راهنمای خرید تلویزیون مناسب برای کنسولهای نسل جدید در ایران
در این مقاله قصد داریم تا با توجه به بودجه و وضعیت بازار تلویزیون در ایران، شما را در زمینهی خرید تلویزیون مناسب برای بازی با کنسولهای نسل جدید راهنمایی کنیم.
سال گذشته کنسولهای نسل جدید ایکس باکس سری ایکس/اس و پلی استیشن ۵ عرضه و به دنبال آن، نمایشگرهای قدیمی بسیاری از گیمرها عملاً به یک گلوگاه برای مزایای خاص آنها تبدیل شد. در این بین، قشر عظیمی از گیمرهایی که از کنسولهای بازی استفاده میکنند به سراغ خرید تلویزیونها به جای مانیتور میروند و طبعاً باید در انتخاب خود وسواس فراوانی به خرج دهند؛ چرا که نمایشگر خوب یکی از مهمترین مواردی است که میتواند در لذتبخش شدن تجربهی یک بازی به ما کمک کند و بدون آن عملاً بخشی از جذابیت بصری بازیها از دست میرود.
اگر جست و جویی ساده در سطح اینترنت داشته باشید، با فهرست بلند بالای راهنماها برای خرید تلویزیونهای گیمینگ روبهرو خواهید شد که متاسفانه اکثریت قریب به اتفاق آنها گزینههایی را مطرح میکنند که نه تنها از قیمتهای نجومی برخوردار هستند، بلکه یافتنشان در بازار ایران نیز به سادگی امکان پذیر نیست. در نتیجه، ما تصمیم گرفتیم فاکتورهایی مانند بازار ایران، ویژگیهای مورد نیاز یک گیمر و بودجههای مختلف را در مقالهی «راهنمایی خرید تلویزیون» وارد کنیم.
قدم اول: گول تبلیغات را نخورید!
طبیعتاً برای یک انتخاب مقرون به صرفه باید از مزایای کنسول خود آگاه باشید و با توجه به آن به سراغ خرید تلویزیون یا حتی مانیتور بروید. برخی از افراد که عمدتاً آیندهنگر هستند و موانع مالی چندانی نیز ندارند، نگاهی به حداکثر وضوح تصویر و حداکثر نرخ فریم خروجی کنسولهای پلی استیشن ۵ و ایکس باکس سری ایکس/اس میاندازند و با دیدن وضوحهای 8K و نرخ ۱۲۰ فریم، روی خرید یک تلویزیون با بالاترین وضوح ممکن و پشتیبانی از نرخ تازهسازی تصویر ۱۲۰ هرتز پافشاری میکنند.
باید بدانید که این کنسولها (حداقل تا زمان عرضهی کنسولهای میاننسلی) عمدتاً بازیها را حتی با وجود این که به تازگی وارد نسل جدید شدهایم، با وضوحی کمتر از 4K اجرا میکنند و برای دستیابی به این میزان از وضوح، گزینهی آپاسکیل یا قربانی کردن نرخ فریم را به شما پیشنهاد میدهند. در نقطهی مقابل، بازیهایی که از نرخ تازهسازی تصویر ۱۲۰ هرتز پشتیبانی میکنند نیز هیچ کدام این نرخ را در وضوحی بالاتر از 1080p ارائه نمیدهند که این موضوع مجدداً “حداکثرهای درج شده روی جعبههای شکیل کنسولهای بازی” را زیر سوال میبرد.
همانطور که مطلع هستید، نرخ فریم اولین و مهمترین اصل در تجربهی یک بازی ویدیویی است و اکثریت قریب به اتفاق گیمرها بالاتر بودن نرخ فریم را به هر چیز دیگری ترجیح میدهند. بنابراین، چندان روی وضوح تصویر و نرخ تازهسازیهای غیر مرسوم در تلویزیونها (به خصوص اگر انتخاب شما کنسول ایکس باکس سری اس است) حساسیت به خرج ندهید، چرا که با توجه به قیمتها، وضوح 4K اولین و آخرین انتخاب شما خواهد بود. در نتیجه، به سراغ مانیتورهای 1440p با نرخ تازهسازی ۱۴۴ هرتز یا تلویزیونهای 4K با نرخ تازهسازی ۶۰ هرتز بروید تا در کنار تجربهی قابل قبول از یک بازی ویدیویی، بتوانید از تماشای فیلمها و سریالها نیز لذت ببرید.
قدم دوم: ابعاد، نوع صفحه نمایش و پنل تلویزیون خود را انتخاب کنید
انتخاب پنل، نوع صفحه نمایش و ابعاد از مهمترین بخشهای خرید هوشمندانهی یک تلویزیون قلمداد میشوند. البته خرید تلویزیونی با صفحه نمایشهای OLED یا QLED و تاحدودی NanoCell دقیقاً به معنای تجربهی بهتر نسبت به LED هستند، اما در نظر بگیرید که قیمت تلویزیونهای مجهز به این صفحه نمایشها به مراتب گرانتر از LED خواهد بود. در نقطهی مقابل، ابعاد بزرگتر لزوماً شاخصهی یک تلویزیون بهتر محسوب نمیشود؛ کما اینکه اگر اتاق شما ابعاد کوچکی دارد و از میزان نور کمتری برخوردار است، انتخاب یک تلویزیون به نسبت کوچکتر با پنل VA میتواند به دریافت کیفیت تصویر بهتر به خصوص در فیلمها و بازیهایی که محیطهای آنها عمدتاً تاریک هستند کمک کند.
