گزارش اختصاصی گیمفا از دهمین جشنواره بازیهای رایانهای فجر

در روزهای ۱۶، ۱۷ و ۱۸ام بهمن ماه، بنیاد ملی بازیهای رایانهای ایران با همکاری کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، بزرگترین رویداد گیمینگ کشور را برگزار کردند. این رویداد پس از ۳ سال تعطیلی، بهتر و بزرگتر از همیشه با حضور اساتید مطرح داخلی و خارجی و همچنین مهمانانی از خارج کشور برگزار شد.
این جشنواره در ۳ روز شامل معارفه، اختتامیه و نمایشگاه با حضور بازیسازان و ناشران ایرانی، سرمایهگذاران، اعضای رسانه، علاقهمندان این حوزه و دانشجویان بینالملل حاضر در ایران برگزار شد. اختتامیه این رویداد نیز در روز دوم با حضور آقای محمد امین حاجی هاشمی مدیرعامل بنیاد ملی بازیهای رایانهای، معاون وزیر محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی و همچنین داوران حوزه گیمینگ و بازیگران مشهوری مانند وحید رهبانی برگزار شد.

در روز اول، شاهد جشنواره رویداد سکوی پرش غزال با حضور سرمایهگذاران و بازیسازان ایرانی بودیم. امسال بستری فراهم شده بود تا بازیسازان جوان ایرانی از سرتاسر کشور برای معرفی بازی خود و ارائه یک نقشه راه از آینده استودیو و پروژههای خود در جشنواره حضور داشته باشند. در رویداد سکوی پرش غزال، سازندگان عناوین شورش پادشاهی، A Hole in my Room، چیلکس، Sheep Bang، حکمران، اوژن، نامداران، تسخیرگران و شادوپیا به ترتیب روی صحنه رفته و بازی خود را به سرمایهگذاران و حضار معرفی کردند و در روز اختتامیه عناوین چیلکس و تسخیرگران هر کدام موفق به جذب ۲ میلیارد تومان و عنوان A Hole in my Room موفق به جذب ۱ میلیارد تومان سرمایه شد. برخی از بازیسازان ایرانی هم از ورود به بازار بورس ایران خبر دادند. همچنین در طول ۳ روز جشنواره، شاهد ۴ پنل تخصصی بودیم.
برگزاری پنل تخصصی رسانه با حضور فعالان این حوزه در دهمین جشنواره بازیهای رایانهای فجر
در ادامه روز اول جشنواره، چندین کارگاه و کنفرانس تخصصی با حضور توسعهدهندگان مطرح ایرانی و خارجی مانند Pascal Luban (پاسکال لوبن)، امین شهیدی، علی افروغه، سید مصطفی کیوانیان، سیاوش جعفرزاده، آدین دخت صالحی فر، حسن مهدی اصل و حسن عسگری برگزار شد. این کارگاهها در ضمینههای مختلفی از جمله، طراحی، هنری، فنی و کسب و کار بودند. در ادامه تمام اساتید در سالن جلسات B2B حاضر شدند و بازیسازان و علاقمندان سوال خود را از ایشان پرسیدند.
مصاحبه اختصاصی گیمفا با پاسکال لوبن، طراح Splinter Cell
روز دوم جشنواره آغاز کار نمایشگاه بود. این نمایشگاه با حضور توسعهدهندگان داخلی مانند استودیوی بلوط گیمز و کانسیلند استودیو و دو توسعهدهنده خارجی از کشور عراق و حضور رسانههای مطرح کشور برگزار شد. این جشنواره بزرگترین رویداد گیمینگ کشور محسوب میشود و تمام توسعهدهندگان از حضور خود خرسند بودند. آقای جعفر الحسینی، مدیر استودیوی SnowFlake با بازی SYNTHROME و آقای محمد الخفاجی مدیر استودیوی Gilga Tron از عراق، با بازی The Black Land در رویداد حضور داشتند، آقای الحسینی از برگزاری چنین رویداد بزرگی مختص گیمینگ در ایران شگفتزده بود و میگفت که جای خالی چنین رویداد بزرگی در کشور عراق حس میشود. بازی The Black Land با Unreal Engine 5 برای PC و موبایل در حال توسعه است. داستان این بازی در عراق رخ داده و حول محور مبارزه با گروه تروریستی داعش است.

مصاحبه اختصاصی گیمفا با جرمان کرنیکوف، مدیر توسعه کسب و کار RuStore و VK Play
شامگاه روز دوم جشنواره، مراسم اختتامیه با حضور آقای محمد امین حاجی هاشمی، مدیرعامل بنیاد ملی بازیهای رایانهای، معاون وزیر محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی و همچنین داوران حوزه گیمینگ و بازیگران مشهوری مانند وحید رهبانی برگزار شد. نامزدهای غزال زرین در دستههای مختلف با هم رقابت کردند و از برندگان هر دسته با تندیس غزال زرین تجلیل شد.

