سیستم پیشنهادی | معرفی بهترین مانیتورها برای تجربه بازیهای ویدئویی – قسمت دوم
همه میدانیم که مهمترین جزء یک رایانهی شخصی، کیس و قطعات داخل آن است. شما، یک بازیباز مشتاق، کیس قدرتمند خود را ساختهاید، بهترین قطعات را داخل آن قرار دادهاید، و حال میخواهید از بازیهای روز دنیا لذت ببرید. قاعدتاً برای نمایشدادن تصویر کیس، نیاز به یک نمایشگر دارید. اما مسلماً، هر نمایشگری انتظارات شما را از کیس قدرتمندتان برآورده نمیکند. این روزها با پیشرفت فناوری، ویژگیهای متنوعی در نمایشگرها شاهد هستیم. برخی رزولوشن بالایی را تا ۴K ارائه میدهند، برخی HDR دارند، برخی با نرخهای تازهسازی بالا که تا ۳۶۰ هم میروند، حداکثر قدرت سیستم شما را نمایش میدهند و برخی با FreeSync و Gsync، نمیگذارند هیچ فریم تصویر را از دست دهید. در ادامه، همراه ما باشید تا این ویژگیهای متنوع را مرور کنیم و بعد، برای اوضاع نهچندان عالی این روزها، چند نمایشگر بهصرفه و مناسب برای بازیکردن معرفی کنیم.
رزولوشن
رزولوشن (Resolution) معیاری است برای تعداد پیکسلهای موجود در صفحهی نمایشگر. هر چه تعداد پیکسلها بالاتر باشد، تصویر با کیفیت بهتری نمایش داده میشود. اغلب نمایشگرها امروزه با یکی از این ۴ رزولوشن عرضه میشوند: اچدی یا ۷۲۰P، فول اچدی یا ۱۰۸۰P، رزولوشن ۲K یا ۱۴۴۰P و رزولوشن ۴K یا ۲۱۶۰P. بدیهی است که افزایش رزولوشن همواره همراه با افزایش قیمت است و نمایشگرهای ۴K عموماً بسیار گرانقیمت هستند. در نظر داشته باشید که برای استفادهی حداکثری از رزولوشن نمایشگر، باید محتوای نمایشدادهشده هم همان کیفیت را داشته باشد. در غیر این صورت، تفاوت بسیار کمی بین این نمایشگرها مشاهده خواهید کرد.
نرخ تازهسازی و زمان پاسخدهی
نرخ تازهسازی یا همان Refresh Rate، تعداد دفعاتی است که نمایشگر شما، تصاویر را در یک ثانیه نمایش میدهد. یعنی یک مانیتور ۶۰Hz، در هر ثانیه، میتواند تا ۶۰ بار تصویر خود را تازهسازی کند. نرخ تازهسازی با نرخ فریم (Frame Rate) یکسان نیست اما بسیار به آن مرتبط است. به این شکل که اگر سیستم شما، بازیای را با ۱۲۰ فریم بر ثانیه اجرا کند، در مانیتور ۶۰ هرتز، شما بازی را بهصورت ۶۰ فریم تجربه میکنید. بنابراین و برای مثال اگر به بازیهای شوتر رقابتی علاقه دارید و سیستم قدرتمندی در اختیار دارید، برای بهترین تجربه به سراغ نمایشگرهایی با نرخ تازهسازی بالای ۶۰ هرتز بروید.
زمان پاسخدهی یا Response Time مدت زمانی است که پیکسلهای نمایشگر شما، از رنگی به رنگ دیگر تغییر میکنند. هر چه زمان پاسخدهی کمتر باشد، تجربهای که در بازیهای اکشن با صحنههای پرجنبوجوش خواهید داشت، لذتبخشتر خواهد شد. زمان پاسخدهی زیاد منجر به پدیدهای به نام Ghosting میشود و اگر آیتمی روی صفحهی شما سریع حرکت کند، هالهای شبحوار از خودش به جای میگذارد که ممکن است برای عدهای خوشایند نباشد.
انواع پنلهای نمایشگر
پنل در واقع قسمتی از نمایشگر که تصویر را به شما نمایش میدهد. دادههای تصویری از کارت گرافیک شما توسط کابل تصویر به نمایشگر میرسند و برروی پنل، به تصویر تبدیل میشوند. در بازار، اکثر نمایشگرها از یکی از ۳ پنل مرسوم IPS، VA و TN استفاده میکنند. البته، نمایشگرهایی با پنل OLED نیز عرضه شدهاند اما به دلیل قیمت بالا در این لیست معرفی نمیشوند.
