تحلیل فنی | بررسی عملکرد Call of Duty: WW2 روی پلیاستیشن۴پرو و ایکسباکسوانایکس
مقایسه فنی و گرافیکی و بررسی فنی بازیهای مختلف برروی پلتفرم های گوناگون، همیشه جذابیت خاصی برای بازیبازان دارد. بررسی عملکرد بازی ها و چگونگی اجرای آن ها برروی پلتفرم های مختلف، نه تنها باعث میشود تا جزئیات منحصر به فردی را کشف کنیم، بلکه میتوانیم با آگاهی فنی بیشتری به تجربه بازی مورد نظر بپردازیم. با قسمتی جدید از سری تحلیل فنی با گیمفا همراه باشید.
دیگر میتوان به راحتی سری ندای وظیفه (Call of Duty) را یک سری با قدمت و با ریشه در صنعت بازیهای ویدیویی دانست. این سری کار خود را با عنصر مهم و بزرگی به نام «جنگ جهانی» آغاز کرد و محبوبیت بسیاری به دست آورد. عرضه سالانه Call of Duty باعث شد تا سازندگان و ناشر (شرکت اکتیویژن) به فکر ایدههای نو و جدیدی بیفتند و سری را به دوران حال و جنگ آوری نوین بیاورند. محبوبیت این سری روز به روز بیشتر و بیشتر میشد اما در سال های اخیر، سازندگان مختلف Call of Duty تاکید بسیاری بر جنگ آوری دوران آینده و عناصر علمی تخیلی داشتند؛ همین موضوع سبب شد تا طرفداران بسیار سری صبرشان تمام شود و دوباره همان حال و هوای جنگ جهانی را از اکتیویژن طلب نمایند. بازخوردهای منفی بسیار نسبت به نسخه سال ۲۰۱۶، یعنی بازی Call of Duty: Infinite Warfare کاملا باعث شد تا سازندگان به درخواست طرفداران گوش داده و نسخه جدید را باز هم به جنگ جهانی دوم بازگرداند. بازی Call of Duty: WW2 به تازگی عرضه شده و خوشبختانه همان طور که تصور میشد، به موفقیت بسیار خوبی رسیده است. بخش داستانی یا کمپین بازی راضی کننده و زیباست و از طرفی تجربه بخش چند نفره نیز لذت خاصی دارد. با این حال، در این مطلب قصد داریم تا Call of Duty: WW2 را از نظر فنی و بصری مورد بررسی قرار دهیم و ببینیم که عملکرد این عنوان روی دو کنسول میان نسلی و قدرتمند سونی و مایکروسافت، یعنی پلیاستیشن ۴ پرو و ایکسباکس وان ایکس چگونه است.
پیش از این که به سراغ بررسی فنی نسخه آخر Call of Duty برویم، بیایید با هم نگاهی کوتاه به عملکرد فنی نسخههای اخیر داشته باشیم. با وجود جلوه های بصری پیشرفته نسخه Advanced Warfare در نسل فعلی کنسولها در زمان خود، نسخه سال ۲۰۱۵ که Black Ops 3 نام داشت همچنان از موتور قدیمی استودیوی Treyarch بهره میبرد و نه تنها جلوه های بصری خیلی خوبی نداشت، بلکه در زمینه عملکرد نیز مشکلاتی در رسیدن به نرخ فریم ۶۰ ثابت در آن دیده میشد. اما جدای از این ها، نسخه سال ۲۰۱۶، یعنی Call of Duty: Infinite Warfare از نظر فنی کار فوقالعاده Infinity Ward را نشان میداد. بازی نه تنها برروی کنسولهای پایه پلیاستیشن ۴ و ایکسباکس وان به بهترین شکل ممکن اجرا میشد، بلکه از حداکثر توان پلیاستیشن ۴ پرو نیز استفاده کرد و جلوه های بصری دیدنی و بسیار خوبی را در این نسخه شاهد بودیم؛ رزولوشن نزدیم به ۴K اصلی و همچنین استفاده از تکنیکهای پیشرفته باعث شد تا نسخه پرو به راحتی به یک تجربه عالی تبدیل شود. حال، امسال کنسول میان نسلی شرکت مایکروسافت هم پای خود را به خانه بازیبازان باز کرده و میتوانیم Call of Duty: WW2 را روی هر دو کنسول پلیاستیشن ۴ پرو و ایکسباکس وان ایکس مورد سنجش قرار دهیم.
