اسپاتیفای چیست و چگونه میتوان به کسب درآمد از آن پرداخت؟
اسپاتیفای یکی از معروفترین سیستمهای استریم موسیقیف ویدیو و پادکست در جهان است که در سال ۲۰۰۸ راه اندازی شد و در اختیار مخاطبان، علاقمندان و کاربران قرار گرفت. شرکت تازهکار و نوپا اسپاتیفای اِی.بی (Spotify AB) این پلتفرم استریمینگ را توسعه داد و سپس به بازار عرضه کرد. مزیت این سرویس این است که استفاده از آن کاملاً رایگان است. در این مقاله قصد داریم در مورد سرویس Sptify توضیح دهیم و روش کسب درآمد از آن را بیان کنیم. در صورتی که شما هم در زمینه تولید و استریم موسیقی فعالیت میکنید، میتوانید اسپاتیفای را به یکی از ابزارهای مناسب برای کسب درآمد تبدیل کنید. در صورتی که تمایل دارید بیشتر با استیفای و شیوه کسب درآمد از آن آشنا شوید، تا پایان این مقاله با ما همراه بمانید.
اسپاتیفای چیست؟
اسپاتیفای (Sptify) یک سرویس استریم موسیقی، پادکست و ویدیو است که علاقمندان و کاربران زیادی دارد. دفتر مرکزی این شرکت در استکهلم سوئد قرار دارد. بر اساس آخرین مطالعات و آمارها این سرویس بیش از ۲۴۸ میلیون کاربر دارد. اولین مزیت این سرویس آن است که به صورت کاملاً رایگان میتوان در آن ثبت نام و از خدمات آن استفاده کرد. البته این سرویس یک سری ویژگیها و خصوصیات هزینهبر و پولی هم دارد ولی این خصوصیت مخصوص کاربران ویژه است. اگر واقعاً احتیاجی به سرویس و خدمات ویژه این سرویس ندارید و فقط میخواهید به صورت رایگان موسیقی گوش کنید، اصلاً نیازی به پرداخت مبلغ خاصی ندارید. اسپاتیفای این امکان را فراهم کرده است که از طریق کامپیوتر، تبلت، گوشی اندروید و آیفون به موسیقیها و سایر سرویسها دسترسی داشته باشید و بتوانید از خدمات این مجموعه لذت ببرید.
اسپاتیفای چگونه کار میکند؟
اولین پرسشی که ممکن است برای کاربران مطرح شود این است که چگونه میشود از سرویس اسپاتیفای و خدمات آن استفاده کرد؟ اولین کاری که باید انجام دهید این است که وارد سایت اسپاتیفای یا Spotify شوید و حساب کاربری خود را در این وبسایت بسازید. پس از اینکه حساب کاربری خود را ایجاد کردید باید یک سطح اشتراک انتخاب کنید. اکنون زمان آن رسیده است که اپلیکیشن اسپاتیفای را روی گوشی یا کامپیوتر خود دانلود و نصب کنید. از طریق این برنامه میتوانید وارد حساب خود شوید و به موسیقیها گوش دهید. در ادامه قصد داریم به انوع اشتراکهای اسپاتیفای اشاره کنید. این برنامه دو سطح اشتراک دارد. سطح اول، اشتراک رایگان و سطح دوم اشتراک پرمیوم است.
اشتراک رایگان اسپاتیفای
در نسخه رایگان سرویس استریم اسپاتیفای کاربران میتوانند از امکانات زیادی بهرهمند شوند. به عنوان مثال میتوانند آهنگهای مورد علاقه خود را پخش کنید. سرویس رایگان اسپاتیفای امکان دسترسی به رادیو را به شما نمیدهد. از طرفی در یک ساعت فقط حق دارید ۶ آهنگ را رد کنید. نسخه رایگان به شما اجازه میدهد که به سرویسهای پخش ترکیبی روزانه دسترسی داشته باشید.
اشتراک ویژه یا پریمیوم اسپاتیفای
با استفاده از نسخه ویژه، پریمیوم یا پولی اسپاتیفای میتوانید به خدمات و امکانات مختلف و متنوع دسترسی داشته باشید. در نسخه رایگان تبلیغات را باید اجباری تماشا کنید ولی در نسخه ویژه امکان کنار گذاشتن تبلیغات و عدم نمایش آنها وجود دارد. کاربران سطح ویژه میتوانند لیستهای پخش مورد علاقه خودشان را ایجاد کنند و بشنوند. همچنین امکان ویرایش لیست پخش اسپاتیفای در نسخه ویژه وجود دارد.
کاربران ویژه این امکان را خواهند داشت که هر تعداد آهنگی که تمایل داشتند رد کنند و در این زمینه هیچ محدودیتی نخواهند داشت. همچنین کاربران میتوانند آهنگهای مورد علاقه خودشان را به صورت آفلاین گوش کنند. در ادامه به هزینه اشتراک نسخه پریمیوم اسپاتیفای اشاره شده است:
- ۹۹ دلار برای دانشجویان
- ۹۹ دلار برای خرید ماهانه اشتراک ویژه
- ۹۹ دلار برای اشتراک خانوادگی که حداکثر تا شش نفر میتوانند از آن استفاده کنند.
چه چیزی باعث شده اسپاتیفای در ایران طرفداران زیادی نداشته باشد؟
یکی از سوالاتی که برای برخی از کاربران وجود دارد این است که چرا اسپاتیفای در نقاط مختلف جهان تا این حد طرفدار دارد ولی در ایران هنوز نتوانسته جایگاه اصلی و واقعی خودش را پیدا کند؟ در ادامه به این پرسش مهم پاسخ خواهیم داد:
- اولین دلیلی که این برنامه هنوز در ایران معروف و شناختهشده نیست، این است که در ایران فیلتر است. یکی از راهکارهایی که باعث میشود یک برنامه در ایران طرفداران کمتری داشته باشد، فیلترینگ است؛ چون بسیاری از کاربران حوصله استفاده از فیلترشکن و مصرف بخش زیادی از بسته اینترنتی خود را ندارند.
- دومین دلیل این است که استفاده از برنامه اسپاتیفای نیاز به مصرف اینترنت دارد و به همین خاطر بسیاری از کاربران ترجیح میدهند یک آهنگ را دانلود کنند و به صورت آفلاین در گوشی خود بشوند. احساس میکنند که استفاده از اسپاتیفای توجیه اقتصادی ندارد.
- در صورتی که قرار باشد یک کاربر به صورت آفلاین به موسیقیهای اسپاتیفای گوش کند، باید هزینه بپردازد. هزینه اشتراک این برنامه به صورت ماهانه حدوداً ۱۰ دلار است که به پول ایران مبلغ کمی نیست و اکثر افراد برای گوش دادن آهنگ، ماهانه حدود ۲۵۰ هزار تومان پرداخت نمیکنند. نکته دیگری که وجود دارد این است که ثبت نام در نسخه پریمیوم و پرداخت هزینه به این آسانی نیست و فرایند خاص خودش را دارد.
- آخرین دلیلی که میتوانیم برای کم بودن حضور ایرانیان در اسپاتیفای بیان کنیم این است همه هنرمندان ایرانی در این برنامه حضور ندارند. البته اکثر هنرمندان معروف تلاش میکنند که در این برنامه حضور داشته باشند ولی باز هم ممکن است برخی از هنرمندان در این برنامه حضور نداشته باشند.
منظور از کدهای اسپاتیفای چیست؟
تا به اینجای کار تلاش کردیم که ببینیم اسپاتیفای چیست و چه خصوصیاتی دارد. در این بخش میخواهیم با یکی از قابلیتهای برنامه اسپاتیفای آشنا شویم. یکی از قابلیتهای این برنامه، کدهای اسپاتیفای است. این کدها به کاربران این امکان و اجازه را میدهند که موسیقیهای مورد علاقه خود را با دوستان و آشنایان خود به اشترک بگذارند. شما میتوانید کدهای اسپاتیفای را اسکن کنید و با سایر دوستان خود به اشتراک بگذارید. توجه داشته باشید که این کدها روی دستگاههای اندروید و آی.اُ.اس (iOS) کار میکنند.
