سونی در توسعه فناوری FSR 4 و معماری UDNA به AMD کمک کرده است
اطلاعات جدید منتشر شده نشان میدهد که سونی با ارائه فناوری PSSR در توسعه تکنولوژی FSR 4 و معماری UDNA که ظاهراً در کنسول PS6 استفاده خواهد شد، به AMD کمک کرده است.
در حالی که شرکت AMD همچنان به ساخت پردازندههای مرکزی (CPU) و کارتهای گرافیکی ادامه میدهد تا آنها را با هم در APUهایی که سونی درخواست میکند تا مطابق با نیاز خود قرار دهد، اکنون اطلاعات جدیدی پیرامون FSR 4 و معماری جدید UDNA منتشر شده است که نشان میدهد سونی نقش قابل ملاحظهای در این خصوص دارد.
سونی با معرفی PS5 Pro سروصدای زیادی به پا کرد، اما قیمت بالای این کنسول انتقادات زیادی را برانگیخت. این کنسول با وجود مشکلات ایجاد شده در برخی بازیها، یک جهش قابل توجه در عملکرد را ارائه داد. اما نکته حائز اهمیت همکاری سونی و AMD برای کنسول نسل بعدی پلی استیشن و ارائه فناوریهای جدید است.
نقش سونی در فناوری FSR 4 و UDNA
اگرچه به نظر میرسید همه چیز به سمت این واقعیت پیش میرود که AMD قابلیت PSSR را به درخواست سونی طراحی نمود و سونی آن را بر اساس FSR 4 بهینهسازی کرد، اما واقعیت متفاوت است. AMD این واقعیت را تأیید میکند که سونی PSSR را برای کمک به AMD در ساخت فناوری FSR 4 توسعه داد. این در حالی است که AMD بیش از یک سال را صرف طراحی این فناوری جدید برای پردازندههای گرافیکی خود کرده است.
معماری UDNA با پیشنهاد سونی خلق شد
استراتژی AMD برای تقسیم معماری به سرورها و بازیها کارآمد نبود. انویدیا (NVIDIA) از این استراتژی استفاده نمیکند، زیرا دارای یک ستون مرکزی است که برای RTX به عنوان سیستم بهینهسازی میکند. AMD دو معماری را در چیزی که UDNA نامیده است، یکپارچه کرده و در اینجا سونی بخش بزرگی از مسئولیت را بر عهده داشته است.
بیش از نیمی از درآمد بازی AMD از APUهایی است که برای PS5 و PS5 Pro به سونی فروخته شده است. بنابراین سونی نسبت به AMD وزن و قدرت تصمیمگیری زیادی دارد. با توجه به اینکه انویدیا در حال حاضر ۹۰ درصد سهم بازار کارتهای گرافیکی را در اختیار دارد، ۱۰ درصد از فروش باقی مانده به AMD عملا یک نقطه مرجع است و به لطف کنسولها زنده میماند.
به طور خلاصه میتوان گفت که سونی یکی از محرکهای اصلی بخشهای نرمافزار و سختافزار AMD در جستجوی قدرت بیشتر، قابلیتهای بیشتر و هزینههای کمتر در چند پروژه گذشته است. حال باید منتظر ماند و دید تا فناوری UDNA در کنسول بعدی پلی استیشن چگونه خود را نشان میدهد.
