اختصاصی گیمفا | پوشش زنده نشست خبری هفتمین جشنواره بازیهای رایانهای تهران (به اتمام رسید)
نشست خبری هفتمین جشنواره بازیهای رایانهای تهران امروز در تهران برگزار میشود. در این نشست در مورد مکان برگزاری اختتامیه یا نحوه داوری بازیهای جشنواره صحبت خواهد شد. این نشست با حضور آقای حسن کریمی قدوسی، مدیر عامل بنیاد ملی بازیهای رایانهای و محمد حاجی میرزایی، دبیر جشنواره برگزار میشود.
نشست خبری آغاز شد.
آقای کریمی قدوسی کمی با تاخیر به نشست حضور مییابد. آقای میرزایی، دبیر جشنواره به همراه آقای علی فخار، مدیر روابط عمومی بنیاد نشست را آغاز میکنند.
آقای میرزایی با این صحبت آغاز میکند که راه جشنواره همان راه جشنواره های پیشین است و تیم جدید میخواهد عناصر جدیدی به آن بیفزاید. میرزایی اشاره میکند که تعداد بازی های موبایل از تعداد بازی های رایانههای شخصی بسیار بیشتر شده و این یک امر تقریبا طبیعی در ایران است. یکی از دلایل این کمبود بازی برای پلتفرم رایانههای شخصی، مشکل داشتن برای ساخت این عناوین است (در کنار راحتی بازی ساختن برای موبایل). مورد دیگر، پخش نا مناسب بازیهای رایانههای شخصی است به این صورت که دیسکهای این عناوین به خوبی عرضه نمیشوند.
هدف تیم جشنواره این دوره حمایت بیشتر از عناوین رایانههای شخصی است و مشکل عرضه دیسکی حل شود. در این راستا یک کمپین آغاز میشود که مروری بر عناوین بزرگ ساخته شده در سالهای اخیر است. به همین دلیل هدف این است که دسترسی به بازیهای این پلتفرم راحت تر شود و استودیوهای سازنده این عناوین به راحتی بتوانند عناوین خود را بسازند. برای جلوگیری از افت بازار بازیهای رایانهای در ایران، یک فروش ویژه برگزار خواهد شد که اولین آن در فروردین ماه آینده آغاز خواهد شد.
در این فروش ویژه، با خرید در این فروشگاه های دیجیتال، یک بلیت ۱۰ هزار تومانی در اختیار بازیبازان قرار خواهد گرفت و در قرعه کشی شرکت خواهند کرد. این در واقع کمکی برای خریداری جوایز بزرگی است که به یک یا دو بازی باز داده میشود. یکی دیگر از جوایزی که برای عناوین کاندید در نظر گرفته شده، درصدی از جایزه فروش ویژه نوروزی آن ها خواهد بود. این جایزه از ۴۰ درصد تا سقفی معین در نظر گرفته شده است. این موضوع به عقیده میرزایی به استقلال صنتعت بازیهای ویدیویی در ایران کمک خواهد کرد تا بازیسازان برای ساخت عناوین خود به جاهای مختلفی محتاج نباشند.
بازی های برگزینه میتوانند علاوه بر جشنواره زمستانی، در جشنواره تابستانی نیز دیده خواهند شد و جوایزی را دریافت خواهند کرد. آقای میرزایی به زحمات آقای متین ایزدی، دبیر سابق جشنواره نیز اشاره میکنند که دیده شدن بازیها در انتهای سال شمسی است. هر عنوان، به نسبت بازاری که ایجاد میکند، از بنیاد جایزه خواهد گرفت.
در مورد زمان بندی جشنواره میرزایی توضیح میدهد که از فردا که فراخوان داده میشود، دریافت عناوین از طرف سازندگان صورت خواهد گرفت و همه آن ها داوری خواهند شد. در مورد داورها، میرزایی توضیح میدهد که یک تیم خارجی و حرفه ای برای داوری بازیهای دریافتی وجود دارد و البته از داور های ایرانی و داخلی صرف نظر نمیشود. به عقیده میرزایی، روابط با داوران خارجی پس از TGC بسیار بهتر شده است. تعداد دقیق داور ها مشخص نیست اما حدود ۲۵ داور ایرانی و ۲۲ داور خارجی خواهیم داشت.