اول از همه باید بگوییم که به مانند بازی Call of Duty: Infinite Warfare، در نسخه Call of Duty: WW2 نیز با یک رزولوشن اجرایی پویا یا متغیر و همچنین چندین ترفند و تکنیک مختلف در زمینه فنی طرف هستیم. اگر یادتان باشد در نسخه سال ۲۰۱۶، سازندگان در نسخه پلیاستیشن ۴ پرو علاوه بر استفاده بسیار زیاد از رزولوشن داینامیک، از تکنیکهای افزایش پیکسل در صفحه مانند Checkerboarding استفاده کرده بودند. در Call of Duty: WW2 نیز این تکنیک ها به وفور در نسخههای پلیاستیشن ۴ پرو و ایکسباکس وان ایکس استفاده شده و رزولوشن به قدری پویا است که نمیتوان عدد دقیقی را ارایه کرد؛ به طور تقریبی، رزولوشن نسخه پلیاستیشن ۴ پرو حول ۱۴۴۰p میگردد و این در حالی است که رزولوشن اجرایی نسخه ایکسباکس وان ایکس، بین ۱۸۰۰p تا ۲۱۶۰p در نظر گرفته شده است که هر دوی این نسخهها به لطف تکنیک Checkerboarding در اشیای مختلف، فوقالعاده زیبا به نظر میرسند. در واقع میتوان گفت رزولوشن پویای بازی هیچ محدودیتی ندارند و برروی هر دو کنسول، نسبت به رندرینگ لود، تا آخرین حد (۲۱۶۰p) پیش میرود. یکی از افکتهای تصویری و اجرایی که سازندگان به استفاده از آن در Call of Duty: Infinite Warfare تاکید داشتند، Film Grain بود. این افکت تصویری که تاثیری نیز برروی عملکرد یا سطح گرافیکی بازی ندارد، باعث میشود روی بافتهای مختلف با یک نوع بلور خاص (از نوع فیلمی!) پوشیده شود و بازی حس سینمایی تری را القا میکند. در Call of Duty: WW2 سازندگان تقریبا به طور کامل Film Grain را حذف کردهاند و به جای آن، تصاویری تمیز تر، شفاف تر و با پسا پردازش (post processing) بیشتر به بازیبازان ارایه میدهند.
شاید برایتان سوال باشد که چگونه تصاویر در Call of Duty: WW2 (برروی هر دو پلتفرم) تا این حد نرم و بدون اضافات به نظر میرسد. سازندگان این عنوان به مانند نسخه سال گذشته، از یک تکنیک anti aliasing پیشرفته و موقتی استفاده کردهاند که زمانی که شما به یک چشم انداز نگاه میکنید، هیچ لبه بی کیفیت یا شیء ناصافی را تشخیص نمیدهید. به این افکت فوقالعاده بازی، تکنیک Checkerboard استفاده شده در اجسام را نیز اضافه کنید تا با یک عنوان نرم و زیبا طرف باشیم (البته که این تکنیک در نسخه وان ایکس کمی بهتر و پر جزئیات تر است).
بیایید کمی در مورد تفاوتهای دو نسخه مورد بررسی صحبت کنیم؛ به جرئت میتوان گفت که به غیر از رزولوشن و یک مورد دیگر که درباره آن در ادامه صحبت خواهد شد، دو نسخه از بازی تفاوت چندانی نسبت به هم نداشته و هر دو عالی به نظر میرسند. کیفیت بافتها، حتی فیلتر بافت ها و عناصری از این دست در دو نسخه از بازی یکسان هستند و تفاوتی با هم ندارند. اما اگر بخواهیم به صورت صرف به بحث تفاوت ها بپردازیم، باید بگویم که میتوان مواردی اندک را یافت. شاید پس از رزولوشن، بزرگترین تفاوت بازی بین دو نسخه، کیفیت سایهها و همچنین تکنیک Ambient occlusion باشد. در نسخه ایکسباکس وان ایکس سایهها به وضوح با رزولوشن بیشتری پردازش میشوند و همچنین تکنیک Ambient occlusion با کیفیت بالایی به چشم میخورند. به صورتی که در محیطهای تاریک و با روزنههای نور، صحنههای زیبایی را مشاهده میکنیم. مورد بعدی را شاید بتوان دورنماها یا Draw Distance دانست. با استفاده از قدرت پردازشی بیشتر وان ایکس، فضاهای دور دست با جزئیات بهتری نمایش داده میشوند که یکی از نکات مثبت این نسخه به حساب میآید. به مورد سوم هم در بالاتر اشارهای کوچک شد و آن چیزی نیست جز استفاده تکنیک Checkerboarding در اجسام مختلف که در نسخه وان ایکس با جزئیات بهتری نمایش داده میشوند. متاسفانه در این مطلب نسخه رایانههای شخصی بازی بررسی نمیشود که ببینیم آیا نسخه ایکسباکس وان ایکس میتواند به خوبی با نسخه رایانههای شخصی رقابت کند یا خیر.
از بحث بصری که خارج شویم، طبیعی است که به سراغ بحث عملکرد و نرخ فریم بازی میرویم. همیشه در طول سالیان سال عادت داشتهایم که سری Call of Duty را با نرخ فریم ثابت ۶۰ بر ثانیه (چه بخش تک نفره و جه بخش چند نفره) تجربه نماییم و یکی از لذت های بازی همین سریع بودن آن است. در Call of Duty: WW2 مانند روال همیشگی، نرخ فریم ۶۰ بر ثانیه در نظر گرفته شده است. باید بگوییم که تجربه عنوان Call of Duty: WW2 بسیار روان و ثابت است و لذت بخش تلقی میشود. زمانی که در یک نقشه تقریبا بزرگ قرار داریم و از هر سو آتش و انفجار دیده میشود و دشمنان بسیاری نیز به چشم میخورند، موتور بازی به خوبی همه چیز را کنترل کرده و نمیگذارد حتی نرخ فریم بازی مقداری پایین تر از ۶۰ بیاید. با این حال، بازی از نظر فنی کاملا بدون مشکل و نقص نیست. در برخی از مراحل بازی که ریتم اکشن بسیار سریع است و با سرعت با اتومبیل از منطقهای به منطقه دیگر حرکت میکنید، نرخ فریم بازی با افت های عجیبی مواجه میشود که بیشتر شبیه تیک خوردن است. دلیل این مشکل کاملا مشخص است؛ زمانی که از منطقه ای به منطقه دیگر میرویم، ست پیسهای بازی (set piece) در یک لحظه بارگزاری میشوند که همین موضوع سبب پایین آمدن لحظهای نرخ فریم در دو نسخه پلیاستیشن ۴ پرو و ایکسباکس وان ایکس میشود (تقریبا تا ۵۵ بر ثانیه پایین میآیند). این مشکلی است که سازندگان باید هر چه سریع تر با یک بهروزرسان آن را رفع نمایند.
Call of Duty: WW2 یک بازی فوقالعاده زیبا است و با تجربه بسیار خوبی در دوران جنگ جهانی دوم برای شما به ارمغان میآورد. امیدوارم از این تحلیل فنی لذت برده باشید. شما میتوانید برای بررسی دقیق و موشکافانه عملکرد بازی Assassin’s Creed: Origins برروی همهی کنسول ها، ویدیوی تحلیلی زیر را که به وسیله دیجیتال فاندری تهیه شده است، تماشا و دانلود نمایید (واضح است که تنها مشاهده ویدیو با بالاترین کیفیت ممکن باعث فهم دقیق موضوعات فنی این سری میشود):
*نکته مهم: دوستان عزیز مبنای مقایسه و بررسی خودتان را تنها تصاویر قرار گرفته در مطلب قرار ندهید و سعی کنید ویدیوی بررسی را رزولوشن ۴K دانلود کرده و تماشا کنید.
پر بحثترینها
- نامزدهای بهترین بازیهای سال مراسم The Game Awards 2024 مشخص شدند
- فوری: سونی در حال مذاکره برای خرید کمپانی مادر FromSoftware است
- ۱۰ بازی سینماتیک که میتوانند با بهترین فیلمهای سینمایی رقابت کنند
- شایعه: حالت پرفورمنس بازی STALKER 2 روی Xbox Series X به خوبی اجرا نمیشود
- فیل اسپنسر: تولید کنسولهای ایکس باکس در نسلهای آینده متوقف نخواهد شد
- کار ساخت بازی جدید ناتی داگ از سال ۲۰۲۰ آغاز شده است
- فیل اسپنسر: STALKER 2 یکی از مدعیان بهترین بازی سال است
- بدون اشتراک پلاس، امکان انتقال فایل سیو بازیها از پلی استیشن ۵ استاندارد به پرو وجود ندارد
- بازی Death Stranding Director’s Cut دومین بازی پرفروش ایکس باکس شد
- بازی GTA V با این هدف ساخته شد که از هر نظر بهتر از GTA IV باشد
نظرات
فقط ps4 کویر
من هم ps4 دارم ولی باید به طرفداران کنسول های دیگر هم احترام گذاشت
خسته نباشی اشکان جان :yes: :yes:
به نظرم تفاوت اصلی بین دو نسخه همون بحث رزولوشن هست که پرو حول ۱۴۴۰p و وان اکس بین ۱۸۰۰ تا ۲۱۶۰p هست که البته از ۲ تا عکس مشخص نیست بلکه توی خوده بازی نمایان میشه ولی به طور کلی بازی از لحاظ گرافیکی چندان قوی نیست
با تشکر بابت پوشش خبری…
اما در رابطه با تکنیک checkerboarding یا معادل فارسیش تکنیک شطرنجی:
متاسفانه برخلاف چیزی که تو متن خبر بهش اشاره شده استفاده از این تکنیک چیزی نیست که بهش افتخار کرد. در واقع اینجا بدلیل عدم توانایی کافی سخت افزار و کمبود منابع سازندگان مجبور شدن از این روش استفاده کنن. درسته که اینطور نرخ فریم حفظ میشه ولی خب از اون طرف از اونجایی که نیمی از پیکسل ها بصورت غیر واقعی ایجاد میشن در نهایت باعث میشه تصویر تارتر بنظر برسه.
دقیقا مشکل چکبود لامصب همین تار بودن هست کاش از همون رزولوشن داینامیک استفاده میکرد و بسته به هر محیط رزولوشن متغیر بود و اصلا از این تکنیک استفاده نمیکرد چون این تکنیک در عین اینکه رزولوشن رو به ۴k میرسونه ولی گند میزنه به تصویر
واقعا رو pro عالی عمل کرد و چیزی کم نذاشت رو x هم مطمعنا همینه..خوشحالم که با این اختلاف باز داره pro برابری میکنه تقریبا
راستتییییی پس مقایسه ایکس باکس و پلی ۴ معمولی چچییی شد 😐 😐
این کنسولا اومدن مثل اینکه کنسول های پایه به کل فراموش شدن 😐
واقعا اما چه کنیم که نظام روزگاره اونایی که بنیان گذار بودن فراموش میشن و جاشونو به جدیدتر ها میدن مثلا ایکس باکس ۳۶۰ یا پی اس ۲ یا سگا یا میکرو بودن که که بنایان گذاران صنعت گیمینگ کنسول بودن اما دیگه بزرگترین فروشگاه کنسول خاور میانه هم که بری باز این کنسول هارو ندارن
خبر خییییییییییییییییییللللللللللییییییییییی مهم
اپدیت ارتقا عمکرد directx12 قرار برای وان ایکس و پی سی بیا و قویتر کنه ویندو و وان ایکس رو
گیمفا پوشش بدید لطفا :worship: :pray:
http://www.tomshardware.com/news/directx-12-tools-windows-10,35970.html
و اینه قدرت ردموند. غول نرم افزار دنیا 😎 😎 😎 😎 😎 😎 😎 😎 😎 😎 😎 😎 😎 😎 :kissed: :kissed: :kissed: :kissed: :kissed: :kissed: :kissed: :kissed: :kissed: :kissed: :kissed: :inlove: :inlove: :inlove: :inlove: :inlove: :inlove: :inlove: :inlove: :kissed: :kissed: :kissed: :kissed: :kissed: :kissed: :kissed: 😉 😉 😉 😉 😉 😉 😉 😉 😉 :kissed: :kissed: 😉 😉 :kissed: :kissed: 😉 😉 😉 😉 😉 😎 😎 😎 :heart: :heart: :heart: :heart: :heart: :heart: :heart: :heart: :heart: :heart: :heart: :heart: :heart: :heart: :heart: :heart: :heart:
https://blogs.windows.com/buildingapps/2017/11/20/new-directx-12-features-windows-10-fall-creators-update/
خب کم کم به این نتیجه میرسم که one x واسه تجربه بازی های مولتی هم ارزش هزینه کردن نداره.انحصاری درست و حسابی که نداره بماند.و همچنان just ps4 😎
واسه تجربه مولتی ارزش نداره بنا به تصویر خخ
http://images.eurogamer.net/2017/articles/2017-11-17-08-48/PROLITE_000.jpg/EG11/quality/90/format/jpg
http://images.eurogamer.net/2017/articles/2017-11-17-08-49/XOX_000.jpg/EG11/quality/90/format/jpg
د رود
جناب آقای اشکان عالی خانی اگه امکان داره تو بررسی ها تصاویر ۴k بازی ها رو هم قرار بدید دانلود ویدئو های ۴k حجم زیادی از نت رو میخوره دیدن عکس با رزولیشن پائین چیزی رو مشخص نمیکنه حداقل ۱۰۸۰ قرار بدید تصاویر رو اگه ۴k امکان پذیر نیست