پنلهای TN، کمترین قیمت را در بین این سه پنل دارند و غالباً، بیشترین نرخ تازهسازی و کمترین زمان پاسخگویی را ارائه میدهد. با اینحال، کیفیت رنگ و زاویه دید آنها چندان مطلوب نیست و اگر میخواهید بیشترین لذت را از منظرههای بازیها ببرید، سراغ پنلهای TN نروید.
پنلهای VA، از TNها کیفیت رنگ و زاویه دید بهمراتب بهتری دارند و همچنین رنگ سیاه را بسیار عمیق نمایش میدهند، ولی نرخ تازهسازی کمتر و زمان پاسخگویی بیشتری دارند. قیمت این نمایشگرها بیشتر اوقات از انواع TN کمی بالاتر است.
پنلهای IPS، از دو پنل دیگر، کیفیت رنگ، زاویه دید و شفافیت تصویر بیشتری ارائه میدهند اما گرانتر هستند. برای همین، اگر بخواهید سراغ یک نمایشگر IPS مخصوص بازی با نرخ تازهسازی بالا و زمان پاسخدهی پایین بروید، باید هزینهی زیادی پای آن بگذارید
GSync و FreeSync
نمایشگرها نرخ تازهسازی ثابتی دارند که بهصورت دستی قابل تغییر است، اما به خودی خود تغییری نمیکنند. برای همین، وقتی نرخ فریم تصویر خروجی از پردازندهی گرافیکی تغییر میکند، با پدیدهای به نام پارگی تصویر یا Screen Tearing مواجه میشویم. بیشتر بازیها همین حالا از فناوریای به اسم VSync استفاده میکنند تا پارگی تصویر را از بین ببرند. با این حال، VSync باعث مشکلاتی مثل Input Lag و Stuttering میشود.
چندی پیش، سازندههای مطرح پردازندههای گرافیکی، انویدیا (Nvidia) و ایامدی (AMD) به ترتیب از GSync و FreeSync رونمایی کردند. نمایشگرهای سازگار با این فناوریها، میتوانند نرخ تازهسازی خود را بسته به تصویر ورودی، تغییر دهند و بدون مشکلات VSync، جلوی پارگی تصویر را بگیرند. در نمایشگرهایی که از GSync بهره میبرند، چیپستی اختصاصی قرار دارد و برای همین، قیمت بالاتری از دیگر نمایشگرها دارند. FreeSync اما بهصورت نرمافزاری برروی نمایشگرها اعمال میشود و نیازی به چیپست جداگانه ندارد. فناوری GSync تنها با کابل DisplayPort و FreeSync با کابلهای DisplayPort و HDMI (برای کارتهای AMD) قابل استفاده است.
شرکت انویدیا از فناوری FreeSync شرکت رقیب برروی برخی نمایشگرها پشتیبانی میکند. برای استفاده از این قابلیت، شما باید یک کارت گرافیک از سری GTX 10X0 یا بالاتر و یک نمایشگر سازگار اعلامشده توسط انویدیا داشته باشید. در این حالت شما نیاز به کابل DisplayPort برای اتصال این دو دارید.
HDR
HDR یا High Dynamic Range ویژگیای است که در چند سال اخیر در بسیاری از تبلیغات بازیها و فیلمها درباره آن میشنویم. نمایشگرها و تلویزیونهایی که از HDR بهره میبرند، میتوانند محتوای HDR را نمایش دهند که از محدودهی رنگی وسیعتری نسبت به SDR نمایش میدهند و برای مثال، نقاط تاریک، تیرهتر و نقاط روشن، روشنتر نمایش داد میشوند. کنسولهای بازی نسل هشتمی سونی و مایکروسافت (بهجز اکسباکس وان ارجینال) همگی از خروجی تصویر HDR پشتیبانی میکنند.
معرفی نمایشگرهای مناسب برای بازی در ردههای مختلف قیمت
اکنون که اطلاعات خلاصهای از ویژگیهای فنی نمایشگرها داریم، به سراغ معرفی نمونههای نمایشگرهای مخصوص بازی در بازار، از ردهی قیمتی پایین تا بالا میرویم.
نمایشگر ۲۲ اینچی جیپلاس GPlus 225JN | قیمت حدودی از ۲۵۰۰۰۰۰ تا ۲۸۰۰۰۰۰ تومان
برند جیپلاس تولیدکنندهی لوازم خانگی و الترونیکی بوده و متعلق به شرکت گلدیران است که سالها واردکننده و ضمانتکنندهی محصولات الجی (LG) در بازار ایران بوده است. نمایشگر ۲۲ اینچ ۲۲۵JN از پنل VA، رزولوشن ۱۹۲۰ در ۱۰۸۰، نرخ تازهسازی ۶۰ هرتز و زمان پاسخگویی ۵ میلیثانیه بهره میبرد. پنل VA بهترین پنل برای بازیکردن نیست، اما باتوجه به قیمت، طراحی شیک و بازخورد مثبت کاربران، این نمایشگر میتواند برای بازیبازان با بودجهی کم، انتخاب مناسبی باشد. این محصول با ضمانت ۱۸ ماههی گلدیران در بازار ایران عرضه شده است.
