امروزه بازیهای کامپیوتری آن قدر فراوان شدهاند که هر گاه به یک بازی مینگریم، چندین و چند عنوان مشابه با آن در ذهنمان قد علم میکنند و باعث میشوند تا با شک و تردید آن را خریداری کنیم. ایدهها ته کشیدهاند و حتی ایدههای باقی مانده نیز آن قدری جاه طلبانه هستند تا خیلی از سازندگان به خود جرئت ندهند تا طرف آنها بروند. به هر حال، داشتن یک ایده خوب و ناموفق بودن در بسط و توسعه دادن آن مشکل کوچکی نیست و حتی از کلیشههایی که با ظرافت و دقت بیشتری به کار گرفته شدهاند نیز کم ارزشترند. در برخی سبکها پیاده سازی ایدههای جدید چندان کار سادهای نیست، به قولی آن قدر شیره آنها کشیده شده است که دیگر جایی برای عرض اندام ایدههای نوین باقی نمانده است. یکی از این سبکها شوتر اول شخص است، حکمرانان این سبک آن قدر در دل طرفداران ریشه دواندهاند که دیگر کمتر بازی جدیدی میتواند حرفی برای گفتن داشته باشد. اما هنوز هم برخی سازندگان هستند که این جسارت را دارند تا ایدههای جدید و تازهای را در رگهای بازیشان جاری کنند و سعی کنند تا عنوانی متفاوت با دیگر بازیهای روز به بازار عرضه کنند.
گیرباکس (Gearbox) با بازی جدیدش یعنی Battleborn قصد داشت تا بار دیگر خاطرات خوش روزهای طلایی Borderlands را برای طرفداراناش زنده کند و با درسهایی که از سه نسخه مختلف Borderlands گرفته بود، بار دیگر قدم در میدان نهاده تا شانس خود را بیازماید و ببیند که هنوز هم میتواند با ایدههای نوین خود بازار را قبضه کند یا خیر. در ادامه با ما همراه باشید تا نگاهی به جدیدترین بازی استودیو گیرباکس یعنی Battleborn بیندازیم و ببینیم که تا چه حد توانسته موفق باشد.
اولین نکتهای که باید در مورد Battleborn در نظر داشته باشیم، این است که شما برای تجربه آن باید دائماً به اینترنت متصل باشید. به اندازه کافی در محافل مختلف (از جمله گیمفا) در مورد شایع شدن ساخت بازیهای تمام آنلاین و خوبیها و بدیهای آن صحبت شده است و مورد خاص دیگری باقی نمانده تا به آن اشاره شود، پس در مورد این مسئله دیگر صحبتی نخواهیم کرد. بازی البته یک بخش داستانی و تک نفره هم در خود جای داده است ولی برای تجربه کردن آن هم باید به اینترنت متصل باشید. به هر صورت و با وجود آن که هنوز برای برخی بازیبازان اتصال دائمی به اینترنت امکانپذیر (یا حتی خوشایند) نیست، گیرباکس اتصال به اینترنت را شرط اصلی تجربه Battleborn قرار داده است.
داستانی که باید کنار گذاشته میشد!
