اسطوره بازی سازی | تاریخچه استودیو ناتی داگ
دنیای بازی های ویدئویی، همواره خود را مدیون استودیو های بازی سازی و جامعه گیمران می دانند. معمولا این دو گروه بوده اند و به عبارتی هستند که مانند خاکستر زیر آتش به آتش جذابیت این دنیا می افزایند. صنعت بازی های ویدئویی از بدو تاسیس تا کنون همواره عنوان هایی را به جامعه گیمر ارائه داد تا به آن جایی که گیمر خود را در آن می دید به عبارتی تعامل گیمر و آن IP در حد بسیار بالایی قرار داشت اما باید دانست که پشت هر عنوان ایده ای قرار دارد و پشت هر ایده تیمی منسجم؛ به صورتی که عزم آن ها و فکر نوآورانه آن ها باعث مشهوریت و محبوبیت عنوان خود می شود. این امر باعث می شود تا نوعی گرایش به تیم بازی سازی برای گیمر به وجود آید؛ به طوری که هر فرد خود را طرفدار یک استودیو بازی سازی و بازی های آن داند لذا استودیو های بازی سازی نقشی اساسی در موفقیت صنعت بازی های ویدئویی و موفقیت آن دارند.
این امر باعث می شود تا ما در ایم مقاله به بررسی و نگارش در مورد یکی از استودیو های بازی سازی بپردازیم که همواره ما را با عنوان های مجذوب کننده ی خود به تفکر واداشته، ما را نسبت به آن ها علاقه مند می کند. موضوع بحث ما استودیویی است که چه گیمر های قدیمی و چه تازه گیمر ها به آن علاقه مند هستند و همواره به دنبال تجربه عنوان های آن می باشند. استودیو ناتی داگ، یکی از این استودیو هاست که سهم عظیمی را در موفقیت و به چشم آمدند دنیای گیم در چند دهه اخیر شده است. ناتی داگ نامی است که برای گیمر های نسل قبل و چه این نسل، به عبارتی در برهه ۲۰ ساله اخیر، برروی زبان ها بوده است و با اتفاقاتی که در آینده خواهد افتاد، به نظر می رسد که همواره بر روی زبان ها خواهد بود. تقدس نام ناتی داگ باعث شده تا گیمر های زیادی به سمت آن گرایش پیدا کرده و در پی آن عاشق پشتیبان همیشگی این استودیو یعنی سونی شده اند. ما در این مقاله قصد داریم تا ضمن تبین ابعاد چگونگی تشکیل این استودیو جاودان،به معرفی عنوان های منتشر شده توسط آن و هم چنین بازگو موفقیت های به وجوده آمده توسط آن ها پرداخته و شما را هر چه بیشتر با این مقاله آشنا کنیم. باشد که این مقاله بتواند دری از مجهولات ذهن شما درباره این مقاله را به مسئله ای قابل حل تبدیل کرده و شما را هرچه بیشتر از پیش با این استودیو آشنا کنیم. در این مقاله ابتدا به معرفی کوتاهی از این مقاله پرداخته و سپس ضمن بررسی IP های معروف این استودیو، نگاهی به نگرش های آن و … خواهیم داشت به طوری که پازل دانسته های شما در مورد این استودیو کامل شود. پس با ما همراه باشید تا با گیمفا سفری داشته باشیم به شعبه اصلی استودیو ناتی داگ و از نزدیک( البته مجازا) با آن ها آشناشویم تا مقداری از وقت خود را صرف دانستن در مورد مولد برخی از بازی های معروف که به تجربه آن پرداختیم، کنیم.
ناتی داگ، ایده ی خُرد که بعد ها به پدیده تبدیل شد!
در سال ۱۹۸۴، سودای شکل گیری استودیویی مستقل توسط دو دوست دبیرستانی به نام های، Andy Gavin و Jason Rubin شکل گرفت. دو دوستی که با عزم خودکاری کردند، کارستان! شاید در ابتدا تفکر آن که حتی این استودیو، استودیویی جهانی شود برای همگان سخت بود اما به وضوح در حال این را دیدیم به طوری که برخی بهترین بازی تاریخ بازی های ویدئویی یعنی The Last Of Us می دانند که دست پخت این استودیو می باشد. شعب این استودیو در سانتی مونیکا و کالیفرنیا متمرکز شده است. این استودیو در سال ۲۰۰۱ توسط سونی خریداری شد تا سونی به وسیله این استودیو ضمن جذب مخاطب، به سودی کلان برسد. Jason و Andy در دوران جوانی یکدیگر دست به ساخت عنوان هایی جذاب و مهیج زدند که زمینه جذب مخاطب برای آن ها را فراهم آورد. بازی هایی نظیر: Rings of Power ،the Sega Genesis/Mega Drive ،Way of the Warrior که برای ۳DO منتشر شدند و ضمن این که بودجه استودیو برای پیشرفت بسیار پایین بود اما این استودیو بعد از انتشار این عنوان ها به استودیویی جهانی توسعه یافت. Mark Cerny که در آن زمان طراح ساخت Sonic the Hedgehog 2 بود، سران جوان استودیو را متقاعد به ساخت عنوان هایی انحصاری پلتفرمی خاص که در آن زمان بسیار نظرات معطوف ۳D بود، کرد. سرانجام این امر، باعث ساخت عنوان محبوب و مهیج Crash Bandicoot در آگوست ۱۹۹۶ برروی PlayStation شد. ناتی داگ تا سه نسخه Crash را روانه بازار کرد و در همین بُرهات بود که ناتی داگ توسط سونی خریداری شد. بعد از ساخت Crash Team Racing، استودیو شروع به ساخت عنوان Jak and Daxter برای PlayStation 2 کرد. در سال ۲۰۰۴ استودیو با چالشی عظیم روبه رو شد و آن جدایی Jason Rubin از تیم استودیو برای کاربرروی Iron and the Maiden بود. بعد از این چالش و بازیابی استودیو در سال ۲۰۰۷ Nathan Drake با ناتی داگ وارد عرصه بازی های ویدئویی شد. Uncharted: Drake’s Fortune در سال ۲۰۰۷ برروی PS3 منتشر شد و به دنبال آن نسخه های جدید آن یعنی Uncharted 2: Among Thievesدر سال ۲۰۰۹ و Uncharted 3: Drake’s Deception در سال ۲۰۱۱ منتشر شدند. ناتی داگ نه تنها به خاطر انتشار عنوان هایی عالی دارای محبوبیت است بلکه به خاطر ساخت فرنچایز هایی انحصاری برای PS همواره در ذهن فن های متعصب دارای جایگاه والایی است. این جایگاه با انتشار TLOU به عرش رسید و ناتی داگ را در ذهن ها جاودانه کرد. شایان به ذکر است که TLOU توسط تیم دوم بازی سازی استودیو ساخته شد. این بازی در سال ۲۰۱۳ منتشر شد و در قحطی بازی های مهیج، طوفانی به پا کرد به نحوی که همگان را مجذوب خود کرد و حتی طرفداران کنسول Xbox را وادار به تشویق خود کرد و به همگان قدرت بالای خود را دیکته کرد. “جوئل و الی جو مشوش بازی های ویدئویی را سامان بخشیدند و دنیای گیم را به تحولی عظیم دچار کردند به نحوی که تعدد گیمران را نیز افزایش دادند و منادیان عدم اعتیاد به گیم را به گیم معتاد کردند.”
Andy Gavin و Jason Rubin کیستند؟ چه کرده اند و ماهیت آن ها چیست؟
Andrew Scott Gavin ملقب به Andy Gavin برنامه نویس، موسس، طراح و نویسنده معروف آمریکایی است که در سال ۱۹۷۰ متولد شد. وی در سال ۱۹۸۶ به همراه دوست دوران بچگی اش یعنی Jason دست به تاسیس استودیو ناتی داگ زد. او لیسناس خود را در دانشگاه Haverford اخذ کرد. او همچنین دکتری خود را در موسسه Massachusetts به دست آورد. او زبان برنامه نویسی را آموخت و همین امر باعث شد تا در استودیو ناتی داگ به ارتقا سطح گرافیکی ، گیم پلی، صدا و هوش مصنوعی پرداخت. او در چند سال اخیر به نوشتن روی آورده و اولین کتاب خود را با نام The Darkening Dream در سال ۲۰۱۱ به نمایش در آورد. دومین کتاب او نیز با نام Untimed که به موضوع سفر در زمان اشاره دارد در سال ۲۰۱۲ به انتشار رسید. Jason Rubin رفیق، دوست و همراه Andy نیز در سال ۱۹۷۰ دیده به جهان گشود. او طراح بازی های ویدئویی و طراح کمیک بوک است. او در ۱۳ سالگی در دبیرستان Andy را دید و در ۱۵ سالگی به همراه دوستش تصمیم به ساخت استودیویی کردند که بعد ها غوغا کرد. جدای از دنیای بازی های ویدئویی، وی در ساخت کمیک بوک نیز ماهر بود و با ساخت The Iron Saint توانست شهرتی بسیار را کسب کند. آن ها توانستند با تحکیم بخشیدن به روابط دوستی خود آینده استودیو خود را تامین کنند؛ استودیویی که گرچه توسط آن ها دیگر شاید به طور کلی اداره نشود ولی هم چنان پابرجاست و پابرجا خواهد ماند.
ناتی داگ، گروهی کوچک با افکاری بزرگ
همان طور که گفته شد؛ دو دوست دبیرستانی که آشنای با زبان برنامه نویسی کامپیوتر بودند، دست به تاسیس استودیوی بازی سازی زدند که در ابتدا نام آن “Jam Software” بود. گروه آن ها ابتدا تنها برای Apple II بازی می ساخت. آن ها ابتدا بازی Ski Crazed را ساختند که به دلیل به دلیل اجرای آهسته بازی، Gavin آن را دوباره برنامه نویسی کرد تا حالت اجرای بازی سریع تر شود. آن هادر ادامه بازی Dream Zone را ساختند که برروی Atari ST و Amiga منشر شدند که البته PC نیز از قاعده انتشار این بازی مستثنی نیست. در سال ۱۹۸۹ آن ها دست به ساخت عنوانی با نام Keef the Thief زدند که وظیفه نشر آن بر عهده EA بود. در سال ۱۹۹۰ نام استودیوی آن ها به ناتی داگ تغییر پیدا کرد. در سال ۱۹۹۴ و پس از فعل و انفعالاتی استودیو که خود را در پیشرفت می دید، دست به افزایش تعداد کارمندان خود زد. در اینجا بود که اندیشه ایجاد بازی های کارکتر محور با گیم پلی پویا در بین آن ها شکل گرفت. ثمره شکل گیری این تفکر، Crash Bandicoot بود. سونی که وظیفه نشر این عنوان را داشت، با به نمایش در آوردن این بازی در نمایشگاه E3 برای مردم، یکی از بهترین رکورد فروش ها را برای کنسول PlayStation به ارمغان آورد؛ چیزی در حدود فروش ۶٫۸ میلیون کپی! از سال ۲۰۰۶ ناتی داگ شروع به کار برروی فرنچایز Uncharted کرد. این فرنچایز اولین ناتی داگ در ساخت بازی های واقع گرایانه بود( بازی هایی با داستانی واقع گرایانه و قابل رخ دادن در دنیای طبیعی) و ناتی داگ فالواقع در این امر موفق ظاهر شد. این فرنچایز توانست در حدود ۱۷ میلیون نسخه کپی به فروش برساند که آمار فروش آن فراتر از افکار است به عبارتی باورنکردنی! آخرین ماوش ناتی داگ در عرصه بازی های ویدئویی The Last Of Us بود. عنوانی که نشانگر بلوغ تجربه ناتی داگ در امر بازی سازی و سنبل یگانگی ناتی داگ در این امر می باشد. حال چشم و امید همگان به آینده بازی های این استودیو و بازی های آن برروی کسنول نسل هشتمی PS4 است که به واقع می تواند همگان را مجذوب خود کند، آن هم با جذابیت IP های خود. در ادامه نگاهی خواهیم داشت به بازی های منتشر شده توسط استودیو ناتی داگ:
نام بازی: Keef the Thief سال انتشار: ۱۹۸۹
نام بازی: Rings of Power سال انتشار: ۱۹۹۱
نام بازی: Way of the Warrior سال انتشار: ۱۹۹۴
نام بازی: Crash Bandicoot سال انتشار: ۱۹۹۶
نام بازی: Crash Bandicoot 2: Cortex Strikes Back سال انتشار: ۱۹۹۷
نام بازی:Crash Bandicoot: Warped سال انتشار: ۱۹۹۸
نام بازی: Crash Team Racing سال انتشار: ۱۹۹۹
نام بازی: Jak and Daxter: The Precursor Legacy سال انتشار: ۲۰۰۱
نام بازی: Jak II سال انتشار: ۲۰۰۳
نام بازی: Jak 3 سال انتشار: ۲۰۰۴
نام بازی: Jak X: Combat Racing سال انتشار: ۲۰۰۵
نام بازی: Uncharted: Drake’s Fortune سال انتشار: ۲۰۰۷
نام بازی: Uncharted 2: Among Thieves سال انتشار: ۲۰۰۹
نام بازی: Uncharted 3: Drake’s Deception سال انتشار:۲۰۱۱
نام بازی: The Last of Us سال انتشار:۲۰۱۳
نام بازی:The Last of Us Remastered سال انتشار: ۲۰۱۴
کارنامه ناتی داگ، سرشار از موفقیت
استودیو ناتی داگ، ید طویلی در ساخت بازی های موفق داشته و دارد و این امر یکی از ویژگی های بارز این استودیو و بازی های آن است. همان طور که مشاهده کردید، ناتی داگ سهم عظیمی از خاطرات PS بازان را متشکل می شود؛ چرا که همه IP های آن سراسر خاطره است و این امر مبرهن جاودان بودن استودیو ناتی داگ! در این قسمت از مقاله قصد داریم به بررسی چهار IP معروف این استودیو پرداخته و به اصطلاح با شما عزیزان خاطره بازی کنیم و البته به گذشته نزدیک نیز نگاهی بیاندازیم.
نام بازی: Crash Bandicoot
سازنده: (Naughty Dog (۱۹۹۶–۱۹۹۹
سبک: Platform ،Racing ،Party
Crash Bandicoot عنوانی است که کمتر گیمری نام آن را نشنیده است. نمی توان خود را گیمر قدیمی نامید و Crash را تجربه نکرد. این بازی در انحصار سونی می باشد و خالق آن استودیو ناتی داگ می باشد که موضوع مقاله ماست. البته این فرنچایز بعد ها بسیار از این کمپانی به آن کمپانی دست به دست شد و دیگر در انحصار این دونام پرآوازه، ناتی داگ و سونی، نماند. این فرنچایز یکی از ۱۸ فرنچایز معروفی است که بالغ بر ۴۰ میلیون کپی در سراسر جهان فروخته شد. لوکیشن اصلی بازی در مجمع الجزایر Wumpa در استرالیا متمرکز شده بود که بعد ها به جای های دیگر نیز رخنه کرد و این عنوان خود را در دیگر لوکیشن ها نیز دید. اصالت این بازی، پلتفرمر بودن آن بود که بعد ها این اصالت نیز ازبین رفت و بازی با سبک های مختلف دیگر ارائه شد. در این فرنچایز که محوریت اصلی داستانی آن برروی کارکتر آن یعنی Crash است، می بایست در مقابل دشمن سرسخت او یعنی Doctor Neo Cortex کسی که Crash را ساخت، مقابله کرد. دشمن سرسخت Crash تنها نابودی او را می خواهد. محتوای اصلی مراحل نیز بر این اساس چیده شده و کارکتر اصلی بازی می باسیت دشمن خود را شکست داده و به تمام مقاصد خود برسد.
نام بازی: Jak and Daxter
سازنده: (۲۰۰۱–۲۰۱۳)Naughty Dog
سبک: Platform
Jak and Daxte عنوایست دوست داشتنی که کلید ساخت آن را استودیو عظیم ناتی داگ زد. اولین قسمت از این فرنچایز برروی PS2 ارائه شد که یکی از فرنچایز های تاثیر گذار برای معروفیت بیش از پیش PS2 قرار گرفت. این فرنچایز تلفیقی از سه سبک اکشن، ریسینگ و پازل( معمایی) را در قالب یک عنوان پلتفرمر به مخاطب ارائه می دهد. داستان کلی این فرنچایز در جهانی ساختگی رخ می دهد که ترکیبی از المان های فانتزی و کارکتر محوری را به مخاطب غالب می کند. کارکتر های این فرنچایز اغلب برای حل معماهای موجود در جهان خود، به دست و پنجه با چالش های می پردازند. این فرنچایز با ارائه داستان و گیم پلی قوی در عین ساده بودن، موفقیت های زیادی را برای PS به وجود آورد.
نام بازی: Uncharted
سازنده: Naughty Dog
سبک: Action-adventure ،Third-person shooter ،Platform
یکی از موفق ترین فرنچایز های جهان که به واقع دنیای گیم را دچار تحولی عظیم کرد و آن عنوانی نیست جز Uncharted جاودانه! عنوانی که دست پخت بازی سازان استودیو ناتی داگ می باشد و از این نظر مهری است بر طومار موفقیت ناتی داگ. داستان این بازی بر محوریت سه کارکتر یعنی نتان دریک؛ کسی که صیاد گنجیه های تاریخی است، Sully و Elena Fisher روزنامه نگار که به ماجراجویی برای برملا کردن و حل معما های تاریخی در سراسر جهان می پردازند و از برای این موضوع به مناطق مختلف جهان سفر می کنند. این فرنچایز شامل سه قسمت Uncharted: Drake’s Fortune، دومین قسمت آن یعنی Uncharted 2: Among Thieves که دارنده سومین متای برتر برای کنسول PS می باشد و Uncharted 3: Drake’s Deception می باشد. شایان به ذکر است که قرار است فیلمی نیز براساس داستان فرنچایز ساخته شود که احتمالا می تواند موفق باشد و در کنار آن تداعی کننده خاطرات برای کسانی که از این فرنچایز به نحو احسنت فیض بردند. نسخه بعدی این بازی برروی PS4 منتشر خواهد شد. این فرنچایز تا آپریل ۲۰۱۲ در حدود ۱۷ میلیون کپی فروخت.
نام بازی: The Last of Us
سازنده: Naughty Dog
سبک: Action-adventure ،Survival horror
آخرین نفر از ما، عنوانیست action-adventure survival horror video game که خالق آن استودیو خلاقی بود با بازی سازانی خلاق به نام ناتی داگ که خلاقیت خود را صرف ساختن عنوان هایی خالق خاطره می کنند. در سال ۲۰۱۱ این بازی معرفی شد و در سال ۲۰۱۳ بود که سیل عظیم از موفقیت برای ناتی داگ با عرضه The Last Of Us سرازیر شد. البته انگار این موفقیت ها ادامه خواهد داشت، چرا که نسخه بعدی این بازی با نام The Last of Us Remastered به زودی برروی کنسول نسل هشتمی سونی عرضه خواهد شد. داستان این بازی برمحوریت دو کارکتر یعنی جوئل والی اجرا خواهد شد و با ارائه داستانی منحصر به فرد و درگیر کننده انسان را به ژرفای خود فرو می برد. این بازی با عرضه خود تحولی عظیم را در دنیای گیم به وجود آورد به نوعی که مرز بین واقیعت و گیم در این بازی به اندازه تار مویی باریک است.
ناتی داگ، سربلند و استوار
همان طور که طومار موفقیت های ناتی داگ را مورد بررسی قرار دادیم، این استودیو سهم عظیمی را در متحول ساختن دنیای گیم در برهات مختلف را داراست؛ لذا انتظار می رود با ورود به نسل هشتم ونسل نزدیکی دنیای گیم و واقعیت، این استودیو دوباره وارد صحنه شده و موفقیت های خود را همراه با لذت بیشتر برای بازی باز سازد و بتواند با ارائه عنوان های درخورد نام خود، مارا به گذشته برده و گذشته را در حال با کیفیتی بیشتر و مهتر زنده کند با شد که به روزهای قبل باز گردیم. البته مطمئنا این استودیو در سال ۲۰۱۴ با دستی به گیم باز خواهد گشت چرا که دو نسخه جدید از دو فرنچایز محبوب خود را در سال ۲۰۱۴ ارائه خواهد داد.
پر بحثترینها
- بازیگر شخصیت اصلی Intergalactic نیل دراکمن را خدای بازیهای ویدیویی میداند و از همکاری با او هیجانزده است
- رکورد دیسلایک تریلر Concord توسط Intergalactic در یوتیوب شکسته شد
- رئیس ناتی داگ: تست بازیگری Intergalactic به اندازه انتخاب بازیگر نقش الی شگفتانگیز بود
- بازیهای انحصاری کنسولی بیشتری از پلی استیشن برای Xbox عرضه خواهند شد
- مدیرعامل ناتی داگ: Intergalactic دیوانهوارترین ماجراجویی ما است
- دیجیتال فاندری تریلر Intergalactic را از نظر بصری شگفتانگیز توصیف میکند
- سازنده بازی Black Myth: Wukong بابت برنده نشدن در مراسم The Game Awards 2024 گریه کرد
- گپفا ۲۶؛ مورد انتظارترین بازیهای شما در سال ۲۰۲۵
- مدیرعامل مایکروسافت: طرفدار Xbox بودن یعنی تجربه بازیهای آن روی تمامی دستگاهها
- این ۱۵ ویژگی منحصر به فرد GTA 6 را به یک تجربه خیرهکننده تبدیل خواهند کرد
نظرات
ناتی داگ یکی از بزرگترین استودویو های ساخت بازیه که میشناسم و واقعا مایکروسافت حسرت همچین استودویی رو میخوره
هیچ استودیویی رو به اندازه این بازیساز دوست ندارم
هرچند فقط کراش رو از ساخته هاش بای کردم و بقیش از دسترس من دور بوده
چرا مایکروسافت باید حسرت همچین استودیو بخوره ؟؟ شما میایید مایکروسافت رو در برابر یک استدویو بازی قرار میدید ؟!
خب عزیز دل مایکروسافت چه ربطی به نایتی داگ داره ؟؟ 😐
نه اشتباه نشه من مایکروسافت رو دربرابر یه استودیو قرار ندادم دارم میگم داشتن همچین استدیویی باعث میشه طرفدارای بیشتر به محصول شرکت جلب بشن و بازی های بهتری برای شرکت ساخته بشه
بله از این نظر حرف شما درسته :yes:
دوستان نسخه ببعدی اخرین ما همون نسخه ps3 هست که فقط گرافیکش بهتر شده یا اینکه نسخه دوم بازیه>؟
همون نسخه ps3 هست+ افزایش کیفیت گرافیک و بسته های الحاقی عرضه شده برای بازی
حالت survivor بازی tlou رو دو روز پیش تموم کردم.باورتون نمیشه چقدر سخته!تا آخر بازی ۱۹۶بار کشته شدم تا تونستم تمومش کنم!هیچ بازی ای اینقدر جذابیت نداره.ناتی داگ و راک استار قویترین شرکتهای بازیسازی هستن
داداش اگه GOD OF WAR 3 رو روی CHAOS بری چی میگی پَـ؟
انقدر ها هم سخت نیست. هفته بعد یه حالت سختی جدید به بازی اضافه میشه . اونو میخوای چی کار کنی ؟ به گفته ناتی داگ سخت ترین تروفی بازیاست.
بزرگ ترین شرکت بازی سازی ناتی داگ بعدش کپ کام دوران قدیم با شاهکار رزیدنت اویل ۱۲۳۴
بهترین بازی tlou
چرا کراش باش تو لیست نیست ؟ 🙄
واقعا” که شرکت فوق العاده ایه.دیوانه بازیهاشم.
یکی از برترین سازندگان فعال در حوزه ی گیم.
یکی از دلایل مهم در موفقیت سازندگان وجود برنامه نویسان بزرگه که به تشکیل چنین اسودیوهایی منجر میشه.
bhmup عزیز بله فقط سطح گرافیکی بازی افزایش یافته.
ممنون
اقا دفعه بعدی درباره رمدی بنویسید
با سلام.
بزودی…
موفق باشید
ممنون و تشکر
در مورد کپکام کبیر هم بنویسید
با درود.
در دستور کار قرار خواهد گرفت.
موفق باشی
نمیدونستم crash مال naughty dog هست البته تمام این استودیوهای موفق از جمله ناتی داگ زیر نظر و مدیون سونی هستند .
واقعا اسطوره ی بازی سازی :yes:
خیلی خوب بود
دمتون گرم :yes:
حیف که بازی های این شرکت فقط برای PS هستند.
بالاتر از ناتی داگ شرکتی نیست یه قرآن ترکونده 😀 :yes: :yes: :yes:
مقاله جالبی بود ( حیف همشو نخوندم ) ایشا الله این استودیو با TLOU جدید شاهکار می کنه
🙂 🙂
(ایشالله رو pS4 فرانچیز جدیدو می زنیم ) 🙂 🙂 🙂
تا ببینیم خدا چی می خواد 😀
همیشه شرکتش عالی بوده :yes:
از همه نظر عالی هستش
بازی هایی که ساخته خیلی عالی بودن :yes: :yes:
ای کاش واسه PC بازی انحصاری میزد
واسه مقاله هم ممنون :yes: :yes: :yes: :yes: :yes:
عالی عالی امیر محمد جان :yes: من بیشتر از سازه ی آنچارتدش بیشتر خوشم میاد و واقعا شاهکاره 😉
تشکر فراوان بابت مقاله مفیدتون :yes:
خواهش می کنم کیوان عزیز :-))
عشقست کراش 😀
من هنوز کراش مسابقه رو واسه pc دارم :laugh:
نامردا برا چی کراش رو فروختید اقا نگفتین این کراش رو کی فروختند چیکارش کردند همه نسخه هاشو بازی کردم جزو یکی از بهترین بازی های عمرم کراش حرف نداشت حیف که الان دسته اکتی اونم دیگه نمیسازتش اخه این درسته بازی به اون شاخی دیگه تولید نشه هی هی کراش کجایی که یادت بخیر هنوز که هنوزه با این سنم میشینم کراش میزنم تو رگ
ممنون بابت مقاله خوبتون و درآخر از خداوند سپاس گذارم که عمر مرا در زمانی قرار داد که استدیو ناتی داگ وجود دارد.
واقعا یک استودیو کارکشته با عناوین شاهکار…
هیچوقت خاطراتم با کراش و جک و دکستر یادم نمیره..
چقدر بازیهای ناتی داگ خاصن..
ولی متاسفانه در نسل جدید شاهد جدا شدن یکی از افراد مهم این استودیو بودیم..(امی هنیگ)
البته مطمئنم ناتی مثل همیشه عناوین شاهکار خلق خواهد کرد
و آرزوم اینه که یک کراش نسل بعدی با دستپخت ناتی داگ بچشیم!
بنظرم ناتى داگ همیشه ناتى داگ میمونه،هیچ وقت از بین نمیره و تنزل هم پیدا نمیکنه دقیقا مثل قانون پایستگى اجسام فقط از صورتى به صورتى دیگر تغییر ظاهر میدهد 😀
در کل ناتى داگ تکه! ولى من از استدیوى کوانتیک دریم پایینتر میدونمش چون کوانتیک دریم استدیو نیست یه محل تجلیه!!
دوستان بابت اسپم ببخشید
من چجوری میتونم تو بازی mortal kombat kompelet edition یه کاراکتر رو به درجه استادی (master) برسونم ?:-) ?:-) ?:-) ?:-) ?:-) ?:-) ?:-)
بهترین استودیو بازی سازی بدون شک. ولی من فقط کراشو بازی کردم : :-((
واقعأ بهترین خاطراتم از game از دوران کودکی تا الان رو نایتی داگ برام رقم زده از کراش تا……..اخرین بازمانده از ما(the last of us) من از طرف همه ی طرفدارای این شرکت از همین جا از نایتی داگ تشکر میکنم که یکی از پرچم دارای دنیای گیم و به خصوص شرکت سونی هستش حس میکنم وقتی رو که واسه بازیهای این شرکت گذاشتم الکی نبود و از این بابت خوشحالم