تاریخچه اپل؛ ارزشمندترین شرکت تاریخ
اپل سال گذشته میلادی مقام خود به عنوان ارزشمندترین شرکت دنیا را باری دیگر حفظ کرد و این بار شاهد ثبت رکوردی بودیم که حتی خود این تولید کننده آمریکایی نیز تاکنون به آن دست نیافته بود.
زمانی که استیو جابز در سال ۱۹۹۷ پس از یک وقفه دوباره کنترل این شرکت را به عهده گرفت، اپل به سختی دنبال یافتن راهی بود تا بتواند حتی اندکی در برابر مایکروسافت و دیگر بازیکنان بازار دوام بیاورد. شرایط اپل به قدری وخیم بود که مایکل دل یک بار اشاره کرد اگر در آن زمان در موقعیت استیو جابز قرار میگرفت، شرکت را تعطیل و پول سهامداران را باز میگرداند.
مطالب مرتبط:
در ادامه تاریخچه اپل از شروع فعالیت آن تا روزهای سخت و همچنین بازگشت جابز و رویدادهای پس از آن را به صورت خلاصه بازگو خواهیم کرد. اگر میخواهید بدانید که ارزشمندترین شرکت دنیا چگونه به جایگاه کنونی خود رسیده است، با ما همراه باشید.
همانطور که اکثر افراد میدانند، اپل در تاریخ ۱ آوریل ۱۹۷۶ توسط استیو جابز و دوست صمیمی آن استیو وازنیاک در لوس آلتوس کالیفرنیا بنیان گذاشته شد. البته یک همبنیانگذار دیگر هم در قضیه نقش داشت: رونالد وین. جابز، وین را همراه خود کرد تا از توصیههای تجاری او بهره ببرد. وین اولین لوگو اپل را با دست خود اتود زد.
وین حتی پیش از آن که به عنوان یک بنیانگذار واقعی شروع به فعالیت کند، به همکاری با اپل پایان داد. او سهم خود را در ازای یک چک ۸۰۰ دلاری واگذار کرد. اولین محصول شرکت، اپل ۱ متشکل از یک مادربورد و پردازنده و مقدار اندکی حافظه رم بود که تنها در اوقات فراغت توسط وازنیاک ساخته شده بود. مشتریان باید کیس، صفحه کلید و مانیتور خود را برای استفاده از دستگاه مهیا میکردند. این رایانه به قیمت ۶۶۶.۶۶ دلار به فروش میرسید.
جابز از سوی دیگر، توسعه کسبوکار را به عهده داشت. او سعی داشت سرمایهگذاران را متقاعد کند که صنعت رایانهها به زودی تبدیل به رویداد بزرگ بعدی تاریخ بشر خواهد شد. جابز نهایتاً موفق شد مایک مارکولا را با ۲۵۰۰۰۰ دلار سرمایه، به عنوان شریک و البته صاحب یک سوم از سهام شرکت، وارد اپل کند. از اینجا بود که اپل تاریخ را تکه تکه تغییر داد.
پر بحثترینها
- کامنتهای هفته ۲۸؛ هیتلر: The Last of Us Part 2 بهترین بازی تاریخ است
- کامنتهای هفته ۲۹؛ بَک تو بَک
- تریلر جدید فصل دوم سریال The Last of Us شخصیت ابی را نشان میدهد
- شایعه: کنسول نسل بعدی Xbox در سال ۲۰۲۶ با نام Xbox Prime عرضه خواهد شد [بهروزرسانی شد]
- کارگردان Alan Wake 2: رمدی میخواهد نسخه اروپایی ناتی داگ باشد
- کانیه وست، رپر آمریکایی اعتقاد دارد که The Last of Us: Part II بهترین بازی تاریخ است
- ۱۵ بازی بزرگ خاطرهانگیز گیمرهای ایرانی
- کلیپ جدید Assassin’s Creed Shadows با محوریت پارکور
- از کنترلر جدید Xbox با طرح DualSense رونمایی شد
- مهمترین آمار و ارقام صنعت بازی های ویدیویی در سال ۲۰۲۴
نظرات
مقاله بسیار زیبایی بود ، لذت بردم از خوندنش ….
شادباد
واقعا لیاقتشو داره.
اپل برخلاف تصور خیلی کمپانی دوست داشتنیه.
تشکر میکنم از اقای ملکی بابت این ترجمه.
من همیشه عاشق این نوع مقاله ها هستم چون حس خاصتی داره حس تلاش ، شکست و پیروزی و … ، وقتی از این نوع مقاله ها میخوانم چیزی مثل این میاد به مغزم از زیر زمین تا شرکتی چند میلیاردی. شکست و پیروزی های متعددی که نشون دهنده سخت بودن زندگی هست.
تاریخچهی pc ؟
ارزشمندترین شرکت تاریخ سونی است و بس :-))
ارزش که به پول نیست که…
Come on
نصف تاثیری که اینا رو دنیا گذاشتن سونی نداشته:-|
چی میگی تو روخدا؟….
بزار خیالتم راحت کنم
میدونی احتمالا دور و بر چند میلیارد نفر هستن تو دنیا که اگه بهشون بگی “سونی” میگه خوردنیه؟؟؟ 😀