پرتابی که به سبد نرسید… | نقد و بررسی بازی بسکتبال ۲۰۲۱
سالهاست به عرضه عناوین ورزشی به طور سالیانه عادت کرده ایم. به نوعی می توان گفت بسیاری از مخاطبان و بازیبازان حداقل یک عنوان ورزشی را هر ساله خریداری و تجربه می کنند. از محبوبترین ورزش دنیا فوتبال گرفته تا بازیهایی در قالب بسکتبال، فوتبال آمریکایی، هاکی و غیره. اما در بین تمام عناوین ورزشی، غالبا دو نام بیشتر از همه شناخته شده تر هستند. FIFA و NBA 2K… فیفا بر دنیای فوتبال سلطنت می کند و فرانچایز بسکتبالی ۲K نیز سالهاست بدون رقیب می تازد. اما مسأله ای که در چند سال اخیر پیرامون عناوین ورزشی، خصوصا این دو سری فوق العاده مخبوب شکل گرفت، مربوط به برخی سیاست های کلی این عناوین بود. بعد از همه گیری و جا افتادن خرید های درون برنامه ای یا همان Microtransaction, بازیهای ورزشی نیز از قافله جا نمانده و آنها نیز درگیر این موارد شدند. در کنار این موضوع، شباهت های بسیار زیاد نسخه های یک فرانچایز ورزشی، یکی دیگر از مسائلی بوده که همواره عرضه این عناوین را با جنجال های کلی و ایرادات مختلف همراه ساخته است. امروز و در قالب مقاله پیش رو، به نقد و بررسی جدیدترین نسخه از فرانچایز موفق و محبوب NBA 2K یعنی نسخه سال ۲۰۲۱ می پردازیم. با من و گیمفا همراه شوید…
هسته گیم پلی، همان همیشگی
چندسالی می شود که نسخه های مختلف NBA 2K, از هسته گیم پلی یکسانی استفاده کرده، و از حیث شباهت فوق العاده به یکدیگر نزدیک اند. ممکن است بگویید خب طبیعتا اکثر سری های ورزشی وضعیت مشابه دارند اما نکته این جاست این مسأله در NBA 2K21 بسیار محسوس تر و ملموس تر است. باید گفت این شباهت بسیار بسیار زیاد با نسخه های قبلی، مانند شمشیر دو لبه عمل کرده است و از طرفی بازی تمام نکات جذاب و ویژگی های بزرگ و کوچک خوب نسخه های قبلی را حفظ کرده و در کنار این مزیت، بازیبازان قدیمی نیز کاملا حس آشنایی و شناخت نسبت به این نسخه دارند، و از طرف دیگر این شباهت بیش از حد ممکن است برای خیلی ها تکراری و یکنواخت شود و حس تازگی و لذت بازی را بگیرد. اشاره به یک نکته نیز در اینجا ضروری است. در چند سال گذشته آنقدر عناوین سالیانه این سری از لحاظ جزییات گیم پلی و شبیه سازی عمیق و فوق العاده عمل کردند که دیگر جای زیادی برای پیشرفت برای نسخه های بعدی نگذاشته اند. صد البته که این مسأله به تنهایی شباهت بسیار زیاد عناوین این مجموعه به یکدیگر را توجیه نمی کند.
تنها نکته مثبت و جذاب اضافه شده به این نسخه، مکانیزم جدید هدف گیری و پرتاب است که بر خلاف نسخه سال قبل، دقت و مهارت بیشتری را می طلبد و در عین حال به ثمر نشاندن پرتاب ها و موفق بودن آنها لذت بیشتری را نیز به همراه دارد. این سیستم Aiming و Shooting جدید هم بر زمان بندی متکی است و هم بر نشانه گیری و رها سازی به موقع توپ به همین دلیل چالش بیشتری نسبت به حالت عادی یا Timed Shooting سابق داراست. اما متاسفانه اگر این مکانیزم جدید را در نظر نگیریم، دیگر بازی آنچنان پیشرفتی در بخش گیم پلی به خود ندیده است…
بخش داستانی، سطحی و پوشالی
چند سالی است که گنجاندن بخش داستانی خاص با ساختاری منحصربفرد در عناوین ورزشی سالیانه باب شده است. از الکس هانتر در FIFA گرفته، تا بخش داستانی WWE 2K و البته همین NBA 2K خودمان. این بخش های داستانی یک ساختار کلی و کلیشه ای دارند که به دلایل نامشخصی، سازندگان به شدت به این ساختار و چارچوب موجود وفادارند و حتی به قیمت سطحی شدن بخش داستانی، آنچنان دست به خلاقیت و نوآوری نمی زنند. غالبا شاهد یک نوجوان یا جوان هستیم که در دوران دبیرستان بوده و یا کمی بزرگتر است و آرزوی تبدیل شدن به یک بسکتبالیست بزرگ را در سر دارد. در این بین چند شخصیت فرعی همراه و بعضا مزاحم نیز به چشم می خورند که برخی به او کمک کرده، و برخی دیگر سد راه او می شوند. این نسخه نیز کاملا از کلیشه ها پیروی کرده و دارای روایتی مشابه است. جوانی که رویای تبدیل شدن به بسکتبالیستی بزرگ را در سر دارد و در عین حال با مشکلات مختلفی نیز دست و پنجه نرم می کند. اما متاسفانه کیفیت کلی این بخش داستانی به مراتب با ایده آل فاصله دارد. اول آنکه اکثر سینماتیک ها و سکانس های دیالوگ محور سطحی، پوشالی و حالی از حس هستند که آنچنان مخاطب نمی تواند با آنها ارتباط برقرار کند، بعد هم باید گفت در طول داستان, شاهد اتفاق جذاب یا متفاوتی نیستیم و بلکه با داستانی کاملا قابل پیش بینی طرفیم.