مصاحبه اختصاصی گیمفا با Alitt Khaliq، عضو سابق Ubisoft و EA
برندگان در هر رشته:
سبک کلمهای و اطلاعات عمومی
گمانچی – بازی آنلاین حدس کلمات
سبک استراتژی و شبیهسازی
شورش پادشاهیها
سبک اکشن، اکشن ماجرایی
مدال ذوالفقار – حلقه سیاه
سبک ماجرایی
حفرهای در اتاق من
سبک پازل
زاغ : روایت اول
سبک تفننی
از طرف ایوا
سبک سکوبازی
شب افروز
بهترین دستاورد فنی
شورش پادشاهیها
بهترین دستاورد طراحی
شورش پادشاهیها
بهترین دستاورد هنری و زیبایی شناسی
از طرف ایوا
بهترین دستاورد موسیقی
مدال ذوالفقار – حلقه سیاه
بهترین دستاورد صدا و افکت صوتی
رئیسعلی دلواری: نبرد با استعمار
بهترین دستاورد روایت و داستان
مدال ذوالفقار – حلقه سیاه
بهترین دستاورد فرهنگی
مدال ذوالفقار – حلقه سیاه
دهمین جشنواره بازیهای رایانهای فجر مهمترین رویداد گیمینگ کشور بود. از طرف مدیر و سردبیر محترم و همچنین تمام کادر گیمفا به برندگان غزال زرین تبریک میگوییم. برای تمام فعالان این حوزه گیمینگ کشور و مخاطبان محترم هم آرزوی موفقیت و سربلندی داریم.




















پر بحثترینها
- نقدها و نمرات بازی South of Midnight منتشر شدند
- ماد جدید The Last Of Us Part 2 سرنوشت جوئل را تغییر میدهد
- مقایسه دو بازی Assassin’s Creed Shadows و Ghost of Tsushima
- تماشا کنید: مقایسه نسخه PS5 Pro و PC بازی The Last of Us Part 2 Remastered
- گزارش: استاندارد جدیدی برای قیمت بازیها در راه است
- تاثیرگذارترین دیالوگها در تاریخ بازی های ویدیویی
نظرات
ما که بیصبرانه منتظر انتشار بازی شاهکار وعده صادق با هنرنمایی همیشگی برادران 📿 هستیم
انشاءالله
والله مع الصابرین…
ماشالا به مارکتینگ و تبلیغات بازی ساز های ایرانی ، تا الان اسم هیچ کدوم از این بازی ها رو نشنیده بودم…
چیز زیادی هم از دست ندادی
چیزی خیلی زیادی رو از دست نداده.
صنعت نوپایی هست…. جه انتظاری دارید واقعا؟؟ همت و حمایت بازی بازان خیلی مهمه برا ادامه راه
درسته ولی اگه یکم حمایت باشه،مثلا به جای اینکه طبیعت بره اسپانسر پرسپولیس بشه،بیاد اسپانسر یه استودیو کوچیک اما آینده دار ایرانی بشه،مطمئنا افراد دیگه ای هم(اگهببیننکهچقدرپیشرفتوسودداره)به تبعیت از این شرکت،میان اسپانسر استودیو های دیگه میشن و این چرخه هی ادامه داره.
اما متأسفانه،اینطور نیست،انقد صنعت گیمینگ تو ایران نابوده،که حتی نمیشه بهش گفت نوپا.
کاش فقط یکم دولت سرمایه گذاری میکرد تو ویدئوگیم،کاش…
به اندازه کافی تو سری خوردیم سر فوتبال مسخره و خرتوخرمون.
خدا میدونه چقد تو این فوتبال مسخره،بودجه کنار گذاشتن تا حالا.
خیلی بده که کشوری مثل ارمنستان و ازبکستان تو ویدئوگیم وضعیت بهتری داشت باشن.
دیدگاه مشابهی داریم به جز این که من با سرمایه گذاری دولتی مخالفم…. دولت ریل گذار باید باشه به نظرم و البته برای فرهنگ سازی باید بازی سفارش بده به استودیوهای بازی سازی خصوصی….
و البته صنعت گیم ایران الان کجاست که اینا بهترینن ….
مفت خور ترین بنیاد؟
اعلام کردن نسخه اس سخت افزارش برای بلزی مدال ذوالفقار شده یه مشکل براشون 😒😒
هو هان چی چی هون چو؟ درست تایپ کن ده
کلا دوتا اشتباه تایپی داشت🤦🏻♀️
نیازی به این کولی بازیا نیست که.
از کدوم سایت دانلودت کردن؟
😂😂😂😂😂😂
درود بر گیمفا ، حمایت از کالای ایرانی ، شاید شما باشید که اسم و رسم بازی های ایرانی رو به گوش بقیه برسونید
هر چند این مراسم و جایزههاش بیارزش و فاقد اهمیتن، اما اگر من بودم توی خیلی از بخشها جایزه رو به Satan’s Dungeon میدادم…
نمیدونم الان افسرده باشم از برگذاری این نمایشگاه بخندم یا امیدوار باشم به صنعت گیم کشورم
حقیقتا مهم نیست
نصف این بازیها قبلا ساخته شدن
اینها نسخه ریمستر ، ریمیک یا ریبوت نسخه های قدیمی هستن ؟
جدا از شوخی اسامی بازیهای ایرانی ، باید بگم مثل عناونی خارجی که همه ترکیبی از “Rise” و “Fall” و Dawn،night،shadow هستن تشکیل شدن که معمولا ته این بازیها با این عناوین به سقوط و شکست و ورشکستگی و اخراج ختم شده
توی دنیای بازیهای ایرانی هم این سبک نامگذاری توی بیست سال اخیر همیشه خدا همینه ، این نامهایی مثل “آخرین حمله”، “ظهور دوباره” و “سقوط تاریکی”،حلقه و سیاهی توی صنعت گیم ایران به نظر میاد که بازیها قراره یا دوباره بشینن یا سقوط کنن! وقتشه برای بازیهای ایرانی، اسمها رو کمی متنوعتر کنن و از “نبرد نهایی” و “غلبهی بیپایان” دست برداریم! شاید طلسم شکسته بشه و به یک موفقیت در فروش و دیده شدن در خارج از ایران برسیم .