روش های کسب درآمد از اسپاتیفای
امروزه سرویسهایی مثل اسپاتیفای امکان کسب درآمد را برای اهالی موسیقی فراهم کردهاند. زمانی یک هنرمند برای کسب درآمد از موسیقی مجبور میشد با یک شرکت همکار کند و آن شرکت در ازای پخش موسیقی بخشی از درآمد را به هنرمند میداد. در آن روش هیچ چیز شفاف نبود و به همین خاطر هنرمندان غالباً وضعیت مناسب و خوبی نداشتند. امروز خوشبختانه همه چیز فرق کرده و سرویسهایی مثل اسپاتیفای روانه بازار شده است. این سرویسها تلاش میکنند حقوق هنرمندان را حفظ کنند و اجازه نشر موسیقی را ندهند و از طرفی میکوشند هنرمندان را به درآمدی که شایسته آنها است برسانند.
اسپاتیفای یک بستر عالی و ارزشمند برای انتشار موسیقی و پادکست است. این بستر شما را به یک فرد ثروتمند تبدیل میکند. در سرویسهایی مثل اسپاتیفای درآمد شما به میزان پخش و شنونده بستگی دارد. گزارشها و مطالعات نشان میدهد که اسپاتیفای به ازای هر بار پخش موسیقی یا پادکست ۰٫۰۰۶ تا ۰٫۰۰۸۴ دلار به هنرمند پرداخت میکند. برخی هنرمندان اسپاتیفای تا ۶۰ میلیون شنونده در ماه دارند و حدود ۴۲۰ هزار دلار از اسپاتیفای پول میگیرند.
نکتهای که باید مد نظر قرار دهید این است که این سرویس به شخصی که صاحب یک اثر هنری است پول میدهد. از این رو مراقب باشید آثار هنری شما را کسی به نام خودش ثبت نکرده باشد. در این صورت تمام درآمد از آن او خواهد بود و چیزی نصیب شما نمیدهد.
مطالعات اخیر نشان میدهد که هر ۲۵۰۰۰ استریم در ماه در اسپاتیفای ۱۰۰ دلار درآمد دارد. اگر بتوانید میزان استریم ماهانه را به ۲۵۰ هزار برسانید، درآمدتان ۱۰۰۰ دلار میشود. اسپاتیفای برای ۵۰۰ هزار استریم مبلغ ۲ هزار دلار را در نظر گرفته است. در نهایت بر اساس جدولی که در ادامه مشاهده میکنید اسپاتیفای برای ۲۵۰۰۰۰۰ استریم در ماه مبلغ ۱۰ هزار دلار را در نظر گرفته است.
جدول درآمد اسپاتیفای
پلتفرمهای مختلف پخش موسیقی و پادکست تعداد مشخصی استریم را لازمه رسیدن به درآمد دلاری میدانند. در واقع اگر میخواهید از هر پلتفرم یک دلار درآمد داشته باشید باید مقدار مشخصی استریم را داشته باشید. به عنوان مثال برای کسب ۱ دلار در اسپاتیفای باید ۲۲۹ استریم داشته باشید. سایر پلتفرمها اعداد دیگری ارائه میدهند. به عنوان مثال برای کسب درآمد در یوتیوب باید دست کم ۱۴۴۹ استریم داشته باشید. در ادامه به روشهای کسب درآمد از یوتیوب اشاره شده است:
- حساب شما باید از نوع هنرمند باشد
اولین کاری که برای کسب درآمد از اسپاتیفای انجام دهید این است که خودتان را به عنوان هنرمند به این پلتفرم پخش موسیقی معرفی کنید. در هنگام ثبت نام در سایت اسپاتیفای، حساب خودتان را از طریق لینک https://artists.spotify.com/ تأیید کنید. این کار باعث میشود که پروفایل شما به راحتی در بخش جستجو پیدا شود. - از پلی لیست برای کسب درآمد کمک بگیرید
در پلی لیست یا لیست پخش خود از آهنگهایی استفاده کنید که از شنیدن آنها لذت میبرید. حتماً قرار نیست فقط آثار هنری خودتان را در لیست پخش قرار دهید. میتوانید در این لیست آهنگهای سایر هنرمندان را هم قرار دهید. هر چه استریمهای بیشتری داشته باشید، درآمدتان هم بیشتر میشود. همیشه تمرکز خود را بر بالا نگه داشتن کیفیت پلی لیست خود بگذارید. آن را با تبلیغات اسپم مسموم نکنید. سعی کنید مخاطبان خود را حفظ کنید تا درآمد شما از این رسانه بیشتر شود.