آقای کریمی قدوسی در نشست حاضر شدند.
آقای کریمی قدوسی توضیح میدهند که در دو سال اخیر بنیاد سعی کرده تا به جای دادن جایزه صرف، بستری برای بازیسازان فراهم کنند. امسال موارد جدیدی اضافه شدهاند که شامل دو جشنواره نوروزی و تابستانه میشوند. به ازای هر فروش در این دوره از جشنواره، بنیاد به بازیسازان پاداش میدهد و در همین جهت، سازندگان بتوانند برای فروش بازی خود تلاش کنند. این طرح از کشورهای خارجی الهام گرفته شده است.این موضوع نه تنها به بازیهای موبایل برای فروش بیشتر کمک میکند، بلکه باعث میشود بازار بازیهای رایانههای شخصی رونق بگیرد و قدرتمند شود. کریمی قدوسی اشاره میکند که تلاشهایی برای کشاندن کاربران به فروشگاه های دیجیتالی انجام خواهد شد تا عرضه دیسکی عناوین مشکلی را برای سازندگان به وجود نیاورد.
در فروشگاه های دیجیتالی کاربران باید عناوین مختلف را دانلود کنند پس به حجم اینترنت نیاز خواهند داشت. کریمی قدوسی اشاره میکند که طرح های اینترنتی جدید که با حذف اینترنت حجمی همراه است، این امکان را فراهم می سازد.
حاجی میرزایی توضیح میدهد که جدود ۴۰ وارد جشنواره های اشاره شده خواهند شد. آقای کریمی قدوسی نیز در مورد عناوین برتر جشنواره سال گذشته توضیح میدهد که کار خاصی برای آن ها انجام نگرفته اما عرضه دیجیتالی برای عنوانی مانند شتاب در شهر ۲ در نظر گرفته شد.
در مورد شبکههای گیمینگ ایرانی مانند Ario صحبت شد. شبکه گیمینگی که از طرف بنیاد حمایت میشود و چند هفته ای است که از قرار گیری بازی های خارجی و کپی برروی آن جلوگیری میشود. آقای کریمی قدوسی اشاره میکند که مسئله کپی به شدت آزار دهنده است و یک نسل به همین شکل از بین رفته است. این موضوع که یک عنوان سالم را به راحتی از سرورهای داخلی به راحتی دانلود کرد و انتظار پرداخت مبلغی برای آن ها نداشته باشند، موضوعی فوقالعاده وحشتناک و تاسف برانگیز است و باید فرهنگ کپی رایت حداقل تا حدی رعایت شود.
در مورد کپی شدن بازیهای فروشگهای تحت نظر بنیاد نیز آقای حاجی میرزایی اشاره میکند قفل هایی روی این عناوین گذاشته خواهد شد که از کرک شدن آن ها جلوگیری میکند.
نشست خبری هفتمین جشنواره بازیهای رایانهای تهران به پایان رسید.
پر بحثترینها
- اینترگلکتیک، کانکورد، ناتی داگ؛ در اتاق فکر سونی چه میگذرد؟
- گزارش: طراحی سختافزار پلی استیشن ۶ برخلاف نسل بعدی ایکس باکس، به پایان رسید
- حساب توییتر پلی استیشن باعث ترند شدن دوباره Bloodborne Remake شده است
- یوشیدا: Horizon Forbidden West در حد انتظارم نفروخت
- یوشیدا: اگر خواهان بازی های انحصاری جدید PS5 هستید، بهتر است از ریمسترها حمایت کنید
- شایعه: اطلاعات فاش شده از GTA 6 توسط کاربری که ادعا میکند چندین ساعت از گیمپلی را دیده است
نظرات
کشوری که اینترنتش درست نمیشه میخواد تو بازی سازی پیشرفت کنه؟؟؟؟!!!! 😐