انتخاب نوع صفحه نمایش و پنل مقولهای گسترده است و به ترتیب به میزان بودجهی شما و تا حدودی به سلیقهتان بستگی دارد. در این زمینه تنها به این راهنمایی که صفحه نمایشهای OLED یا QLED تجربهی بهتر و گرانتر ارائه میکنند و برای محیطهای تاریکتر به سراغ پنلهای VA و برای محیطهای روشنتر به سراغ پنلهای IPS بروید کفایت میکنیم و سنجش باقی موارد را به خودتان میسپاریم. اما برای به دست آوردن ابعاد تلویزیون ایدهآل خود، تنها کافی است تا فاصلهی جایی که روبهروی تلویزیون مینشینید را تا خود تلویزیون یا مانیتور بسنجید. برای مثال، اگر فاصلهی شما تا تلویزیون حدود ۲ متر است، برای تسلط کافی روی بازی خود حداقل به یک تلویزیون ۵۰ اینچی نیاز خواهید داشت. از طریق جدول زیر میتوانید ابعاد مناسب برای تلویزیون ایده آل خود را با احتساب فاصلهی خود تا تلویزیون بیابید:
قدم سوم: ویژگیهای مختلف تلویزیونها را در نظر بگیرید
امروزه تلویزیونها بیش از این که صرفاً یک نمایشگر باشند، به یک کامپیوتر تبدیل شدهاند که علاوه بر مزیتهای سختافزاری، ویژگیهای مختلف نرمافزاری را نیز در اختیار کاربران خود قرار میدهند. در واقع، حتی با در نظر گرفتن این موضوع که بخش عمدهای از ویژگیهای نرمافزاری تلویزیونهای هوشمند (از جمله فروشگاه اپلیکیشنهای تلویزیونهای الجی) متاسفانه از دسترس کاربران ایرانی خارج هستند، اما باز هم انتخاب یک تلویزیون هوشمند که قابلیت اجرای اپلیکیشنهای مختلف، مرورگر وب، اتصال به گوشی و موارد این چنینی را بدون کندی و ضعف سختافزاری شامل شود، بسیار منطقیتر است.
علاوه بر ویژگیهای نرمافزاری، ویژگیهای دیگری در تلویزیونهای امروزی وجود دارند که به گیمرها در کسب تجربهای بهتر از بازیهای ویدیویی کمک میکنند. برخی از این ویژگیها از جمله HDR یا High Dynamic Range امروزه مرسوم هستند و حتماً از وجود آنها در گزینههای خود مطمئن شوید. لازم به ذکر است که بسیاری از نمایشگرها و تلویزیونهای ارزان قیمت با وجود HDR، روشنایی کافی برای ارائهی مزایای ویژهی آن را ندارند. در حقیقت ما با فناوری بسیار حساسی مواجه هستیم که حتی استفاده از کابل HDMI نامرغوب نیز میتواند آن را تحت شعاع قرار دهد.
از ویژگیهای مرسوم و حیاتی نمایشگرها که عبور کنیم، نوبت به ویژگیهای جانبیای از جمله VRR (نرخ تازهسازی متغیر)، ALLM (کاهشدهندهی میزان تاخیر ورودی)، FreeSync شرکت AMD و G-SYNC شرکت انویدیا میرسد که تنها در تلویزیونهای رده بالا وجود دارند و اگر از توان مالی بالایی برخوردار هستید، میتوانید از مزایای به واقع تاثیرگذار و ارزشمند آنها نیز بهرهمند شوید. البته، نبود این ویژگیها شما را در بین گیمرها منزوی نمیکند و قشر کثیری از مخاطبین از تلویزیونهایی که مزیتهای یاد شده را دارند بهرهمند نیستند.
قدم چهارم: به سراغ برندهایی بروید که خود را اثبات کردهاند
قدم چهارم و آخر در انتخاب یک تلویزیون، انتخاب برند و شرکت تولیدکنندهی آن محصول است. دامنهی این انتخاب میتواند نسبت به قیمتهای در نظر گرفته شده برای آن محصولات و موجودی محصولات آنها در بازار محدود شود. اما به عنوان کسی که چندین مرتبه تجربهی انتخابهای درست و غلط در این زمینه را داشته است به شما پیشنهاد میکنم حتماً به سراغ مدلهای روز برندهای مطرحی نظیر سونی، الجی و سامسونگ بروید. البته، برندهای مطرح دیگری نظیر هایسنس، TCL و اخیراً شیائومی نیز در زمینهی تولید تلویزیونهای گیمینگ فعالیت دارند، اما متاسفانه کیفیت نسخههای مونتاژ داخل آنها با سه برند مشهور قابل مقایسه نیست و یا برخی از آنها تجربهی کافی در این زمینه را ندارند و نوپا هستند.
از طرفی دیگر، طبق یک قانون نانوشته، برند و شرکتی بهترین پشتیبانی از محصولاتش را ارائه میکند که بیشترین فروش را داشته باشد. بنابراین، با توجه به موجودی بازار ایران سه گزینهی سونی، ال جی و سامسونگ ایده آل به نظر میرسند و پیشنهاد میکنیم که اگر با محدودیت بودجه روبهرو هستید، پول اضافه برای خرید تلویزیون سونی خرج نکنید. در واقع، دو شرکت کرهای سامسونگ و الجی خود در رقابت تنگاتنگ با سونی قرار دارند و حتی گاهی اوقات برخی از محصولات آنها با وجود قیمتهای پایینتر، کیفیت بهتری نسبت به برخی از مدلهای تلویزیونهای سونی ارائه میدهند.