پر بحثترینها
- کانیه وست، رپر آمریکایی اعتقاد دارد که The Last of Us: Part II بهترین بازی تاریخ است
- مدیرعامل پلی استیشن: Uncharted برای همیشه صنعت گیمینگ را دگرگون کرد
- سازندگان Astro Bot امید زیادی به Intergalactic دارند
- برخی توسعهدهندگان معتقدند که دنبال کردن گرافیک پیشرفته در بازیهای AAA دیگر امکانپذیر نیست
- گزارش: کنسول جدید کشور روسیه توانایی رقابت با ایکس باکس و پلی استیشن را ندارد
- تعجب تهیهکننده Gears of War نسبت به رویکرد Assassin’s Creed حول روایت در ژاپن
- توسعهدهنده Witcher 4 به استفاده از بات برای کنترل جنجال پیرامون شخصیت سیری متهم شد
- تحلیلگر: آینده درخشانی در انتظار Xbox خواهد بود
- دیجیتال فاندری ۳ بازی برتر سال ۲۰۲۴ از نظر گرافیک بصری را مشخص کرد
- گپفا ۲۷؛ پنج بازی برتر شما در سال ۲۰۲۴
نظرات
نه داداش سونی هیچ کاری برای صنعت گیم و فناوری نکرده مگه نمیدونی
مارک سرنی💥
امیدوارم سری کارتی که قراره بیاد توی این چند وقت خوب باشن
سونی خوب داره پیش میره در گسترش بخش سخت افزارش از سرمایه گذاری سنگین در شعبه TSMC در ژاپن که سال ۲۰۲۷ قراره کارشو شروع کنه که دقیقا شروع نسل بعد هست تا تمرکز روی طراحی و معماری نرم افزاری و سخت افزاری 🤔
انتظار میره سونی هدف گذاریش جوری باشه که در آینده دیگه خودشو از شرکت هایی مثل AMD بی نیاز کنه و کار رو تا حد امکان به صورت داخلی انجام بده!
دوست عزیز حرف شما کاملا متین اما یه نکتهای اضافه کنم،،،،، اونم این مبحث برونسپاری هست… که تمام شرکتها، کمپانیهای بزرگ انجام و رعایت میکنن برای پایین امدن هزینهها در تمامی جوانب،،، از هیچ شرکت خودرو سازی تمام قطعات رو خودش نمی سازه،،، هیچ شرکت ساخت لوازم الکترونیکی خودش تمام قطعات رو نمی سازه،،،، مثل ایفون و بقیه،،، الان هم یعنی خود سونی نمیدونه و نمیتونه چیپستها رو خودش بسازه،،، اما قرارداد با amd که از غربی ترین نقطه کره زمین واسش بسازن یا بقیه قطعات از تایوان یا مالزی تا یک پنجم یا بیشتر هزینه کمتر واسش داره،،، ساخت یک خط تولید این قطعات برای سونی اگه بزرگتر نباشه کوچکتر نیست از خط ساخت پلیاستیشن برای سونی… ماکروسافت هم برای ساخت ایکسباکس اونم از amd استفاده میکنن،،، چون هر قطعه خصوصیات خاصی برای استفاده کاربر داره…
ما ایرانیها اشتباه استفاده میکنیم از اینتل بجای amd برای سیستم گیمینگ
*معماری UDNA با پیشنهاد سونی خلق شد*
سونی پیشتاز تاز پرقدرت پیشرفت گیم
چه غولی بشه این بچه غول سونی
رقیبی قدرتمند برای انویدیا
البته آینده روشنی هم برای بخش کارت گرافیک های اینتل وجود داره که انویدیا یه جورایی باید خودشو برای دو رقیب قدرتمند آماده کنه ،البته اگه از باتلاقی که فعلا تو بخش پردازنده های اینتل وجود داره و ضرر ۱۴ میلیارد دلاری ،این تیم آبی سربلند بیرون بیاد که البته صد در صد دولت آمریکا کمکش خواهد کرد .
یه حسی بهم میگه Ps6 احتملا تاریخساز میشه و احتمالا بازار PC رو هم یه کوچولو اذیت میکنه! همین رزولولوشن PS5 رو حفظ کنن و 120fpa رو هدف بزارن نخواستیم Ray tracing بین ۶۰ تا ۱۲۰ 4K upscaleنشده بده محشر کبراس
بله دیگه وقتی میای نجاتم میدی amd رو بایدم روابط این قدر عالی باشه، همین الان هم خیلی از سخت افزارای گرافیکی PS5 مستقیما توسط AMD طراحی شده و اگه بخاطر فروش خیلی عالی ps3 نبود amd تعطیل میشد.
ps3 اصلا چیزی به اسم amd نداشت تو سخت افزارش مهندس.
amd رو سونی نجات نداد مدیر خلاقش lisa su نجات داد وقتی که اصلا پلی استیشن ۴ هم در کار نبود!
