راهنمای کامل خرید منبع تغذیه برای کامپیوتر
احتمالا شما هم شنده اید که مادربرد و کارت گرافیک دو انتخاب اصلی برای تهیه یک کامپیوتر برای مصارف مختلف است؛ با این حال که تمامی قطعات در یک کامپیوتر مهم بوده، اما ما در این نوشتار سعی داریم تا از اهمیت منبع تغذیه یا همان ” پاور ” توضیحات بیشتری را در اختیار شما قرار دهیم.
معیارهای بسیاری برای تهیه یک پاور وجود دارد تا شما در نهایت متناسب با نیاز و فضایی که دارید بتوانید پاور مناسب خود را تهیه کنید؛ اولین چیزی که می بایست در نظر گرفت، توان مصرفی سیستم شما است. در این بخش می توان سرویس های محاسبه گر توان مصرفی سیستم استفاده کرد یک نمونه پیشنهادی از وب سایت گیمفا را می توانید از طریق این لینک مشاهده کنید. تنها کافی است تا از طریق این سرویس مشخصات قطعات خود را وارد کنید تا پاور پیشنهادی و همچنین توان مصرفی کامپیوتر مورد نظر خود را پیدا کنید. در این بخش می توانید به پاور پیشنهاد شده بسنده کنید یا حتی یک سناریو دیگر را در نظر بگیرید.
بسیاری از افرادی که تشنه قطعات و سخت افزارهای جدید هستند سعی دارند تا به هر قیمتی هر سال سخت افزار خود را ارتقا دهند؛ در اغلب مواقع این بروزرسانی سخت افزار می تواند سبب افزایش توان مصرفی کامپیوتر در حدود ۳۵ الی ۴۰ درصد باشد. با توجه به اینکه شرکت های تولید کننده پردازنده در نسل های جدیدتر IPC و همچنین تعداد هسته های پردازشی را افزایش می دهند و از سوی دیگر تمامی پردازشگرهای گرافیکی جدید علاوه بر فناوری های جدید، تعداد هسته های سایه زنی بیشتری نیز در خدمت می گیرند، توان مصرفی قطعات به صورت کلی رو به افزایش هستند. البته این موضوع تا جایی ادامه نخواهد یافت که پس از چند سال شاهد افزایش بی حد و حساب توان مصرفی برسیم. معمولا با روند هایی شبیه به ” تیک تاک ” اینتل این موضوع تا دو نسل نهایتا ادامه دارد. با این حال اگر برای یک یا دو سال آینده قرار است تا سخت افزار قدرتمندتری برای کامپیوتر خود در نظر بگیرید، پاور پیشنهاد شده را می تواند تا ۳۰ درصد حتی قدرتمندتر نیز انتخاب کنید.
تنها میزان توان برای پاورها مهم نیست!
اینکه تنها پاور با ظرفیت توان بالایی تهیه کنید، کافی نیست! یکی از معیارهای مهم دیگر برای خرید پاور استاندارد ۸۰Plus است. این استاندارد در اصل راندمان کاری دقیقی را برای شما مشخص می کند. به فرض مثال اگر شما یک پاور ۷۵۰ وات با استاندارد های مختلفی داشته باشید، در نهایت خروجی و راندمان کاری همه پاورها با اینکه تحت یک ظرفیت هستند، کاملا متفاوت خواهند بود.
به ترتیب، سفید، برنز، نقره ای، طلایی، پلاتینیوم و تیتانیوم از پایین ترین تا رده بالاترین استاداردهای ۸۰Plus هستند. استاندارد سفید پایه ای ترین استاندارد برای پاورهای مختلف است. می توان گفت یکی از روش های تشخیص پاورهای مرغوب برای ظرفیت های پایین داشتن این استاندارد است. برای توضیح این بخش مهم، کار و مراحل تامین برق پاور را به صورت اجمالی تعریف میکنیم. در پاورها، برق شهری AC از طریق کابل پشت پاور وارد دستگاه می شود و سپس به DC تبدیل می شود تا بتواند قابل دسترس برای قطعات داخل کامپیوتر باشد. در این بخش هر چه راندمان کاری این پاورها بالا باشد، میزان هزینه برق اتلاقی نیز کاهش می یابد. برای مثال، اگر شما پاوری با ظرفیت ۶۰۰ وات در اختیار داشته باشید و راندمان آن ۵۰ درصد باشد، در نهایت مصرف پاور شما ۱۲۰۰ وات خواهد بود و این هزینه دو برابر چیزی است که مصرف کرده اید و می بایست پرداخت کنید. با این حال، هر چه مقدار راندمان کاری پاورها بیشتر باشد، هزینه برق اتلاقی نیز کاهش می یابد. راندمان کاری استانداردهای مختلف در بازه کاری ۱۰۰ درصد به صورت زیر است.
- استاندارد +White 80 برابر با ۸۰ درصد
- استاندارد +۸۰ Bronze برابر با ۸۲ درصد
- استاندارد +۸۰ Silver برابر با ۸۵ درصد
- استاندارد +۸۰ Gold برابر با ۸۷ درصد
- استاندارد +۸۰ Platinum برابر با ۸۹ درصد
- استاندارد +۸۰ Titanium برابر با ۹۴ درصد
حال که با ظرفیت توان منبع تغذیه آشنا شدیم دو موضوع دیگر برای انتخاب پاور وجود دارد. پاورها به صورت کلی از نظر اتصالات سه مدل عادی (تمام سیم ها به پاور متصل هستند) نیمه ماژولار (تنها کابل ۲۴ پین و ۸ پین پردازنده متصل و مابقی کابل ها ماژلار هستند) و فول ماژولار (تمامی کابل ها قابل جدا سازی هستند) می باشند.
در تصاویر زیر نیز پاورهای پیشنهادی برای استفاده از پردازنده ها و کارت گرافیک های جدید را می توانید مشاهده کنید.
لطفا سوالات فنی خود را در انتهای این مطلب مطرح کنید.
پر بحثترینها
- بازیگر شخصیت اصلی Intergalactic نیل دراکمن را خدای بازیهای ویدیویی میداند و از همکاری با او هیجانزده است
- رکورد دیسلایک تریلر Concord توسط Intergalactic در یوتیوب شکسته شد
- رئیس ناتی داگ: تست بازیگری Intergalactic به اندازه انتخاب بازیگر نقش الی شگفتانگیز بود
- بازیهای انحصاری کنسولی بیشتری از پلی استیشن برای Xbox عرضه خواهند شد
- مدیرعامل ناتی داگ: Intergalactic دیوانهوارترین ماجراجویی ما است
- ظاهراً تریلر معرفی Intergalactic: The Heretic Prophet به تاریخ عرضه آن اشاره دارد
- دیجیتال فاندری تریلر Intergalactic را از نظر بصری شگفتانگیز توصیف میکند
- سازنده بازی Black Myth: Wukong بابت برنده نشدن در مراسم The Game Awards 2024 گریه کرد
- گپفا ۲۶؛ مورد انتظارترین بازیهای شما در سال ۲۰۲۵
- مدیرعامل مایکروسافت: طرفدار Xbox بودن یعنی تجربه بازیهای آن روی تمامی دستگاهها
نظرات
سلام و دست مریزاد به اقای محمد نعمتی برای این توضیح مختصر و مفیدشون من الان یه پاور ۴۷۰ w دارم میخوام بدونم نهایت کارگرافیکی که میتونم استفاده کنم چیه و اینکه سی پی یوم i5 7200 هستش الانم یه ۱۰۳۰ gt روشه میخوام یه کارگرافیک بهتر بندازم روش حالا هرچی بود ۹۷۰ یا ۹۸۰ هم اوکیه فعلا میخوام کارم راه بیفته سال آینده کلا سیستمو عوض کنم ممنون میشم جواب بدید 😀 😀 😀
سلام دوست عزیز، انجام وظیفه هست
با پاور فعلی شما می تونید نهایتا کارت گرافیک GTX 1050 رو داشته باشید. برای کارت گرافیک و یا حتی پردازنده قوی تر می بایست پاور رو ارتقا بدید.
ممنون که پاسخ دادین فقط با تعویض پاور و بدون تعویض سی پی یو میتونم ۱۶۶۰ یا ۱۶۵۰ بزارم :struggle: :sidefrown: