یکی از انیمیشن های دوران کودکی بچه های ریش دار امروز کارتونی به نام ” سفر به درون بدن انسان ” بود که کودکان دیروز را به دنیایی جالب می برد و آن ها را با سفرهایی غیر منتظره در درون بدن انسان رو به رو می کرد . این کارتون ماجرای سفرگروهی از ریز موجودات را روایت می کرد که در آن هر جز از قسمت های بدن به صورتی جالب و با صورتی متفاوت به بینندگان نشان داده می شد . سال های زیادی از آن واقعه ی دوران کودکی می گذرد و این ایده امروز به صورت مدرنیته در ذهن بازیسازانی مدرن و به صورت یک بازی ” شاید بهتر می بود ” در آمده است . همانطور که اشاره شد مدرنیته ، و این یعنی با سفری جدید رو به رو هستیم ، سفری به درون ویروسی ترین چیز جهان ، کامپیوتر های شخصی من و شما !
نام این بازی Reteovirus است که توسط شرکتی نه چندان نام آشنای Cadenza تهیه و منتشر شده است و روایت گر سفر یک آنتی ویروس به درون کامپیوتر می باشد ، در ادامه با همراهی شما به بررسی این بازی می پردازیم .
نام بازی : Retrovirus
سازنده و ناشر : Cadenza
سبک : Puzzle
درجه سنی : +12
پلتفرم : PC
در دنیای امروز پاک سازی کردن ویروس ها از کامپیوتر ، لپ تاب ، گوشی های هوشمند و … با توجه به پیشرفت روز افزون تولید ویروس (!) یک کار مهم و البته خسته کننده و گاهی اوقات هم هفت خان رد کردن است . در این دنیای امروز ، امروز این راه پرخطر و وقت گیر به یک بازی تبدیل شده که می تواند آن روی سکه کشتن ویروس ها را نشان دهد . راهی که توسط آنتی ویروس ها طی می شود و راهی تقریبا سرگرم کننده ، اکشن و جذاب ( از نظر یک ویروس ) است و اگر به ندانم کاری های سازندگان ختم نمی شد به لجه ی متوسط و گاهی ضعیف بودن کشیده نمی شد .
کلیت داستان که پیش تر به آن اشاره شد ، داستانی تخیلی را روایت می کند که گروهی از ویروس ها به کامپیوتری حمله می کنند و شما در نقش یک آنتی ویروس جویای نام و قدرتمند برای مقابله با آن ها به پا می خیزید . مقابله ای با استقاده از قابلیت ها و اسلحه های متفاوت که در نهایت به پاکسازی شهر بیت و پیکسل از دست ایم ریز موجودات شرور منتهی می شود .
Cadenza بازی را بر اساس یک ایده بنا کرد و مطمئنا باید داستان این بازی هم متناسب با ایده آن خوب کار شده باشد . اما مسئله ای که مهم است ، این است که اینطور نیست . داستان بازی یکی ضعیف ترین بخش های این بازی است . و اما چرا ؟
سازندگان بعد از ایده اولیه و طرح داستان در آن یک سری پیچیدگی هایی را اعمال کردند که به دلیل نوع بد روایت داستان و شخصیت پردازی نه چندان خوب آن ، این بخش ضربه ای مهلک را از دوست خود می خورد و به قول گفتنی این بخش در همان ابتدا می پکد !
Retrovirus حاوی یکی از جالب ترین ایده های این دوره از بازیسازی است که در همان ابتدا بازیبازان زیادی را به سمت خود می کشد . بازیبازانی که اگر بخش اکشن وجود نداشت از همان لحظه اول بازی را حذف می کرند .
بخش اکشن بازی شاید از خیل عظیم ایده دوستان اندکی را نزد خود نگه دارد . در این بازی شما کنترل رباتی را بر عهده می گیرید که باید مرضی را از یک بیمار دور کند و در این مسیر باید بسیاری از دشمنان را که از ویروس های مختلف تشکیل شده اند ، نابود کند . بازی از دید اول شخص دنبال می شود و با توجه به هیجان نسبی گیم پلی و اندک تنوع می تواند جلب نظر و توجه کند .