در مجموع، این برندها را حتی بدون وجود مرجعی رسمی برای گارانتی به عنوان گزینههای اول خود در نظر بگیرید و به هیچ عنوان سراغ برندهای متفرقه نروید. برای مثال، تجربهی ما از بازی روی تلویزیونهای متفرقه که دست بر قضا تبلیغات گستردهای نیز انجام میدهند، به مشاهدهی رنگهای مرده و عدم تفکیک درست رنگ خاکستری و مشکی ختم شد و در مجموع استفاده از این تلویزیونها برای تجربهی بازیهای ویدیویی حتی با وجود قیمت کمتر پیشنهاد نمیشود.
تلویزیونهای پیشنهادی:
بهترین تلویزیون گیمینگ: LG OLED C1
- اندازه صفحه نمایش: ۴۸، ۵۵، ۶۵، ۷۷ و ۸۳ اینچ
- قیمت ۵۵ اینچ در بازار ایران: حدود ۳۳ میلیون تومان
- نوع صفحه نمایش: OLED
- وضوح: 4K
- سیستم عامل: webOS
- تعداد پورتهای HDMI: تعداد ۴ عدد HDMI 2.1
- نرخ تازهسازی تصویر: ۱۲۰ هرتز
- ویژگیهای مختلف گیمینگ: ALLM ،VRR ،FreeSync ،G-SYNC
یکی از بهترینهای گیمینگ: سامسونگ AU9000
- اندازهی صفحه نمایش: ۴۳، ۵۰، ۵۵، ۶۵ و ۷۵ اینچ
- قیمت ابعاد ۵۰ و ۵۵ اینچ در ایران: به ترتیب معادل ۱۹.۵ و ۲۱.۵ میلیون تومان
- نوع صفحه نمایش: LED
- وضوح: 4K
- سیستم عامل: تایزن
- تعداد پورتهای HDMI: تعداد ۳ عدد HDMI 2.0
- نرخ تازهسازی تصویر: ۶۰ هرتز
- ویژگیهای مختلف گیمینگ: ALLM ،VRR ،FreeSync
گزینهای عالی برای طرفداران QLED: سامسونگ Q80A
- اندازه صفحه نمایش: ۵۰، ۵۵، ۶۵، ۷۵ و ۸۵ اینچ
- قیمت ۵۵ اینچ در بازار ایران: حدود ۲۸.۵ میلیون تومان
- نوع صفحه نمایش: QLED
- وضوح: 4K
- سیستم عامل: تایزن
- تعداد پورتهای HDMI: تعداد ۴ عدد HDMI 2.1
- نرخ تازهسازی تصویر: ۱۲۰ هرتز
- ویژگیهای مختلف گیمینگ: ALLM ،VRR ،FreeSync
یکی از بهترینهای گیمینگ از سونی: سری A80J
- اندازه صفحه نمایش: ۵۵، ۶۵ و ۷۷ اینچ
- قیمت ۶۵ اینچ در بازار ایران: حدود ۵۹.۵ میلیون تومان
- نوع صفحه نمایش: OLED
- وضوح: 4K
- سیستم عامل: اندروید
- تعداد پورتهای HDMI: تعداد ۴ عدد HDMI 2.1
- نرخ تازهسازی تصویر: ۱۲۰ هرتز
- ویژگیهای مختلف گیمینگ: ALLM ،VRR
گزینهای با ارزش از سونی: X95J
- اندازه صفحه نمایش: ۶۵، ۷۵ و ۸۵ اینچ
- قیمت ۶۵ اینچ در بازار ایران: حدود ۵۳ میلیون تومان
- نوع صفحه نمایش: LED
- وضوح: 4K
- سیستم عامل: اندروید
- تعداد پورتهای HDMI: تعداد ۴ عدد HDMI 2.1
- نرخ تازهسازی تصویر: ۱۲۰ هرتز
- ویژگیهای مختلف گیمینگ: ALLM ،VRR
گزینهی مقرون به صرفه: الجی NANO80
- اندازه صفحه نمایش: ۵۰، ۵۵، ۶۵ و ۷۵ اینچ
- قیمت ۵۰ اینچ در بازار ایران: حدود ۱۷.۵ میلیون تومان
- نوع صفحه نمایش: NanoCell
- وضوح: 4K
- سیستم عامل: WebOS
- تعداد پورتهای HDMI: تعداد ۴ عدد HDMI 2.0
- نرخ تازهسازی تصویر: ۶۰ هرتز
- ویژگیهای مختلف گیمینگ: ALLM
گزینهی مقرون به صرفهی دیگر: سامسونگ AU8000
- اندازه صفحه نمایش: ۴۳، ۵۰، ۵۵، ۶۰، ۶۵، ۷۰، ۷۵ و ۸۵ اینچ
- قیمت ۴۳ و ۵۰ اینچ در بازار ایران: به ترتیب حدود ۱۳ و ۱۶ میلیون تومان
- نوع صفحه نمایش: Crystal
- وضوح: 4K
- سیستم عامل: تایزن
- تعداد پورتهای HDMI: تعداد ۳ عدد HDMI 2.0
- نرخ تازهسازی تصویر: ۶۰ هرتز
- ویژگیهای مختلف گیمینگ: ALLM
تلویزیونهای ذکر شده، تنها نمونههایی از دهها تلویزیونی هستند که میتوانند با در نظر گرفتن بودجهی شما، تجربهای لذتبخش از بازیهای ویدیویی را برایتان به ارمغان بیاورند. طبعاً تعداد کثیری از تلویزیونها در این فهرست وجود ندارند و هدف ما از این مقاله نیز معرفی تلویزیون نبوده است، بلکه سعی داشتیم تا با ذکر نکات مهم در خرید تلویزیون به شما کمک کنیم تا انتخاب بهتری داشته باشید.
