گیمفا بررسی می کند؛ برترین های سال ۲۰۱۶ از دید تیم مجموعه گیمفا (بخش اول)  | گیمفا
گیمفا بررسی می کند؛ برترین های سال ۲۰۱۶ از دید تیم مجموعه گیمفا (بخش اول)  | گیمفا
گیمفا بررسی می کند؛ برترین های سال ۲۰۱۶ از دید تیم مجموعه گیمفا (بخش اول)  | گیمفا
گیمفا بررسی می کند؛ برترین های سال ۲۰۱۶ از دید تیم مجموعه گیمفا (بخش اول)  | گیمفا

گیمفا بررسی می کند؛ برترین های سال ۲۰۱۶ از دید تیم مجموعه گیمفا (بخش اول)

سعید آقابابایی
۰۹:۰۰ ۱۳۹۵/۰۹/۱۰
گیمفا بررسی می کند؛ برترین های سال ۲۰۱۶ از دید تیم مجموعه گیمفا (بخش اول)  | گیمفا

عرض سلام و ادب دارم خدمت تمامی یاران و کاربران و دوستان همیشگی و با معرفت گیمفا که کاربرانی مانند آن ها را در هیچ سایتی نداریم و علاوه بر این که برترین کاربران هستند، بهترین دوستان نیز هستند و سال هاست که همیشه و در هر شرایطی پشت گیمفا را خالی نکرده اند. دوستان عزیزم یک سال میلادی دیگر هم گذشت و داریم کم کم به انتهای سال ۲۰۱۶ نزدیک می شویم. در طول این یک سال تعداد بسیار زیادی بازی های مختلف در سبک های گوناگون منتشر شدند که هر کدام به نوبه خود بازخوردهایی مثبت و منفی دریافت کردند و امتیازات مختلفی کسب کردند و حتی باعث ایجاد جار و جنجال هایی نیز شدند. حالا زمان بررسی کارنامه اعمال و روز جزا فرا رسیده است و این بازی ها باید در ترازویی به نام The Game Awards 2016 قرار بگیرند تا بهترین و جذاب ترین ان ها در بخش های مختلف به رسم هر ساله انتخاب شوند. ما نیز قصد داریم تا ترازوی خود را بسازیم! ترازوی گیمفا! تیم تحریریه و خبری گیمفا از دید خود برترین بازی ها را در هر بخش انتخاب کرده اند و هر یک در مورد بخش های مختلف این مراسم و تک تک کاندیداهای انتخاب شده در هر بخش به صحبت پرداخته اند. البته ما نیز به کاندیداهای انتخاب شده توسط The Game Awards 2016 احترام گذاشته ایم و همین بازی ها را بررسی نموده ایم و گرنه شاید اگر میخواستیم کاندیداهای بازی سال را از دید گیمفا بنویسیم خیلی خیلی با این لیست کاندیداهای بازی سال که اکنون می بینیم تفاوت می داشت.

این مقاله در دو بخش تقدیم شما عزیزان می شود که هر قسمت از فرمت متفاوتی برخوردار است تا به این ترتیب تنوع بیشتری را شاهد باشیم. در بخش اول مقاله شاهد بررسی کلی یک بخش و کاندیداهای آن توسط اعضای مختلف تیم گیمفا هستیم یعنی هر شخصی یک بخش را به دست گرفته و در مورد آن بخش و کاندیداهای آن به طور کلی صحبت کرده و نهایتا بازی مورد علاقه خود در آن بخش را نیز انتخاب کرده است. اما در بخش دوم مقاله به این ترتیب خواهد بود که اعضای تیم گیمفا در مورد تک تک کاندیداهای یک بخش صحبت کرده اند و نهایتا بازی خود را انتخاب نموده اند. یعنی به عنوان مثال در بخش برترین شوتر، ۵ نفر از اعضای تیم گیمفا در مورد ۵ کاندید این بخش تک تک صحبت کرده و بازی منتخب خود را نیز در این بخش اعلام کرده اند. در این مقالات شاهد بررسی برترین بازی شوتر، اکشن ماجرایی، نقش آفرینی، ورزشی و ریسینگ، مبارزه ای، چند نفره، استراتژی، مستقل و نهایتا برترین بازی سال خواهید بود و همین طور به مواردی مانند برترین روایت داستان، برترین طراحی و کاگردانی هنری. برترین بازی موبایل و کنسول دستی و برترین موسیقی و صداگذاری در بازی های سال ۲۰۱۶ نیز خواهیم پرداخت. امید است که این مطلب مورد توجه شما عزیزان قرار بگیرد و در دو قسمت این مقاله با من و تیم گیمفا همراه باشید. لازم به ذکر است که بسته به نظر اعضای تیم گیمفا در این قسمت از مقاله، عنوانی که در هر بخش برنده شده است با رنگ سبز در لیست کاندیداها برجسته شده است.

در ابتدای قسمت اول این مطلب به سراغ نفر اول تیم مدیریتی گیمفا یعنی اقای کسری نراقی رفته ایم و به عنوان مدیر سایت از ایشان خواسته ایم تا مقداری در مورد مراسم انتخاب بازی سال و بخش های مختلف و … صحبت کنند و نظر خود را در این باره بیان نمایند.

کسری نراقی – مدیریت وبسایت گیمفا

بدون شک یکی از جذابترین مراسم که هرساله در حوزه های سینما ، موزیک و بازی های رایانه ای برگزار می شود مراسم انتخاب بهترین های سال می باشد، در سینما مراسم اسکار، در موسیقی مراسم گِرَمی و همچنین در بازی های رایانه ای مراسم TGA هر ساله برگزار شده و بهترین ها در هر قسمت معرفی و انتخاب می شوند . از TGA می توان به نوعی مراسم اسکار بازی های رایانه ای نام برد که در آن هر ساله به بهترین های این صنعت جوایزی داده می شود، جوایزی که افتخار آن در حد دریافت جایزه اسکار برای یک بازیگر و یا کارگردان در سینما است. برگزاری مراسم TGA تاکنون پستی و بلندی زیادی داشته و حتی نام این مراسم و حمایت کننده های ظان نیز تغییراتی در طول سال ها کرده است. درست است که در سال هایی شاهد برگزاری مراسمی در حد و اندازه های صنعت بازی های رایانه ای نبوده ایم ولی به شخصه مراسم سال ۲۰۱۲ که توسط ساموئل ال. جکسون میزبانی می شد را از یاد نمی برم، سالی که به نظرم اوج این مراسم را در آن شاهد بودیم و همه چیز در آن سال به خوبی برگزار شد. در پایان امیدوارم امسال هم شاهد یک مراسم زیبا و جذاب در حد صنعت میلیاردی بازی های رایانه ای باشیم، صنعتی که برای همه بسیار محبوب است…

ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ

برترین سازنده سال ۲۰۱۶

images 1 1

۱ – (BLIZZARD (Overwatch

۲ – (DICE (Battlefield 1

۳ – (ID SOFTWARE (DOOM

۴ – (NAUGHTY DOG (Uncharted 4: A Thief’s End

۵ – (RESPAWN (Titanfall 2

سعید اقابابایی – سردبیر گیمفا

به واقع هر ۵ سازنده ای که در بخش برترین بازیساز و استودیوی سال ۲۰۱۶ کاندید شده اند بسیار لایق و شایسته هستند هر چند که به نظر بنده شدیدا جای خالی استودیوی آقای میازاکی بعنی فرام سافتور که شاهکاری به نام دارک سولز ۳ را ساخت خالی است و لااقل باید بگویم این سازنده از id Software به نظر من لایق تر بود ولی به هر حال نظرات همه با هم متقاوت است و گویا اشخاصی که امسال کاندیداها را برگزدیه اند کلا علاقه ای به دارک سولز نداشته اند که هیچ، شاید بدشان هم می آمده است! وقتی به نام کاندیداها نگاه می کنیم واقعا انتخاب کار سختی است که بین آنها یکی را انتخاب کنیم. از شاهکاری مثل اورواچ و سازنده ای مثل بلیزارد نمیتوان راحت گذشت. از رسپاون و تایتانفال ۲ هم گذشتن کار راحتی نیست. دایس نیز با بتلفیلد ۱ بسیار عالی عمل کرد و البته ناتی داگ که دیگر توضیحی نمی خواهد که در مورد آنچارتد ۴ بدهم. در حقیقت ۴ سازنده از این لیست مربوط به ۴ بازی لیست کاندیداهای برترین بازی سال هستند و تنها در این لیست به جای سازنده اینساید یعنی پلی دد که بازی اش در لیست برترین بازی سال است، استودیو دایس قرار گرفته است. بهتر بود که به جای این سازنده نیز پلی دد قرار می گرفت زیرا که وقتی یک بازی کاندید بازی سال است یعنی که سازنده اش هم جزو برترین های سال است دیگر! در حقیقت شاید با انتخاب در این بخش، انتخاب بازی سال نیز لو برود و مشخص گردد. درست است که تمامی این سازنده ها بسیار بزرگ و لایق هستند ولی وقتی به بازی های ساخت آن ها نگاه می کنیم از نظر بنده یک بازی با دیگران فاصله دارد و اگر ۴ بازی دیگر عالی و شاهکار هستند، این یک بازی یک فوق شاهکار و عنوانی است که نه در یک سال، بلکه در کل یک نسل هم مثال آن یکی دو تا بیشتر عرضه نمی شود. بله منظور واضح است. بازی آنچارتد ۴ منظور من است و بنابراین استودیوی سازنده این عنوان نیز برترین استودیوی سازنده بازی در سال ۲۰۱۶ محسوب می شود و نظر شخصی من برای این بخش استودیو NAUGHTY DOG با عنوان Uncharted 4: A Thief’s End است که یک ورود رویایی برای این استودیو به نسل هشتم با یک بازی جدید را رقم زد و بدون شک یکی از برترین عناوین نسل هشتم را به ما تحویل داد.

ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ

برترین اجرای سال ۲۰۱۶

firewatch cover 2

۱ – (ALEX HERNANDEZ (LINCOLN CLAY, MAFIA III

۲ – (CISSY JONES (DELILAH, FIREWATCH

۳ – (EMILY ROSE (ELENA, UNCHARTED 4: A THIEF’S END

۴ – (NOLAN NORTH (NATHAN DRAKE, UNCHARTED 4: A THIEF’S END

۵ – (RICH SOMMER (HENRY, FIREWATCH

۶ – (TROY BAKER (SAM DRAKE, UNCHARTED 4: A THIEF’S END

شاهین غمگسار – تحریریه سایت

محوری ترین واسطه ارتباط شما با دنیایی که هر بازی می‌سازد، شخصیت‌های آن بازی ‌ست. هیبت و جنسیت و کردار و منش و سخنان او. در مراسم برترین‌های امسال در صنعت Game یا The Game Awards در بخش بهترین شخصیت‌ها، ۶ نفر نامزد شده‌اند. “لینکولن کلی” از مافیا ۳، که از همان نخستین تریلر سینماتیک بازی بدون شک، همه مجذوب جذبه و خشونت انتقام‌جوی صدا و چهره او، همچنین پرهیب قلدر و ارنعوتش شده بودند.دلیلا و هنری دو شخصیت زن و مرد بازی مستقل و خلاقانه”نگهبان آتش”، که عمده موفقیتش را علاوه بر گیم پلی واقع گرایانه‌اش، مدیون همین دو شخصیت و رفتارها و صدایشان است. کاری که “سیسی جونز” در نقش دلیلا کرده است، شباهت بسیاری با نقشی دارد که “اسکارلت یوهانسون” در فیلم Her انجام داده. چراکه تنها از توانایی‌های صدایش بهره برده است. و در نهایت سه شخصیت از آنچارتد ۴ که اگر تجربه‌اش کرده باشید، تایید خواهید کرد که از هیچ کدامشان نمی‌توان گذشت. سَم با همه دردسرها و کله‌خری‌هایش، اِلنا با روح مراقبت‌گر و مهربان خود که صدایش طنین آرامش است و سخنانش هشدار دهنده، و نِیتن که طنازی‌ها و شوخ طبعی‌اش در بحرانی‌ترین مواقع بازی، چنان سرحالتان می‌آورد که کیف واقعی را از یک بازی مزه می‌کنید. به نظر خودم Nathan Drake با صدای نولان نورث، برترین شخصیت امسال است. به سبب خصوصیات طنازانه‌ای که نظیر ندارد.

ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ

برترین بازی ورزشی و ریسینگ سال ۲۰۱۶

underwater scene of diver with undersea world for abzu extended

۱ – (FIFA 17 (EA Canada/EA Sports

۲ – (Forza Horizon 3 (Playground Games/Microsoft Studios

۳ – (MLB The Show 16 (SCE San Diego Studio/SIE

۴ – (NBA 2K17 (Visual Concepts/2K Sports

۵ – (Pro Evolution Soccer 2017 (Konami

اشکان عالیخانی – سرپرست بخش خبری

انتخاب بهترین بازی‌های مسابقه‌ای و ورزشی در هر سال، سخت و چالش برانگیر است چرا که هر کدام از عناوین در نوع خود بسیار محبوب و دارای سطح بالا هستند. دو نام آشنا و دو بازی محبوب، یعنی FIFA و PES هر سال در این فهرست جای دارند و رقابت می‌کنند اما بیایید نگاهی جزئی تر به نامزدهای بخش ورزشی بیندازیم. FIFA 17 امسال توانست با تغییرات اندکی و تکمیلی در هسته گیم‌پلی خود، یک فوتبال سریع و هیجان انگیز را به مخاطبان ارایه کند اما نقطه قوت فیفای امسال، وجود مودهای بازی بسیار زیاد آن بود؛ از بخش‌های قدیمی مانند Ultimate Team و Pro Clubs (که البته جدید تر و بهتر شده بودند) بگیرید تا بخش جدید و پر طرفدار Journey، همه و همه می‌توانند بازی‌بازان را تا یک سال آینده و انتشار نسخه بعدی فیفا سرگرم کنند. در طرف دیگر، رقیب سنتی فیفا یعنی PES قرار گرفته است. PES 2017 را می‌توان به جرئت بهترین PES تاریخ از نظر هسته اصلی گیم‌پلی و مستطیل سبز دانست. PESای که همه در گذشته آن را به اسم فانتزی و غیر واقعی بودن می‌دانستند، حال با ارایه یک گیم‌پلی واقعی و در عین حال اعتیاد آور، بازی‌بازان را درگیر خود کرده است. با همه این تفاسیر، PES هنوز از کمبود محتوا (نسبت به فیفا) رنج می‌برد. به یاد دارم یکی از منتقدان در جایی نوشته بود که کاش مستطیل سبز PES 2017 با مودها و حالت‌های مختلف FIFA 17 ترکیب می‌شد تا ما بهترین بازی فوتبال تاریخ را تجربه می‌کردیم. نامزد بعدی MLB The Show 16 نام دارد و فکر نمی‌کنم برای دوستداران ورزش بیس‌بال، بتوان بهتر از این عنوانی را ساخت و ارایه کرد. سری NBA 2K در هر سال پیشرفت می‌کنند و کامل تر می‌شوند. تجربه NBA 2K17 شاید برایم تفاوت چندانی با نسخه سال گذشته آن نداشت اما آن چنان تجربه‌ و حس واقعی و قابل لمسی به بازی‌باز می‌دهد که نمی‌توان مثالی برای آن آورد. با همه این تفاسیر و توضیحات، انتخاب بنده برای بهترین بازی مسابقه‌ای و ورزشی، عنوان Forza Horizon 3 است. سری فورتزا نه تنها در سری اصلی، بلکه در سری فرعی Horizon نیز یک بازی اتوموبیلرانی و مسابقه‌ای کامل است و سازندگان توانای بازی در استودیوهای Playground Games و Turn 10 Studios توانسته‌اند یک تجربه فوق‌العاده هیجان انگیز و مفرح را به مخاطبان ارایه دهند. اتوموبیل‌های فراوان، محیط‌های زیبا و متنوع و البته گیم‌پلی روان و فوق‌ استاندارد بازی تنها چند دلیل برای این انتخاب هستند.

ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ

برترین بازی مستقل سال ۲۰۱۶

underwater scene of diver with undersea world for abzu extended

۱ – (Firewatch (Campo Santo

۲ – (Hyper Light Drifter (Heart Machine

۳ – (Inside (Playdead

۴ – (Stardew Valley (ConcernedApe/Chucklefish Games

۵ – (The Witness (Thelka, Inc

میثم عبداللهی پور – سرپرست تحریریه

چند سالی است که شاهد داغ شدن بازار بازی های مستقل هستیم. بازی هایی که به علت ماهیت خاص و به دور از سودجویی، بستر بسیار مناسبی هستند برای شکوفایی ایده های نو. از همین جهت، در میان بازی های مستقلی که در یک سال منتشر می شوند، می تواینم شاهد عناوین بسیاری باشیم که هرکدام، می توانند به عنوان بهترین بازی مستقل سال انخاب شوند. چرا که این بازی های کوچک در وسعت، اما بزرگ در عمق، همیشه پر هستن از خلاقیت و ایدههایی نو. ایده هایی که گاه می توانند باعث تغییرات بزرگی در صنعت بازیهای رایانه‌ای شوند. اما نکته مهم تر در مورد این بازی ها، عدم صرف شدن هزینه های سرسام اور و تعجب برانگیز است، آن هم در حالی که بسیاری از بازی های مستقل، با هزینه های تولید بسیار پایینشان، سرگرم کننده‌تر و گاهی بسیار زیبا تر از بازی های پرخرج و پر زرق و برق به نظر می رسند. و شاید عمده دلیل این موضوع، دور بودنفضای فکری سازندگان این بازی ها از اعمال سودجویانه و رقابت های اقتصادی باشد. رقابت هایی که در سال های گذشته، باعث و بانی نابودی عناوین بزرگی در صعنت بازی های رایانه‌ای بوده‌اند. بازی های مستقل، در سال های اخیر، با عملکرد بی نظیرشان، به همه ثابت کرده اند که گرافیک فنی بهتر، زرق و برق و نرخ فریم بازی ها، نشان از برتری آن ها ندارند. بلکه برتری بازی ها را می توانیم در چگونگی به انجام رساندن رسالت اساسی این صنعت، یعنی سرگرم کردن و رساندن پیامی خاص، طبقه بندی کنیم. کاری که بازی های مستقل و کوچک، این روزا، به مراتب بهتر از بازی های بزرگ، موفق به انجام دادنش شده‌اند. بازی هایی که می توانیم به نام پیامبران، صنعت از آن ها یاد کنیم. اما در میان بازی های مستقلی که در سال ۲۰۱۶ کاندید دریافت جایزه بهترین بازی مستقل سال شده‌اند، نام های بزرگی به چشم می خورد، نام هایی که هرکدام به تنهایی ارزش و تاثیری برابر با بازی هایی پرخرج داشته اند، عناوینی که با همه کوچکیِ‌شان، در میدان نبردِ بازی های رایانه‌ای، پا به پای غول های بزرگ این صنعت جنگیده و گاهی، گوی سبقت را هم ربوده‌اند.
در میان این بازی ها، نام FireWatch ساخته استدیو Campo Santo با آن محیط زیبا و گیم‌پلی پویا به چشم می‌خورد، بازی‌ای که چشم های بسیاری را به خودش خیره کرد. عنوان دیگر این لیست که مثل نامش عجیب بود Hyper Light Drifter ساخته استدیو Heart Machine است. یک بازی مستقل که به واسطه سبک هنری خاصش هیچگاه از یادمان نمی رود. عنوان دیگر این لیست Stardew Valley ساخته بی نظیرِ اریک بارون است. یک بازی ساده اما عمیق که می تواند مخاطبانش را برای سال های طولانی، مشغول کشاورزی کند. بازی زیبایی که یادآور خاطراتِ Harvest Moon دوست داشتنی است. بازی مستقل دیگری که امسال سر و صدا به پا کرد، عنوان زیبایThe Witness بود، این بازی که ساخته استدیو Thelka.Inc ست. توسط نابغه بازی سازی و خالق بازی زیبای Braid یعنی جاناتان بلو طراحی و ساخته شده است. یک بازی در سبک پازل که با محیط باز و معماهای بی‌نظیرش، حسابی دل مخاطبین را به دست آورده. و اما آخرین نام این لیست، تعلق دارد به شاهکار بلامنازع استدیو کاربلد Playdead، استدیویی که قبلاً با عنوان بی‌نظیر Limbo شوک عظیمی به پیکره صنعت بازی های رایانه‌ای وارد کرده بود. این‌بار برگشته تا با یک بازی بی همتا، باز هم همه را در شوک فرو ببرد. عنوان Inside با آن فضا سازی بی نظیر، مفاهیم عمیق و کیفیت ساخت حیرت آورش، قطعاً از نظر من، بهترین بازی مستقل سال لقب خواهد گرفت.

ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ

برترین بازی چند نفره سال ۲۰۱۶

underwater scene of diver with undersea world for abzu extended

۱ – (Battlefield 1 (DICE/EA

۲ – (Gears of War 4 (The Coalition/Microsoft Studios

۳ – (Overcooked (Ghost Town Games/Team 17

۴ – (Overwatch (Blizzard

۵ – (Titanfall 2 (Respawn/EA

۶ – (Tom Clancy’s Rainbow Six Siege (Ubisoft Montreal

سعید اقابابایی – سردبیر گیمفا

قطعا یکی از سخت ترین بخش ها برای انتخاب کردن برترین بازی سال ۲۰۱۶ در بخش چند نفره است زیرا که ۲ بازی ار ۶ عنوان کاندید شده یعنی Overwatch و Titanfall 2 در این بخش جزو نامزدهای برترین بازی سال و ۳ عدد از آنها یعنی Overwatch و Titanfall 2 و Gears of War 4 کاندید برترین بازی شوتر سال ۲۰۱۶ هستند و این نشان از قدرتمند بودن عناوین این سبک در سال ۲۰۱۶ دارد. دقیقا به مانند سبک نقش افرینی در سال گذشته که ۳ عنوان آن کاندید برترین بازی سال بودند و انتخاب سختی برای برترین بازی آن سبک داشتیم. در عناوین کاندید شده برای برترین بازی چند نفره سال ۲۰۱۶ نام ۶ بازی به چشم می خورد که هر کدام شایستگی لازم برای برنده شدن در این بخش را دارا هستند و باید دید که در نهایت این رقابت سنگین را کدام بازی خواهد توانست به سود خود تمام کند و جایزه ارزشمند برترین بازی چند نفره سال را دریافت نماید، جایزه ای که شاید اکنون از هر زمان دیگری ارزشمندتر باشد زیرا چند سالی است که بخش چند نفره بازی ها و بازی های صرفا چند نفره اهمیت بسیار بیشتری از قبل پیدا کرده اند و بازی های خیلی بیشتری در این سبک ساخته می شوند. حتی بیراه نیست اگر بگوییم که اکنون کم کم بخش چند نفره بازی ها بخش داستانی را به کنار رانده است و گویا که اهمیت ببیشتری برای بازیبازان و سازندگان پیدا کرده است. مثلا عناوینی مانند تایتانفال ۲ و بتلفیلد ۱ در اصل بازی های چند نفره ای هستند که یک بخش های کوتاه داستانی را نیز در کنار این بخش چند نفره خود قرار می دهند ولی در اصل تمرکزشان بر بخش چند نفره بوده و هست. بدون شک وقتی که عنوانی از بلیزارد افسانه ای در یک لیست حضور داشته باشد بقیه بازی ها کار بسیار سختی را برای برنده شدن در پیش دارند و لیست امسال نیز با حضور Overwatch چنین وضعیتی دارد اما این عنوان رقبای بسیار قدرتمندی مثل Battlefield 1 و Gears of War 4 و Titanfall 2 را روبروی خود می بیند و رقابت سختی با ان ها برای برنده شدن در این بخش خواهد داشت. به عقیده من وقتی که دو عنوان از این ۶ عنوان برای برترین بازی سال نیز کاندیدی شده اند یعنی داوران و رای دهندگان این عناوین را بیشتر پسندیده اند و در نتیجه احتمال برنده شدن این دو بازی یعنی Overwatch و Titanfall 2 در بخش چند نفره نیز بیشتر از بقیه بازی ها است. به عقیده شخصی من عنوانی که شایسته دریافت جایزه برترین بازی چند نفره سال است قطعا عنوانی نیست جز شاهکار بلیزارد بزرگ یعنی Overwatch که با عرضه خود دنیا را شوکه کرد و نشان داد که بلیزارد حتی اگر بازی شوتر اول شخص هم برای اولین بار بسازد نامزد بازی سال خواهد شد. عنوانی که اگر حضور آنچارتد ۴ در لیست برترین های سال نبود حتی می توانست از نظر من بازی سال نیز باشد.

ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ

برترین عنوان مبارزه ای سال ۲۰۱۶

street fighter v box artwork

۱ – (Killer Instinct Season 3 (Iron Galaxy Studios/Microsoft Studios

۲ – (King of Fighters XIV (SNK/Atlus USA

۳ – (Pokken Tournament (Bandai Namco Studios/The Pokemon Co

۴ – (Street Fighter V (Capcom

دانیال دهقانی – سردبیر تکفارس

از آغاز نسل هشتم تا کنون با یک خشکسالی در زمینه عرضه عناوین مبارزه‌ای (Fighting) با کیفیت به بازار مواجه بوده‌ایم و به نظر این وضع اسف بار حداقل تا سال ۲۰۱۷ و عرضه دو بازی Tekken 7 و Injustice 2 نیز ادامه خواهد یافت. امسال نیز متاسفانه وضع خوبی را شاهد نبودیم تا جایی که برای پر کردن تعداد نامزدهای بخش بهترین بازی مبارزه‌ای، دست به دامن فصل سوم Killer Instinct شده‌اند! البته این بازی بد نیست، ولی این که فصل سوم این بازی (که یک بازی کامل و جدا محسوب نمی‌‎شود) نامزد شده جای تامل زیادی دارد. به هر حال شاید جای خالی UFC 2 به عنوان یکی از بازی‌های خوب سال هم در این لیست به چشم بخورد، عنوانی که شاید بتوان آن را ورزشی دانست ولی بدون شک یک بازی “مبارزه‌ای” نیز به شمار می‌رود. به هر حال با وجود جای خالی این بازی و البته WWE 2K17 که آن بازی هم وضعیتی مشابه دارد، لیست ۴ تایی این بخش بسیار ضعیف جلوه می‌کند و احتمالاً بازی Street Fighter V جایزه را به خانه خواهد برد، هرچند که مطمئن هستم اگر عنوانی باکیفیت در این لیست حضور داشت جایزه به این بازی (که در زمان عرضه با مشکلات متعددی رو به رو بود) نمی‌رسید. بعید است که جایزه به بازی دیگری جز این عنوان برسد و کپکام (Capcom) احتمالاً دست خالی به خانه نخواهد رفت.

ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ

برترین بازی استراتژی سال ۲۰۱۶

underwater scene of diver with undersea world for abzu extended

۱ – (Civilization VI (Firaxis Games/2K

۲ – (Fire Emblem Fates (Intelligent Systems/Nintendo

۳ – (The Banner Saga 2 (Stoic Studio/Versus Evil

۴ – (Total War: Warhammer (Creative Assembly/Sega

۵ – (XCOM 2 (Firaxis Games/2K

امیر حسین اعتمادیان – خبرنگار

بازی‌های استراتژیک همواره در طول تاریخ بازی‌های ویدیویی طرفداران خاص خود را داشته است، معمولا کسانی به سمت این دسته از بازی‌ها می‌روند که در مرحله اول حوصله فراوان و در مرحله دوم ذهن باز و خلاقی داشته باشند. ساخت یک بازی استرتژیک به‌ گونه‌ای است که سازندگان نمی‌توانند خوب بودن کیفیت بازی را در همان ده دقیقه اول بازی به نمایش بگذارند و از این رو نیاز به یک برنامه ریزی دقیق و منظم برای حفظ جذابیت بازی از لحظه شروع تا لحظه پایانی بازی دارند، رسیدن به این سطح کار آسانی نیست! در سالی که گذشت به عقیده من شاهد عناوین بسیار خوب و سرگرم کننده‌ای در سبک استرتژیک بوده‌ایم. بازی Civilization VI به مانند هر سال با سبک خاص خود توانست مخاطبان خود را راضی نگه دارد، گیم پلی، موسیقی و گرافیک بازی در سطح بسیار خوبی بوده است منتها به شخصه انتظار یک تحول و نوآوری بسیار خوب در این سری را دارم که متاسفانه در Civilization VI دیده نشد. بازی Fire Emblem Fates عنوانی است که برای Nintendo 3DS در این سال منتشر شد. به شخصه علاقه‌ای به این سبک از عناوین ندارم اما نباید منکر متای خوب این بازی با امتیاز ۸۶ شویم. بازی The Banner Saga 2 دومین عنوان از سه گانه بازی می‌باشد، سازندگان بازی از طریق سایت کیک استارتر بودجه مورد نیاز خود را کسب کردند. مهم ترین قسمت بازی مربوط به انتخاب‌های شما می‌شود، شک نداشته باشید که هر تصمیم شما روند بازی را می‌سازد. گرافیک و داستان بازی بسیار خوب کار شد اما مهم ترین مشکل بازی مبارزات تکراری در طول تجربه این عنوان می‌باشد، به عقیده من سازندگان با اجرای نوآوری‌های جدید در سیستم مبارزات می‌توانستند بسیار بازی را جذاب تر جلوه دهند. سری بازی‌های Total War: Warhammer صبر و حوصله فراوانی را می‌طلبد. شاید تغییر سبک بازی از دنیای باستانی به یک دنیای فانتزی ریسک بسیار بزرگی بود که البته به نظر من این تغییر جواب داد و سری جدید بسیار عالی کار کرد. نبردها در قسمت جدید بازی بسیار سخت تر و البته جذاب تر شده‌اند و به شخصه نتوانستم ایراد بزرگی در بازی مشاهده کنم. و البته نبرد شیرین با موجودت فضایی در دنیای XCOM! در سری جدید بازی به مانند همیشه شما با جزییات فراوان زیادی در تمامی قسمت‌های بازی مواجه می‌شوید. گرافیک بازی، صدا گذاری، تنوع مراحل همگی بسیار عالی کار شده است اما به نظر من وقت آن رسیده داستان بازی دچار تحولاتی شود. در پایان من بدون شک بازی Total War: Warhammer را به عنوان بهترین بازی استراتژیک سال انتخاب می‌کنم، زیرا سبک جدید بازی بسیار شیرین بود برای من و سازندگان راهی را آغاز کرده‌اند که به این زودی‌ها به انتها نمی‌رسد و در آینده باید منتظر شاهکارهای بیشتری از این سری باشیم

ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ

برترین بازی واقعیت مجازی سال ۲۰۱۶

underwater scene of diver with undersea world for abzu extended

۱ – (BATMAN: ARKHAM VR (ocksteady Studios

۲ – (EVE VALKYRIE (CCP Games

۳ – (JOB SIMULATOR (Owlchemy Labs

۴ – (REZ INFINITE (Enhance Games

۵ – (THUMPER (Drool

حسین صدری – تحریریه سایت

با توجه به ورود تکنولوژی واقعیت مجازی به دنیای ویدئو گیم، کاملا منطقی است که از این پس جایزه ای نیز با محوریت بازی های واقعیت مجازی داشته باشیم. این تصمیم در میان سمفونی کمی ها و کاستی های نمایشگاه TGA امسال، جزو اندک تصمیمات عقلانی و قابل تقدیر مدیران به حساب می آید. بازی هایی که در این رشته نامزد شده اند نیز برترین تجربه ها را از واقعیت مجازی ارایه می دهند. البته این تکنولوژی و این جایزه آنقدر نوپا هستند که فعلا نمی توان درباره آن ها قضاوتی کرد. لکن با توجه به عملکرد ها و باز خورد های این آثار می توان گفت EVE: Walkyrie شانس نسبتا بیشتری برای دریافت جایزه دارد. البته برای شخصی همچون من حتی با تحقق نیافتن وعده های جناب Sefton Hill در Batman Arkham VR، این بازی همچنان واجب تر از دیگر گزینه هاست. هر چه باشد بتمن است و کاری اش هم نمی شود کرد.

ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ

برترین روایت داستان سال ۲۰۱۶

underwater scene of diver with undersea world for abzu extended

۱ – (Firewatch (Campo Santo

۲ – (Inside (Playdead

۳ – (Uncharted 4: A Thief’s End (Naughty Dog

۴ – (Mafia 3 (Take Two

۵ – (Oxenfree (Night School Studio

کسری کاظمی – تحریریه سایت

بازی شجاعت یا حقیقتی که به جا های باریک کشیده می شود و گروهی از جوانان قصه ما و پسر بچه ای که درون هزارتویی رَحِم مانند در حال دست و پا زدن برای راه نجات است، با یکدیگر ملاقات کرده و در برج مراقبتی که راز های فراوانی را درون خود جای داده، مستقر می شوند. مردی که به دنبال همسرش می گردد، به سمت برج در حال حرکت است؛ ولی گویا گنجی که در آن برج مخفی شده، از قبل توجه بزرگ ترین دزد مقبره ها را نیز به خود جلب کرده و وی نیز رهسپار برج مذکور است. به نظر می رسد که بزرگ ترین دشمن دزد قصه ما، برای گرفتن انتقام، با اعضای گروهش به سمت برج می رانند. جایگاه قصه گویی در بازی های رایانه ای شاید قدمت آنچنانی نداشته باشد و سال ها قبل، تنها شاهد برتری های گیم پلی به سایر عوامل یک بازی بودیم. در راستای هالیوودی کردن صنعت بازی، هر ساله شاهد قصه سرایی ویژه ای درون بازی ها هستیم که با چاشنی های فداکاری، خیانت، عشق و نفرت، رنگین و رنگین تر می شوند، البته رنگی سفید با ته مایه های مشکی. نامزد های بخش بهترین داستان سرایی امسال شامل عناوین: Firewatch، Inside، Mafia III، Oxenfree و Uncharted 4: A Thief’s End که همگی شیوه جدیدی از روایط را درون خود پیاده کرده اند. به نظر من قدرتمند ترین روایط داستان در عین مدت زمان کوتاه گیم پلی تعلق می گیرد به بازی Inside ساخته .PlayDead

ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ

برترین طراحی هنری سال ۲۰۱۶

underwater scene of diver with undersea world for abzu extended

۱ – (Abzu (505 studio

۲ – (Firewatch (Campo Santo

۳ – (Inside (Playdead

۴ – (Uncharted 4: A Thief’s End (Naughty Dog

۵ – (Overwatch (Blizzard

سعید اقابابایی – سردبیر گیمفا

در همین ابتدای کار باید بگویم درست است که ما نیز در گیمفا همان کاندیداهایی را قرار دادیم که در مراسم TGA 2016 حضور خواهند داشت اما این دلیل بر این نیست که نظرمان نیز همین کاندیداها باشند و برنده نیز برای ما این عناوین باشند. در بخش طراحی هنری به وضوح حق عنوان Dark Souls 3 پایمال شده است. بدترین عنوان اقای میازاکی هم از تمامی عناوین یک سروگردن در زمینه طراحی هنری بالاتر و برتر است چه رسد به عنوان بی نظیری مانند Dark Souls 3 که در هر صحنه اش فقط باید می ایستادیم و اطراف را نگاه می کردیم و از زیبایی بیش از حدی که می دیدیم سازندگان را تحسین می کردیم. چطور ممکن است عنوانی مانند این بازی در لیست کاندیداها نباشد اما می بینیم که در این مراسم نیز کاملا سلائق دخیلند و گویا امسال عزیزان انتخاب کننده از دشمنان این بازی بی نظیر بوده اند که با وجود امتیازات عالی و بازخوردهالی فوق العاده حتی در لیست برترین طراحی هنری هم قرار نگرفته است چه برسد به بازی سال. بدون شک سالی که در ان نسخه ای از سولز عرضه شده باشد برای من آن عنوان برترین بازی از لحاظ طراحی هنری است اما از آنجا که این بازی را در میان کاندیداها نداریم باید از بین عناوین حاضر در لیست انتخاب نماییم.

به عقیده بنده یکی از مهمترین بخش ها و مهمترین جوایز در مراسم انتخاب برترین های سال مربوط به گرافیک هنری یا طراحی هنری است. گرافیک هنری یک بازی یعنی زیبایی دنیایی که در ان بازی می کنیم. یعنی طراحی های بی نقص و زیبای یک دنیا که ما را غرق در خود می کند. لازم نیست حتما گرافیک فنی بالا باشد تا گرافیک هنری یک بازی بدرخشد. گاهی در یک بازی با حداقل گرافیک فنی، به قدری دنیای آن از لحاظ محیط ها و مراحل و… زیبا طراحی شده است که به طور کامل گرافیک فنی را از یاد می برید. در بین کاندیداهای این بخش از نظر بنده جای دارک سولز ۳ حسابی خالی است و به عقیده بنده در این بخش نیز به مانند لیست کاندیداهای بازی سال در حق آن اجحاف شده است. اما نمیتوان منکر این هم شد که هر ۵ عنوانی که در لیست کاندیداهای این بخش آمده اند، طراحی هنری بسیار زیبایی دارند و هر کدام ما را به دنیایی بسیار زیبا برده اند. در میان این عناوین انتخاب بنده به طور قطع Uncharted 4: A Thief’s End است که حتی وقتی یاد محیط های زیبای آن می افتم قلبم از هیجان به تپش می افتد. طراحی هنری مراحل و دنیای این بازی به حدی بی نظیر بود که هر بیننده و بازیبازی را میخکوب می کرد و حتی اگر کسی به طور اتفاقی شما را در حال بازی کردن آن میدید، حتما می ایستاد و از شما می پرسید این چه بازی است؟ اصلا این بازی است؟ چقدر زیباست. عنوانی که زیبایی اش حتی پدرو مادرها را نیز به وجد می آورد. وقتی یاد صحنه ای که در بازی از ساعت بالای برج آویزان بودیم می افتم، واقعا نفسم بند می اید. وقتی دوربین را می چرخاندیم و دنیای بازی و دورنمای آن را از آن بالا می دیدیم فقط و فقط پشت سر هم اسکرین شات بود که می گرفتیم و سازندگان نابغه بازی در ناتی داگ را به خاطر این طراحی و گرافیک هنری که با یک گرافیک فنی بی نظیر همراه شده بود، تحسین می کردیم. با احترام به دیگر عناوین این لیست، انتخاب بنده به عنوان برترین بازی سال ۲۰۱۶ از لحاظ طراحی هنری، Uncharted 4: A Thief’s End است.

ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ

برترین بازی موبایل و کنسول دستی سال ۲۰۱۶

underwater scene of diver with undersea world for abzu extended

۱ – (Clash Royale (Supercell

۲ – (Fire Emblem Fates (Intelligent Systems/Nintendo

۳ – (Monster Hunter Generations (Capcom

۴ – (Pokemon Go (Niantic

۵ – (Severed (DrinkBox Studios

سهند عباسپور – تحریریه سایت

در چند سال اخیر، بازی های پلتفرم موبایل از هر لحاظ پیشرفت فراوانی به خود دیده اند به گونه ای که بخش اعظمی از رشد صنعت بازی های رایانه ای در سال های اخیر را مدیون اسمارت فون ها هستیم. پدیده ی گوشی های هوشمند به هر فردی در هر رده ی سنی اجازه می‌‌دهد در هر زمان و هر مکان، بازی موزد علاقه اش را انجام دهد. این سه ویژگی جذاب یعنی نامحدود بودن سن،زمان و مکان از یک سو دست بازی سازان و توسعه دهندگان را برای ساخت هر ایده ی ممکن و ناممکن باز می‌گذارد و از سوی دیگر هم افراد را هر چه بیشتر به بازی کردن ترغیب می‌کند، به گونه ای که گاها دل کندن از این بازی های موبایلی از بازی های کنسولی صد ها بار سخت تر است! در کنار پلتفرم موبایل، پلتفرم کنسول های دستی نیز بازار خودش را در اختیار دارد به گونه ای که بازی هایش از بازی های موبایلی بسیار غنی تر و جذاب تر اما از سوی دیگر به اندازه ی بازی های کنسولی یا رایانه های شخصی کامل و راحت نیستند. همان گونه که پیشتر اشاره شد بازی های موبایل و کنسول های دستی در چند سال اخیر جهش بسیار بزرگی رو به جلو داشته اند و هم اکنون جای خود را دردل بسیاری از گیمر ها باز کرده اند. سال ۲۰۱۶ هم استثنا نیست و بازی های جذابی برای این دو پلتفرم در این سال منتشر شده اند، بازی هایی که از یک سو گرافیک هنری خیره کننده و از سوی دیگر گیم پلی معتاد کننده و جذاب آن ها باعث شده تا روز ها و ماه ها وقت پای این بازی ها صرف کنیم و از آن ها لذت ببریم. گل سرسبد بازی های موبایلی امسال دو بازی Clash Royale و Pokémon Go هستند که هر یک به نوبه ی خود اعتیاد را به درون خون هایمان تزریق کردند، Clash Royale که باعث شد ساعت ها به صفحه ی نمایشگر موبایلمان خیره شویم و تغییرات زمین و کلن خودمان و وار زدن ها را از صرف وعده های غذایی مهم تر بشماریم! و Pokémon Go که به نوعی یک رژیم لاغری برای گیمر ها بود! از آنجا که در مراسم game awards خلاقیت و ایده ی نو در بازی ها اولویت اول را دارند می‌توان با قطعیت گفت برنده ی امسال بازی های پلتفرم موبایل و کنسول دستی پوکیمون ها خواهند بود که با ترکیب بازی و ورزش توانستند روحی تازه در بازی های موبایلی و تعامل جسمی- فیزیکی گیمر ها با محیط اطرافشان ایجاد کنند و هر فردی که یک اسمارت فون داشت را حتی برای مدتی کوتاه به دنبال پیدا کردن خودشان در خیابان و کوچه ها دواندند!

ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ

برترین موسیقی و صداگذاری سال ۲۰۱۶

underwater scene of diver with undersea world for abzu extended

۱ – (Inside (Playdead

۲ – (Battlefield 1 (DICE/EA

۳ – (Doom (id Software

۴ – (Rez Infinite  (Enhanced Games

۵ – (Thumper (Droll

امیر حسین دهنوی – سردبیر بخش خبری

از ابتدای ساخت بازی‌های ویدیویی، صداگذاری بخشی از پراهمیت‌ترین ویژگی‌های یک عنوان بوده است. موسیقی متن به کار گرفته شده در بازی و صداگذاری که در بطن آن طنین‌انداز است همواره یکی از ارکان اصلی بازی‌های ویدیویی بوده و در انتقال احساسات و هیجانات نقش به‌سزایی دارد. شاید تصور دنیای Doom با هیچ‌گونه موسیقی متال آن یا جهان Inside بدون صداها و موسیقی‌های اسرارآمیزش ناممکن باشد. سال گذشته قبل از حتی اعلام نامزدها تقریبا همه با اطمینان میدانستند که Witcher III قهرمان بی‌چون و چرای این بخش است اما امسال اوضاع کمی فرق می‌کند. امسال چندین نامزد باارزش وجود دارد. از موسیقی فوق العاده هیجان آور Thumper با درام‌های طنین اندازش که شما را تشویق به ادامه می‌کند تا Rez Infinite که تماما براساس موسیقی است. اما چه چیزی تعیین کننده یک موسیقی‌ برتر است؟ موسیقی یک بازی در کنار انتقال حس درون بازی باید تاثیر اتفاقات داخل بازی را نیز بیشتر کند. چیزی که ما در بعضی از عنوان‌های لیست مشاهده نمی‌کنیم؛ موسیقی و صداگذاری این عناوین عالی است اما آن‌ها تنها موسیقی‌های پس‌زمینه‌ای هستند که هیجان شما را بیشتر می‌کنند. اما موضوع برای Inside فرق می‌کند و برای همین است که من جدیدترین سخته پلی‌دد را به‌عنوان دارنده برترین موسیقی انتخاب می‌کنم. تجربه Inside با هدفون ترکیبی از ترس، هیجان و اندیشه بود و با صداگذاری فوق‌العادش لحظه به لحظه بازی برای شما لذت بخش است.

ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ

مطالب مرتبط سایت

تبلیغات

گیمفا بررسی می کند؛ برترین های سال ۲۰۱۶ از دید تیم مجموعه گیمفا (بخش اول)  | گیمفا
گیمفا بررسی می کند؛ برترین های سال ۲۰۱۶ از دید تیم مجموعه گیمفا (بخش اول)  | گیمفا
گیمفا بررسی می کند؛ برترین های سال ۲۰۱۶ از دید تیم مجموعه گیمفا (بخش اول)  | گیمفا
گیمفا بررسی می کند؛ برترین های سال ۲۰۱۶ از دید تیم مجموعه گیمفا (بخش اول)  | گیمفا
گیمفا بررسی می کند؛ برترین های سال ۲۰۱۶ از دید تیم مجموعه گیمفا (بخش اول)  | گیمفا

نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

گیمفا بررسی می کند؛ برترین های سال ۲۰۱۶ از دید تیم مجموعه گیمفا (بخش اول)  | گیمفا