اختصاصی گیمفا: پوشش زنده خبری کنفرانس Game Design در TGC 2017 (به پایان رسید)
کنفرانس بخش Game Design با توضیحات نماینده رومیز گیمز در مورد بازیهای رومیزی یا همان بورد گیم آغاز شد.
در ادامه شاهد صحبتهای آقای سیروس بخت در مورد سبک Ameritrash آغاز شد.آقای سلامتی نیز در این کنفرانس ایشان را همراهی میکند. در سبک یاد شده، داستان و تم کلی آن و روایت داستانی نقش بهسزایی دارد. اینجا ما صرفاْ با دور هم نشستن و بازی کردن طرف نیستیم. در ادامه گفته شد که در این سبک خود بازیکنان نحو پیشروی داستان را مشخص میکنند.
سپس به صحبت در مورد تعارضها و تعاملهای حاکم بر این سبک صبحت شد. همواره از نام درام (Drama) در کنار Ameritrash استفاده میشود و به همین علت، تعارضها و تعاملها نقش بهسزایی در ایجاد فضایی دراماتیک دارد. در ادامه باز هم بر این تاکید شد که در این سبک نوع حرکات به بازیکن دیکته نمیشود و حرکات او که میتواند داستان را شکل دهد، تماماْ بر عهده بازیکن خواهد بود.
در عناوین رومیزی که با تاس سروکار دارند، یک مساله اساسی به نام شانس وجود دارد و همان تاس است که به بازی رنگ و بویی خاص میبخشد (درام به آن اضافه میکند) و همین شانس، میتواند باعث ایجاد هرج و مرج در بازی شود که در نهایت هم بازی به هدف خود رسیده و باعث ایجاد جذابیت از طریق ایجاد درام میشود.
مساله بعدی در مورد ایجاد حسی حماسی در بازی است و همین حماسی بودن وجهه دراماتیک دیگری به بازی میبخشد. اینجا برد و باخت، احتمالی برابر دارد و برخلاف سبک اروپایی اسلوبی یکسان را دنبال نمیکند. اینجا و در این سبک برد و باخت نقشی کاملاْ بامزه دارد؛ اینجا شما در یک بازی با دوستان یا خانواده برایتان برد و باخت مهم نیست و در نهایت این ریسک خیلی جالب است. در این بازی شما از قبل تصمیم نمیگیرید تا با یکی متحد و بر ضد یکی دیگر شوید ولی در جریان بازی، این مساله ایجاد میشود و این خود از جذابیتهای بازی است.
سپس نوبت به سبکی جدید میرسد، یعنی سبک German Family Game یا همان بازیهای خانوادگی آلمانی که سبک مهم دیگری به شمار میرود. در این بازی ساده و دردسترس همگان بودن نقشی مهم و اساسی را ایفا میکند. در این سبک همهچیز درگیر شدن مخاطب با بازی است، همین است که باعث میشود بازی نزد همگان محبوب باشد و همه به آن علاقهمند شوند و آنها را تجربه کنند.
بر خلاف سبک Ameritrash که پس از مدتی میتوان برنده را پیشبینی کرد، در این سبک برنده تا آخرین لحظه مشخص نمیشود چرا که پارامترهای برنده شدن برای همه یکسان است. اینجا خبری از آن نیست که یک فرد مثلاْ ۳۰ ساله از شانس بیشتری نسبت به یک فرد ۱۰ ساله برای برنده شدن برخوردار باشد. اینجا همهچیز یکسان است و باعث میشود همه تا آخرین لحظه جذب بازی شوند و درگیر آن باشند.
نکته بعدی در مورد این عناوین، تم موجود در آن است. تم کلی این آثار بسیار آرامتر از Ameritrash هستند و به نوعی تم بازیها صلحآمیز است. این تمهای صلحآمیز، ناشی از فضای حاکم بر آلمان بعد از جنگ است. این تم قرار گرفته تا همگان را با هر سنی به خود جذب کنند. اینجا تم وسیلهای برای رساندن هدف نیست، بلکه وسیلهای برای انجام بازی و ترغیب مخاطب با هر سنی به ادامه تجربه آن است. تمهای خانوادگی باعث میشوند که جنگ و جدل در این بازیها کاهش یابد. این بازیها از مکانیزمهای مزایدهای و اینچنینی مثل شرطبندی دوری میکنند تا از ستیز و جدال بیهوده جلوگیری شود.