اگر شما نیز نظری در مورد تلویزیونهای ذکر شده دارید، حتماً آنها را در جهت مفیدتر شدن این مقاله در بخش نظرات ذکر کنید.
پر بحثترینها
- بازیگر شخصیت اصلی Intergalactic نیل دراکمن را خدای بازیهای ویدیویی میداند و از همکاری با او هیجانزده است
- رکورد دیسلایک تریلر Concord توسط Intergalactic در یوتیوب شکسته شد
- رئیس ناتی داگ: تست بازیگری Intergalactic به اندازه انتخاب بازیگر نقش الی شگفتانگیز بود
- بازیهای انحصاری کنسولی بیشتری از پلی استیشن برای Xbox عرضه خواهند شد
- مدیرعامل ناتی داگ: Intergalactic دیوانهوارترین ماجراجویی ما است
- دیجیتال فاندری تریلر Intergalactic را از نظر بصری شگفتانگیز توصیف میکند
- سازنده بازی Black Myth: Wukong بابت برنده نشدن در مراسم The Game Awards 2024 گریه کرد
- گپفا ۲۶؛ مورد انتظارترین بازیهای شما در سال ۲۰۲۵
- مدیرعامل مایکروسافت: طرفدار Xbox بودن یعنی تجربه بازیهای آن روی تمامی دستگاهها
- این ۱۵ ویژگی منحصر به فرد GTA 6 را به یک تجربه خیرهکننده تبدیل خواهند کرد
نظرات
با تشکر از آقای مناف زاده.بهترین و مفید ترین راهنمای خرید تلویزیون این چند وقت اخیر بود👍
ممنون
متاسفانه سایتهای داخلی پر هستن از راهنماهایی که به هیچ درد ایرانیا نمیخورن
خیلی از تلویزیونهاشون اصلا داخل موجود نیستن و خیلی دیگه هم قیمت نجومی دارن
بنده با توجه به سابقهی کار با سری AU8000 سامسونگ و LG UP7750 معتقدم که این دو تلویزیون با کمترین قیمت ممکن بهترین کیفیت رو (به خصوص ال جی از نظر صوتی) ارائه میکنن. اصلا لازم نیست فکر ۳۳ تومن کنین، با همین ۱۱ ۱۲ تومن هم میتونین یه تی وی عالی برای گیم و فیلم بخرید
به نظرم برا کنسول های نسل ۹ داشتن 4K/120 HZ ضروریه و ارزون ترین مدل ها با این مشخصات سامسونگ Q70A – سونی X85J – X90J و ال جی NANO86 بودن که تو مقاله بشون اشاره نشده بود
با تمام احترام
مطالعتون در این خصوص کم هست و کم گشتید هم سایت های خوبی داریم هم شما آنطور که میشد و توقع میشد داشت مطلب رو ارائه نکردید نمیدونم در خصوص تلویزیون چرا هیچ توجهی بهش نمیشه و به چالش کشیده نمیشه حالا اگر گوشی یا لپتاپ یا سخت افزاری بود موشکافی میشد … این انتخاب هم به همون اندازه مهمه و باید موشکافی بشه و نتیجه درستی ازش حاصل بشه حالا من یک متن کوتاه نوشتم حوصلم نکشید بیشتر توضیح بدم
اقای مناف زاده خواهشا خودتون جواب بدید … من برای شما خیلی احترام قائل هستم که به منظور بهتر شدن مطالب و پر بار تر شدن و کاربردی تر شدن نظرمو گفتم و توضیحاتی با توجه به تجربه شخص خودم اینجا قرار دادم خواهش میکنم یه مطالعه کنید بعد نظرتونو نسبت به نقدی ازتون در این مطلب کردم بگید … مقاله بهترین تلویزیون های گیمینگ اما بدون وجود مولفه های اصلی تعیین پرفورمنس گیمینگ تلویزیون و نمایشگر ها … جالب بود برام بعد آقای کریمی هم میاد خیلی خوش حال مینویسه “مقالهای کاملا کاربردی. درود.” به جای اینکه کمک هم کنیم برای پیشرفت، تعریف بی مورد، نقد بی منطق، و … خلاصه که موفق باشید حرفی ندارم
سلام اقای مناف زاده ممنون بابت مقاله فقط یه نکته خواستم اشاره کنم جهت کامل کردن مقاله
تی وی های OLED درسته که بهترین کیفیت رو اراعه میدن اما احتمال پیکیل سوزیش خیلی بالاست مخصوصا برا گیم چونکه با تصاویر استاتیک زیاد سرکار داریم مثل ایتم نقشه یا اسلحه که در طول مدت بازی کردن به صورت ثابت هستند و همین باعث سوختن پیکسل ها بعد یه مدتی میشه و متاسفانه هیچ راهی برا تعمیرش نیست و اون لکه ایجاد شده از سوختن پیکسل ها همیشه میمونه . مقاله خوبی بود اما یه اشاره حتی کوچیک به این موضوع نشد .
