بازی‌های ویدئویی در ده سال آینده چه جایگاهی خواهند داشت - گیمفا
بازی‌های ویدئویی در ده سال آینده چه جایگاهی خواهند داشت - گیمفا
بازی‌های ویدئویی در ده سال آینده چه جایگاهی خواهند داشت - گیمفا
بازی‌های ویدئویی در ده سال آینده چه جایگاهی خواهند داشت - گیمفا

بازی‌های ویدئویی در ده سال آینده چه جایگاهی خواهند داشت

هادی اسماعیل‌زاده
۲۰:۴۳ ۱۳۹۷/۰۴/۲۰
بازی‌های ویدئویی در ده سال آینده چه جایگاهی خواهند داشت - گیمفا

پیش‌بینی آینده کار سختی است. کسانی که می‌توانند این کار را انجام دهند، با هر درجه‌ای از قطعیت، تقریبا همیشه در صدر اخبار قرار دارند. پیش‌بینی آینده بازی‌های ویدئویی سخت‌تر هم است.  در طی یک دهه اخیر ما شاهد بودیم که چه تغییرات بسیاری در دنیای بازی‌ها اتفاق افتاده است.

قبل از این که به این سوال جواب دهیم، بیایید نگاهی به عقب بیاندازیم. ۱۰ سال قبل، اصلا خبری از قابلیت استریم بازی‌ها نبود. یوتوب آن زمان تنها سه سال عمر داشت. Call of Duty 4: Modern Warfare تازه به بازار آمده بود و دارندگان کنسول تازه داشتند با قابلیت جدید (و شوکه‌کننده!) تجربه آنلاین بازی‌ها آشنا ‌می‌شدند. نسل قبلی کنسول‌ها در اوایل خود به سر می‌برد و سرویس استیم ولو، پنجمین سال تولد خود را جشن می‌گرفت. عناوینی همچون Crysis و BioShock تازه منتشر شده بودند و عناوین رایانه‌های شخصی در حال وارد شدن به دوره‌ای جدید و عظیم بودند. در واقع ما شاهد یک فرایند طوفان‌وار بودیم. کنسول‌هایی که زمانی سلطان بی چون و چرای دنیای بازی‌ها بودند، کم کم جایگاه خود را در برابر عناوین در دسترس و نسبتا ارزان‌قیمت رایانه‌های شخصی از دست می‌دادند و پی‌سی گیمینگ حال غول بزرگی به نام استیم را در اختیار داشت.

حال بیایید به ۱۰ سال عقب‌تر برگردیم. در این سال‌های طلایی ما شاهد انتشار عناوینی همچون Baldur’s Gate، Zelda: Ocarina of Time، Starcraft، Metal Gear Solid ، Resident Evil 2، Grim Fandango و Half-Life بودیم. بازی‌های که از نظر ظاهری با غول‌های گرافیکی که امروزه شاهدشان هستیم غیرقابل مقایسه هستند و مایل‌ها با عنوانی همچون Crysis که ۹ سال بعد برروی رایانه‌های شخصی منتشر می‌شد، فاصله داشتند.

اما هدف از بیان این مطالب این بود که به شما نشان دهم که چه تغییرات زیادی می‌تواند در طول ده سال رخ دهد. ۱۰ سال قبل ما اصلا نمی‌دانستیم که پرداخت درون‌برنامه‌ای چه کاربردی دارد. اما در ده سال بعد چه چیزی انتظارمان را می‌کشد؟ برای پاسخ دادن به این سوال باید به سراغ گوی‌های کریستالی خود برویم و برای مدت کوتاهی هم که شده خودمان را نوستراداموس فرض کنیم!

بدون شک ما شاهد تغییرات بسیار بزرگی خواهیم بود. بخواهیم یا نخواهیم، همین الان هم پول زیادی در زمینه استریم کردن بازی‌ها سرمایه‌گذاری شده است؛ پس قضیه جدی است. این موضوع بالاخره عملی خواهد شد و نتیجه آن گذر از سخت‌افزارهای سنتی مانند کنسول‌های بازی خواهد بود. سرویس‌های اکس باکس و پلی‌استیشن تبدیل به نرم‌افزارهایی برروی تلویزیون‌ها و فروشگاه‌ها خواهند شد که هر‌کدام سرویس‌هایی اشتراکی با مجموعه‌ای از بازی‌ها را ارائه می‌دهند که مدام در حال گسترش خواهد بود. جای تعجب نخواهد داشت اگر مایکروسافت از کنسول خود صرف‌نظر کند و به جای آن یک نرم‌افزار و سرویسی اشتراکی مشابه گیم ‌پس عرضه کند که قابلیت اجرا برروی موبایل‌ها، تبلت‌ها، تلویزیون‌ها، رایانه‌های شخصی و حتی سایر کنسول‌های بازی را داشته باشد.

بازی‌های ویدئویی در ده سال آینده چه جایگاهی خواهند داشت - گیمفا

بخواهیم یا نخواهیم، همین الان هم پول زیادی در زمینه استریم کردن بازی‌ها سرمایه‌گذاری شده است

با این وجود پی‌سی گیمینگ همچنان به قوت خود باقی خواهد ماند و حتی محبوبیت آن به دلیل عدم وابستگی بازی‌ها به سخت‌افزار، افزایش نیز خواهد یافت. مخاطبان همچنان برای تجربه بدون مشکل بازی‌ها تقاضاهایی خواهد داشت که این تقاضاها عدم‌نیاز به آنلاین بودن تمام مدت و رفع مشکلات مربوط به تاخیر زمانی را شامل خواهد شد که از استریم بازی‌ها حاصل می‌شود.

اگر از دیدگاهی فنی به موضوع نگاه کنیم، رایانه‌های شخصی جایگاهی بزرگتر از نقش فعلی خود خواهند یافت. در حال حاضر در برخی از کاربردها شاهد برتری کنسول‌ها هستیم اما همیشه گروه بزرگی از بازی‌بازان وجود خواهند داشت که خواهان تجربه بازی‌ها بدون وجود محدودیت سخت‌افزاری هستند. می‌توان تصور کرد که وضوح ۴K به جایگاهی مشابه با وضوح ۱۰۸۰p فعلی برسد. وضوح ۴K قطعا در ده سال آینده به عنوان حداقل استاندارد لازم برای بازی‌ها مطرح خواهد شد و حتی بازی‌بازان به دنبال وضوحی فراتر از ۴K برروی رایانه‌های شخصی رده‌بالا خواهند بود.

در نهایت تمام این مطالب صرفا یک پیش‌بینی و گمانه‌زنی هستند و ممکن است در آخر هیچ‌کدام از آن‌ها محقق نشود.

شما در این مورد چه نظری دارید؟ به نظر شما صنعت بازی‌سازی در یک دهه آینده چه تغییراتی به خود خواهد دید؟ آیا آینده‌ای روشن در انتظار بازی‌های ویدئویی است و یا قرار است با بزرگترین ترس‌هایمان در یک دهه آینده روبه‌رو شویم؟ دیدگاه‌های خود را با ما در میان بگذارید.

مطالب مرتبط سایت

تبلیغات

بازی‌های ویدئویی در ده سال آینده چه جایگاهی خواهند داشت - گیمفا
بازی‌های ویدئویی در ده سال آینده چه جایگاهی خواهند داشت - گیمفا
بازی‌های ویدئویی در ده سال آینده چه جایگاهی خواهند داشت - گیمفا
بازی‌های ویدئویی در ده سال آینده چه جایگاهی خواهند داشت - گیمفا
بازی‌های ویدئویی در ده سال آینده چه جایگاهی خواهند داشت - گیمفا

نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

  • Soleyman گفت:

    سوال خوبی بود این صنعت به تصاحب سونی در میاد و از شرکت های دیگه چیزی به جز خاکستر باقی نمیماند 😎 😎 😎 :yes:

  • Amirooo گفت:

    ایران تنها جایی که آیندش با گذشتش یکیه.ده سال آینده گیمفا در مورد چگونه رسیدن به رکورد ۹۹۹۹۹۹۹۹۹۹ هواپیما آتاری توسط یکی از کاربرها پست میزنه.و البته بعد از انتشار این پست ۱ روز طول میکشه تا کاربرا در این مورد نظر بدن.چون باید با فرغون ۱۰۰ دسته ۱۰ هزار تومنی بار بزنند برن دکه سر محل یه کارت اینترنت Dialup بخرن برگردن.
    آره دادا اینجا ایرانه.نوستراداموسم توش میمونه.

  • shadowwarior گفت:

    کنسول‌هایی که زمانی سلطان بی چون و چرای دنیای بازی‌ها بودند، کم کم جایگاه خود را در برابر عناوین در دسترس و نسبتا ارزان‌قیمت رایانه‌های شخصی از دست می‌دادند و پی‌سی گیمینگ حال غول بزرگی به نام استیم را در اختیار داشت.
    چه کنیم دیگه pc عه دیگه سلطان گیم و پلتفرم ها 😎

  • legendboy گفت:

    ” با این وجود پی‌سی گیمینگ همچنان به قوت خود باقی خواهد ماند و حتی محبوبیت آن به دلیل عدم وابستگی بازی‌ها به سخت‌افزار، افزایش نیز خواهد یافت ”
    این واقعیتیه که اتفاق خواهد افتاد
    خیلی از کنسول ها اومدن و رفتن و الانم بحث استریم جدی شده ولی این پی سیه که بوده و هست و خواهد بود …

  • postman گفت:

    ۴کی که به نظر من حداکثر تا ۵ سال آینده میشه استاندارد چون واقعا سطح جزییات بازی ها اونقدر ریز و دقیق میشه که دیگه روی ۱۰۸۰ جوابگو نیست و ممکنه حتی دیده نشن . برای اثبات این موضوع کافیه برید و تریلر گیمپلی یه بازی مثل انثم رو تو دو کیفیت ۱۰۸۰ و ۴کی ببینید . یه سری از جزییات اصلا حتی توی رزولوشن ۱۰۸۰ دیده نمیشن . استریم هم به طور قطع اگر دیسک رو کنار هم نزنه در کنارش به همون بزرگی خواهد شد اما بسته به این که تکنولوژی برای اینترنت در دسترس و فوقالعاده سریعتر بیاد یا نه به نظرم ممکنه حتی بیشتر از ۱۰ سال طول بکشه تا فراگیر بشه . اما خود بازی ها . به نظرم اگر استدیو های ساخت بازی های aaa جام زهر رو ننوشن و تعداد نفرات و بودجشون رو زیاد نکنن تو نسل بعد صرفا شاهد افزایش کیفیت بصری بازی ها خواهیم بود و چه بسا حتی بیشتر از چیزی که شاهدشیم از محتوای بازی ها در ازای گرافیک کم بشه . برای اثبات حرفم کافیه یه نگاه کوچیک به ویدیوی مقایسه ی سیر فارکرای ۲ تا ۵ بندازید تا ببینید چه فیزیک و انیمیشنای شگفت انگیزی ازشون زده شد تا صرفا کیفیت و جزییات بافت ها زیاد بشه .

  • مطلب خیلی جالبی بود :yes: . به نظرم اینده گیمینگ بیشتر روی گوشی های هوشمند و سیستم ابری باشه و سرعت بسیار بالا اینترنت در حد ترابایت. در مورد سخت افزار زیاد نمیدونم ولی به نظرم الان شرکت های بزرگ دارن همکاری میکنن یادمه یه خبری در مورد شرکت AMD و Intel که قراره روی پل ارتباطی که CPU و GPU رو متصل میکنه که باعث پردازش بیشتر میشه، این خیلی روی لب تاپ ها تاثیر داره به نظرم اینده pc بیشتر میره سمت لب تاپ های گیمینگ. در مورد تکنولوژی VR اینده خیلی روشنی داره البته فعلا که در حد ازمایشی هست هنوز نتونسته خودش رو نشون بده.

  • “اگه ۱۰ سال به عقب برگردیم میشه fallout 3 gta iv mgs 4 و خیلی شاهکار دیگه
    برای Baldur’s Gate، Zelda: Ocarina of Time، Starcraft، Metal Gear Solid ، Resident Evil 2، Grim Fandango و Half-Life باید ۲۰ سال برگردیم”

    بله کاملا حق با شماست…البته اگه متن رو هم با همین دقت میخوندین متوجه میشدین که منظور بنده هم ۲۰ سال قبل بوده

  • Mohamady گفت:

    ۱۰سال دیگه انیمه هایی مثل snow art online به واقعیت خیلی نزدیک نیشن

  • farshadx گفت:

    هر جا میره و میشه فقط vr نباشه واقعآ ازش خوشم نمیاد به نظرم خیلی تکنولوژی مضخرفی هست

  • Babak22 گفت:

    به نظر من
    اینده ی صنعت و دنیای گیم
    جمع استریم با واقعیت مجازی خواهد بود

    خیلی راحت دستگاه vr رو رو سر می گذاریم

    که البته این دستگاه به دو نوع تقسیم میشه
    اول vr که فقط از طریق بینایی و شنوایی و حرکت دست اعضای بدن مثل دست و پا میشه دنیای مجازی رو کنترل کرد

    دوم vr که به سیستم عصبی متصل میشه ، و فرد از طریق اعصاب با دنیای مجازی ارتباط داره و دیگه نیاز به هیچ گپنه حرکت فیزیکی نداره
    و وارد دنیای مجازی میشیم

    خودمون میشیم دقیقا پروتوگانیست و پا بر دنیای گیم می زاریم

    در اینده برای پلیر های قدیمی که ما باشیم در درون دنیای واقعیت مجازی یک تلوزیون هایی بسیار غول اسا طراحی کردند که در انجا میشینیم دسته کنسول رو می گیریم دستمون و بازی های نوستالژیک رو دوباره تجربه می کنیم
    راستش به علت نداشتن پول امروز شخصا با یک امید و ارزو و البته تخیل زلدا رو گذاشتم برای اون موقع ، چون لامصب نمیشه به خاطر یک بازی رفت و یک کنسول خرید.

    تا یادم نرفته یکم توضیح بدم در مورد دنیای بازی سازی

    امروزه با موتور های گرافیکی مثل unity هم از بین می روند
    و اون ها هم به حالت استریم کوچ می کنند

    اینم شاید جالب باشه که
    دنیای گیم حتی دنیای گیم های مختلف همه و همه دنیای واحدی هستند و فقط در مناطق مختلف سرزمین گیمشون رو برپا کردن

    خلاصه که دنیای اینده متعلق به واقعیت مجازی و استریم هست

    شما رو که نمی دونم
    اما خودم مشتاق تجربه ی دنیای گیم اینده هستم

  • alpha300011 گفت:

    دلار آنقدر بالا می رود که بعد از یک سال کار سخت در معدن بتوانیم یک بازی بخریم :cat:

  • mohsendevil گفت:

    شایدم تا ۱۰ سال دیگه جنگ جهانی سوم شروع بشه…شایدم فضایی ها حمله کردن شایدم شهاب سنگ بخوره به زمین و زمین رو نابود کنه… اما هر اتفاقی هم که بیوفته بعیده Activision دست از سر call of duty برداره!

  • پین هد گفت:

    فکر نکنم تا ۵ سال آینده کنسول های بازی کنار گذاشته شوند.کنسول های بازی بخش جدایی ناپذیر از صنعت گیمینگ محسوب می شند.

بازی‌های ویدئویی در ده سال آینده چه جایگاهی خواهند داشت - گیمفا