نمایشگر ۲۴ اینچی الجی ۲۴MK430H-B | قیمت حدودی از ۴۶۵۰۰۰۰ تا ۴۶۹۵۰۰۰ تومان
این نمایشگر ۲۴ اینچی، یکی از گزینههای بسیار خوب برای بازیبازان، باتوجه به امکانانتش است. پنل این نمایشگر IPS بوده که زاویه دید و کیفیت رنگ بسیار خوبی دارد. همچنین، نرخ تازهسازی ۷۵ هرتز، زمان پاسخدهی ۵ میلیثانیه و فناوری FreeSync (سازگار تنها با کارتهای گرافیک AMD) آن را یک سروگردن از همردههای خود بالاتر میبرد. البته، کیفیت ساخت این نمایشگر عالی نیست و از پلاستیک معمولی ساخته شده است. اگر علاقهمند به بازیهای تیراندازی رقابتی هستید و بودجهی بالایی در اختیار ندارید، نرخ تازهسازی ۷۵ هرتزی این نمایشگر میتواند تجربهی شما را بهطور قابلتوجهی بهبود دهد. این نمایشگر با ضمانت ۱۸ ماههی الماس رایان ایرانیان در بازار عرضه شده است.
نمایشگر ۲۷ اینچی ایسوس VA27EHE | قیمت حدودی از ۸۱۰۰۰۰۰ تا ۸۵۰۰۰۰۰ تومان
نمایشگر ۲۷ اینچی VA27EHE یک انتخاب بسیار خوب برای بازیبازانی است که بهدنبال یک نمایشگر میانرده با اندازهی بزرگ هستند. پنل این مانیتور از نوع IPS است و ویژگیهای اصلی آن رزولوشن ۱۹۲۰ در ۱۰۸۰، نرخ تازهسازی ۷۵ هرتز و پشتیبانی از فناوری FreeSync شرکت AMD است. فریم نازک این نمایشگر، طراحی مدرنی به آن بخشیده و قابلیت Eye Care شرکت ایسوس، آسیب به چشمان را در کارکردهای طولانیمدت میکاهد. این نمایشگر با ضمانت ۳۶ ماههی شرکت حامی به بازار عرضه شده است.
نمایشگر ۲۴ اینچی ایسوس TUF Gaming VG24VQ | قیمت حدودی ۱۲۷۵۰۰۰۰ تومان
شرکت ایسوس، یکی از برجستهترین تولیدکنندههای قطعات رایانه، دو بخش معروف تجهیزات مخصوص بازی دارد. بخش پرمیوم ROG و بخش نسبتاً ضعیفتر TUF Gaming. مورد چهارم لیست ما از محصولات TUF این شرکت است که البته کیفیت بسیار بالایی دارند. این نمایشگر فوقالعاده، از پنل ۲۴ اینچی خمیده VA با رزولوشن ۱۹۲۰ در ۱۰۸۰ بهره میبرد و نرخ تازهسازی آن به عدد خیرهکنندهی ۱۴۴ هرتز میرسد که برای بازیهای رقابتی، کاملاً ایدهآل است. زمان پاسخدهی ۱ میلیثانیه، بلندگوهای استریوی داخلی، صفحهی قابل چرخش و قابلیت تنظیم ارتفاع گزینههای جالبی برای کاربران هستند. همچنین، فناوری FreeSync این نمایشگر از کارتهای گرافیک انویدیا (سری ۱۰، ۱۶ و ۲۰) و AMD پشتیبانی میکند. این نمایشگر با ضمانت ۳۶ ماهه حامی قابل خریداری است.
