در مسیر آرزوها | نقد و بررسی To The Moon به بهانهی عرضهی بازی در استیم
این مقالهی کوتاه مدتی پیش و در هنگام عرضهی بازی به صورت مستقل به نگارش درآمده است؛ اما با توجه به خبر عرضهی این عنوان بر روی استیم در این چند روز، تصمیم گرفتیم تا برای حمایت از این عنوان مستقل و همچنین آگاهی بخشیدن به دوستان در رابطه با این بازی، این مطلب را بر روی سایت قرار دهیم.
بازی های ویدئویی نسبت به فیلم و کتاب بستر بهتری برای روایت داستان های تعاملی یا به اصطلاح Interactive Story ها هستند. عناوینی همچون Fahrenheit و یا Heavy Rain نیز مهر تائیدی بر این گفتهی ما هستند. اما به شخصه هیچ گاه فکر نمی کردم یک Indie Game بتواند یک قصهی تعاملی را به خوبی روایت کند. عنوان To The Moon نه تنها توانست این کار را انجام دهد؛ بلکه به قدری این کار را دقیق و بی نقص انجام داد که تحسین تمامی منتقدین را برانگیخت.
داستان بازی دربارهی دو دکتر با نام های Eva و Neil است. این دو دکتر توانایی این را دارند تا با استفاده از دستگاهی افرادی را که در حال مرگ هستند، به آرزو های دیرین خود برسانند. این آرزو ها همیشه متغیر بوده اند و نسبت به سن و پیشینهی افراد متفاوت بوده است. اما آرزوی پیر مرد قصهی ما Johnny متفاوت است… او آرزو دارد تا به ماه سفر کند!
اساس کار دستگاه به این صورت است که ابتدا دکتر ها به دنبال آخرین خاطرات شخص مورد نظر می گردند و سپس راه خود را ادامه می دهند تا به دوره ی کودکی شخص برسند. سپس در ذهن وی حالتی ایجاد می کنند که گویا شخص به آرزوی خود دست یافته است.
ترجیح می دهیم تا در رابطه با بخش داستانی بازی توضیح بیشتری ندهیم؛ زیرا از طرفی حجم این مطلب کم بوده و از طرف دیگر هر گونه توضیح در رابطه با خط داستانی بازی ممکن است سبب فاش شدن داستان شود و تجربه ی بازی را برای دوستان کم رنگ تر کند.
از بخش داستانی بازی که بگذریم به گیم پلی بازی می رسیم، بخشی که اگر کمی دقیق تر بر روی آن کار می شد بازی می توانست لقب بهترین بازی سال را نیز به خود اختصاص دهد. گیم پلی بازی تنها از چند مکانیزم ساده تشکیل شده است و کنترل کلی آن با استفاده از موس انجام می گیرد و کیبورد در پیشبُرد بازی هیچ نقشی ندارد. البته سازندگان برای جلوگیری از تکراری شدن روند بازی معما ها و مینی گیم های مختلفی را در بازی گنجانده اند، اما این بخش ها نیز چندان چالش برانگیز نبوده و بسیار ساده طراحی شده است.
به طور کل گیم پلی بازی فقط به این منظور شکل گرفته تا داستان بی نظیر بازی روایت شود و از نظر چالش برانگیز بودن چنگی به دل نمیزند.
با این وجود هرچقدر سازندگان در طراحی بخش گیم پلی بازی کم کاری کرده اند در بخش موسیقی و گرافیک آن را جبران کرده اند. موسیقی بازی و خصوصا تم اصلی که با استفاده از پیانو نواخته می شود به قدری زیبا کار شده است که پس از شنیدن آن ناخودآگاه اشک از چشمانتان جاری می شود. موفقیت بازی در بخش موسیقی به قدری زیاد بود که سازندگان بازی OST های بازی را بر روی وب سایت خود قرار دادند.