وقتی که بازی قرار است از اتصال دائمی به اینترنت بهره ببرد و بخش اعظم توجه سازندگان هم معطوف به بخش چند نفره بوده است، وجود بخش داستانی و تک نفره بسیار عجیب به نظر میرسد! با این وجود، گیرباکسیها یک بخش داستانی را در بازی قرار دادهاند و پیش از انتشار بازی هم روی آن مانور دادند و انتظارات طرفداران از این بخش را تا حدودی بالا بردند. بخش داستانی و تک نفره بازی از ۸ مرحله مختلف که به هم مربوط هستند تشکیل شده است. روایت این ۸ مرحله به سبک سریالهای تلوزیونی است. متاسفانه نه داستان بازی از کشش خاصی برخوردار است و نه نحوه روایت آن. داستان بازی بسیار کلیشهای پیش میرود و اگر آن طنز موجود در بازی (که البته آن هم گاهاً به بیراهه میرود، ولی باز هم وجودش بهتر از عدم وجودش است) هم نبود، تحمل بخش تک نفره بازی تقریباً غیر ممکن میشد. هوش مصنوعی دشمنان هم در حد نسل ششم به نظر میرسد و اصلاً قابل قبول نیست. آنها بدون هیچ برنامهای فقط در دستههای مختلف به سمت شما هجوم میآورند، گویی خودشان هم منتظر هستند تا شما آنها را قلع و قمع کنید! البته باز هم خوشبختانه میتوان این ۸ مرحله را به صورت Co-Op هم تجربه کرد و در این صورت لذت بیشتری از تجربه آنها خواهید برد، چرا که بدون حضور دوستانتان این بخش زیادی خسته کننده و نامطبوع به نظر میرسد. هر چند که بخش تک نفره و داستانی بازی زیادی تحمیلی و به خاطر خالی نبودن عریضه به نظر میرسد. سازندگان خیلی راحت میتوانستند بخش تک نفره و داستانی را کنار بگذارند و مانور بیشتری روی بخش چند نفره بازی بدهند و مطمئن باشید که اگر این کار را انجام میدادند نتیجه خیلی خیلی بهتر از بازی حاضر میشد، اما در هر صورت این اتفاق نیفتاده است و بخش تک نفره و داستانی بازی تبدیل به نقطه ضعف آن شده است.
پر زد و خورد و سریع
بخش اصلی Battleborn همان بخش چند نفرهاش است، همان بخشی که مانور زیادی روی آن داده شد و در اصل به خاطر همین بخش پیش بازیبازان نامی برای خود دست و پا کرد. پیش از پرداختن به این بخش بیایید کمی به گیم پلی بازی بپردازیم. بازی به سبک شوتر اول شخص است و بسیاری از المانهای همیشگی این سبک در Battleborn نیز وجود دارند. در بازی ۲۵ شخصیت مختلف (تا به این لحظه البته، در آیندهای نزدیک به تعداد آنها افزوده خواهد شد) وجود دارند و در ابتدا باید از میان آنها شخصیت دلخواه را انتخاب کنید. اولین نکته مثبت گیم پلی بازی هم همین شخصیتها هستند. آنها علاوه بر آن که تعداد بسیار بالایی دارند (وجود ۲۵ شخصیت مختلف در یک بازی اصلاً مقدار کمی نیست) از لحاظ تنوع هم عملکرد درخشانی دارند. در ابتدا ممکن است تصور کنید این ۲۵ شخصیت صرفاً قرار است ثابت کنند که سازندگان هم بلدند که چندین و چند شخصیت طراحی کنند. ممکن است فکر کنید که آنها تفاوت چندانی با یکدیگر نخواهند داشت ولی اصلاً اینگونه نیست. هر کدام از این شخصیتها ویژگیها و خصوصیات منحصر به فردی دارند و تفاوتهای میان آنها در ظاهرشان خلاصه نمیشود. ممکن است یک شخصیت سریعتر باشد یا دیگری قدرت بیشتری داشته باشد ولی در عوض سرعت کمتری داشته باشد. تمامی این ویژگیها با ظرافت و دقت خاصی در طراحی شخصیتها به کار رفتهاند. سیستم ارتقا و سطح بندی هم وجود دارد که باعث میشود تا این تنوع شخصیتها بیش از پیش به چشم بیاید. سازندگان به این تعداد شخصیت هم بسنده نکردهاند و در آینده به همراه بستههای الحاقی مختلف قرار است به تعداد شخصیتها بیفزایند.
گیم پلی بازی بسیار سریع و هیجانانگیز است. این سرعت دیوانهوار بازی بدون شک آن اوایل شما را بسیار تحت تاثیر قرار میدهد. جنب و جوش در بازی یک رکن اساسی به شمار میرود و باید مدام از این سو به آن سو بروید. این سرعت بالای گیم پلی نه تنها به آن صدمه نزده بلکه باعث شده تا هیجان ناشی از تجربه Battleborn به قدری بالا باشد که حتی در نگاه اول برخی ایرادها به چشم بازیبازان نیایند. سازندگان چندین و چند مکانیزم مختلف را برای طراحی گیم پلی بازی به کار بستهاند که برخی از آنها جواب دادهاند و برخی دیگر در نهایت به ضرر بازی تمام شدهاند. مثلاً در بازی تیرهای شخصیتها بینهایت است یا مثلاً آنها همواره میتوانند بدوند بدون آن که وقفهای در دویدن آنها وجود داشته باشد. حتی در صورت سقوط از ارتفاع هم هیچ صدمهای به شخصیتها وارد نمیشود. این نکات بیشتر در بخش تک نفره به ضرر بازی تمام شدهاند و در بخش چند نفره با وجود آن که باز هم کمی تاثیر منفی دارند، ولی آن قدرها هم بازی را غیر قابل تحمل نمیسازند. این مسائل باعث شدهاند تا بازی کمی از آن حال و هوای استراتژیکی خاصی که بازیهای چند نفره نیاز دارند دور شود و کاری کند تا بازیبازان حس کنند هر چه بیشتر گلوله شلیک کنند نتیجه بهتری خواهند گرفت. همین طور هم است، گاهی اوقات شلیک بی وقفه و دویدن بیهدف در سرتاسر محیط بازی بهترین استراتژی برای کسب نتیجه است!
خوشبختانه در هر ۳ حالت بخش چند نفره بازی، ایرادات کمتری نسبت به بخش تک نفره وجود دارد و همین ایراداتی هم که بالا به آنها اشاره شد کمتر به چشم میآید. در بخش چند نفره بازیبازان به دو گروه ۵ نفری تقسیم میشوند و وظیفه پیدا میکنند تا در نقشههای بازی به نبرد با یکدیگر بپردازند. بازی شامل ۳ حالت Incursion، Devastation و Meltdown میشود. در هر ۳ این حالات استراتژی و برنامه ریزی نقش به سزایی در موفقیت شما خواهد داشت و همچون بخش تک نفره، دکمه زنی صرف و شلیک بی هدف به اطراف کمک چندانی به شما نخواهد کرد. مثلاً در این حالات اگر شخصیتی را انتخاب کنید که از سلاح سرد بهره میبرد، حمله مستقیم به سمت دشمن به هیچ عنوان کارآمد نخواهد بود. شما باید آرام و بی سر و صدا به گوشههایی از نقشه که کمتر جلب توجه میکند حرکت کنید، منتظر یک موقعیت مناسب بمانید و سپس دشمن را به دیار باقی بفرستید. در بخش چند نفره شخصیتهای پشتیبان نقش بسیار مهمی دارند. بهتر است از همان ابتدا و قبل از آغاز بازی با دقت تمام دست به انتخاب شخصیت خود بزنید تا در هنگام بازی مدام خود را به خاطر انتخاب اشتباه شخصیت سرزنش نکنید.
حالات مختلف نیز هر کدام استراتژی خاص خود را میطلبند. مثلاً، در حالت Meltdown که در آن هر دو تیم باید مینیونها را به سمت مقر دیگری هدایت کنند (و هر مینیونی که با موفقیت به مقصد برسد، موجب کسب امتیاز برای تیم میشود و در نهایت تیمی که امتیاز بیشتری کسب کند برنده خواهد بود) و دوباره بحث استراتژی در این حالت مطرح میشود و باید به آن دقت فراوانی داشت. دو حالت دیگر بازی یعنی Incursion و Devastation (که به ترتیب در آنها باید مقر تیم مقابل را نابود و مقر تیم مقابل را تصرف کنید) هم هر یک استراتژیها و برنامه ریزی خاص خود را میطلبند و خوشبتانه در آنها از اصل احمقانه “شلیک کن تا پیروز شوی” که بخش تک نفره بازی بر مبنای آن ساخته شده خبری نخواهد بود. توانایی ارتقای شخصیت نیز همان طور که اشاره شد در بازی وجود دارد و یکی دیگر از ویژگیهای جالب توجه گیم پلی بازی است. در Battleborn همچون بسیاری از بازیهای دیگر امتیاز XP کسب میکنید که به کمک آنها میتوانید شخصیت خود را ارتقا دهید. این ارتقای شخصیتها کمک شایانی به تنوع شخصیتها در بازی نیز میکند، چرا که هر شخصیت پس از ارتقا تفاوتهایی را با شخصیت اولیهاش پیدا خواهد کرد که باعث میشود تا بازیبازان حس کنند که با شخصیتی کاملاً جدید در حال بازی هستند.
متاسفانه کمبود محتویات موجود در بازی این روزها به یک معضل تبدیل گشته و روز به روز هم بیشتر و فراگیرتر میشود. جدیدترین بازی گیرباکس هم به این مشکل نه چندان کوچک مبتلا است. البته مثلاً شخصیتها در وضعیت بسیار خوبی قرار دارند و هم از لحاظ کمی و هم از لحاظ کیفی عملکرد بسیار خیره کنندهای دارند، ولی این مسئله در مورد برخی مسائل دیگر صادق نیست. مثلاً، تعداد نقشههای موجود در بازی بسیار کم است و ممکن است پس از مدتی بازیبازان را زده کند. بازی در کل ۳ حالت دارد و چند نقشه. درست است که یک بخش تک نفره هم در بازی وجود دارد اما هر چه در مورد آن کمتر صحبت کنیم بهتر است! سازندگان خیلی راحت میتوانستند از آن بخش تک نفره تحمیلی (که جا دارد باز هم اشاره شود یکی از بزرگترین نقاط ضعف بازی است!) فاکتور بگیرند و تمرکز بیشتری روی بخش چند نفره بگذارند، چه بسا که میتوانستند چند نقشه دیگر را هم برای بازی طراحی کنند و حتی حالتی جدید را برای بازی در نظر بگیرند. مشکل کمبود محتویات مشکلی است که مربوط به اوایل عرضه بازی است و پس از مدتی سازندگان آن را به لطف بستههای الحاقی کمرنگ و کمرنگتر میکنند. گیرباکس هم قول داده تا از Battleborn پشتیبانی خوبی به عمل بیاورد و با بستههای الحاقی مختلف که برخی از آنها پولی و برخی دیگر رایگان هستند روز به روز بازی را گسترش دهد. باید منتظر ماند و دید که این پشتیبانی در عمل به چه صورت خواهد بود ولی ای کاش از همان ابتدا سازندگان از بخش تک نفره صرف نظر و وقت بیشتری را صرف توسعه بخش چند نفره میکردند.
زیبا و خوش رنگ و لعاب
از لحاظ بصری بازیهای گیرباکس عمدتاً عملکرد قابل قبولی داشتهاند، مثلاً Borderlands که به خوبی توانست با آن سبک و سیاق گرافیکی خاص خود نظر بسیاری را به خود جلب کند. جدیدترین بازی آنها یعنی Battleborn هم از این قاعده مستثنی نیست. با وجود آن که بازی از موتور قدیمی و تاریخ مصرف گذشته Unreal Engine 3 استفاده میکند، ولی سازندگان به خوبی توانستهاند ایدههای خود را از لحاظ گرافیکی در بازی پیاده کنند. طراحی هنری بازی بسیار زیبا و چشمگیر است و بدون شک از این نظر بازی نمره قبولی را کسب خواهد کرد. استفاده از رنگهای شاد و مختلف باعث شده تا بازی خوش رنگ و لعاب باشد و کاری کند تا بازیبازان بیشتر به سمت بازی جذب شوند. مشکل گرافیکی خاصی هم در بازی به چشم نمیخورد. از لحاظ موسیقی اما بازی جای کار بیشتری داشت. موسیقیهایی که در بازی به گوش میخورند از لحاظ کمی ضعیف عمل میکنند و موسیقیهای بازی بسیار کم تعداد هستند. از نظر صداگذاری بازی عملکرد تقریباً مناسبی دارد و صدای شخصیتها با شوخیهای آنان تقریباً متناسب است.
بمبی که عمل نکرد
در مجموع Battleborn بازی است که میتوانست خیلی خیلی بهتر از اینها عمل کند و پتانسیل زیادی برای به موفقیت رسیدن داشت، اما، سازندگان به خاطر اتخاذ تصمیماتی عجیب نگذاشتند تا بازی به آن چه که استحقاقاش را داشت برسد. بخش تک نفره و داستانی بازی عملکرد ضعیفی دارد و سازندگان اگر آن را کنار میگذاشتند قطعاً به نتیجه بهتری میرسیدند. وجود ۲۵ شخصیت مختلف در بازی یکی از نکات مثبت آن است و عملکرد سازندگان از این نظر قابل تحسین است. بخش چند نفره بازی جذاب است ولی از مشکل کمبود محتویات رنج میبرد. شاید در آینده و با عرضه بستههای الحاقی این بخش کامل و کاملتر شود ولی در حال حاضر کمبود محتویات بازی آزار دهنده است. از نظر گرافیکی هم بازی عملکرد قابل قبولی دارد و گرافیک هنری بازی واقعاً چشمگیر است، ولی موسیقیهای بازی تکراری هستند. صداگذاری شخصیتها نیز تقریباً قابل قبول است. در مجموع، Battleborn اصلاً بازی ضعیفی نیست ولی سازندگان میتوانستند از پتانسیل آن بیشتر بهره ببرند و بازی کاملتری را تحویل طرفداران دهند. باید منتظر بمانیم و ببینیم که رقیب اصلی Battleborn یعنی Overwatch (ساخته شرکت Blizzard) چگونه عمل خواهد کرد.
نظرات
تیتر چقدر آشناس
آره تیتر نمرات halo 5
یادش بخیر چه دورانی بود گیمفا.
یه چهار ماه پیش بود دیگه
والا از اون زمان خیلیا رفتن
پس فردا ميزنه گيرز اف وار-بمبى كه عمل نكرد اونوقت من اينقدر به فناى مايكرو مى خندم اينقدر مى خندم كه گيمفارو ترك كنن
ننمرات تلو دو كه منتشر شه تيتر خبر اينه اثرى خارق العاده از سوى ناتى داگ شكسته ركورد تاريخ متا 99 واااااااااى حالا سياهه ناريگله تلو ٢ ….نقدو برسى بهترين بازى تاريخ ( God of war 4 ).ناتى داگ از اين كه انچارتد گوتى سال را برده است خوشحال است اينا تيترايى هستن كه من ارزم هست گيمفا بزنم و مى زنه حتما هم مى زنه
تيتر گيمفا Kilzoon 4 هولو ٦ رو قورت داد خخخخخ خدايى خلاقيتم بالاستا( منظور از هولو هيلو هستا) خخخ هركى خلاقيتمو دوست داره لايك كنه
نكته: اونوقت Microsoft.xbox one هم اينجا رو ترك خواهد كرد
پوریا لطفا هر چه زودتر خفه !
چشم
فكر كردم از خلاقيتم خوشت مياد
پوریا
از طرز نظر دادنت معلومه 12 سال سن داری.اون موقع منم همینطوری کامنت میزاشتم. فن بوی
موقع امتحانا کنسول رو جمع کن درس بخون.
ناموسا این بمبا همه چینین! نامردا نَم دیدن عمل نمیکنن
بابت نقد ممنون ولی نمیدونم چرا نمیتونم با گرافیک و فضاش حال کنم.
اسپویل نیست دوستان در مورد همون تریلر های بازی آنچارتد 4 هست منتها من ندیدم تو خود بازی. ببخشید دوستان من احساس میکنم بعضی صحنه های بازی رو ندیدم که در تریلر های قبل عرضه بازی نشون دادن مثلا اونجا که صورتش زخمه و بلند میشه خشابش رو پر میکنه میره طرف درختا و بوته ها و یا اونجا که پشت سرش آتیش هست دست یه نفر رو گرفته میخواد بکشش بالا و یا اونجا که یه سکه پرت میکنه وسط آتیش نشسته. یعنی اینا حذف شدن از بازی یا پایان های متفاوتی داره بازی؟
اسپویل
داستان بازی بسته به روش بازی ، پیدا کردن یا نکردن مجسمه ها تغییر میکنه مثلا اول بازی وقتی رییس زندان مجبورت میکنه بری داخل اون عمارت اگه اون مجسمه مسیح رو پیدا کنی باعث میشه سم تو فرار از زندان تیر بخوره و بمیره
دوستان پینگ 150
سرعت 1.200
بدون تایم اوت برای بازی کردن انلاین ps4 بسه؟
اره تازه زیاد هم هست.
مرسی ارشیا
داداش با سرعت دو مگ بر ثانیه میشه انلاین زد؟
پارس انلاین خوب سرویس میده ؟
من میخوام از ش یه دو مگ نامحدود بگیرم
باید ببینی واقعا اون دومگ رو بهت ارايه میده
شما خودت واسه انلاین زدن از چه سرویسی استفاده میکنید؟
میخوام واسه تابستون یه اینترنت توپ بگیرم واسه انلاین کدوم سرویس یا شرکت اینترنتاش به صرفه تر و بهتره ؟
داداش از اونجایی که تو ایران هر port رو به 2 یا 4 نفر میدن مثلا :
2 MbPS میشه 128 kb
5 MbPS میشه 590 kb (خودم اینو دارم سرعتش اینه)
____________________________________________
و برای آنلاین بازی کردن غیر از بازی هایی مثل FIFA , PES و …
شما نیاز به سرعت خیلی بالای ندارید.
باید پینگتون در حد قابل قبول و Time out هم نداشته باشید.
مثلا در CoD میشه با سرعت 256 بازی کرد ولی پینگ قابل قبول زیره 190 هست(برای راحت بازی کردن)
در BF4 هم باید زیره 186 باشه مگرنه ادمین کیک میکنه
___________________________________________
رفع اسپم : پس Overwatch دیگه رقیبی نداره ^^
ممنون
من یه زمانی پارس انلاین با سرعت 512 محدود داشتم سرعت دانلودش بین 400 تا 500 متغیر بود و پینگش هم خیلی خوب بود و اکثرا زیر 200 بود ولی مشکلی که پارس انلاین داشت این بود که قطعی زیاد داشت و من دیگه به اینکه در روز اینترنت یکی دو ساعت قطع بشه عادت کرده بودم البته شاید بخاطر مرکز مخابراطیمون بوده باشه
در کل سرعت دانلود و پینگش خیلی خوبه
اصلا خوب نبود
ولی گرافیک جالبی داشت 

البته بتاشو بازی کردم گیم پلیش زیاد باب میل من نبود
تیتر هم که منو یاد یه خبر قدیمی میندازه
آقا دانیال این تیتر لجن رو عوض کن

______________________________________________
از همون نمایش e3 امیدی بهش نداشتم ممنون بابت نقد
خوبه که
دوکی تو هم

دانیال عزیز خسته نباشی. بسیار عالی بود مثل همیشه.
کلا با این مدل بازی ها که اساس چند نفره هستن و داستان درست حسابی ندارن زیاد تمایلی بهشون ندارم.
دقیقا جدیدا داستان تو بازی ها به فراموشی سپرده سده البته زیاد هست اما نسب به نسله قبل خیلی کمتر شده
داستان فقط نسل 6 . بازی گرافیک نداشت ولی یه داستانایی داشت که مو به تن آدم سیخ میشد.الان نصف بازیا مولتی پلیر محور شده…
بازی Doom رو تجربه کنین تو این بازار بازی های آنلاین مولتی واسه ما یک نعمت میمونه این بازی یک بازی فوقلعاده جذابه خیلی از تجربش راضیم همه چی داره گرافیک زیبا گیم پلی بی نهایت جذاب و سرعتی محیط فضایی جذاب داستان نسبتا خوب خیلی بازی خوبیه از تجربش لذت میبرین مطمئن باشین

من اصلا تازه فهمیدم بازی سینگل پلیر ام داره

بازی بدی نیست ولی overwatch انتخاب بهتریه
اگه ًاز اين و ow خشتون نيومد بايد paragon بازى كنيد اگه ًاز اونم خوشتون نيومد دوتا بازى كنيد اگه ًاز اونم خوشتون نيومد كلا موبا رو ببوسين بزارين كنار!
بهترین مولتی پلیر رو کدوم بازی داره؟
دوتا ۲ که پرچم داره موباست
یه پیش نمایش ازش دیدم که خیلی دلمو زد و بازی از چشمم افتاد. یارو فقط می دوید این طرف اونطرف و فقط بدون هدف شلیک میکرد به دشمناش، بدون هیچ تصمیم گیری، استراتژی و محدودیتی !! اینجور بازیارو اصلا دوست ندارم!!
خوشبختانه نویسنده مقاله هم خیلی خوب اشاره کرده به این موضوع
تیتر منو یاد کسی میندازه
بازیش به نظر جالب میومد اگه پول اضاف اومد میگیرم
فکر کردم هیلو هست
گفتم جدیدش کی اومد که ما نفهمیدیم
اصلا از این بازی خوشم نیومد گیم پلیشو دیدم
عاشقشم
فقط منتظرم اين امتحاناى …. تموم بشه
خيلى سخته بازى رو كه دوست دارى تو دستت بگيرى ولى نتونى بازى كنى
البته بازى إيراداتى هم داره ولى خيييلى باحاله
حالا بايد صبر كنيم تا Overwatch و Paragon بيان اگه بشه پاراگون رو پيشخريد ميكنم
بمبی که عمل نکرد
چه خنده هایی که با این تیتر نداشتیم 
احساننننننننننننننننننننننننننننننننننننننننن


چه فح.ش هایی که با این تیتر ندادم
به اعصاب خودت مسلط باش آرمان،چیزی که عوض داره گله نداره.شما کیلزون رو ترول کردین و بعد هم ما اینو
انچارتد 4
بمبی که عمل کرد !!
البته انچ ۴ بمب هیدروژنی بود ولی هیلو سیگارت نم کشیده(شوخی)
شوتر فقط فارکرای.هیلو کیلو چنده؟
فاركراي كيلو چنده فقط Homefront
یوبی سافت کیلر…

(نظر شخصی ) از نظر من استدیو ی gearbox یکی از بدترین استدیو های تاریخه!! درسته که عنوان borderlands 2 عنوان خوبی بود ولی نه بیشتر از خوب که تازه گیم پلی ش بابت میل خیلی از شوتر بازا نیست .
battleborn هم از اولین تریلرش منو جذب نکرد .بازی که از همون اول با هدف پول به جیب زدن و خالی کردن جیب مشتری ساخته بشه معلومه که توش گند زده میشه .به نظر overwatch با این که توسط استدیو یی ساخته میشه که که تا حالا تجربه ساخت شوتر نداشته ولی خیلی بهتر از این بازی گیمپلی ش منو جذب کرد .
ممنون بابت نقد و برسی
اسپم: سلام ببخشید تو پست “به نام بتمن به کام جوکر” من یه حرفی زدم که منظوره کلی داتشم در واقع به خاطره کامنتی که نوشته بودین نبود اگه برید نگاه کنید اونجا کامل توضیح دادم…
در کل من هیچ وقت به نظر شخصی کسی توهین نمی کنم اگه ناراحت شدین معذرت میخوام
چاکرم داداش .
نه من به هیچ وجه ناراحت نشدم .تو همون پست هم منظورتو گفتی.ایول که اینقدر به نوع حرف زدنت اهمیت میدی.دمت گرم.
اتفاقا گویا مشتری هاشو خیلی خیلی راضی کرده
یاد halo افتادم با تیتر
ممنونم از گيمفا اي كاش ميشد ما هم مثل خارجي ها نقد كنيم و متاي بازي رو رقم بزنيم

تازمانی که نویسنده و منتقد فن بوی تو سایت باشه نمیتونیم حرف جهانی شدنو بزنیم.