سپس نوبت به عناوین اروپایی یا همان Euro Games میرسد. این عناوین در اصل از دل بازیهای خانوادگی آلمانی بیرون آمدهاند. در این بازیها با چالشهای مختلف و سنگینی روبرو خواهید شد، مثلاْ باید تصمیمات کوتاه مدت یا بلند مدت با تاثیر بالا بگیرید که این خود بازی را به شدت چالشبرانگیز میکند. این عناوین دقیقاْ بر خلاف بازیهای آمریکایی یا همان Ameritrash هستند و در واقع عناوین اروپایی، نقطه مقابل عناوین آمریکایی است.
در این عناوین تمرکز اصلی برروی مکانیزمها و طراحی آنهاست. شما در این سبک باید زمان زیادی را صرف یادگیری مکانیزمهای بعضا پیچیده کنید ولی پشت همین مکانیزمهای پیچیده، نظم خاصی نهفته است. اینجا تمها بر خلاف تمهای بازیهای آلمانی خانوادگی آبکی نیستند و معنا و مفهوم دارند، حتی اگر اندکی کمتر از عناوین آمریکایی باشد. اینجا رقابت اصلی با بازی است ولی به هر حال بین بازیکنان هم رقابت وجود دارد. شانس اینجا خیلی تاثیرگذار نیست، نه اینکه کاملا تاثیرگذار نباشد ولی تاثیر آن بسیار کم است و بیشتر وسیلهای برای انتخابهای سرنوشتساز بیشتر است. به علت طراحی منظم و حسابشده، اینجا با عدالت و توازن بسیار مطلوبی روبرو هستیم. در نهایت، اینجا با راههای مختلفی برای پیروزی مواجه هستیم ولی در تمامی آنها، حس میکنید طراح یک قدم از شما جلوتر است و در اصل اوست که تمامی این راهها را از قبل پیشبینی شدهاند.
سپس نوبت به سبک جنگی یا همان War Games میرسد که نام آن با رئالیسم پیوند خورده است! در این بازی نزاع و جدال تا آخرین حد ممکن شبیهسازی شده است. اینجا خبری از درام و تنش و … نیست و همه تمرکز روی همان جنگ و نزاع است و البته از نام سبک هم جز این چیزی انتظار نمیرود. در این بازی مکانیزمها همچون زنجیره بهم وصل هستند مثلا از تامین غذا گرفته تا تهیه مهمات و … در این سبک همهچیز به جنگ مربوط است و جز جنگ هیچ در آن نیست! در مورد رئالیسم صحبت شد که البته میتواند در یک دنیای فانتزی هم رخ دهد مثل Magic Realm.
در نهایت هم به این نکته اشاره شد که مخاطب امروزی تلفیقی از همه اینها را میخواهد تا یک بازی به مذاق هرکسی با هر سلیقهای خوش آید. این کنفرانس هم به پایان رسید.
پر بحثترینها
- کانیه وست، رپر آمریکایی اعتقاد دارد که The Last of Us: Part II بهترین بازی تاریخ است
- مدیرعامل پلی استیشن: Uncharted برای همیشه صنعت گیمینگ را دگرگون کرد
- سازندگان Astro Bot امید زیادی به Intergalactic دارند
- برخی توسعهدهندگان معتقدند که دنبال کردن گرافیک پیشرفته در بازیهای AAA دیگر امکانپذیر نیست
- گزارش: کنسول جدید کشور روسیه توانایی رقابت با ایکس باکس و پلی استیشن را ندارد
- تعجب تهیهکننده Gears of War نسبت به رویکرد Assassin’s Creed حول روایت در ژاپن
- توسعهدهنده Witcher 4 به استفاده از بات برای کنترل جنجال پیرامون شخصیت سیری متهم شد
- تحلیلگر: آینده درخشانی در انتظار Xbox خواهد بود
- دیجیتال فاندری ۳ بازی برتر سال ۲۰۲۴ از نظر گرافیک بصری را مشخص کرد
- گپفا ۲۷؛ پنج بازی برتر شما در سال ۲۰۲۴
نظرات