نسل طلایی | چرا رایانه شخصی بهترین پلتفرم برای بازی کردن است؟
بدون شک کسی نیست که در این کره خاکی بازی باز باشد و تا بحال گوشش عبارت PC Master Race را نشنیده باشد. خیلی ها فکر می کنند دلیل این نام گذاری به دلیل سخت افزار قوی تر است ولی در حقیقت سخت افزار تنها بخش کوچکی از داستان است. شاید عده ای به PC gamer ها القابی بدهند و به آن ها توهین هم بکنند ولی قصه اصلی آن است که PC یعنی آزادی.
همه چیز از اوایل نسل هفتم کنسول های خانگی شروع شد و با عرضه نسخه اول از سری بازی های Crysis در حالی که همه از گرافیک با شکوه بازی انگشت به دهان مانده بودند، خبر عدم امکان عرضه بازی برای کنسول های آن زمان چندان هم عجیب نبود. البته هر چند سال ها بعد بازی بالاخره برای کنسول های نیز عرضه شد ولی ۴ سال طول کشید تا بالاخره با کاهش کیفت بافت ها و رزولوشن بازی بالاخره شاهد عرضه نسخه اول بعد از شماره دوم برای کنسول های نسل ۷ بودیم و در ادامه هم حتی با وجود عرضه نسخه سوم برای کنسول ها هم زمان با رایانه های شخصی ، باز هم نسخه رایانه های شخصی بازی هنوز هم به عنوان یک بنچمارک گرافیکی برای تخمین قدرت کارت های گرافیکی جدید مورد استفاده است.
البته در آن زمان به دلیل مشکلات نسخه اول بازی که حتی برترین سخت افزار های آن زمان هم قادر به ارائه تجربه کامل و بدون نقص با نرخ فریم بالا در بازی نبودند ( که البته معلوم هم نبود کرایتک چطور خودش بازی را اجرا کرده بود ! ) باعث شد که بازی چندان در مرکز توجهات قرار نگیرد. البته در کل هدف اولیه کرایسیس نیز عرضه یک بازی کامل نبود و تنها شامل همکاری با انویدیای در حال اوج گیری برای نمایش قدرت کارت های آن ها بود. در هر صورت بعد از همکاری با EA کم کم کرایسیس به یک بازی کامل تبدیل شد که در آخر هم چندان موفقیتی کسب نکرد ( به لطف دانلود زیاد بازی از تورنت ) و کم کم در آرشیو تاریخ خاک خورد و به احتمال زیاد نیز در آینده شاید استدیو خوش نام و دوست داشتنی کرایتک نیز به سرنوشت THQ دچار شود.
البته صادقانه بخواهیم دلایل موفقیت پلتفرمی هم چون PC را بررسی کنیم باید خیلی به قبل تر برگردیم. به زمان عرضه رایانه های مک که شروع کننده این پلتفرم بودند. بله بسیار عجیب به نظر می رسد که مک که بدون شک کم بازی ترین پلتفرم موجود است نقظه شروع این داستان باشد. در آن زمان ها مهم ترین پلتفرم برای رایانه های شخصی مک بود که البته نتوانست در رقابت با ویندوز مایکروسافت در چرخه رقابت باقی بماند و حالا هم با وجود بالا تر بودن اپل از نظر ارزش کلی شرکت باز هم همیشه سهم اصلی رایانه های شخصی مربوط به مایکروسافت است.
با وجود این سهم عظیم در گذشته هم بیشتر بازی بازان روی رایانه های شخصی خود مشغول به بازی بودند و کمتر متمایل به کنسول ها می شدند که با عرضه نسل اول پلی استیشن ورق تا حدی برگشت. البته باز هم شوک دیگری به بازار وارد شد و آن هم رشد گوشی های هوشمند بود که سبب شد این دستگاه های دوست داشتنی که از قضا روز به روز قدرت پردازش بیشتری نیز پیدا می کنند به اولین و پر ارزش ترین پلتفرم بازی تبدیل شوند. حالا دیگر بیشتر شرکت های بازی ساز سنتی گذشته مانند کونامی و یا نینتندو برنامه های خود برای تبدیل شدن به سازنده بازی برای گوشی های هوشمند را دارند و شاید برای همیشه از کنسول ها و رایانه های شخصی خداحافظی کنند.