به این موسیقی زیبا و احساسی بازی گرافیک ۱۶ بیتی دوست داشتنی را نیز اضافه کنید تا بازی در زمینه ی طراحی هیچ نقص خاصی نداشته باشد. شاید تنها ایرادی که بتوان به بازی وارد کرد در رابطه با تنوع نه چندان بالای محیط ها در ابتدای بازی است؛ که البته در ادامه ی بازی و با وارد شدن شخصیت ها به فاز جدیدی از روایت این تنوع نیز افزایش پیدا کرده و به حد مطلوب می رسد.
در پایان و با توجه به مختصر توضیحاتی که در رابطه با بخش های مختلف بازی دادیم می توان این نتیجه را گرفت که To The Moon بازی بی نظیری است و تجربه ی آن برای همه ی گیمر ها از واجبات است. مطمئن باشید با تجربه ی To The Moon نه تنها وقت گران بهای خود را به هدر نداده اید؛ بلکه آنقدر از بازی لذت برده اید که تا به خود بجنبید آن را چندین بار به اتمام رسانده اید.
——————————————————————————————————————–
اطلاعات بازی
عنوان: To The Moon
سازنده: Freebird Games
ناشر: Freebird Games
سبک: Adventure Game_Role-Playing Game_ Tragicomedy_Psychological
پلتفرم: PC
——————————————————————————————————————–
نکات مثبت: داستان بی نظیر، دیالوگ های خارق العاده، موسیقی محشر، گرافیک دوست داشتنی
نکات منفی: گیم پلی سطحی، عدم وجود چند معمای چالش برانگیز
——————————————————————————————————————-
گیم پلی: ۸.۲
داستان: ۹.۵
گرافیک: ۹.۰
صداگذاری و موسیقی: ۹.۰
امتیاز: ۸.۹
نویسنده: امیر گلخانی
پر بحثترینها
- فوری: سونی در حال مذاکره برای خرید کمپانی مادر FromSoftware است
- نامزدهای بهترین بازیهای سال مراسم The Game Awards 2024 مشخص شدند
- نقدها و نمرات بازی STALKER 2 منتشر شدند
- ۱۰ بازی سینماتیک که میتوانند با بهترین فیلمهای سینمایی رقابت کنند
- پلی استیشن برای ۱۰ سال متوالی نمایندهای برای بهترین بازی سال داشته است
- شایعه: حالت پرفورمنس بازی STALKER 2 روی Xbox Series X به خوبی اجرا نمیشود
- فیل اسپنسر: تولید کنسولهای ایکس باکس در نسلهای آینده متوقف نخواهد شد
- فیل اسپنسر: STALKER 2 یکی از مدعیان بهترین بازی سال است
- بازی Death Stranding Director’s Cut دومین بازی پرفروش ایکس باکس شد
- بدون اشتراک پلاس، امکان انتقال فایل سیو بازیها از پلی استیشن ۵ استاندارد به پرو وجود ندارد
نظرات
مرسی از نقد خوب آقای امیر گلخانی. 😉
من عاشق این بازی هستم.مخصوصا عاشق آهنگاش.هرکی دوست داره آهنگاش رو دانلود کنه،به اینجا بره:
نتونستم آپلود کنم برای دانلود روی گزینه (شکلکی به سمت پایینه)کلیک کنید.
http://prostopleer.com/search?q=Kan+R.+Gao%2C+feat.+Laura+Shigihara
آهنگ زیری آهنگ پیانوش هست آهنگ بالایی هم آهنگی که در میان بازی نواخته میشد.پیشنهاد میکنم دانلود کنید.
ممنون :yes:
ولی تصاویر باز نمیشن 😐
سپاس از مطلب :yes:
خسته نباشی من با فایر فاکسم عکسا نمیاد 🙂
با تشکر از این نقد زیبای شما . بسیار لذت بردم.
اگه میشه برای تصاویر مطلب عکس فیل*تر شده نذارید !
TAX A LOT
کسی میدونه این بازی رو تقریبا تو چه مدت میشه تموم کرد؟
خیلی ممنون 😀 :yes: