شوهی یوشیدا، رئیس سابق پلی استیشن، در بخشی از مصاحبه خود با PlaystationInside به افزایش بیسابقه بودجههای تولید بازیهای AAA اشاره کرده است.
وی در این باره اظهار داشت:
امروزه همه چیز در صنعت بازیهای ویدیویی پیچیدهتر، پیشرفتهتر و از نظر فنی پرهزینهتر از هر زمان دیگری است و به طور طبیعی منابع بیشتری میطلبد. مسئله اصلی به هزینههای تولید بازمیگردد و این موضوع باعث شده تا فعالان صنعت به دنبال ایجاد تنوع در منابع درآمدی خود باشند تا بتوانند همچنان به ساخت بازیهای AAA ادامه دهند.
به گفته یوشیدا، افزایش روزافزون ریمیکها و ریمسترها بخشی از این روند به شمار میروند و بازیهای سرویسمحور و پلتفرمهای اشتراکی نیز در همین چارچوب قرار دارند.
او میگوید چیزی که میتواند در حال حاضر به صنعت بازی کمک کند، ساخت عناوینی با بودجه و تیمهای متوسط است. عنوان تحسین شده Clair Obscur: Expedition 33 که اخیراً با برچسب قیمت ۵۰ دلاری منتشر شده، تاکنون توانسته است بیش از ۲ میلیون نسخه بفروشد.
با وجود اینکه تیم سازنده Clair Obscur تنها حدود سی نفر عضو دارد، اما این بازی از نظر بصری و کیفی فوقالعاده است. به نظر من، این یکی از مسیرهای صنعت بازی است، چراکه میتوان با تیمها و بودجههای محدود و متوسط بازیهای باکیفیتی تولید کرد؛ بدون اینکه به کیفیت نهایی لطمهای وارد شود.



















این یوشیدا چقد باهوشه…هر روز به یک نکته ظریف اشاره میکنه…😂…اینارو که همه میدونن
این رو هم در نظر بگیریم تازه پای هوش مصنوعی وسط اومده و تا حدودی تونسته یه سری هزینه هارو کاهش بده باز این اتفاق افتاده !
هوش مصنوعی هنوز نتونسته ب اون مرحله عملیاتی، تاثیر گذار برسه
تازه باید پول داد و کسی ک بلده ازش استفاده کنه استخدام کرد
هوش مصنوعی بیست ساله به مرحله عملیاتی رسیده
درحال تکامله و داره جلو میره و بهتر و بهتر میشه
اصلا بخش عمده ای از موتور های بازی و آپ اسکیل و … هوش مصنوعیه
حالا منوشما تازه اشنا شدیم دلیل بر جدید بودن مبحثش نیست
چیزی که جدیده چت باته
آخه سلطان اکثر همون بازیای AAA که میگی کیفیتم ندارن اخه
که بگیم باشه حالا اشکال نداره افزایش قیمت خورد
یکی از یکی آشغال ترن
“یوشیدا: هزینه بالای تولید عناوین AAA عامل اصلی افزایش قیمت بازیها است”
البته قطعا نه در مورد نینتندو !
از معدود دفعاتی که کامنتت شایسته ی لایک دادنه D:
فقط بخاطر گرافیک؟
یا اونا کامنداش نمیفهمن تورمو و حقوق نمیگیرن ، تجهیزاتشون تورم نمیخوره و…
ینی فک میکنی botw ، اندازه مجوراز مسک هزینه داشته؟
نه داش ببین غیب شدن سنگا بعد تخریب خیلی هزینه بره
خب فدات شم تولید نکن.شما برو AA تولید کن با کیفیت قیمت ۵۰ دلار ببین مردم چقدر میخرن.زور کردن مگه شما رو؟ تیمتو کوچیکتر کن تعداد بازی رو ببر بالا.کیفیت هم نمیخواد.صد ساعت گیم پلی هم نمیخوایم.همون پونزده ساعت کافیه.گرافیک هم نمیخواد واقع گرایانه.رو گیم پلی کار کنید و داستان گرافیک هم در حد قابل قبول که همین آنریل انجین هم بهت میده.دیگه بهونه چیه؟همین دو سال پیش کردید ۷۰ دلار.الان شد ۸۰ دلار.قطعا نسل بعد میکنید صد دلار رند.اینا اینجور مصاحبه ها رو میکنن که بتونن گرون کردن بازی های اشغالشونو توجیح کنن.ولی ببین کی گفتم اینجور پیش بره قطعا شرکتهای کوچیک جای اینا رو میگیرن و اینا ضرر بدی میکنن.خیلی بی پروا دارن میرن جلو.هر سال به فکر سودن.نمیان تعداد بازی رو زیاد کنن.هم سود میخوان هم تعداد بازی منتشر شده رو کم.خب اینجا قیمت باید بره بالا.تو همون خارج هم آنقدر ها هزینه نمیشه.فک میکنم با کله بخوره زمین.