در گیری ها و مبارزات بازی لذت خوبی را برای بازیباز به وجود می آورند و با انجام آن می توانید خاطرات بد ویروسی شدن کامپیوترتان را به انگیزه ای برای انتقام گیری تبدیل کنید . علاوه بر این تنوع خوب اسلحه ها و ویروس ها در بازی باعث شده که حداقل چند ساعتی را با این بازی سپری کنید و سریع به درد خستگی دچار نشوید .
به غیر از تنوع در گیم پلی ، دو نکته ی دیگر هم ، که تقریبا مثبت هستند ، به بازی تزریق شده است . اولین مورد وجود قابلیت ها و امکانات ویژه است که در حین مبارزه از آن ها استفاده می کنید . قابلیت هایی که از نامرئی شدن ، اسکن کردن دشمنان و حرکت سریع برای فرارهای ضروری و موارد دیگر تشکیل شده و در پیشبرد بازی مورد استفاده قرار میگیرد . دومین نکته در بازی ، وجود بخش ارتقاء و شخصی سازی در بازی است . این بخش که به نام پلاگین در بازی شناخته می شود به این صورت عمل می کند که با از بین بردن دشمنان مختلف ، امتیاز هایی کسب می کنید که در ادامه می توانید با جمع آوری آن ها و رسیدن به مقدار لازم ، برای ارتقای شخصیت خود استفاده کنید .
البته در این زمینه یک مورد هم وجود دارد که به نوعی باعث افت کیفیت این بخش شده و آن هم جا به جایی به دلخواه این ارتقاء ها می باشد ، حرکتی که در کمتر عناوین این نسل دیده می شود .
یکی از عمده مشکلات بازی های این چنینی که از شرکت های کوچک و با هزینه های کم به بیرون عرضه می شود ، باگ است . Retrovirus هم از این قاعده مثتسنی نیست و دارای باگ های مختلفی است که در بعضی از بخش ها مشکل ساز شده و بازیبازان را مجبور به اجرا از آخرین سیو می کند .
یکی از مورادی که گفته شده تنوع دشمنان ، اسلحه ها و محیط های بازی است که با وجود گرافیک فنی ضعیف از کیفیت دیداری جالبی بهره نمی برند . در باقی بخش ها هم ، بازی از لحاظ فنی چندان بروز و شاخ نیست . اما در بخش هنری ، برخلاف فنی ، بازی چیز های زیادی را برای گفتن دارد ( با ارفاق ) . در زمینه موسیقی هم به دلیل کم هزینه بودن ساخت بازی با تعداد کمی موسیقی رو به رو هستیم که در اکثر اوقات تکرار می شوند ولی همین اندک مایه ی تیم سازنده کیفیت خوبی دارد ، و زیبا و شنیدنی هستند .
در نهایت اگر بخواهیم این بازی را در چند سطر توصیف کنیم باید گفت که Retrovirus ایده ی خوبی را در داستانی نسبتا پرورش داده و آن ها را به شیوه ای غلط و نادرست روایت می کند که برای پیشبرد آن از گیم پلی خوبی در کنار گرافیک هنری زیبا و موسیق خوب و اندک بهره می برد و اگر باگ ها بازی به کمک ویروس ها نمی شتافتند می توانستیم لذتی دوچندان ببریم .
نظرات
سپاس فراوان هادی جان
.ایده جالبی داره اماگرافیکش زیادی ضعیفه
!!مبارزه باویروسهاواقعاپتانسیل بالایی داره که گویااین شرکت بی نام ونشان خوب ازپسش برنیومده!!

اصلا بازی جالبی نیست…

سپاس از هادی عزیز..بازیش ایده ی جالبی داره..قطعا ارزش تجربه رو هم داره!
tnx
از همه نظر ضعیفه.من که خوشم نیامد

دارم به این فکر میکنم اگه همین بازی رو یوبی سافت میساختا… همه
ها به
تبدیل میشدن. کسایی رو که گیم پلی رو ول میکنن و به موزیک و گرافیک میچسبنو باید دار زد
(هر چن داستان بازی، ینی بهتره بگم “روایتگری”ش، خیلی ضعیفه)