نمایشگر ۲۷ اینچ ایسوس ROG Swift PG278QR | قیمت حدودی ۲۷۴۹۰۰۰۰ هزار تومان
برای آخرین مورد این لیست، به سراغ یک نمایشگر فوقالعاده از برند ایسوس میرویم. این نمایشگر که از سری ROG شرکت ایسوس است، پنل TN آن از رزولوشن خیرهکنندهی ۲۵۶۰ در ۱۴۴۰ یا همان ۱۴۴۰P، نرخ تازهسازی فوقالعاده تا ۱۶۵ هرتز و زمان پاسخدهی ۱ میلیثانیه پشتیبانی میکند که آن را به انتخابی مناسب برای کسانی که هم عاشق بازیهای رقابتی و نرخ فریمهای بالا هستند و هم کسانی که علاقهمند به تصاویر با کیفیت بالا، تبدیل میکند. پشتیبانی از فناوری G-Sync شرکت انویدیا در کنار انبوهی از امکانات مخصوص بازیبازها، آن را به انتخابی بسیار عالی برای علاقهمندان تبدیل میکند. اگر توان مالی این نمایشگر که همقیمت یک رایانهی پایینردهی مخصوص بازی است را دارید، میتوانید آن را با ۳۶ ماه ضمانت خریداری نمایید!
سپاس از اینکه در قسمت دوم همراه ما بودید. لطفاً سؤالها و دیدگاههای خود را در بخش نظرات با ما بهاشتراک بگذارید.
پر بحثترینها
- گپفا ۲۴؛ امتیاز شما به نیمۀ اول نسل نهم پلی استیشن
- ادعای مدیر سابق Sweet Baby: استودیوها سراغ ما میآیند تا داستان بازیهایشان را بهبود دهیم
- مشخصات کامل سختافزار پلی استیشن ۵ پرو فاش شد
- مدیرعامل پلی استیشن: طرفداران باید انتظارات خود را کاهش دهند، PS5 Pro یک کنسول نسل بعدی نیست
- پلی استیشن ۵ پرو با قیمت نجومی وارد ایران شد
- سازنده سابق راکستار: مردم سالها از واقعگرایی GTA 6 صحبت خواهند کرد
- تماشا کنید: گیمپلی چندین بازی روی پلی استیشن ۵ پرو
- ۷ بازی مخفیکاری با پیشرفتهترین هوش مصنوعی دشمنان
- نقد و بررسی فیلم Joker: Folie à Deux | هیچ جوکری وجود ندارد
- تهیهکننده Final Fantasy: اسکوئر انیکس میخواهد بازیهای آینده را همزمان روی Xbox منتشر کند
نظرات
اقای اقتصادی میخواستین اخر لیست هم مانیتور ۴۹ اینچی سامسونگ g9 odyssey بزارید
با این قیمتای عتیقه فقط راه خرید این چیزا دزدی هستو بس
فکر کنید همین مانیتور g9 odyssey سامسونگ ۱۵۰۰ دلار قیمت داره با دلاری ۳۰ هزارتومان میشه ۴۵ میلیون تومان با گمرکی و هزینه ارسال و سود فروشنده هم حساب کنید نباید بالا ۶۰ تا ۷۰ میلیون باشه
اما شرط میبندم تو بازار ایران بالای ۳۰۰ میلیون قیمت میخوره
یعنی روی پراید و دلار و سکه رو زمین و مسکن سفید کردن دلالان عزیز
😥
مانیتور اولی بهترین مانیتوریه که میشه پیدا کرد با این قیمت
نهایت ۳ میلیون در نظر بگیرین خوبه
ولی همین پارسال مانیتور ۴k کمتر ۸ میلیون بود 😥
ممنون آقای اقتصادی لطفا در مقالات بعدی در مورد نسبت های تصویری ، پنل های خمیده و اورکلاک کردن مانیتورها هم صحبت کنید :rose:
قیمت هاکه….. 😥
چشمام کور شد از بس صفر خوندم :-/
ما تو خرید برنج و لوبیا و روغن موندیم مانیتور کامپیوتر میخایم چیکار
سلام
مانیتور جی پلاس مدل ۲۴۵JN هم هست، ۲۴ اینچ و پنل IPS، قصد دارم برای گیم بخرم
گیم هم صرفا تفریحی انجام میدم و نه حرفه ای
اگر دوستان در این زمینه تجربه ای دارند ممنون میشم لطف کنند و بنده رو راهنمایی کنند
سلام به شما
از من به شما نصیحت جیپلاس اصلا برندِ مطمئنی نیست.از مانیتورهای fullhd ایسوس و یا الجی انتخاب کنید.تاکید میکنم جیپلاس اصلا معتبر نیست.
قیمتارووووووووو جوووون
با همون ۴۵ تومن یارانه همه اینارو میشه خرید باو ی ماه یارانه میگیرم بهترینشونو میخرم جووووووووون
ببین چه رونقی درست شده که حتی بع اون ۴۵ تومنم نیازی نیست به ملیارد ها ۴۵ تومن نیازه!!!
کاملا کارش درسته کسی -که اینو گفته بود.
دمش گرم چون به حرفش عمل کرد !!
کمتر کسی به حرفش عمل میکنه D: