گزارش اختصاصی گیمفا از نخستین نشست مطبوعاتی TGC 2018
روز دوشنبه مورخ هفتم اسفند ماه سال ۱۳۹۶ اولین نشست مطبوعاتی مربوط به رویداد TGC 2018 در سالن کنفرانس دفتر بنیاد ملی بازیهای رایانهای برگزار شد و حاوی نکات جالبی برای اصحاب رسانه بود.
در ابتدا مهرداد آشتیانی به عنوان مدیر پروژه رویداد TGC 2017 سخنرانی را در مورد آمار و ارقام به دست آمده از اولین رویداد TGC آغاز کرد. کلیپی در سالن پخش شد که حاوی برشهایی از پوشش خبری جالب TGC 2017 در صدا و سیمای ملی بود. سپس صحبتها در مورد ارقام واقعی به دست آمده از TGC 2017 از زبان مهرداد آشتیانی رسماً شروع شد. او به صورت کلی به مفاد آن رویداد مثل برگزاری کنفرانسها و کارگاههای تخصصی و مواردی شبیه به آن صحبت کرد. سپس، نوبت به بازتاب نظرات شرکت کنندگان خارجی در این رویداد رسید. آشتیانی به این نکته اشاره کرد که به شرکت کنندگان خارجی رویداد TGC 2017 یک فایل نظرسنجی ارسال شده که اکثر افراد هم به آن پاسخ دادهاند و وضع برگزاری رویداد را مناسب توصیف کردهاند. همچنین، بین شرکت کنندگان داخلی هم چنین نظرپرسی برگزار شده و هیچ کدام از شرکت کنندگان ایرانی نحوه برگزاری این رویداد را ضعیف یا خیلی ضعیف ندانستهاند.
سپس اشاره شد که دو پروژه، در حال سپری کردن مراحل آخر انعقاد قرارداد با ناشر بین المللی هستند و در واقع این توافقات و چنین مسائلی همگی زایده برگزاری موفق رویداد TGC 2017 بوده است. البته، برآوردها حاکی از آن بود که عناوین بسیار بیشتری بتوانند به این فاز برسند ولی به هر حال، فقط به این نکته اشاره شد که دو پروژه توانستهاند در مراحل پایانی عقد قرارداد با ناشر بین المللی برسند. متاسفانه نامی از دو پروژه مذکور برده نشد ولی اگر با عناوین حاضر در TGC 2017 آشنا بوده باشید، احتمالاً حدسهایی را خواهید زد که کدام عناوین شانس بیشتری برای بهره گیری از حمایتهای ناشران بین المللی برخوردار بودهند. برخی آمار و ارقام دیگر هم مثل تعداد شرکت کنندگان (کمی بیش از ۲۳۰۰ نفر) و مواردی از این دست ارائه شد.
سپس نوبت به حسن کریمی قدوسی مدیر عامل بنیاد ملی بازیهای رایانهای رسید تا سخنان خود را آغاز کند.
او به این نکته اشاره کرد که بنیاد ملی بازیهای رایانهای در خط مقدم جبهه تعاملات بین المللی میجنگد. او افزود که با وجود تحریمها و تلاشها برای منزوی نشان دادن کشور ایران، آنها باز هم دوست دارند تا فعالیت بین المللی داشته باشند چرا که محدود شدن به بازار داخلی به مانند مرگ تدریجیست. او به این نکته اشاره کرد که TGC در جهت افزایش همین تعاملات بین المللی بیشتر ایجاد شده است. او امید دارد تا TGC تبدیل به یک هاب (Hub) برای اتصال بازیسازان منطقه به ناشران بین المللی شود.
سپس به این نکته اشاره شد که برخی کشورهای همسایه مثل ترکیه و امارات متحده عربی تلاش داشتند تا با مجموعه گیم کانکشن فرانسه به عنوان همکار بنیاد ملی بازیهای رایانهای در زمینه برگزاری رویداد TGC وارد گفتگو شوند و سعی کنند تا این مجموعه را قانع کنند که با بنیاد ملی بازیهای رایانهای ایران قطع همکاری و با آن کشورها شروع به همکاری برای ایجاد یک رویداد مشابه کند. در واقع موفقیت TGC آنها را به انجام چنین کاری وا داشته و این مسئله خود بیان گر آن است که این رویداد در خارج از کشور هم نگاههای زیادی را به خود جلب کرده است. خوشبختانه به علت قراردادی که بین مجموعه گیم کانشکن فرانسه و بنیاد ملی بازیهای رایانهای عقد شده، این شرکت در منطقه به صورت انحصاری فقط در کشور ما فعالیت خواهد کرد و به همین علت خبری از همکاری این مجموعه با سایر کشورهای منطقه نیست.
در نهایت، نوبت به مدیر پروژه TGC 2018 یعنی خانم سالومه اشتری رسید تا سخنرانی خود را شروع کند که در واقع، حاوی کلیاتی از نکاتی بود که در TGC 2018 شاهد آن خواهیم بود. در TGC بعدی، ایران و ۳۲ کشور مختلف از قارههایی چون آسیا و آفریقا منطقهای فرضی به نام گیمستان را ایجاد کردهاند که میان بازیسازان این منطقه مسابقه بازیسازی برگزار خواهد شد و به از برندگان تقدیر خواهد شد.
البته، حسن کریمی قدوسی این نکته را هم اضافه کرد که مسئولان انتظار ندارند که همه این ۳۲ کشور دیگر هم آثاری را ارسال کنند ولی به هر حال بخشی از آن کشورها هم که آثار خود را ارسال کنند، خود به برگزاری یک رقابت جذاب منتهی خواهد شد. سپس او به این نکته هم اشاره کرد که وظیفه برقراری ارتباط با این ۳۲ کشور هم برعهده یک تیم زبده بوده که مدتها روی راههای ارتباطی با مسئولان بخش بازیسازی این کشورها کار کردهاند تا توانستهاند هماهنگیهای لازم را انجام دهند.
سپس خانم اشتری ادامه داد که امسال سعی بر آن بوده تا از ناشرانی دعوت شود که مشکلی در زمینه همکاری بازیسازان ایرانی با آنها وجود ندارد و در واقع از طرف کشورهای آنان و قوانین حاکم بر آن کشورها، مانعی بر سر نشر و توزیع عناوین ایرانی در آن بازارها وجود ندارد. همچنین در رویداد بعدی تعداد سخنرانان نیز افزایش یافته و از طرف دیگر، این بار کارگاههای تخصصی یک روز قبل از آغاز رسمی رویداد TGC 2018 آغاز به کار خواهند کرد تا تداخلی میان رویداد و کنفرانسها و قرارهای تجاریاش با کارگاههای تخصصی پیش نیاید. به مانند قبل داورانی بین المللی در این دوره از رویداد حضور خواهند داشت که عناوین را بررسی خواهند کرد و به برترین عناوین رای خواهند داد. به مانند گذشته انواع مختلفی از بلیتها در دسترس علاقه مندان برای خرید قرار خواهد گرفت و تقریباً در این بخش تفاوتی با TGC 2017 وجود نخواهد داشت. اگر تا قبل از ۲۰ فروردین بلیت رزرو شود ۳۰ درصد و اگر بین ۲۰ فروردین تا ۲ خرداد بلیت رزرو شود نیز ۲۰ درصد تخفیف شامل حال خریداران خواهد شد. دانشجویانی که به صورت گروهی بلیت تهیه کنند هم تخفیف ۵۰ درصدی دریافت خواهند کرد.
در پایان، باید گفت که تصمیم جدی گرفته شده تا رویدادی کاملتر و بهتر نسبت به TGC 2017 برگزار شود. با TGC 2018 بنیاد به دنبال آن است تا نشان دهد ایران هم ظرفیتهای بالایی در زمینه ساخت عناوین باکیفیت دارد و سرمایه گذاران خارجی میتوانند با خیال راحت به کشور سفر کنند و بازیهای مختلف را برای نشر در بازارهای بین المللی انتخاب کنند.
رویداد TGC 2018 در تاریخ ۱۴ و ۱۵ تیر ماه سال ۱۳۹۷ در مرکز همایشهای بینالمللی صدا و سیما برگزار خواهد شد. هم اکنون از طریق وبسایت این رویداد میتوان نسبت به رزرو بلیت اقدام کرد.
تمامی تصاویر تهیه شده، اختصاصی گیمفا است.
پر بحثترینها
- مدیرعامل پلی استیشن: Uncharted برای همیشه صنعت گیمینگ را دگرگون کرد
- چرا GTA IV بهترین ساخته راکستار است؟
- مروری بر عملکرد محتوایی ایکس باکس و پلی استیشن در سال ۲۰۲۴
- گزارش: Intergalactic: The Heretic Prophet شامل عناصر وحشت خواهد بود
- برخی توسعهدهندگان معتقدند که دنبال کردن گرافیک پیشرفته در بازیهای AAA دیگر امکانپذیر نیست
- تعجب تهیهکننده Gears of War نسبت به رویکرد Assassin’s Creed حول روایت در ژاپن
- دیجیتال فاندری ۳ بازی برتر سال ۲۰۲۴ از نظر گرافیک بصری را مشخص کرد
- گپفا ۲۷؛ پنج بازی برتر شما در سال ۲۰۲۴
- ۱۰ بازی برتر سال ۲۰۲۴ به انتخاب آرمین مُکاری، نویسنده
- خالق God of War بازی Indiana Jones را به عنوان بهترین بازی سال خود انتخاب میکند
نظرات