تاریخچه بازی Uncharted | قسمت اول
بعضی از عناوین همیشه در دنیای گیم می درخشند. بعضی از عناوین را هرگز نمی توان فراموش کرد. عناوینی که انحصاری اند و بسیاری نمی توانند آن ها را بازی کنند. عناوینی که همه استاندارد های مختلف را تغییر می دهند. یکی از عناوینی که هرگز از یاد هیچ گیمری نمی رود و نباید هم برود سری فوق العاده Uncharted است که هنوز هم برای بسیاری گنگ و ناشناخته باقی مانده است…شروع فقط با دو پسر دبیرستانی بود…
دوستان قبل از آغاز رسمی تاریخچه سری بزرگ Uncharted باید نگاهی بیندازیم به گذشته شرکتی که هم اکنون بسیاری آن را بزرگترین شرکت بازی سازی جهان می دانند. در سال ۱۹۸۶ بود که دو جوان دبیرستانی تصمیم گرفتند یک شرکت بازی سازی بسازند. Andy Gavin و Jason Rubin دو نفری بودند که با ایده های خلاقانه شان تصمیم گرفتند یک شرکت بازی سازی کوچک به نام Jam Software را بسازند که البته موفق نیز شدند. اولین بازی ای که آن ها به محیط گیم عرضه کردند Ski Crazed نام داشت که به صورت انحصاری برای Apple II منتشر شد. آن ها دست به ساخت بازی های کوچک دیگری زدند و آن ها را برای کنسول هایی مانند Apple II GS و PC و Amiga و ATARI ST منتشر کردند. اگر بخواهیم در میان این بازی های کوچک یکی را برای نمونه نام ببریم باید به Dream Zone اشاره کنیم. این استودیو کوچک در سال ۱۹۸۹ نام جدیدی برای خود انتخاب کرد. آن ها نام استودیو کوچکشان را ناتی داگ گذشتند و هرگز فکر نمی کردند روزی به جایگاه فعلی شان برسند…
آغاز شکوفایی ناتی داگ از یک عنوان رویایی به نام crash آغاز شد. که در ادامه توضیح می دهیم که این عنوان چگونه به وجود آمد.بعد از عرضه بازی سوم ناتی داگ که Keel The Thief نام داشت و زیر نظر EA GAME و برای دستگاه های Apple II GS و Amiga و PC منتشر شد، دیگر ناتی داگ تبدیل به یک شرکت شناخته در دنیای گیم شد. و زمانی که ناتی داگ بازی موفق Riggs of Power را برای دو کنسول Mega Drive و Genesis باز هم زیر نظر EA منتشر کرد، دیگر همه این شرکت را به رسمیت شناختند.
در حقیقت شکوفایی حقیقی این شرکت در سال ۱۹۹۴ اتفاق افتاد. زمانی که شرکت ناتی داگ با شرکت Universal Interactive Studios شروع به همکاری کرد. اولین عنوانی که ناتی داگ با همکاری این شرکت ساخت Way of the Warrior نام داشت. مدتی بعد از آن بود که با کمک های بسیار شرکت Universal Interactive Studios و البته تلاش های بسیار زیاد کارمندان ناتی داگ بازی فوق العاده Crash Bandicoot برای کنسول نسل پنج سونی یعنی Play Station 1 منتشر شد. این جا قرار نیست از سری کراش حرف بزنیم اما باید به شما بگویم که بعد از عرضه نسخه دوم این عنوان یعنی Cortex Strikes در سال ۱۹۹۷ دیگر همگان یعنی چه منتقدان و چه گیمر ها به ناتی داگ به چشم یک استودیو عالی نگاه می کردند. به همین دلیل بود که نسخه سوم کرش یعنی Back and Warped توانست با نو آوری های فوق العاده اش برای گیم پلی یک فروش فوق العاده را داشته باشد. و پایان سری کرش نیز در سال ۱۹۹۹ و با عرضه نسخه چهارم و آخر این عنوان یعنی Crash Team Racing اتفاق افتاد. البته عرضه همین نسخه پایانی در ابتدای نسل ششم کنسول ها برای PS2 باعث شد که ناتی داگ در این نسل نیز خود را نشان داده باشد و در حقیقت این بازی باید با قدرت بیشتر ادامه پیدا می کرد اما با قطع رابطه ناتی داگ و Universal Interactive Studios در سال ۱۹۹۹ دیگر پرونده بازی کرش برای همیشه بسته شد. همکاری رسمی ناتی داگ با سونی که تا به امروز ادامه دارد و قطعا تا ابد ادامه خواهد داشت در همان زمان آغاز شد. در حقیقت سونی فرصت را غنیمت شمرد و بعد از قطع رابطه ناتی داگ با Universal Interactive Studios قراردادی با ناتی داگ بست و این استودیو را به لیست انحصاری سازان خود اضافه کرد. چرا که دریافته بود که این استودیو چه توانایی هایی دارد. سونی برای شروع همکاری ساخت یک سری جدید به نام Jak and Daxter را به این شرکت سپرد که ناتی داگ نسخه اول این بازی زیبا را در سال ۲۰۰۱ و با نام کامل Jak and Daxter The Precursor Legacy منتشر کرد و باعث شد سونی در قراردادی که با این شرکت بسته مطمئن تر شود.
البته لازم به ذکر است که همواره در گیم پلی این عنوان شباهت هایی به سری کرش دیده می شد. در سال ۲۰۰۳ و ۲۰۰۴ نیز ناتی داگ نسخه های دوم و سوم این عنوان را برای PS2 منتشر کردکه همواره روند رشد را طی می کردند و از نسخه های قبلی بهتر می شدند. خدا حافظی ناتی داگ با این سری نیز توسط نسخه چهارم آن یعنی Jak X: Combat Racing انجام شد. نسخه ای که دقیقا به مانند نسخه پایانی سری کرش یک ماشین بازی خاص را به ارمغان آورده بود. این موضوع که هر دوی این بازی ها چهار نسخه داشتند و پرونده هر دو بسته شد نیز قابل توجه است. اما تمام این ها به هیچ عنوان یک صدم ناتی داگی که هم اکنون می شناسیم را هم تشکیل نمی دهند. در سال ۲۰۰۷ و در کنسول نسل هفتم PS3 بود که یک عنوان انحصاری منتشر شد که به همگان ناتی داگ را معرفی کرد…
آغازUncharted و بررسی Uncharted Drakes Fortune
از این جا به بعد دیگر آغاز تاریخچه ما محسوب می شود. تاریخچه ای که اولین تاریخش به E3 2006 باز می گردد. مراسمی که در آن یک عنوان خارق العاده با اسم رمزی به نمایش در آمد و در سال ۲۰۰۷ منتشر شد و به همه بهترین بازی انحصاری تا آن لحظه را نشان داد. قبل از آغاز رسمی سخن هایم و دادن توضیحات کامل از همه جزئیات بیایید در ابتدا نگاهی به تریلر نسخه اول این سری فوق العاده یعنی Uncharted Drakes Fortune بیندازیم:
[jwplayer mediaid=”138519″]
همان گونه که گفتیم در سال ۲۰۰۶ و در مراسم E3 بود که ناتی داگ اولین نسخه از سری آنچارتد را در مقابل چشم همگان قرار داد. از همان ابتدا گرافیک این عنوان ستودنی شناخته شد و باعث گردید تا همگان از عرضه این بازی حیرت زده شوند. در حقیقت در آن زمان که سونی به طور جدی در رقابت نسل هفتم شکست خورده بود این بازی بسیاری را به فکر خرید PS3 انداخت. از بزرگترین برگ های برنده این عنوان می توان به داستان جذاب و گیم پلی گیرای آن اشاره کرد. همه چیز در رابطه با این بود که فردی به نام ناتان دریک (Nathan Drake) می خواست راه و رسم جد خویش یعنی Sir Francis Drake را دنبال کند و به ماجراجویی هایی در سرتاسر دنیا بپردازد. در حقیقت شخصیت اصلی ما یک شخصیت ماجراجوست که دوست دارد دنیا را بگردد. کاری که شما در نسخه اول می کنید نیز دقیقا همین است. به سرزمین های ناشناخته می روید و همواره به دنبال رازها جست و جو می کنید. از جمله مکان هایی که در این بازی به آن ها سفر می کنید می توان به آتلانتیس، ال دورادو و… اشاره کرد. از نکاتی که این بازی را بیشتر جذاب کرده است و کمی آن را واقع گرایانه تر جلوه می دهد می توان به این موضوع اشاره کرد که این سرزمین ها در گذشته توسط افرادی هم چون مارکو پلو کشف شده اند و ناتان دریک دوباره به جست و جوی آن ها می پردازد. او می خواهد پایش را در جای جدش فرانسیس دریک بگذارد و این بار زیباتر از همیشه انواع ماجراجویی ها را انجام دهد.
تکراری نشدن گیم پلی در نسخه اول/یک گیم پلی تازه
همانگونه که از سبک این بازی انتظار می رود شما با یک عنوان پلتفرمر اکشن ادونچر سوم شخص طرف هستید که داستان و محیطی فانتزی را یدک می کشد. از نظر گیم پلی اگر بخواهیم صادق باشیم شبیه ترین بازی به این عنوان آخرین نسخه از بازی تامب رایدر است. سبک داستانی این ۲ بازی به صورت کلی شبیه به یکدیگر است و در گیم پلی شباهت هایی دیده می شود اما اشتباه برداشت نکنید!: این ۲ بازی کاملا با هم متفاوتند اما اگر بخواهیم شبیه ترین بازی به آنچارتد را نام ببریم به طور قطع تنها گزینه ما تامب رایدر است. شما در این بازی یا سوار بر یک وسیله هستید و یا پیاده محیط جزیره را طی می کنید اما در هیچ حالتی انتخاب نحوه حرکت با شما نخواهد بود. در بعضی مراحل مثلا سوار جت اسکی می شوید و در بعضی مراحل سوار بر یک جیپ ساده و در هیچ لحظه ای از بازی شما انتخاب کننده نیستید که به چه حالتی مسیر بازی را طی کنید. شاید این گونه به نظر بیاید که این موضوع باعث خسته کننده بودن تجربه این عنوان می شود اما باید به شما بگویم که سخت اشتباه می کنید چرا که سازندگان با استفاده از هر وسیله در زمان و مکان مناسب باعث شده اند که در هر مرحله از نحوه حرکت و وسیله حرکتی لذت دو چندانی ببریم. در این بازی شما با محیط یک جزیره طرف هستید و حرکت در آن. اما یکی از مهمترین بخش های بازی حل معما ها و راز هاست. بخشی که احتیاج به توضیح ندارد و باید پذیرفت که به زیبایی در این عنوان مورد استفاده قرار گرفته است و هر معما شما را به حل خویش ترغیب می کند…
از آن جایی که شما در محیط یک جزیره به سر می برید و سبک بازی پلتفرمر است لازم نیست بگویم که بخش خوبی از گیم پلی را نیز همین سبک پلتفرمر تشکیل می دهد.( باز هم مانند سبک حرکت در جزیره در نسخه آخر تامب رایدر) و اما مهم ترین بخش گیم پلی این عنوان. آری منظورم بخش مبارزات است. مبارزاتی که در بازی به بخش های مختلف و مناسبی تقسیم شده است. در حقیقت مبارزه به ۲ بخش اصلی مبارزات تن به تن و تیر اندازی تقسیم می شود که هر کدام از آن ها ترفند های خاص و بسیار جالبی برای خود دارند.
درست است که شما در این بازی فقط کنترل یک شخصیت یعنی ناتان دریک را بر عهده دارید اما شما در بسیاری از مکان ها و مراحل این بازی تنها نخواهید بود و در بسیاری مراحل شما با یک شخص همراه خواهید بود. در حقیقت این شخصیت هایی که شما را همراه می کنند دوستان اولیه شما هستند. یعنی ویکتور سالیوان(Victor Sullivan) و النا فیشر(Elena Fisher) که در رابطه با نحوه وارد شدن به جزیره و این ۲ شخصیت در بخش داستان توضیحات لازم را خواهم داد.
تصویری که در آن زمان فوق العاده بود…
همین حالا باید به شما بگویم که در رابطه با هر چیز این بازی که می خواهید قضاوت کنید. انتخاب و همه چیز بر عهده شماست اما در تمام قضاوت هایتان یک نکته را فراموش نکنید. آن نکته هم این است که این بازی با تمام این حرف ها متعلق به سال ۲۰۰۷ است. اگر در تمام قضاوت های خودتان این نکته را در نظر داشته باشید به خوبی در میابید که این بازی در زمان انتشار خویش یک عنوان فوق العاده بوده است. از این حرف ها که بگذریم همه ما می دانیم که گرافیک یکی از مهمترین عناصر در یک بازی به شمار می رود و باید به شما اطمینان دهم که در این بخش نیز این بازی فوق العاده عمل کرده است. بسیار جالب است که بدانید در سال ۲۰۰۷ یک نکته دهان بسیاری را باز گذاشت و آن این بود که این بازی در زمان عرضه خود ۲۱ گیگابایت حجم را یدک می کشید. واقعا این موضوع حیرت انگیز بود و البته همگان بعد از تجربه نسخه اول سری آنچارتد علت این حجم بالا را به خوبی دریافتند و علتش چیزی به جز گرافیک رویایی این بازی در زمان خویش نبود. در بازی شما انواع محیط ها را مشاهده می کنید و باید به جرئت بگویم که در تمامی این محیط ها شما با یک طراحی دقیق مواجه خواهید شد. تکسچر های با کیفیت و شبیه سازی زیبای محیط ها بیش از پیش کاری کرده است که این بازی در بخش گرافیک حرفی برای گفتن باقی نگذارد. انیمیشن های تیراندازی و مبارزات و خونریزی بسیار طبیعی کار شده اند و باز هم اگر سال انتشار بازی را در نظر بگیرید متوجه می شوید که در حقیقت فوق العاده بوده اند. در تمام بخش های بازی شما می توانید به خوبی حرکت چهره شخصیت ها را تشخصی دهید و در حقیقت با نگاه به چهره ی آن ها از حالاتشان مانند شادی و غم و … مطلع می شوید. به طور کل باید گفت این بخش نیز راضی کننده که چه عرض کنم بلکه در زمان خود فوق العاده عمل کرده است.
داستانی که برای نسخه اول کاملا مناسب است
داستان از آن جایی آغاز می شود که ناتان دریک شخصیت اصلی این بازی به همراه دو دوست و همراه خود یعنی النا فیشر و ویکتور سالیوان ا در حال سفر با کشتی می باشند که دزدان دریایی به آن ها حمله می کنند. بعد از اتفاقاتی که می افتد هر طور شده این ۳ نفر وارد جزیره می شوند. جزیره ای که تمام داستان در آن رخ می دهد. بعد از اتفاقاتی که در جزیره می افتد ناتان از النا جدا می شود و او را گم می کند و باقی مسیر خویش را به همراه سالیوان ادامه می دهد. ماجراهایی می گذرد تا این که ناتان یک کشتی متروکه را پیدا می کند. او به درون کشتی می رود و با صحنه مرگ انسان های بسیاری مواجه می شود. او هنوز از هیچ چیز خبر ندارد. زمانی که او از آن کشتی بیرون می آید دیگر خبری از سالیوان نیست و او نمی داند که چگونه و کجا می تواند النا و سالی را بیابد.
داستان در این بازی به نحوه ای زیبا روایت می شود. شما همواره با یک روند منطقی داستانی رو به رو هستید و همیشه از پیدا کردن یک دوست یا پیروزی در یک مرحله شاد و خوش حال خواهید بود. منظورم این است که احساسات شما بعد از مدتی عینا مانند احساسات شخصیت ها می شود. با آنان درد می کشید. با آنان می خندید و با آنان گریه می کنید… داستان بازی همواره فراز و نشیب هایی دارد که همین موضوع آن را زیبا کرده است. پس به شما می گویم که آماده ی رو به رویی با یک داستان بسیار گیرا و زیبا باشید…
بررسی نهایی نسخه اول:Uncharted Drakes Fortune:
اگر شما کنسول PS3 دارید و هنوز این عنوان را تجربه نکرده اید همین حالا آن را تجربه کنید! بیش از این نمی توانم بگویم ولی به شما می گویم که از تجربه این عنوان خاطره ای شیرین در یاد شما باقی خواهد ماند. اگر هم که کنسول نسل هفتم سونی را ندارید مانند من صبر کنید تا کالکشن آنچارتد برای PS4 عرضه شود تا بتوانید آن را تجربه کنید…
نمره نهایی به این عنوان: ۹۱
نکات مثبت: وجود وسایل مختلف برای تجربه در این بازی – طراحی بسیار عالی محیط ها – داستان گیرا و جذاب – گیم پلی بسیار شیرین و …
نکات منفی: کم کاری سازندگان در بخش موسیقی – مشکلاتی بسیار کوچک در مبارزات
ادامه دارد…
پر بحثترینها
- کانیه وست، رپر آمریکایی اعتقاد دارد که The Last of Us: Part II بهترین بازی تاریخ است
- کامنتهای هفته ۲۸؛ هیتلر: The Last of Us Part 2 بهترین بازی تاریخ است
- کامنتهای هفته ۲۹؛ بَک تو بَک
- تریلر جدید فصل دوم سریال The Last of Us شخصیت ابی را نشان میدهد
- شایعه: کنسول نسل بعدی Xbox در سال ۲۰۲۶ با نام Xbox Prime عرضه خواهد شد [بهروزرسانی شد]
- کارگردان Alan Wake 2: رمدی میخواهد نسخه اروپایی ناتی داگ باشد
- سازندگان Astro Bot امید زیادی به Intergalactic دارند
- دل نوشتههای یک گیمر خسته؛ نگاهی به حواشی پیرامون The Witcher 4
- گزارش: کنسول جدید کشور روسیه توانایی رقابت با ایکس باکس و پلی استیشن را ندارد
- توسعهدهنده Witcher 4 به استفاده از بات برای کنترل جنجال پیرامون شخصیت سیری متهم شد
نظرات
آخ جون برم بخونم :yes: :yes: :yes:
من که رو PS4 تجربش میکنم. دوست دارم سری God of war هم برا PS4 بیاد. اینطوری دیگه PS4 تکمیل میشه :yes:
عالی بود :yes: :yes: :yes:
هم بازی و همین طور مقاله :yes: :yes: :yes:
خسته نباشی دستت درد نکنه آقایی :yes: :yes: :yes:
داشتم مقاله رو میخوندم کاملا به PSبازا حسودیم شد :reallypissed:
خوش بحالتون 😉
ممنون بابت مقاله :yes:
ممنون :inlove:
یکی از بیاد ماندنی ترین بازی هاست :yes: :yes:
این انحصاری ها شرکت سونی رو متمایز میکنه :inlove: :inlove:
:yes: :yes: :yes:
زمانی که تجربش کردم 😮
عالی بود و مطمئنا که عمرا از یاد و ذهنم بره :inlove:
عاشق این بازی ام :yes:
و همینطور مقاله واقا عالی بود خسته نباشی :rotfl:
اولین بازی بود که برا ps3 خریدم…بازی نسل بعدی اون زمان گرافیکش دیوانم میکرد..مخصوصا اولین بازی ای بود که میدیدم لباس شخصیت اصلیش خیس میشه..هی میرفتم تو آب تا خیس بشه 😐
خلاصه خاطراتی خیلی ردیفی بود
جالبه چون منم اولین بازی ای که برای ps3 گرفتم این بازی و موتور استورم بود .
تازه اون مرحله ای که باید از صخره های کنار کشتی بالا میرفتی تا بری تو کشتی هم یک جای گرافیکی فوق العاده داشت ؛ وقتی بالای آخرین صخره بودی .
تنها مشکلشم از نظر من معمای ناقوس بود که خیلی بی منطق بود . تم موسیقی هم همش یکسان بود ولی در مبارزه تند و در ماجراجویی کند میشد .
راستی بعد از مرحله ی کشتی ای که توش زامبیا بودن همیشه دوست داشتم ناتی یه بازی زامبی محور بسازه که ساخت !
“بعد از عرضه نسخه دوم این عنوان یعنی Cortex Strikes در سال ۱۹۹۷ دیگر همگان یعنی چه منتقدان و چه گیمر ها به ناتی داگ به چشم یک استودیو عالی نگاه می کردند. به همین دلیل بود که نسخه سوم کرش یعنی Back and Warped توانست با نو آوری های فوق العاده اش برای”
نسخه ی دوم Cortex Strikes back
نسخه ی سوم Warped
اقای جعفریان فکر کنم یه جا نوشته بوده cortex sreikes back and warped بخاطر همین اشتباه شده
ولی در هر صورت ممنون بابت نقد
خواهش می کنم ولی اصلا نفهمیدم چی گفتید… :rotfl:
منظورم اینه که تو متن اسم نسخه ی سومو اشتباه نوشتید
نوشتید Back and Warped
نسخه ی شومش warped هست
:yes: :yes: :yes:
من این نسخه رو بعد از نسخه های ۲ و۳ تجربه کردم…. که همچنان زیبا بود….
کلاربه نظر من سری آنچارتد جزو ۵ بازی برتر تاریخ بازی هستند
اگر هر دوست عزیز ازین مقاله لذت برد که نوش جانش…
اگرم کسی خوشش نیومد که عذرخواهی بنده رو بپذیره…
منتظر قسمت دوم باشید….
:yes:
خوشمان امد
پس نوش جونمون! 🙂
ممنون
منتظر بعدیشم 😉
من پارسال ps3 گرفتم و نسخه ی ۲ و۳ این بازی رو دان کردم
واقعاً باحال بودن :yes: :yes: :yes:
اولی رو هم چون قدیمی بود نگرفتم :heh:
من نصف عمرم رفت 😀 چون این شاهکاره کلا بازی نکردم 🙁
ولی نسخه سه رو کمی دیدم عالی بود :yes: :yes: :yes:
منتظر ادامش هستم…
SIC.PARVES.MEGNA
عشق است بهترین TPS.
محمد حسین جان خسته نباشی مقاله واقعا خوبی نوشته بودی بسیار لذت بردم
این بازی واقعا شاهکار بود و تکرار نشدنی و امیدوارم که در نسل هشتم هم با آنچارتدی دیگر شاهد خلق شدن حماسه ای دیگر باشیم
عالی
من قسمت دوم و سومش رو فقط بازی کردم آیا ارزش داره قسمت اول رو هم بازی کنم؟؟؟؟؟ ?:-)
بسیار ممنوم از محمد حسین عزیز
ناتی داگ یکی از بهترین های این صنعت و آنچارتد هم یکی از بهترین بازیهای عمرمه..آنچارتد ۲ واقعا یک تجربه ناب و بی نظیر بودپ
امیدوارم آنچارتد ۴ هم موفقیت نسخه ۲ رو تکرار کنه….
هر ۳تاش عالی بود :yes: :yes: :yes:
ممنون مقاله ی زیبایی بود.بی صبرانه منتظر نسخه ی چهارمم که ببینم چیکار میکنه!
:yes:
این میره تو هر شهری اون شهر به فنا میره اصلا عامل به گای :evilgrin: :evilgrin: :evilgrin:
ممنون بابت مقاله
ممنون.عالی بود. :yes: :yes: :yes:
uncharted :yes:
فقط یه کم زود تموم میشه 😐