به نظرم اگه تی وی میگیرید حتما LED بگیرید و نه OLED وگرنه اگه دچار پیکسل سوختگی بشه مشتری اول و اخرش خودتونید. درسته کیفیت کم تری نسبت به OLED داره اما میتونه عمر مفید تری داشته باشه
مقالهای کاملا کاربردی. درود.
آقای مناف زاده تابع خطی درس میدهند🗿🙂👍
من ۲۴ اینچ دارم حدود یک متر فاصله میگیرم🤨🤔
خدا کنه دلار پایین بیاد و همه چیز ارزون بشه و فروشنده ها هم عدالت داشته باشن در فروششون همانطور که دلار بالا میره همون ثانیه اجناس را قیمتش بالا میبرن همانطور هم وقتی دلار پایین میاد همون ثانیه قیمت اجناس را پایین بیارن
دیشب دیدم دلار شد ۲۶ تومان با خودم حساب کردم باید قیمتps5حدود ۱۲ میلیون باشه ولی وقتی رفتم قیمت هاشو دیدم فهمیدم قیمتش که پایین نیمده هیچ بلکه ۲۴ میلیون یعنی حدود دوبرابر قیمت واقعی به فروش میرسه😂دلار هم که بهمون رح…م کنه بیاد پایین فروشنده ها رح..م نمیکنن😐
مقاله خیلی خوب و مفیدی بود کم دیده بودم مقاله های مربوط ب خرید تلویزیون برای گیم ک کاربردی و مفید باشن تو داخل
تشکر از آقای مناف زاده
من هفته پیش مانیتور 2k گرفتم بعد کلی بالا پایین از دیجی
مانیتور مخصوص بازی اسکپتر مدل E275W-2560 سایز ۲۷ اینچ
والا در یک کلام خلاصه میشه : عالی
2k 165 hz ips 1bilion g&v sync
حاجی سامسونگ و الجی گرونه. سونی دیگه بماند. من یه تی سی ال ۴۳ اینچ ۱۰۸۰ دارم. دوسال پیش ۳ تومن خریدم. الان شده ۸ تومن. هیچی نداره حتی اندروید. ولی کیفیت تصویر خری داره. هم رنگ هاش خوبه هم روشناییش. ولی اینایی که میگن ۴k فرقی نداره چرت میگن. واسه بابام یه دوو خریدم ۴k ۱۲۰ هرتز ۵۰ اینچ hdr. پارسال بود فکر کنم ۱۰ تومن. تیوی خوبیه شبکه های داخلی رو هم اپسکیل میکنه خودش. واقعا تفاوت 4k زیاده با ۱۰۸۰. هرکی میگه فرق زیادی ندارن چرت میگه. یه محتوای ۴k واقعی بزارید قشنگ معلوم میشه واستون. بهش عادت کنید دیگه نمیتونید ۱۰۸۰ ببینید. بنظرم دوو و تی سی ال و سام و جی پلاس هم خوبه. لازم نیس برید سامسونگ و الجی و سونی بخرید. یه 4k میخای دیگه اپولو که نمیخای هوا کنی. بقیه اپشنا خوبه ولی دیگه نمیارزه با این قیمت. تیوی نهایت نهایتش ۲۰ تومن. بیشتر از این نمیارزه
منثاژ کارای داخلی الان که سال ۲۰۲۲ هست هنوز نتونستن 4K/120 هرتز بسازن، شما چطور ۲ سال برا بابات خریدی؟ اونم دوو که سازندش بنجل ساز اعظم هست (گروه صنعتی انتخاب) هست
شما احتمالا فریب تبلیغات این منتاژ کارا داخلی. رو خوردی، احتمالاً میدونی برا نمایش درست و قابل قبول تصاویر HDR و دالبی ویژن نیاز به روشنایی زیادی داره تلویزیون، برا نمونه پرچمدار سونی که اینجا معرفی شده، Sony X95J روشنایی ۱۲۵۰ نیت ارائه میده و اکثر سایت ها معتبر ازش تعریف کردن در حالی که تو مدل های داخلی اصلا تلویزیونی با نصف این روشنایی هم پیدا نمیشه همین باعث میشه کنتراست تصویر هم پایین بیاد و تماشای فیلم و بازی هایی با زمینه تاریک، (معمولا ترسناک) به عذاب تبدیل بشه
حاجی تو منوش که زده ۱۲۰ هرتز. 4k هم که مزخرف نمیگم. محتوا گذاشتم پلی کردم. ۲ سال پیشم نه یه سال پیش. چیزی که دیدم رو گفتم. حالا شما خود دانی. الانم مدلش یادم نیس برم خونه بابام برات میفرستم ببین. شایدم شما راست میگی شاید فیک باشه ۱۲۰ هرتزش
کاملا این حرفت اشتباهه 4kبا۱۰۸۰خیلی تو کیفیت فرق دارن یبار با4k بازی کنی ۱۰۸۰برات تار میشه دوو محصولاتش زیاد جالب نیس کلا تلویزیون های داخلی زیاد جالب نیستن ولی اگه ادم بودجه کمی داشته باشه میتونه حداقل به جی پلاس اعتماد کنه که حتی کیفیت اینم جالب نیس دقت کن اگر بودجه کمی داشته باشه وگرنه کی از سونی بدش میاد
حاجی مرامتو شکر! خب منم همینو گفتم که فورکی با فول اچدی خیلی فرق داره
یه خسته نباشید و تشکر از آقای مناف زاده که مانیتور های مقرون به صرفه رو هم می گن و به فکر کیف پول ما هم هستن.
* تلویزیون های مقرون به صرفه / اشتباه شد
سلام و وقت به خیر
خیلی جالبه که بحث و مقاله در خصوص انتخاب تلویزیون مناسب گیم هست و اولین و مهم ترین مولفه های موثر برای تجربهی ایده آل گیمینگ نه حری ازش شده و نه لحاظ شده
همچنین هیچ حرفی از اینکه المان های استاتیک گیم ها دشمن خونی پنل های اولد هستن و حتی اولد سی وان هم نمیتونه فرار کنه از این قضیه فقط دو مدل G1 Evo الجی و A90J سونی با پنل Evo که مصرف برق ۵۰درصدی کمتر و گرمای کمتر به همراه هیتسینک در A90J هستن کمی پرفورمنس بهتر و اثر مخرب در کیفیت تصویر مثل ABL که نور رو بسیار کم میکنه و Logo Luminance که موجب تاری و کدر شدن بخش های مختلف تصویر میشه رو کمی بهتر میکنه و اینا هم بحث و صحبت نشده …
ال جی اولد C1
ریسک احتباس تصویر موقت : بله
ریسک سوختگی دائمی تصویر : بله
ریسپانس تایم ۲.3ms
تاخیر ورودی در 1080p 60Hz : حدود ۱۰ میلی ثانیه
تاخیر ورودی در 1080p 120hz : حدود ۵ میلی ثانیه
تاخیر ورودی در 4K 60Hz : حدود ۱۰ میلی ثانیه
تاخیر ورودی در 4K 120hz : حدود ۵ میلی ثانیه
این قابلیت که این تلویزیون قابلیت بهبود محتوای HDR گیمینگ با توجه به متادیتای ورودی و نمایشگر و چیپ تصویرش داره هم بسیار موثر واقع شده تا تاریکی محتوای گیمینگ HDR رو شاهد نباشیم به اون صورت که نتیجهی عدم تطبیق نیاز های HDR درخواستی از سورس و پاسخگوی نمایشگر هست اون هم با قابلیت کنترل Dynamic Tone Mapping که در این تلویزیون خودکار عمل میکنه و HGIG نام گرفته همچنین این تلویزیون هم در خصوص VRR هم FreeSync رو کامل پشتیبانی میکنه هم GSync
اما برای گیم پیشنهاد نمیشه با ریسکی که داره و قیمتش. نصف قیمت این تلویزیون و تقریبا همین مشخصات و کیفیت اما ۶۰هرتز میتونید A1 الجی رو بگیرید که اونم بخاطر اولد بودن برای گیم پیشنهاد نمیشه. میشنانسم خودمونو دیگه ما که یکی دو ساعت نمیشینیم پای گیم. بشینیم کم کم ۵ ۶ ساعت و نشستیم بعد باز میایم که در این صورت مشکل سازه این پنل حتی بهترینش چه برسه به ضعیفاس و ارزوناش
سونی X95J
ریسک احتباس تصویر موقت : خیر
ریسک سوختگی دائمی تصویر : خیر
بکلایت FALD با بیش از ۱۱۸
ریسپانس تایم 18ms
تاخیر ورودی در ۱۰۸نقطه نوری و بهترین نتیجهی دقت نوری و کنترل نوری در بین تلویزیون های ۲۰۲۱ که عرضه شدن با اینکه Mini-LED هم نیست
بهرهمندی از بهبود موشن با ماژول PWM با فرکانس 720hz
1080p 60Hz : حدود ۱۸ میلی ثانیه
تاخیر ورودی در 1080p 120hz : حدود ۱۰ میلی ثانیه
تاخیر ورودی در 4K 60Hz : حدود ۱۸ میلی ثانیه
تاخیر ورودی در 4K 120hz : حدود ۱۰ میلی ثانیه
این تلویزیون تمام قدرتش در خصوص به نمایش گذاشتن محتوای بسیار باکیفیت هست با چیپ بسیار تحسین شدهی تصویرش یعنی XR و قابلیت های فراوون نمایشگرش و سیستم صوتی بسیار خوبی که داره. کی میاد این تلویزیون رو برای گیمینگ پیشنهاد بده با مشخصات بسیار شعیف کنسول های امروزی ؟ اون هم با این قیمت
بهترین گزینه های گیمینگ سونی که کیفیت تصویر کم نظیری هم دارن و HDMI 2.1 هم دارن با ورودی 4K@120HZ و ٰVRR که به تازگی براشون عرضه شدن سری ۹۰۰۰ های سونی هستن یعنی X9000H 2020 با قیمت حدودی ۲۶ تومن و X90J 2021 با قیمت حدودی ۲۸ تومن که ریسپانس تایم تقریبا یکسان و تاخیر ورودی پایینتری هم دارن و شاید برای سریز ایکس بهترین نباشن یا کامپیوتر های گیمینگ اما قطعا با تعامل بسیار خوبی که با کنسول های سونی دارن قطعا بهترین گزینه های برای پلی ۵ میتونن باشن و ALLM که کار نمیکنه براشون به خوبی PS5 رو شناسایی و تاخیر ورودی رو حداقل میکنه
خیلی توضیحات هست و تک تک مدل های پیشنهادی هم میشه گفت نه بهترینن و نه بد
اما به جای این همه مطلب بی استفاده مثل زاویه دید و که همهی تلویزیون های از استاندارد بهترن حتی معمولی ترین پنل VA مانند سری ۷ های سامسونگ یا اینکه چه فاصله ای داشته باشیم میومدید به دو مولفهی اصلی بصری و فنی برای انتخاب تلویزیون برای گیم اشاره میکردید که قشر پلیر های نه تنها ما بلکه کل دنیا دو حالت هستن یا دنیبال پرفورمنس حداکثری هستن برای بازی های شوتر و سریع بدون کوچکترین تاری و سایه انداختن و بهرهمندی از تمامی استاندارد های روز گیمینگ فنی برای مثال تمام تیک های سریز ایکس سبز باشن و قشر دوم دنبال تجربهی لذت بخش از عنوان در کمال آرامش و نهایت کیفیت هستن یعنی بصری که اینجا شفافیت و درخشندگی و پرفورمنس HDR و روشنایی و دقت نوری و دقت جزئیاتی و رنگی نمایشگر به چشم میاد مثلا بشینی گاد آو وار یا اصلا بهتر ردد دد ردمشن ۲ یا فورزا هورایزن یا گوشت آو سوشیما و لست آو آس پلی بدی که نه ۱۲۰هرتز ارجهیت داره براشون نه تاخیر ورودی خیلی پایین و نه ریسپانس خداقلی بلکه تصویر و جزئیات اون و رنگ ها و غلظت و عملق اون ها مهمه و اینکه تلویزیون داغ نکنه و مشکل براش پیش نیاد