مهمترین عاملی که سبب شد پلتفرم رایانه های شخصی به این جایگاه امروزی خود برسد بدون جامعه طرفدارانش است که از قضا تعدادی از برترین بازی سازان تمام تاریخ نیز در این حیطه قرار دارند که مهمترین آن ها بدون شک آقای گیب نویل و استدیو بازی سازی آن زمان و شرکت مولتی میلیاردی این زمان به نام VALVE است. بدون ذره ای شک با وجود خدمتی که این مجموعه با ساخت بازی های خود به صنعت بازی سازی کرده است این گروه با عرضه شبکه استیم کاری با PC Gaming کرد که دیگران در تخیل خود نیز قادر به تصورش نبودند.
هدف اولیه استیم ساخت مجموعه ای بود که علاوه بر آن که بازی سازان دست اول بتوانند عناوین خود را در آن عرضه کنند، جایی برای سازندگان سطح پایین تر وجود داشته باشد که بتوانند خود را مطرح کنند. به زودی سازندگان سطح بالا متوجه شدند که دیگر عرضه بازی های خود بر روی استیم سود چندانی برایشان نخواهد داشت و این جا بود که مانند صنعت گوشی های هوشمند که بازیگران اصلی آن سامسونگ و اپل هستند و شرکت های درجه دو در حال تلاش برای سهمی از این بازار هستند، استیم نیز با هدایت جهت بازار و شرکت های دیگری نیز مانند EA و یوبی سافت با تلاش برای بدست آوردن سهم کمی از بازار استیم در حال تقلا هستند.
در سمت دیگر بازی سازان مستقل نیز با عرضه بازی های خود توانایی کسب سودی هر چند کم از این بازار را پیدا کردند و متوجه شدند که پروژه های ساده خانگی آن ها بدون شک طرفداران خود را پیدا می کند. اکثر این سازندگان کم تجربه مانند TeamMeat به رهبری ادموند مک میلان ( در واقع وی همه کاره این استدیو بود ) توانستند تکانی اساسی به این صنعت بدهند و از تبدیل شدن این سرگرمی دوست داشتنی به دنیایی که همه بازی هایش فقط کپی های دست چندمی از ندای وظیفه و میدان نبرد بودند، جلو کنند و به همگان ثابت کنند که هنوز هم بازی های ساده و دو بعدی هم طرفداران خود را دارند. البته خیلی از این سازندگان نیز پس از ساخت بازی های دو بعدی و خود در قدم بعدی وارد دنیای سه بعدی شدند و عناوین بزرگ و کوچک خود را حالا در دنیای زیباتری عرضه کردند. البته شبکه های دیگری مانند Xbox Live نیز با عرضه بخش XBL Arcade نیز سعی در کمک به بازی سازان مسقل داشتند که اتفاقا Super Meat Boy نیز یکی از بازی های بر آمده از این شبکه بود ولی باز هم باید قبول داشت که تکان اساسی داده شده به صنعت بازی سازی و خصوصا بخش بازی های مستقل از استیم شروع شد.
البته جدای از خود بازی ها قیمت آن ها نیزسبب شده است که طیف بیشتری از بازی بازان با بودجه اقتصادی محدود به استیم و در نهایت PC Gaming جذب بشوند. درحالی که به طور میانگین قیمت بازی های شبکه های کنسولی XBL ، PSN و حتی شبکه های دیگر رایانه های شخصی مانند Origin و UPlay نیز دارای حداقل قیمت مشابهی نیز هستند اما همین که در طول تخفیفات قبلی تابستانه استیم یک بازی با متوسط نقد ۹۶ درصد مثبتی با قیمت تنها ۱۰ سنت، بله تنها ۱۰ سنت قابل خریداری بود. مبلغی که معادل حدود ۴۰۰ تومان به نرخ روز بازار است. بله یک بازی ارجینال به این قیمت در حالی که در بهترین حالت یک بازی ساده را بر روی کنسول ها حداقل با قیمت ۵ یا ۱۰ دلاری خریداری کنید و در دیگپر شبکه های آنلاین رایانه های شخصی اوضاع از همین قرار است. هم چنین بر روی کنسول ها قیمت نمایش داده شده و خرید بازی نیز متفاوت است و قیمت نهایی به همراه مالیات بر ارزش افزوده است ولی در استیم این مالیات از خود سازنده کسر می شود که حداقل توان برنامه ریزی برای خرید بازی ها را برای شما راحت تر می کند.
تمام این ها نشان می دهد که تنها دلیل این که هم اکنون PC بهترین پلتفرم برای بازی کردن است این مجموعه کامل ازعوامل مانند قیمت های عالی ( حتی بدون در نظر گرفتن استور های کشور های مختلف ) و عناوین متنوع است ولی یکی دیگر از مهمترین دلایلی که سبب می شود شما جذب PC Gaming شوید آزادی بدون حد و حصر شما در انتخاب تجهیزات فیزیکی است.
شاید بسیاری فکر کنند که دلیلی که بسیاری رایانه شخصی را بهترین پلتفرم حال حاظر می دانند، امکان دسترسی به بهترین سخت افزار های موجود در بازار است که البته تا حدی نیز درست است. در حال حاظر شما بهترین نرخ فریم و بالاترین سطح جزییات را تنها در این پلتفرم می توانید پیدا کنید. حتی با وجود کنوسول تازه وارد مایکروسافت باز هم یک یا دو عدد کارت گرافیک ۱۰۸۰TI سطح جزییات و رزولوشنی فراتر از حد تصور به شما ارائه می دهد ولی تمام این ها هزینه خود را دارد و به طور قطع کمتر کسی توان خرید بهترین های بازار را در حالتی دارد که هرسال نسخه جدید تر و قوی تری از آن ها نیز ارائه می شود. البته اگر فکر می کنید شما با رایانه قدیمی خود که به پردازنده و گرافیک چند نسل پیش مجهز است، توان بازی کردن عناوین امروزی را ندارید، سخت در اشتباهید. همان طور که پیشتر نیز گفته شد رایانه شخصی یعنی آزادی بی حد و حصر. اگر بودجه کافی برای پردازنده ندارید می توانید از دستگاه های قدیمی تر استفاده کنید، اگر پول کافی برای خرید بهترین ماوس، کیبورد یا هدست را ندارید می توانید کار خود را با ادوات ارزان قیمت و اقتصادی نیز راه بیاندازید، اگر توان پردازشی کافی ندارید می توانید با خرید تجهیزات سال های قبل به بازی کردن بپردازید و واقعا هم نیازی تنداشته باشید که تجهیزات خود را هر سال بروز رسانی کنید و حتی اگر توان ارتقا تجهیزات خود را ندارید می توانید با دستکاری تنظیمات گرافیکی و کاهش رزولوشن سر کنید.
اما در سمت کنسول ها شاید زمان ارتقای سیستم های رایانه های بازی و کنسول ها نزدیک به هم باشد ولی در سوی دیگر شما حتما باید همان کنترلی را خریداری کنید که دیگران استفاده می کنند و شاید جدیدا شرکت های دیگری در حال ارائه کنترلر های بهتری هستند ولی قیمت های ( بعضا فضایی مانند کنترلر های الیت ایکس باکس ) قطعا راضی کننده نیست اما این جا شما حتی می توانید با یک ماوس ۱۰ هزار تومانی نیز بازی کنید. بر خلاف تصور خیلی پلتفرم رایانه های شخصی اصلا هم پلتفرم گران قیمتی نیست و شما در عین حال توان چند کارگی با ان را نیز دارید. می توانید با همان لپ تاپی که در کلاس های دانشگاه از آن استفاده می کنید بدون هیچ گونه هزینه مضاعفی در اوقات فراقت خود هم بازی کنید.
البته تصور نکنید که در این صورت کنسول ها بی ارزش هستند. هنوز هم برای هر دو دسته افرادی که بودجه محدود دارند و هم افرادی با سطح بودجه بالا کنسول ها و بازی انحصاری آن ها قطعا لذت بخش است. در ضمن طریقه بازی کردن با کنسول ها و وجود کنترلر های بدون سیم برای همه سبب شده که تجربه برابری برای همه وجود داشته باشد ولی در رایانه های شخصی تک تک قطعات به کار رفته با قیمت های مختلف سبب برتری و یا ضعف شما در رقابت های آنلاین می شود.
یکی دیگر از برتری های کنسول ها عدم وجود هر گونه متقلب در بازی ها می باشد که به دلیل بسته بودن فضای نرم افزاری کنسول های این نسل به هیچ وجه چنین امکانی وجود ندارد. البته بر روی کنسول های نسل ۷ و به دلیل هک شدن سریع حداقل یکی از آن ها شاهد وجود انواع و اقسام هک ها از هک سرور های بازی ها گرفته تا هک های شخصی بودیم ولی در این نسل حداقل مطمئن هستیم که اگر کسی از ما به راحتی توسط دشمن کشته می شود به دلیل شانس یا مهارت طرف مقابل است ولی رایانه های شخصی با وجود انواع و اقسام سیستم های ضد تقلب هنوز هم راه مشخصی برای جلو گیری از این پدیده نا پسند وجود ندارد و حتی در مواردی هم اشخاصی به دلیل مهرات بالاترشان و به اشتباه بن می شوند.
در هر صورت تا سالیان سال می توان از معایب و مزایای هر پلتفرمی سخن گفت ولی چیزی که به طور واضح مشخص است آین است که با وجود تمام برتری هایی که پلتفرم رایانه های شخصی به وسیله شبکه های قدرتمند خود خصوصا و در راس آن ها استیم بدست آورده است، هیچ وقت زمان بهتری برای بازی باز شدن در مرحله اول و بازی باز شدن بر روی رایانه های شخصی وجود نداشته است. در عین حال نیز کنسول های خانگی نیز هر روز با تنوع بیشتر محصولات و قابلیت های خود سعی در کسب بیشتری از جمعیت بازی بازانی را دارند که روز به روز هم در حال افزایش هستند. در هر صورت تصمیم نهایی با شماست و در نظر داشته باشید که هر دو پلتفرم کنسولی و رایانه های شخصی واقعا به تکامل رسیده و کامل هستند ولی همواره در نظر داشته باشید با وجود تمام دلایل بالا مانند قیمت خوب تجهیزات اصلی و جانبی و قیمت خود بازی ها و در عین حال با وجود مجموعه کامل بازی هایی که مانند کنسول ها با تغییر نسل دیگر قابل استفاده نیستند کفه ترازو به سمت رایانه های شخصی بیشتر متمایل شده است.
دوستان عزیز توجه داشته باشید که تمامی مقالات منتشره در گیمفا، صرفا بر اساس نظر و سلیقه شخصی نویسندگان است و نظر کلی وبسایت گیمفا محسوب نمی گردد.
پر بحثترینها
- نامزدهای بهترین بازیهای سال مراسم The Game Awards 2024 مشخص شدند
- ۱۰ بازی سینماتیک که میتوانند با بهترین فیلمهای سینمایی رقابت کنند
- فیل اسپنسر: هیچ خط قرمزی برای انتشار عناوین ایکس باکس روی پلی استیشن وجود ندارد
- فیل اسپنسر: تولید کنسولهای ایکس باکس در نسلهای آینده متوقف نخواهد شد
- کار ساخت بازی جدید ناتی داگ از سال ۲۰۲۰ آغاز شده است
- شایعه: حالت پرفورمنس بازی STALKER 2 روی Xbox Series X به خوبی اجرا نمیشود
- فیل اسپنسر: STALKER 2 یکی از مدعیان بهترین بازی سال است
- بدون اشتراک پلاس، امکان انتقال فایل سیو بازیها از پلی استیشن ۵ استاندارد به پرو وجود ندارد
- Red Dead Redemption 2: آیا آرتور مورگان رستگار شد؟
- مایکروسافت: هر دستگاهی میتواند یک ایکس باکس باشد
نظرات
قطعا pc بهترینه و من DOTA 2 و WOw با کل انحصاری های کنسول عوض نمیکنم .