بنز میگه گرون شده تجهیزات ، ماشینامو گرون میکنم
کاربر ایرانی: خب قربونت بشم پراید تولید کن 😂
حالا دور از شوخی
سعید جان ، این تویی که باید تصمیم بگیری بازی به چه قیمتی و چه اسکیلی بخری ، نه که ب اونا بگی تو چه اسکیلی بسازن
وقتی استروبات نمیخری ولی لست اف اس میخری ، مسلمه بازی بزرگ میسازن
شرکت های کوچیک کاش جاشونو بگیرن ، منم از خدامه ، ولی بعیده
اینام اگه بازار بازی های پر هزینه رو انتخاب میکنن ، دلیل مالی دارن
فهمیدن فروختن کالاف هشتاد دلاری ، پرسودتر از فروختن های فای راش چهل دلاریه
(مگه زورت کردن بسازی؟)خب مشخصاً اونم میگه مگه زورت کردن بخری؟ بعد اینا پنجاه دلار براشون نون آب نمیشه ولی درکل حرف که زدی آنقدر مسخره هست که میشه این سوال از خودت پرسید و توهم جوابی براش نداشته باشی
باز این اومد حقیقتو گفت اون یکی که میگفت از سال ۱۹۹۸ توروم داشتیم باید هر نسل ۵ دلار میکشیدیم رو بازیها چی؟!
این به سلیقه بازیبازهام برمیگیرده
بیشتر هم از سمت کنسول ها اب میخوره که فکر میکنن هر بازی گرافیک بیشتری داشته باشه بازی بهتری هست بیشتر اونایی که از نسل ۸ به بعد گیمر شدن یعنی گیمر های کم سن و سال هیچ معیاری برای کیفیت بازی ندارن بجز گرافیک همینم سازنده هارو مجبور میکنه به یک سمت برن
اما این سیاست جوابگو نیست بخاطر همین داریم تغییرات زیادی رو تو صنعت میبینیم
مثلآ انحصاری ها کمرنگ شدن دیگه تبلیغات سونی و xbox روی انحصاری نیست
دارن به سمت ساخت بازیهای سرویس محور میرن
بازیها گرون میشن
تمام این موارد به دیده شدن شرکتهای کوچیک کمک میکنه
با قیمت های جدید تعرفه های جدید و تورم دیگه نسل بعد و حتی همین نسل ۹ نینتندو بعید میدونم موفقیت های نسل های قبلی رو تکرار کنن مخصوصآ نینتندو که نسل قبل کاملآ بی رقیب بود
این نسل بجز استیم دک xbox handheld داریم و سونی هم خبر اومده داره روی کنسول دستی کار میکنه
پس نینتندو هم به زودی مجبور میشه همین سیاست هارو در پیش بگیره کما اینکه گرونتر کردن بازی هارو اصلا خودش استارت زد
فقط این وسط نینتندو شانسی که اورده فن بیسش ازش گرافیک نمیخوان
داداش درجریانی که از شروع نسل هشتم دوازده ساله میگذره
Clair obscur مفت نمی ارزه، نمیدونم چرا همه اصرار دارن بازی قشنگیه!
چرا حرفی از پیشرفت موتورهای بازیسازی و قدرت سخت افزار و ساده تر شدن روند توسعه نمیزنین. آره برای یک سری از بازیهای خاص بودجه های کلانی درنظر گرفته میشه ولی بخش اعظمی از اون بودجه مستقیم خرج ساخت نمیشه و یا هزینه بازاریابیه یا هم هدررفت جهت هزینه های غیر ضروری. از اونطرف ما شاهد حضور بازیهایی در مارکت هستیم که کیفیت بالاتری از یه بازی aaa به نمایش میذارن. کیفیت گرافیکی بازی نود دلاری نینتندو سویچ ۲ رو بازیهای بیست سال پیش سونی و مایکروسافت هم تونستن بهش برسن.
من به شخصه حاضرم که پول بیشتری برای بازی بدم ولی گرافیک و کیفیت بازی هایی مثل Ghost of Tsushima, The Last of Us, Marvel Spiderman, Starfield, Half Life, Assassin’s Creed games and so on رو داشته باشم.
همین افرادی که از افزایش قیمت بازی ها و تریپل A شدن بازی ها و گرافیکی شدن و پول پرستی کمپانی ها بدشون میاد، کشته مرده GTA هستن که همه این هارو با هم داره.
خلاصه که صنعت بازی به قدرت و کیفیت، و وسعتی در حال حاضر رسیده که همه آرزواش رو داشتن. فکر کنم که گیمر های قدیمی تر بهتر این سخن من رو درک کنن که چقدر قدیما مردم عاشق این بودن که گرافیک بازی ها یک ذره واقع گرایانهتر بشه. و الان ببینید که به کجا رسیده.
پر بیراه هم نمیگه. هزینه ها زیاد شدن و تورم هم بوده. ارزش دلار هم بسیار پایین اومده. با وجود این تعرفه ها و جنگ بازرگانی اوضاع بد تر هم میشه. من چون به واسطه شغلم باید کلی اقتصاد رو بررسی کنم این هارو دقیق میدونم. اونایی هم که آشنای مغازه دار یا کسب و کار دار میشناسن میتونن بپرسن که چقدر به خاطر اقتصاد مجبور شدن که قیمتشون رو بالاتر ببرن. اوضاع مخصوص ایران هم نیست، همه جا همینه