شما همچنین بسیاری از مدل های اقتصادی و خوش قیمت از هایسنس و شیاومی و تی سی ال هم که در داخل کشور به وفور یافت میشن نادیده گرفتید
مقاله بد نبود اما بسیار آماتور و سطحی و تقریبا نهایت ۱۰درصد اطلاعات مفید با کمال احترام
میشه چندتا مانیتور گیمینگ با قیمت مناسب و فورکی هم معرفی کنین
من تو مانیتور ها دخالت نمیکنم فعلا آرش جان اما هر سوالی راجب تلویزیون و گیم و هر نوع استفاده ای داشتی میتونی بپرسی در حد توانم و تجربم در خدمتت هستم اما خواهشا اینقدر سوال رو کلی نپرس بودجه بگو سایز بگو بیشتر استفادت رو بگو محیط استفادت رو بگو کلا توقعات و پیش زمینه هایی که از تلویزیون میخوای داشته باشه حدالامان بگو که بهتر بشه صحبت کنیم
دوست عزیز ممنون بابت توضیحاتت مفید بود، ولی من الجی c1 دارم و اصلا این موضوع burn in برای ساعت های زیاد بازی کردن پیش نمیاد خیالتون راحت، ماه ها یه لوگو ثابت بمونه این حالت ایجاد میشه linus tech tip این ازمایشو کرده بعد از ۶ ماه متمادی burn in اتفاق افتاده
ممنون که وقت گذاشتی و متن بنده رو مطالع کردی که اشتباهات تایپی هم کم نداشت، اما به طور کلی ببین منظور منم این نیست که همین که بگیری مشکل ساز بشه
ذات پنل های ارگانیکی که نه دیود های ال ای دی برای بکلایت دارن و آرایش پیکسلی ای معمول مانند صفحه های کریستالی تلویزیون های LED/LCD دارن کلا به این شکل هست که به گرما و نمایش محتوا به صورت ممتد واکنش نشون میدن و بشدت از پرفورمنس اون ها کم میشه
دو ضعف اساسی دارن این نمایشگر ها حتی مدل های گران قیمتشون یکی همین ریسک هست که دیر یا زود گریبان کاربر رو میگیره، شما تلویزیون به این قیمت نمیگیرید که یکسال دوسال اونم با ملایمت استفاده کنید، تو این وضعیت ما تلویزیون میگیریم ۱۰ سال روسشو بکشیم … الان چند وقته که شاهد اولد سی وان هستیم ؟ کمتر از یکساله که وارد بازار شده و میتونیم بگیریم و استفاده کنیم اما در همین زمان کم ببینید چقدر گزارش و فیدبک ثبت شده برای سوختگی تصویر چه جزئی و چه در حد غیر قابل تحمل و میتونم عکس های مشتری هایی از همین سی وان رو بفرستم براتون که این رو گزارش کردن
قضیه همینجا تموم نمیشه اینجا ABL سیستم کنترل نوری نمایشگر که بسیار هم تحاجمی هست میاد وسط شما کافیه یک محتوا یا فیلم و یا شبکه ای که روشن باشه محتواش ببینید روشنایی ۶۵۰ نیت این نمایشگر به صورت معمول که از استاندارد پایهی HDR هم که ۷۰۰ نیت هست کمتره میاد در کمتراز ۲۰ دقیقه میرسه به ۱۴۹ نیت در محتوای بسیار روشن و نزدیک ۲۷۹ نیت در محتوای روشن که بیاد از آسیب دیدن پنل ارگانیکیش جلوگیری کنه و در همین حین هم Logo Luminance میاد قسمت های مختلفی از نمایشگر رو تار میکنه
حالا شاید بگید اگر هم مشکلی پیش اومد ال جی اومده اسکرین شیفت و پیکسل رفرشر گذاشته، اما این ها وقتی کاربرد دارن که احتباس تصویر موقت باشه و به Burn-In مبدل نشده باشه
من بهتون میتونم قول بدم این تلویزیون برای استفاده بلند مدت نیست و هنوز در آزمون دو خطا به سر میبره
سر همین جنجنال سر میکرو ال ای دی های نسل جدید که درواقع تنها ال ای دی های وقعی هستن که پیکسل ها در دیود های ال ای دی تعبیه شدن بدون بکلایت زیاد شده. چراکه این تلویززیون هایی که ما میگیم LED اشتباهه و LCD هستن یا کامل تر LED-Backlit LCD TV میشه بهشون گفت فقط همون لایهی کریستالی شفاف پنل و نمایشگر بکلایتش از لامپ های CCFL شده دیود های LED امروزی که بهشون میگیم بکلایت های ال ای دی در نوع های مختلف EDge-lit و Direct-lit و FALD و Mini-LED و Super Mini-LED و …
اولد تجربهی یونیک و بسیار خاصیه اما خوب باید به همه جوانمبش هم توجه کرد چون اگر یک روز خدایی نکرده این مشکل عمومی رو بهش برخورد کنید حالتون رو هیچکس نمیفهمه
پیروز باشید
تلویزیون X90J سونی یک تلویزیون 4k با نرخ نوسازی ۱۲۰ هرتز هستش و از ۵۰ اینچ به بالا ابعاد تلویزیون هستش. قیمت ۵۵ اینچش حدود ۳۰ تا ۳۲ میلیون تومان هستش و یکی از اقتصادی ترین تلویزیون های گیمینگ در بازاره.