کی دوست نداره بجای ۳۰ فریم رو ۶۰ بازی کنه؟
pc یعنی آزادی.
قطعا واسه من بهترین پلتفرمه.همه کار ازش برمیاد.
متاسفانه حقیقت تلخه برای دارندگان کنسول که تو عمرشون پی سی مخصوص گیمینگ نداشتن.راستی اونایی که میان با تغییر آیپی هی کامنت خودشونو لایک میکنن بدونن با این کارتون دارید نشون میدید انقد بازی های انحصاری نتونستن سرگرمتون کنن که انقد بیکارید که میاید کامنت ها خودتونو لایک میکنین.
آقا یه کلام :
اگر دنبال انحصاری گرون اما با کیفیت هستید برید سراغ ps
اگر دنبال انحصاری بسیار ارزون ( حتی free to play ! ) و سرگرم کننده هستید برید سراغ pc
مدت زمانی که من پای بازی ها گذروندم تو pc :
League of legends : 187 h
دقت کنید که لیگ آف لجندز یه بازی رایگان هست !
World of warcrat : + 300 h
Team fortress 2: + 210 h
دقت کنید که تیم فورترس هم رایگان هست 😀
Overwatch : + 220 h
اورواچ انحصاری نیست ولی لید پلتفرمش pc هست و شنیدم اوضاعش رو کنسولا خیلی خرابه ( no ptr و … )
Csgo : + 60
راستش از سی اس خوشم نیومد همون تیم فورترس رو ترجیح می دم 😀
اونوقت انحصاری ps :
Uncharted4 : 15h 😐
The last : 12 – 16 h 😐
الان به عده می یان می گن که در عوض آنچارتد و د لست عشقن ، گرافیکن ، گیم پلین ، داستانن و …
باید بگم که هدف از بازی کردن از همون اول خلق شدن این صنعت چی بود ؟؟؟ سرگرم شدن ! غیر از اینه ؟؟؟
نکنه تو گیمینگ دنبال معنای زندگی می گردین ؟؟؟ 😀
خیلی ها هم البته پیداش کردن … من بهشون خسته نباشید می گم ، ولی اینکه هدف اصلی و اولیه از گیمینگ سرگرم شدنه رو طبیعتا باید قبول داشته باشین ?:-)
۱۸۷ > ۱۵
خودم مهم ترین نکته توی یه بازی برام داستانه ولی زمانی که بحث بازی آنلاین وسط باشه … قضیه کلا فرق داره !
مقاله بسیار خوبی بود فقط کامل نبود،هیچ اشاره ای به بازی های رایگان که فوق العاده ان نشده بود،اشاره ای به شبیه ساز ها نشده بود که میتونیم بازی های مخصوص تلفن های همراه و کنسول ها رو با اون ها تجربه کنیم،و هیچ اشاره ای به ماد هایی که میتونیم باهاشون بازی رو جذاب تر کنیم نشده بود.و به اینکه لازم نیست پول برای انلاین بازی کردن پرداخت کنیم و خرید بازی کافیه هم اشاره ای نشده بود.در کل سایت به این مقاله احتیاج داشت و تو سایت های تخصصی خارجی به همچین مقاله ای همیشه پرداختند
اونایی که میگن نویسنده نتونسته یک عکس پیدا کنه که توش ps4 نباشه کاملا در اشتباهن ،نویسنده چون داره مقایسه میکنه مخصوصا از این عکس ها استفاده کرده ،شما الان خودتون میتونید تو گوگل سرچ کنید(البته ps4 بقلش ننویسید) و ببینید عکس از کامپیوتر های قدرمتند که ps4 در کنارشون باشه سخت پیدا میشه ، شمایی که هی داری میگی آنچارتد و لست،برو سلیقه ی مردم هم ببین ، csgo به تنهایی ۳ برابر هرکدوم از این دو بازی فروخته،و جمع فروش این دو بازی هم در حد فروش csgo نیست،تعداد کاربر های استیم در روز بیشتر از کل فروش xbox one هست،و تعداد کاربر هاش در ماه اندازه ی کل فروش ps4 هست،حالا خودتون تعداد کاربر ها در سال رو حساب کنید! و بعدش در کل!
بازی های انحصاری که میگید چقد میتونه سرگرمتون کنه وقتی تمومش کردین؟ حالا با بازی هایی مثل dota2 که ادم را یه عمر درگیر خودش میکنه حساب کنید(البته در حد اعتیاده این بازی که خیلی خوب نیست) و جالبیش اینجاست که dota2 مجانیه!
کامپیوتر انجوری که شما هم میگید گرون نیست،بلاخره هرکس به یه کامپیوتر بین ۱٫۵ تا ۲ میلیونی برای کار های شخصیش نیاز داره،یه ۲٫۵ میلیون هم بذاره روش که پول یه کنسول one x یا یه Ps4 با ۱۰ بازی اورجینال که دست دوم نباشه،بعد میره یه کنسول میخره بین ۴ تا ۴٫۵ ،موندگاریش بیشتره،بازی های مجانی فوق العاده ای داره که بیشتر از ۵ سال میتونن باهم سرگرمش کنن،بازی ها هم تو حراج های فوق العاده میخره،بازی های قدیمی هم میتونه تجربه کنه مثل ps4 نیست که نسل های قبل رو نشه تجربه کرد، حالا ببینید شما در چه حد هستید که نمیتونید بازی های ps3 رو تجربه کنین با Ps4 ،ما که pc داریم با ps now میتونیم تجربه کنیم 😎
امکان چت صوتی و چت معمولی هم که برا ما خیلی بیشتره از شما توی بازی،امکان استفاده از کنترلر در کنار موس و کیبورد و ……….،البته شما هم میتونید از موس و کیبورد استفاده کنید ولی قیمت مبدلش نصف قیمته کنسوله :laugh:
بقیه مزایا هم دوستان گفتن
حالا باز هم بیاید بگید کنسول بهتره، و هی تغییر ایپی بدید نظرات مثبت در مورد Pc رو دیزلایک کنید
من به عنوان کسی که هم پی سی گیمر بودم و هم کنسول گیمر هستم نظر میدم الان دوسالی هست که سمت کنسول کشیده شدم و دلیلامو میگم اصلا بحث انحصاری رو وسط نمی کشم چون تا سرحد مرگ در موردش صحبت شده:
۱- کامیونتی پلیرهای وطنی: شاید برای شما جالب باشه که چطور اینهمه پی سی گیمر وطنی داریم ولی هیچ وقت توی استیم پیداشون نیست برای من مهمه که با پلیرای هم زبون بازی کنم ولی توی استیم یا اوریجن به ندرت پلیرای ایرانی میبینی حتی اگه ریجن اسیا بازی کنی نهایتا یک تعداد توی دوتا میبینی .همه جای دنیا پی سی گیمر ها پولدارترین قشر جامعه اند ولی اینجا برعکسه متاسفانه امار اصل بازای پی سی و افتخار به بازی کرکی همینو نشون میده . البته به پی سی گیمرهای اصیل توهین نمیکنم چون توی همون استیم هم تعدادیشون رو دیدم و جالبه که این گروه همیشه خیلی منطقی اند معمولا کنسول هم دارن ولی بازی نمیکنند چون لذت پی سی براشون چیز دیگه ای هست من هر بازی حتی دیویژن که اصلا اینجا طرفدار نداره رو هم بازی میکنم کلی پلیر وطنی میبینیم که کلی هم بهم کمک میکنند در کل بازی کردن با هم زبون حس بهتری داره
۲- خیلی از بازی های که من دوست دارم پلیرهاشون روی پی سی کمه متاسفانه . دلیلش اینه که روی پی سی فقط بازیهای mmo ها یا بازی های مثل dota یا بازی های استراتژیک زنده میمونند چندتا استثنا هم هست ولی اکثریتش اینه .
۳- دوستان : موقعی که همه دوستات کوچ میکنند و کراس پلی هم وجود نداره تو هم مجبوری کوچ کنی
۴- چیترها: من تا سرحد مرگ بتلو دوست دارمو حتی فرکش هم نمیکردم روزی بخوام روی کنسول بازیش کنم ولی اینقدر چیترها زیاد بودن که تقریبا لذت هه بازی هارو از بین میبردند. البته فقط بتل نبود پی دی و کانتر هم که از بهترینهای زندگیم هستند هم همین مشکل رو دارن
۵-راحتی: میدونم که پی سی رو میشه به تلوزیون وصل کرد وراحت روی مبل نشست ولی در بازی های انلاین اینکار یعنی خودکشی !!! من واقعا زیاد با میز و صندلی راحت نیستم و دوست دارم با تلوزیون بازی کنم .
۶-بهینه سازی های افتضاح : من سه سال پیش یک gtx 770 گرفتم فکر میکردم دیگه هیچ چیز جلودارش نیست ت ااینکه با سیل عظیمی از بهینه سازی های افتضاح روبرو شدم امیدوارم بدونید حس اینکه برای ارکام نایت اونهمه پول بدی ولی نتونی بازیش کنی چه عذابیه میدونم الان میگید با اپدیتا درست شد ولی من اونهمه پول ندادم که ده ماه بعد بازی درست بشه این به هیچ وجه دلیل منطقی نیست .
باور کنید اگه پی سی گیمینگ در ایران مثل اروپا بود به هیچ وجه ولش نمیکردم چون سرورهای عالی و دسترسی به بازیهای چند نسل قبل و قیمتای ارزونتر و سیستم اچیومنت استیم برای من زندگی بودن .
جنگ جهانی سوم رو تو این کامنتا ببینید 😐
حالا خوبه نصفشون نه PC دارن، نه ps4 ، نه xbox 😀
لطفا فن بوی های بچه سال سونی این پستو که ماله pc فن های عزیز هست به گند نکشید اینقدر میتونم دلیل منطق بیارم که pc بهتره کنسول هست انحصاری هاشم که بالا ۹۰ هست مثال half-life همین بسته بقیش …. که هیجی حالا سونی فن های عزیز تا چند سال دیگه انحصاری هاتون رو شبیه سازم rpcs3 میاد مثالش demon souls که الان رو این شبیه ساز اجرا میشه پس اینقد انحصاری انحصاری نکنید چون gow هم رو همین شبیه ساز اومده 😎
هاف انحصاری نیست
من خودم PC بازم
با این حال مهم ترین فرق کنسول و کامپیوتر گرافیکشونه و واقعا اگه کسی قبول نداره گرافیک PC بهتره منطقی نیستش حرف ولی خوب از این ور کنسول ها بازی های انحصاریه خوبی دارن ولی درکل فقط PC
این جا هم بازی های بروز PC رو میزاره!
http://beroozgame.com/product-category/pc/
مقاله “نسل طلایی | چرا رایانه شخصی بهترین پلتفرم برای بازی کردن است؟” یا “چطور کامنت ها و بازدید ها را بالا ببریم؟” ؛ تیتر رو دیدم نه روى مقاله وقت گذاشتم نه روى خواندن کامنتها.
واقعا متاسفم.
این مقاله رو دادین چون دیدن سایت از تپ و تاپ افتاده، دوباره داغش کنین؟!
علت برتری پی سی فقط سخت افزارشه که به روزه همیشه و قابل ارتقا ولی ایا همه توانایی ارتقا دارن هر سال؟؟؟؟؟ یا اینکه بازی های انحصاری رو مقایسه کنید در پی اس و پی سی ! ماها توی ایران هستیم و قطعا هر کسی توانایی پرداخت سالیانه حداقل ۴ میلیون برای ارتقا رو نداره یا صرف نداره حداقل براش!میبینیم که با خرید کنسول هم از بازی های انحصاریش لذت میبره هم تا ۸ سال تضمینه ! و اینکه با توجه به اوضاع خرابه صدور مجوز بازی برای پی سی هر بازی با کلی تاخیر میاد ایران بعضی بازیا هم نمیان.ولی بازی های کنسول براحتی هست و خرید و فروش میشه.بعدشم بازی با جوی ستیکه خوش دسته سونی رو ترجیح میدم به کوس و کیبورد.
اینها نظرات شخصی بنده بود موفق باشید :-))
موس و کیبورد ***
به شخصه یک تلوزیون ۷۰ اینچ ۴ کی رو به ۴ تا مانیتور جدا از هم ترجیح میدم
من تا یه سال پیش کامپیوتر داشتم حرف اول آخرم این بود کنسول بدردنخوره بازیاشم گرون
چون زور سیستمم به بازیا جدید نمیرسید و زور پولمم به یه سیستم جدید نمیرسید به اجبار کوچ کردم سمت کنسول ps4
الان نظرم اینه کنسول مخصوص بازی ولی pc نه حداقل تو ایران
تو کنسول هیچ بازی از دستت در نمیره میتونی آنلاین بازی کنی سروقت بازی میاد برخلاف pc باید صبر کنی کی کرکش میاد بعد کرک درست حسابی هست یا ن بعضی بازیا قیدشون باید بزنی یا کرک نمیشن یا انقد دیر کرک میشن یادت میره کلا
اما ps4 از این خبرا نیست لذت اوریجنال بودن میچشی در مورد قیمت بازیا ps4 به جرات میگم پولی ک برا بازی توpc خرج کردم خیلی بیشتر ps4
بازی دست دو مثلا۱۰۰ میگیرم با بازیا هم سطحش عوض میکنم بعد همون قیمت شاید بیشتر میفروشم مثلا واچ داگز۲ ۱۱۰تومن خریدم با بتلفید وان عوض کردم بتلفید با اسنایپر الیت۴ عوض کردم ۲۰تومن سر گرفتم اسنایپر با هیتمن عوض کردم هیتمن ۱۴۵تومن فروختم اگر رو pc بازی میکردم باید برا هر بازی ۲۰ تا۳۰ تومن میدادم آخرش بازی کرک شده با تمام ایرادات تحویل میگرفتم و تو اینترنت در به در دنبال مشکلش می بودم
بعد انحصاریا ps4 خفنن بلادبورن گاد آف وار کی دلش میاد هوریزون بازی نکنه
الان حرفم اینه برا بازی اصلا pc بصرفه نیست و جز سختی و حسرت هیچی نداره
فقط تنها مزیت pc استراتژیکه که اونم به بازیا انحصاری در
یه چی دیگه دسته کنسول براحتی جای موس کیبورد میگیره حتی بهتر از اون
ای بدم میاد از این کنسول پزنت ها. همینطوری از نشیمنگاهشون فکت صادر می کنن.
خوب مگه مجبورت کردن روی pc کرکی بگیری ؟ برو از سایت گرینمن گیمینگ با ۷۰ درصد تخفیف بازی های aaa رو پیشخرید کن.
به جایی این که توی خیابون سگ دو بزنی برای بازی دست دوم برو از اینترنت دانلود کن.
چندتا بازی انحصاری رو برو گیمنت بازی کن یا کنسول قرض بگیر.
اگر کنترلر خوشت میاد ,p cت رو بزار کنار tv ، کنترلر وصل کن بهش بازی کن.
اولا روی pc اکثرا کرک میگیرن ن اورجینال
دوما اگه میخواستم برا بازی اینطور خرج کنم ps4 نمیگرفتم
در ضمن من تصور pcبازا گفتم که عشق موس کیبوردن و نگران کارایی دسته ن
چقدر این سایت جالب شده از یه طرف مقاله مینویسین به کاربر ها میگین فن بوی بازی کنار بزارن از یه طرف دیگه بدون کوچیک ترین منطقی مقاله مینویسین واقعا خیلی جالبه…
فقط بازی heavy rain رو که اشک از چشم در میاره رو به صد تا pc عوض نمیکنم دیگه بقیه بماند 😉
بدترین مقاله و بدترین کامنت ها توی همین پسته
پیسی گیمرها که اکثرا با توجه نوع حرفاشون تازه به دوران رسیده و فخرفروش هستن متاسفانه
گیمری تجربه ی بهترین بازیا با بهترین کیفیته که فقط روی پی اس همچین بازیایی وجود دارن
خیلی ساده بود!!
حالا نویسنده مقاله نوشته ک چرا پیسی برای گیم زدن بهتره!!!!
اتفاقا بهترین گیمرا پی سی گیمرن نه کنسول فن