همه جا نویسنده فن بوی هست
تو ز.و.م.ج.ی هم یه زنه هس فن بوی (girl
)مایکرو هس
آره

راست میگی ولی اگه نداشته باشیم خیلی بهتر پیشرفت میکنیم.
یه منتقد فن بوی باعپ بی اعتبار شدن متا میشه.
مشکل ما این هست که فقط ادعا داریم.
خانمی که شما میگی خیلی نویسنده ی خوبی هست و واقعا به کارش وارده.
در ضمن ما کم منتقد حرفه ای نداریم، همین الان آقای بهرامی و آقابابایی تو سایت جز بهترین ها هستن.قبلا نویسنده هایی مثل آقای خردمندی و نوروزی و استادی و افروزمند تو همین گیمفا فعالیت میکردن، یا مجله و سایت دنیای بازی که یه تیم خیلی قوی از نویسنده ها داشت(این رو بدونید که این افراد و چندین نفری که حضور ذهن ندارم چیزی جز امکانات از منتقدای مشهور جهانی کم ندارن ).
مشکل ما این هست که فقط ادعا داریم.شما چرا یه بار نمیرید به کاربرایی که تو 80 درصد پست ها رو به گند میکشن چیزی نمیگید.
خانمی که شما میگی خیلی نویسنده ی خوبی هست و واقعا به کارش وارده و اگه کرشون درست نبود آقای نوروزی همون ابتدا ایشون رو از گروه خودشون خارج میکرد.
در ضمن ما کم منتقد حرفه ای نداریم، همین الان آقای بهرامی و آقابابایی تو سایت جز بهترین ها هستن.قبلا نویسنده هایی مثل آقای خردمندی و نوروزی و استادی و افروزمند تو همین گیمفا فعالیت میکردن، یا مجله و سایت دنیای بازی که یه تیم خیلی قوی از نویسنده ها داشت(این رو بدونید که این افراد و چندین نفری که حضور ذهن ندارم چیزی جز امکانات از منتقدای مشهور جهانی کم ندارن ).
کاملا درست میگید من هم مثه شما بیشتر افرادی که نام بردید به جز یه نفرشون رو قبول دارم و تو زندگیم نقد های بسیار دقیق و با کیفیتی از منتقدای ایرونی خوندم.
مشکل من نویسنده ی فن بویه .اگر قرار باشه هر بازی رو فن اون بازی نقد کنه به هیچ وجه ما توانایی تشخیص خوب یا بد بودن بازی رو درست نمیتونیم بدیم.
اون خانم تو زم جی هم یکی از بهترین منتقدایی هست که نقداشو میخونم چون واقعا اطلاعات بازی رو کامل کسب میکنه و بعد اون رو نقد میکنه و نمیاد بی دلیل بازی رو با چند تا کلمه بکوبونه یا بزرگش کنه و راجع به مشکلات یا مزایای بازی توضیح کامل میده.من نقد ایشونو راجع به بازی quantum break بیشتر از نقد آقای دهنوی دوست داشتم.
یه سری چیزا بهشون باید جنجالی گفت تا تعصبی، مثلا تیتر نمرات هیلو رو من بیشتر جنجالی میدونم تا تعصبی، چون هرکسی با خوندنش سریع میره ببینه چی شده و این روشی هست که خیلی از رسانه های برتر جهانی ازشون استفاده میکنن.
البته تعصب هم بعضی موقع ها دیده میشه ولی اون رو باید به عنوان یه اشتباه ار سمت شخص بدونیم چون هر کسی میتونه اشتباه کنه و درواقع هیچکس نمیخواد یه آدم تعصبی تو گروهش باشه چون باعث متشنج شدن جو سایت میشه.
خیلی خوشحالم که زومجی و گیمفا باهم رقابت میکنن،نقدهارو سریع میزارن!این خیلی خوبه!دیگه خیلی راحت میام دوتا نقد حرفه ای فارسی میخونم درمورد هربازی و بعد تصمیم میگیرم!دمت جفتتون گرم

شاید واسه اینکه over watch اومده و گزینه داستان ضعیف این بازی رو خوب پوشش داده.گرافیک هردو جالب و نوین هست