آفتی به نان پرداخت های درون برنامه ای:
و می رسیم به بزرگترین مشکل بازی. آفت و سمی به نام پرداخت های درون برنامه ای… مهم نیست مشغول تجربه کدام بخش هستید. از My Career گرفته تا My League، هر جا که نگاه بیاندازید رد پای پرداخت های درون برنامه ای به چشم می خورد. اما مسأله فقط وجود آنها نیست، چرا که کم نیستند عناوینی که از پرداخت های درون برنامه ای گسترده استفاده می کنند و در نهایت این موارد به تجربه کلی اثر لطمه وارد نمی کنند. بلکه مشکل این جاست که سازندگان با سخت کردن Grinding و دیر بدست آمدن پول داخل بازی، به نوعی این پرداخت ها را به او تحمیل می کنند. مهم نیست قصد خرید لباس و آیتم پوشیدنی دارید یا می خواهید Attribute های خود را بالا ببرید. قیمت ها نسبتا زیاد است و Grinding نیز سخت و وقت گیر. و در همین حین بازی صد آپشن خرید پول داخل بازی به وسیله پول واقعی را در حلقتان فرو می کند! در واقع اگر بخواهید خودتان از طریق بازی پول مورد نظر برای خریدهای مورد نظر کسب کنید، زمان نسبتا قابل توجهی را بایستی صرف کنید و لذت اصلی تجربه بازی نیز با هدف کسب پول بازی ترکیب شده و حس اصلی بازی را از بین می برد. البته بدیهی است اجباری در این زمینه وجود ندارد اما این مسأله که سازندگان با برخی ترفند ها به نوعی میخواهند خرید با پول واقعی را به مخاطب تحمیل کنند نکته بسیار تأسف باری است…
مشکلاتی که هیچگاه برطرف نشده اند
یکی از نکات حیرت انگیز در مورد این فرانچایز با سابقه این است که حتی پس از گذشت سالها، عناوین جدیدتر مشکلات عناوین قبلی را به ارث می برند! برای مثال به خاطر دارم که یکی از احمقانه ترین و در عین حال رایج ترین باگ های بازی در نسخه ۲K15, این بود که هوش مصنوعی توپ را بدون دلیل از میانه زمین به عقب برده و مرتکب خطا می شد. این مسأله هم پرتکرار بود و هم آزار دهنده. حال با گذشت سالها، این مشکل حتی در این نسخه نیز به چشم می خورد. چه هوش مصنوعی تیم رقیب و چه وقتی که با هم تیمی های کامپیوتری بازی می کنید این مشکل عجیب گاه و بیگاه اتفاق می افتد. در کنار این یکسری مشکلات کلی در بخش یارگیری، دفاع و جابه جایی نیز به چشم میخورد که هر چند زیاد رخ نمی دهند، اما می توانند آزار دهنده باشند.
تجربه کلی جذاب اما پر از ایراد:
با وجود مشکلات عمده مثل پرداخت های درون برنامه ای مسموم، مشکلات فنی، عدم اضافه شدن بخش و مورد جدید و دیگر مشکلات کوچک و بزرگ، یا این وجود NBA 2K21 همچنان برای علاقمندان به بسکتبال می تواند تجربه ای شیرین و جذاب باشد. چرا که هنوز بازی دارای نقاط قوت بسیاری است و هسته اصلی بازی فوق العاده استاندارد و جذاب است. اما با این وجود، کیفیت این عنوان تا حد ایده آل تفاوت قابل توجهی دارد.
پر بحثترینها
- ۱۰ بازی سینماتیک که میتوانند با بهترین فیلمهای سینمایی رقابت کنند
- نامزدهای بهترین بازیهای سال مراسم The Game Awards 2024 مشخص شدند
- فیل اسپنسر: هیچ خط قرمزی برای انتشار عناوین ایکس باکس روی پلی استیشن وجود ندارد
- فیل اسپنسر: تولید کنسولهای ایکس باکس در نسلهای آینده متوقف نخواهد شد
- کار ساخت بازی جدید ناتی داگ از سال ۲۰۲۰ آغاز شده است
- شایعه: حالت پرفورمنس بازی STALKER 2 روی Xbox Series X به خوبی اجرا نمیشود
- فیل اسپنسر: STALKER 2 یکی از مدعیان بهترین بازی سال است
- بدون اشتراک پلاس، امکان انتقال فایل سیو بازیها از پلی استیشن ۵ استاندارد به پرو وجود ندارد
- Red Dead Redemption 2: آیا آرتور مورگان رستگار شد؟
- مایکروسافت: هر دستگاهی میتواند یک ایکس باکس باشد
نظرات
افزایش قیمت بازی برای نسل بعد و پرداخت های درون برنامه ای بی شرمانه و نسخه ضعیف تر از سال های قبل واقعا توکی داره خودشو مثل ea منفور میکنه
یه سوال ریز عکس پروفایلتون مال چه انیمه ایه؟ 🙂
اره منم همین سوالو داشتم 🙂
bleach
دوستانه عزیز گیمفا ، میدونم همتون اقا سعید بقیه فیفا باز هستین ، علاقه ای به اخبار PES ندارید ، خواستم بگم اگه دوست داشتید pes2021 ی تریلر هنگام عرضه بازی داده بیرون ، دوست داشتید ی خبری ازش بزارید
۲K دست ea رو هم از پشت بسته ۷۰ دلار برا بازی که تقریبا هیچ تغیری نسبت به گذشته نکرده
بهترین بازی ورزشی امسال با اختلاف f1 2020
البته اگه بخوای بازیهای ریسینگ رو حساب کنی Dirt 5 هنوز نیومده و احتمال موفقیتش بالاست.
Tony Hawk’s Pro Skater 1+2
۷۰ فوکین دلار!!!!!!!! Really????
یه مشت پول پرست غیر گیمر نشستن تو اون شرکت دارن بازی چرت میسازن و پول مفت میگیرن.
آورین :yes:
قیمت ۶۰ دلار رو اکتیویژن استاندارد کرد و ۷۰ دلار رو ۲k
چه شرکتایی چه بازی های خفنی دارن واقعا
الآن به خاطر این پولکی ها استاندارد میشه ۷۰ دلار.
خجالت هم خوب چیزیه
رد دد ۲ و gta v رو میشه کل نسل بازی کرد و خسته نشد انقد که محتوای ارزشمند داره اونوقت ۲k میاد سالی یه بازی از nba میده که هر سال بیخود تر میشه
فککنم بهش زیاد دادین ۶ هم بسه براش
جدا بازی هایی که سالانه میان فاتحه شون خوندس
لا اقل یه ۳ سال زمان بزارین که آدم راضی باشه پول بده.
اون موقع که گفتن ۷۰ دلار گفتم خوبه پس قراره محتویات بازی هاشونو بالا ببرن پس ۷۰ دلار،ولی نه زهی خیال باطل که اینا یه مشت مدیر کت شلواری هستن که فقط واسشون پول مهمه و هیچ ارزشی واسه گیمر ها قاعل نیستن.
۷۰ دلار!!!!!!!!!!!! خجالت داره :no: :no: :no: :no:
۲k باید بره بمیره،یه شرکت کلاهبردار،حریص،تماع،دزد،pay to win،زبون نفهم،بدون انتی چیت و……..،،،همه ی اینا واقعا که برازندش هست
یه زمانی از پایه های صنعت گیم بود
الان از مصیبت های های صنعت گیمه
بالاخره وقتی یوبی و اکتی هرکاری می کنن و درآمدشون هم خوبه خب بقیه شرکت ها هم وسوسه می شن دیگه
چند وقد دیگه میان میزنن تو گوشت میگن باید پول ودی پول زور ودی
خسته نباشید :heart: :rose: بازی کردن بازی های پی تو وین واقعا همت بالایی میخواد.چند روز پیش یکی از همین بازیارو با داداشام ریختیم تو موبایل کلا بیخیال بازی شدم چند روز….
.
.
.
#ترول_نکنیم
هی کجایی ۲K چند سال اخیر ان بی ای های با صفا ، بایوشاک ها ، بوردرلندز ها ، اسپک اپس ، مافیای ۱ ، سیولیزیشن و دارکنس ، هی ، تو هم داری مثل کونامی و الکترونیک ارتز به فنا میری که . شرکت های طلایی دیروز امروز به فنا رفتن . خدا رو شکر کپکام ادم شده مثل اینکه ( حالا چش میخوره یه گند جدید بالا میاره ) تنها بازی ابرومندانه نسل این شرکت قطعا بورلندز ۳ هستش . البته این نظر شخصیه .
واقعا راست میگی .
حالا مثلا فیفا و پی اس چقدر تغییر کردن؟؟
یا اصلا کل بازی های ورزشی؟؟
این آخرین نسخه بازی های این نسله واسه بازی هایی که هر سال منتشر میشن ارزش اینو نداره که تغییرات عمده ای بدن