه میشوند. حتی اعلام شده دو مادربورد پرطرفدار این برند برای اولین بار با گارانتی چهارساله در اختیار مشتریان قرار خواهند گرفت. به همین بهانه فرصت مناسبیست تا دربارهی مزایای خرید قطعات سختافزاری با گارانتی و معایب خرید آنها بدون گارانتی توضیح دهیم تا افرادی که هنوز در این خصوص مردد هستند، با اطمینان بیشتری قطعاتشان را انتخاب کنند.
حادثه هیچ وقت خبر نمیکند
با توجه به پیچیدگیهای روزافزون و استفاده از فناوریهای مختلف در قطعات سختافزار کامپیوتر، مشکلات و ایرادهای پیش آمده در این محصولات نیز پیچیدهتر و گستردهتر شدهاند. با وجود اینکه در این سالها کیفیت قطعات نیز افزایش پیدا کرده و راهکارهای جدیدی برای کمتر کردن بروز مشکل در آنها ارائه شده، اما باز هم نمیتوان گفت احتمال خرابی در آنها وجود ندارد. ضمن اینکه با وضعیت اقتصادی موجود و قیمت بالای اکثر این محصولات، خرابی یک قطعه میتواند دردسرهای بزرگی برای کاربر در پی داشته باشد. پس چه بهتر که از ابتدا با تهیهی یک قطعه با گارانتی معتبر، از ضررهای احتمالی در آینده جلوگیری کنید. هرچه شرکت ارائهکنندهی خدمات پس از فروش شناختهشدهتر و معتبرتر، خیالتان هم از بابت نیاز به تعمیر یا تعویض قطعه هم راحتتر میشود.
پشتیبانی و خیالی راحت با گارانتی معتبر
جدا از بحث تعمیر و تعویض قطعات در مواقع بروز خرابی، شرکتهای معتبر خدمات پس از فروش در زمینههای مختلفی از راهنمایی در مورد خرید تا پاسخگویی در مورد عملکرد قطعه یا مشکلات احتمالی در آنها به کاربران خدمت ارائه میکنند. در بسیاری از موارد، همین که بدانید در صورت بروز مشکل مرجعی برای پاسخگویی و راهنمایی وجود دارد، دغدغه و استرس را در استفاده از قطعات حساس کاهش میدهد. علاوه بر آن، عرضهی یک محصول با گارانتی معتبر به مشتری کمک میکند بدون شک و تردید در مورد اصل بودن قطعه اقدام به خرید کند.
وضعیت قطعات بدون گارانتی از چه قرار است؟
با توجه به وضعیت پیچیدهی اقتصاد و بازار کشور ما به خصوص در شرایط تحریم، محصولات شرکتهای مختلف خارجی توسط واردکنندهها و شرکتها و البته شرایط خدمات پس از فروش مختلفی در بازار عرضه میشود. غیر از این حالت، بعضاً همین قطعات بدون گارانتی نیز در گوشه و کنار بازار پیدا میشوند. این قطعات معمولاً مقداری از محصولات عرضه شده در بازار رسمی، ارزانتر هستند، اما تهیهی آنها نکاتی دارد که باید در نظر گرفته شود. غیر از موضوعاتی که پیشتر در مورد مزایای تهیه قطعات با گارانتی گفته شد، باید به این نکته نیز توجه کرد که طبق قانون، تمامی قطعاتی که از مبادی رسمی وارد کشور میشوند، باید دارای خدمات پس از فروش و گارانتی باشند. با این اوصاف، قطعاتی که از این ویژگی بهره نمیبرند، به صورت غیرقانونی یا قاچاق وارد شدهاند. ذات حساس قطعات سختافزاری و شرایط معمول حمل و نقل غیر استاندارد در واردات غیرقانونی باعث میشود احتمال آسیب فیزیکی و خرابی در آنها بالا برود. گذشته از آن، با تولید قطعات تقلبی با شباهت زیاد به کالای اصلی، کاربرانی که اطلاعات کافی نداشته باشند، ممکن است دچار اشتباه شده و متحمل ضرری بزرگ در انتخاب محصولات مورد نیازشان شوند. با این اوصاف، ریسک بالای تقلبی بودن، آسیب دیدن در مراحل حمل و واردات و سرگردانی در صورت نیاز به خدمات پس از فروش، باعث میشود اختلاف قیمت احتمالی در قطعهی بدون گارانتی واقعاً ارزشش را نداشته باشد.
پر بحثترینها
- بازیگر شخصیت اصلی Intergalactic نیل دراکمن را خدای بازیهای ویدیویی میداند و از همکاری با او هیجانزده است
- رکورد دیسلایک تریلر Concord توسط Intergalactic در یوتیوب شکسته شد
- رئیس ناتی داگ: تست بازیگری Intergalactic به اندازه انتخاب بازیگر نقش الی شگفتانگیز بود
- بازیهای انحصاری کنسولی بیشتری از پلی استیشن برای Xbox عرضه خواهند شد
- مدیرعامل ناتی داگ: Intergalactic دیوانهوارترین ماجراجویی ما است
- ظاهراً تریلر معرفی Intergalactic: The Heretic Prophet به تاریخ عرضه آن اشاره دارد
- دیجیتال فاندری تریلر Intergalactic را از نظر بصری شگفتانگیز توصیف میکند
- سازنده بازی Black Myth: Wukong بابت برنده نشدن در مراسم The Game Awards 2024 گریه کرد
- گپفا ۲۶؛ مورد انتظارترین بازیهای شما در سال ۲۰۲۵
- مدیرعامل مایکروسافت: طرفدار Xbox بودن یعنی تجربه بازیهای آن روی تمامی دستگاهها
نظرات
سلام “نه” خداحافظ
خب اگه سوخت بدبخت میشی که /:
چه بد بختی دادا میخرم جایگزین میکنم ! 😐
😐
تو ۲۰ سال گذشته حتی یکبارم از گارانتی استفاده نکردم
تنها قطعه ای که بنظرم باید گارانتی داشته باشه مانیتوره
ممکنه قبل خرید تست کنی سالم باشه اما با استفاده کاملا اصولی بعد یه هفته مشکلی پیش بیاد که نشه نادیده گرفت
باقی قطعات یه مهلت تست براشون کافیه
به عنوان مدیر خدمات پس از فروش یکی از شرکت ها مهم تامین کننده سخت افزار باید بگم حقیقتا تلاش همیشگی همکاران من در شرکت ها معتبر جلب رضایت مشتری و ارائه خدمات هست , اما با توجه به وضعیت کم بود جهانی قطعات و مشکلات واردات محصول بعضی وقت ها چالش هایی پیش میاد که اجتناب ناپذیر هست و نمیشه اون ها رو به راحتی مدیریت کرد . اما توصیه من به مشتریان این هست که اول قبل از هر خرید و سفارشی اعتبار شرکت گارانتی کننده رو چک بکنن و ثانیا از حقوق خودشون آگاه بشن , اغلب افرادی که کلاه سرشون میره و یا خدمات درستی از بعضی شرکت ها نمیگیرن به خاطر عدم آگاهی خودشون از شرایط و حقوق خودشون هست . قانون برای کمک به این عزیزان راهکارهایی داره ولی باید خودشون ازش مطلع باشن و استفاده بکنن
بنظرم تنها قطعه ای که گارانتیش بدرد میخوره هارد دیسک HDD
دوستان اگه خواستین ps5 بخرین اصلا گول فروشنده ها واسه گارانتی نخورین یه پول الکی میگیرن ps5 هیچیش نمیشه که بخاد گارانتی بشه باتشکر