- به نام آهنگ اهمیت بدهید
به نام آهنگهایی که در پلی لیست شما قرار دارد، اهمیت ویژه بدهید. هیچ کس دوست ندارد با لیستی از آهنگهایی با نام مجهول و نامشخص روبرو شود. همه کاربران تمایل دارند که اسم آهنگهایی که در لیست پخش خود قرار میدهد واضح و مشخص باشد. همچنین سعی کنید بهترین آهنگها را در لیست پخش خود قرار دهید تا کاربران به سمت حساب شما جذب شوند.
- کارهای هنری و خلاقانه ارائه دهید
یکی دیگر از روشهای عالی برای جذب مخاطب و کسب درآمد از اسپاتیفای، ارائه کارهای هنری و خلاقانه است. سعی کنید آهنگها و شعرهای جذاب و معنیدار بسازید و در لیست پخش خود قرار دهید. معمولاً کارهای جدید و ناب نظر مخاطبان را خیلی راحت جلب میکند. پس تهیه کارهای شخصی را هم مد نظر قرار دهید.
- لیست پخش خود را به صورت مستمر و مداوم به روزرسانی کنید
اگر میخواهید مخاطبان برای محتوای شما ارزش و اهمیت قائل باشند و محتوای آن را رصد کنند، باید به صورت مستمر محتوای آن را به روزرسانی کنید. برای کسب درآمد از اسپاتیفای هیچ چیز مهمتر از داشتن یک لیست پخش جذاب و پر از آهنگهای جذاب و زیبا نیست. این بهروزرسانی باعث میشود که مخاطبان محتوای شما را با سایر دوستان و آشنایان خود به اشتراک بگذارند و از این راه میزان استریم شما را افزایش دهند. وقتی استریم افزایش پیدا کرد، درآمد شما هم بیشتر میشود.
با اسپاتیفای به درآمد ایده آل خودتان دست پیدا کنید
اسپاتیفای یکی از برنامههای ویژه استریم موسیقی، ویدیو و پادکست است و کاربران زیادی دارد. در صورتی که بتوانید محتوای خوب و ارزشمندی تولید کنید، قطعاً میتوانید نظر کاربران را جلب و حمایت آنها را دریافت کنید. البته برای کسب درآمد از اسپاتیفای باید تعداد زیادی استریم در این پلتفرم داشته باشید. در این رسانه میزان اشتراک گذاری استریمها تعیین میکند که چقدر درآمد خواهید داشت. هنرمندان ایرانی از قبیل فرزاد فرزین و محسن چاوشی درآمد بسیار خوبی از استریم در اسپاتیفای دارند. مزیت این سایت درآمد دلاری آن است. بنابراین اگر دنبال درآمد دلاری هستید و به استریم هم علاقه دارید، بد نیست که در اسپاتیفای فعالیت کنید و با تلاش و پشتکار درآمد رویایی خود را به دست بیاورید
پر بحثترینها
- تریلر جدید فصل دوم سریال The Last of Us شخصیت ابی را نشان میدهد
- کامنتهای هفته ۲۹؛ بَک تو بَک
- شایعه: کنسول نسل بعدی Xbox در سال ۲۰۲۶ با نام Xbox Prime عرضه خواهد شد [بهروزرسانی شد]
- کارگردان Alan Wake 2: رمدی میخواهد نسخه اروپایی ناتی داگ باشد
- ۱۵ بازی بزرگ خاطرهانگیز گیمرهای ایرانی
- کلیپ جدید Assassin’s Creed Shadows با محوریت پارکور
- گزارش: شرکت Sweet Baby Inc نقش فعالی در پروژه معرفی نشده Remedy دارد
- بازی Assassin’s Creed Shadows بار دیگر تاخیر خورد
- کامنتهای هفته ۲۸؛ هیتلر: The Last of Us Part 2 بهترین بازی تاریخ است
- زندیا و تام هالند نامزد کردند
نظرات