مقاله کاربردی بود
باتشکر از اقای مناف زاده
منp1شیائومی در نظر دارم البته در اینده،هم+hdr10 دالبی ویژن با هم پشتیبانی میکنه.در یوتوپ که تست گمینگ انجام میداد از۱۲۰هرتزhdmi2.1پشتیبانی میکنه که در مشخصات زده اما میگن۶۰هرتز،این ویدیوی که من دیدم ۳حالت دالبی ویژن داشت.۶۰ هرتزو۱۲۰دیدم تعویض کرد. روزلوشن۱۴۴۰با۱۲۰هرتز بازی گیرز تست میکرد.تاثیر روی بازی رنگ کیفیت بازی حتی تست شلیک که چقدر زمان میبره با ضربه به تریگرا فک کنم زیر۳میلی ثانیه دستور انجام میداد و تاخیر کم در بازی شوتر داره قیمت۵۵اینچ۱۶میلیون که اخرین سایزم هست.صفحه نمایشم vaهست
دوستان اگر میخواید از تمام کیفیت کنسولتون استفاده کنید، تلویزیونی رو انتخاب کنید که اینا رو داشته باشه و ترجیحا هم اولد نباشه چون ریسک سوختن داره:
4k, 120hz, vrr, hdr10+, hdmi 2.1
در ضمن تلویزیونای سونی vrr شون فعال نیست. فقط یکی دو مدل جدیدا آپدیت اومده ولی بقیه اصلا معلوم نیست بیاد و کی قراره بیاد. همونایی هم که اپدیت شدن هم انگار اصلا تعریفی ندارن. توی یوتوب ببینید هست.
شنیدم داخل ایران تلویزیون های سونی و یا سامسونگ و یا ال جی یه سری قطعاتشون اصل نیست. این قضیه صحت داره؟
خسته نباشید اقای مناف زاده خیلی مفید بود.👍👍👌
بی زحمت یه مقاله کلی هم در زمینه ماینتور و راهنمایی خریدش بزارید به علاوه چندتا پیشنهاد. اینطوری خیلی خوب میشه🙏
تلویزیون هم شده مثل خودرو . چرا من ایرانی که حقوق و درآمدم یک شصتم خارجیاس باید یه تلویزیون رو با قیمت دو سه برابر دنیا بخرم ؟ آدم قیمت تلویزیون رو از فروشگاههای آنلاین کشورهای همسایه میبینه با داخل مقایسه میکنه اشکش در میاد . ال جی و سامسونگ و سونی مدلهای بهتری دارن که بهشون اشاره نشد ۶۵ اینچشون حدود سی سی و پنج در میاد . فورکی ۱۲۰ هرتز
samsung 65q70t
LG 65Nano90
Sony 65x85j
عالی مثل همیشه
اشتباه منو نکنید به هیچ وجه تلویزیون ایرانی نخرید ۱۸ تومن پولشو دادم الان خیلی پشیمونم چون بازیها و خیلی بد اجرا میکنه مخصوصا رو کنسول،،،زمان پاسخ گویش خیلی کنده بخاطره همین بازی انگاری فریم ریت پایینی داره اسم تلویزیون اولیو
تقریبا نزدیک شش ماه برای سری ایکس با تی وی ال جی نانو۸۶ سایز ۵۵ بازی کردم .یک هفته هم هست یدونه مانیتور ایسوس 2k گرفتم سایز ۲۷ برای اتاق .واقعا لذت مانیتور گیمینگ یه چیز دیگه آیه.
It’s a Sony…
hisense A9G مدل جدیدیه که هنوز ندیدم وارد بشه
ولی مشخصاتش خوبه و احتمالا قیمت هم مناسب باید باشه.
زیادیمنیاز نیست هزینه کنید اگه بودجه تون خیلی نیس یه جی پلاس4k
60hzبگیرید کارتونو را میندازه مثلGTV_50MU724S قیمتشم حدود۱۱تومنه ۱۲۰فریم الان یه چیز تبلیغاتی هست بیشتر بازیا رو4kمیتونن رو۳۰فریم یاخیلی بهینه شن رو۶۰فریم اجرا شن همین تلویزیونی که بهتون گفتم کافیه برای اجرای بازیا
ولی خوب امکان داره کنسولای میان نسلی بتونن4k120رو اجرا کنن اینم در نظر داشته باشید مثل سامسونگQ70a