این حرفارو از کجاتون در میارین آخه.
نمیدونم اینا تو چه متایین میان گیمفا
واقعا فاز این خارجی رو درک نمیکنم اینتل و انویدیا یه عمر دارن ازشون میدوشن بازم انویدیا ۹۰ درصد سهم بازار داره امیدوارم با مدیریت خانم سو در سال های بعدی این سهم از انویدیا کمتر بشه و واقعا amd برای مصرف کننده از هر نظر بهترینه تعویض سوکت هر ۵ ۶ سال یه بار حتی در بعضی مواقع بیشتر هم پشتیبانی کرده کارت های خوش قیمت به نسبت انویدیا با عملکرد نهایتا ۱۰ درصد پایین تر از انویدیا ولی قیمتی کمتر از انویدیا من که راضی ام از amd الان لپتاپ هایی که از apu های amd استفاده میکنند عملکردشون نسبت به اینتل ۲ برابر سری رایزن ۵ و ۷ شاهکارن
دقیقا!
با اینکه انویدیا قیمت های نجومی میزاره رو کارت ها و amd همیشه نسبت به قیمت پرفورمنس و عمر بالاتری داره ولی باز هم همه میرن سمت انویدیا
نمیدونم مشکل این جماعت چیه و این همه پول مفت از کجا میارن میریزن تو جیب جنسن.
چون ایرانی جماعت فاز این برداشته هر کی موفق بوده آدم چرکیه و هرکی نتونسته به اندازه اون موفق باشه حقش خورده شده، ما هم که عاشق تئوری توطئه هستیم، نه دوست عزیز nvidia بارها برتریش رو توی بازار گرافیکی نشون داده و فقط بخاطر این که صرفا یه برنده بیشترین درصد بازار رو مال خودش کنه، کافیه بنچمارک های کارت گرافیک رو با مدل های رقیب مقایسه کنی performance، کارت های گرافیکی nvidia همیشه یه قدم از بقیه برندها جلوتر بوده. amd بیش تر تلاشش این بوده بازار کارت گرافیک های میان رده رو بدست بگیره چون میدونه توی زمینه تکنولوژی همچنان nvidia پیش تازه و تنها جایی که تونسته خودی نشون بده همکاری با شرکتایی مثل سونی و مایکرو بوده بلکه بتونه سخت افزار برای این دو ابر کمپانی برای کنسولاشون تولید کنه.
ایرانی جماعت چیه چه کشکی چه دوغی چی میگی برای خودت با ۳۰ سال سن و ۱۲ سال کار تو بازار کامپیوتر و شبکه نمیدونم چی دارم میگم یعنی، وقتی علمی از یه چیزی نداری لطفا فکت صادر نکن اگه حتی کامنت منم میخوندی نوشتم کارت های amd با اختلاف نهایت ۱۰ درصد ضعیف تر از انویدیا هستن ولی قیمتشون مناسب تره نگفتم انویدیا بده ولی مشکلم با قیمت گذاریشه در خصوص سی پی یو هم اینتل رو کوبیدم چون بین اینتل و ای ام دی اینتل هر سال یا نهایت هر ۲ سال یه سوکت جدید معرفی میکنه که پدر صاحب سیستم رو در میاره و کاربر برای دسترسی به سی پی یو جدید باید برد جدید و حتی ممکنه رم جدید هم بخره در صورتی که این مسائل تو ای ام دی وجود نداره و حرفم این بود ای ام دی برای کاربر از نظر هزینه ای خیلی مناسب تره
AMD لازمه که بره سمت تراشه های هوش مصنوعی وگرنه انویدیا تا چند سال دیگه قورتش میده و این وحشتناکه چون بازار رو میلره سمت یک منوپولی کثیف.
دقیقا چون الان هر کی توی صنعت هوش مصنوعی پیش رو باشه میتونه به پیشرفت خودش ادامه بده.