۱۵ انیمیشن برتر تاریخ
از ابتدای دهه ۳۰ میلادی و با پیشرفت تکنولوژی در ساخت انیمیشنها، این مدیوم راه مناسبی برای روایت داستانهای متفاوت در سبکهای متنوع بوده است. در ابتدا بیشتر از انیمیشنهای دو بعدی نقاشی شده استفاده میشد، اما با گذشت زمان تکنیکهایی مانند استاپ موشن، انیمیشنهای کامپیوتری و بسیاری دیگر از تکنیکها وارد این مدیوم شدند.
به لطف تنوع انیمیشنهای تحسین شده تاریخ، انتخاب بهترین آنها قطعا کار دشواری خواهد بود. بهتر است که به انیمیشنها به عنوان یک ژانر نگاه نکنیم، زیرا میتوان آنها را با تمهای مختلفی مانند علمیتخیلی، کمدی، فانتزی، اکشن و درام ترکیب کرد. انتخاب تنها ۱۵ انیمیشن برتر تاریخ غیرممکن است، اما تعدادی انیمیشن کلاسیک دوستداشتنی وجود دارند که کمتر کسی میتواند با قرار گرفتن آنها در لیست مخالف باشد.
۱۵. The Nightmare Before Christmas – ۱۹۹۳
با ترکیب یکی از بهترین آثار تعطیلات کریسمس با جشن هالووین، انیمیشن کلاسیک The Nightmare Before Christmas خلق میشود. عمقی که سازندگان در دنیای این انیمیشن با موجودات خطرناک و رازهای آن به وجود آوردهاند را در کمتر اثری میتوان مشاهده کرد. تیم برتون و هنری سلیک بینندگان را به دنیای عجیبی وارد میکنند که تک تک لحظات آن تماشایی و احساسی است، همچنین از استاپ موشن بینظیر آن نیز نباید چشمپوشی کرد.
۱۴. The Wild Robot – ۲۰۲۴
درحالی که مدت زمان زیادی از اکران انیمیشن The Wild Robot نگذشته است، این اثر را میتوان با بهترین آثار DreamWorks مانند Shrek، How to Train Your Dragon و Chicken Run مقایسه کرد. در زمانی که دیزنی، پیکسار و دیگر استودیوهای بزرگ برروی دنبالهها و بازسازی آثار قدیمی خود تمرکز کردند، رویکرد منحصر به فرد The Wild Robot جان دوبارهای به این مدیوم داده است. این انیمیشن به لطف سبک هنری چشمنواز و داستان سرگرمکننده یکی از بهترین انیمیشنهای تاریخ به شمار میرود.
۱۳. Akira – ۱۹۹۸
انیمیشنها میتوانند بر روی احساسات مختلفی تاثیر داشته باشند، اما سازندگان Akira با روایت یک داستان مهیج با سکانسهای اکشن بینظیر، موفق شدند انیمیشن منحصر به فردی را خلق کنند. علاوهبر سکانسهای اکشن، داستان نیز بدون اینکه بیش از حد پیچیده باشد روایت میشود. Akira یک داستان علمی تخیلی با جهانی مرموز دارد که بیننده را با خود همراه میکند. با پیشروی در روند داستان، المانهای علمی تخیلی به شکلی طبیعی توسعه پیدا میکنند تا درانتها انیمیشن Akira تا مدتها از ذهن شما پاک نشود.
۱۲. The Incredibles – ۲۰۰۴
The Incredibles بازگشتی دوستداشتنی به دوره فراموش شدهای از آثار ابرقهرمانی بود که با سبک هنریاش یادآور کمیکبوکهای کلاسیک بود. این انیمیشن نسبت به دیگر آثار پیکسار سکانسهای اکشن و خشونت بیشتری داشت و حتی آقای شگفتانگیز چند نفر را در طول داستان به قتل رساند. The Incredibles با داستان متفاوتی که روایت میکند خود را از کلیشههای کمیکبوک ابرقهرمانها جدا کرده تا درنتیجه ارتباط بیشتری با شخصیتها برقرار شود.
۱۱. Fantastic Mr. Fox – ۲۰۰۹
آثار وس اندرسون را میتوان براساس سبک هنری منحصر به فرد او، با چیدمان بسیار دقیق همه اشیا در کادر، تشخیص داد. سبک انیمیشنهای استاپ موشن به وس اندرسون اجازه بیشتری برای کنترل هر کادر داد تا درنتیجه همهچیز براساس سلیقه او جلو برود. درحالی Fantastic Mr. Fox انیمیشن بسیار چشمنوازی است، داستان پیچیده و جذابی را از یک کلاهبردار سابق که حالا سعی دارد به پدر نمونهای تبدیل شود را روایت میکند.
۱۰. Grave Of The Fireflies – ۱۹۸۸
Grave Of The Fireflies این تصور که تماشای انیمیشنها تنها محدود به کودکان است را از بین برد. استودیو گیبلی در سالهای آخر جنگ جهانی دوم در ژاپن، داستانی دلخراش و پر از ناامیدی را روایت میکند. Grave Of The Fireflies حولمحور یک پسر جوان جریان دارد که باید از خواهر کوچکترش مراقبت کند. بااینکه انتهای داستان در آغاز این اثر مشخص میشود، همچنان سازندگان موفق شدهاند پایان غمانگیزی را خلق کنند که تماشای دوباره این انیمه را تقریبا به کاری غیرممکن تبدیل میکند.
۹. Bambi – ۱۹۴۲
انیمیشن Bambi به عنوان یکی از اولین آثار کمپانی دیزنی، همچنان پس از گذشت حدود ۸۰ سال یکی از بهترین انیمیشنهای تاریخ به شمار میرود. Bambi اثری شاد با رنگهای دلنشین است، اما زمانی که لازم باشد به انیمیشن بسیار تاریکی تبدیل شده و لحظات غمانگیزی را نمایش میدهد. داستانی که Bambi روایت میکند، داستان ساده اما دردناکی است که سکانس ابتدایی آن را میتوان جزو غمانگیزترین سکانسهای تاریخ دیزنی قرار دارد.
۸. Toy Story – ۱۹۹۵
پیش از اکران انیمیشن Toy Story در سال ۱۹۹۵ میلادی، آثار سه بعدی کامپیوتری جایگاهی در این مدیوم نداشتند، اما اولین ساخته کمپانی پیکسار تحول بزرگی در دنیای انیمیشن ایجاد کرد. علاوهبر جلو بردن تکنولوژی، Toy Story شخصیتهای دوستداشتنی و داستان جذابی را ارائه میدهد که آن را به بزرگترین فرنچایز دنیای انیمیشن تبدیل کرده است. داستان ساده Toy Story به پیکسار این اجازه را داد تا ذهن کودکان را به بهترین شکل ممکن نشان دهد.
۷. Princess Mononoke – ۱۹۹۷
دیگر کارگردانهای دنیای انیمیشن، از هر اثر هایائو میازاکی میتوانستند یک فرنچایز کامل را خلق کنند، اما آثار او با جهانهایی بینظیر و منحصر به فرد، هرگز نیازی به توضیح بیشتر ندارند. Princess Mononoke داستانی خطرناک را در یک دنیای فانتزی بسیار غنی روایت میکند. سکانسهای اکشن Princess Mononoke هیجانانگیز هستند، اما این انیمه در لحظاتی که داستان به آرامی جلو میرود نیز فوقالعاده است. Princess Mononoke نه تنها یکی از بهترین آثار استودیو گیبلی به شمار میرود، بلکه در لیست بهترین انیمیشنهای تاریخ نیز قرار میگیرد.
۶. Spider-Man: Into The Spider-Verse – ۲۰۱۸
برای مدتی طولانی انیمیشنهای سه بعدی غربی شباهت زیادی به یکدیگر پیدا کرده بودند و همه از تکنیکهای مشابهی استفاده میکردند، اما Spider-Man: Into The Spider-Verse با الهام از سبک هنری کمیکبوکها و گرافیتیها تغییر بزرگی در این زمینه ایجاد کرد. این سبک هنری منحصر به فرد، حتی در داستان نیز تاثیر داشت و شاهد خلاقیت در نوع روایت داستان بودیم. همچنین به خاطر سکانسهای اکشن هیجانانگیز و شوخیهای بامزه، Spider-Man: Into The Spider-Verse را میتوان برای چندین بار تماشا کرد و از آن لذت برد.
۵. The Lion King – 1994
در دهه ۹۰ میلادی کمپانی دیزنی آثار تحسینشده زیادی مانند Aladdin، Beauty and the Beast و Mulan را تولید و منتشر کرد اما هیچکدام از این آثار نتوانستند موفقیت The Lion King را تکرار کنند. به طور کلی داستان The Lion King شباهت زیادی به نمایشنامه هملت از شکسپیر دارد، اما گروهی دوستداشتنی از حیوانات و موسیقیهای گوشنواز جان دوبارهای به نوشته شکسپیر داده است. The Lion King انیمیشنی حماسی است که جنگ قدرت میان نسلهای مختلف را با جزئیاتی بینظیر نشان میدهد.
۴. The Iron Giant – ۱۹۹۹
پیش از اینکه بِرَد بِرد به یکی از کارگردانهای شناخته شده دنیای انیمیشن و یا حتی هالیوود تبدیل شود، او با The Iron Giant جای پای خود را در تولید انیمیشنهای دو بعدی محکم کرد. بااینکه The Iron Giant با بودجه ۵۰ میلیون دلاری، تنها ۳۰ میلیون دلار فروش را در باکس آفیس تجربه کرد و به یک شکست بزرگ تجاری برای پیکسار تبدیل شد، امروزه این انیمیشن به لطف سینماتوگرافی چشمنواز و داستانی جذاب از دوستی پسری جوان با یک ربات که از آسمان به زمین افتاده است، یکی از بهترین انیمیشنهای تاریخ به شمار میرود.
۳. Pinocchio – ۱۹۴۰
انیمیشن Pinocchio پس اکران Snow White and the Seven Dwarfs در سال ۱۹۳۷ میلادی، دومین ساخته دیزنی محسوب میشود که در زمینه روایت داستان و کیفیت انیمیشنها قدم بزرگی برای این کمپانی بود. Pinocchio با قهرمانی دوست داشتنی، یکی از آثاری بود که فرمول دیزنی را در ابتدای کار تغییر داد. انیمیشن Pinocchio پر از لحظات بامزه و خندهدار است، اما داستان مهمی درباره اهمیت خانواده و بزرگ شدن روایت میکند که حتی پس از گذشت حدود ۸۵ سال همچنان در لیست بهترین آثار دیزنی قرار دارد.
۲. WALL-E – ۲۰۰۸
WALL-E به لطف بلندپروازی در زمینه روایت داستان و سبک هنری چشمنواز، برای بسیاری از دوستداران انیمیشن بهترین اثر پیکسار محسوب میشود. پیکسار با WALL-E ثابت کرد که میتواند باعث شود بینندگان هر شخصیتی را دوستداشته باشند، زیرا یک ربات قدیمی زنگزده به نحوی به شخصیتی تبدیل میشود که میتوان با او احساس همدردی داشت و او را درک کرد. بخش ابتدایی WALL-E درحالی که از ویرانههای زمین نابود شده توسط فاجعه زیست محیطی عبور میکند، نفسگیر و مهیج است. در ادامه داستان در قالب نسخه کودکانهتر ۲۰۰۱: A Space Odyssey و یک عاشقانه پیچیده ادامه پیدا میکند.
۱. Spirited Away – 2001
شاهکار هایائو میازاکی گنیجهای باشکوه از خلاقیت است که با جزئیات عجیب و موجوداتی خارقالعاده پر شده و مخاطب را به یک ماجراجویی منحصر به فرد همراه با شخصیتهای آن میبرد. هر گوشه از دنیای خلق شده توسط میازاکی شخصیتهای جذابی را در خود جای داده است که به زیبایی توسط انیمیشنهای سنتی با دست طراحی شدهاند و همین توجه به جزئیات است که باعث میشود تماشای Spirited Away حتی برای چندمین بار نیز ارزشمند باشد.
منبع: ScreenRant
پر بحثترینها
- گزارش: طراحی سختافزار پلی استیشن ۶ برخلاف نسل بعدی ایکس باکس، به پایان رسید
- حساب توییتر پلی استیشن باعث ترند شدن دوباره Bloodborne Remake شده است
- منبع داخلی: PS6 در سال ۲۰۲۷ عرضه خواهد شد + اطلاعات بیشتر
- شایعه: اطلاعات فاش شده از GTA 6 توسط کاربری که ادعا میکند چندین ساعت از گیمپلی را دیده است
- تحلیلگر: ناشران امیدوارند تا GTA 6 با قیمت ۱۰۰ دلار عرضه شود
- ۱۰ بازی متوسط که مخاطبان عاشقشان شدند
نظرات
در جستجوی نِمو_ عصر یخبندان یک و دو و سه_ ماداگاسکار _ فصل شکار اینا هم خفن بودن
شرک
پاندای کنگ فو کار
کارخانه هیولا
زندگی جدید امپراطور
در جستجوی نمو
غار نشینان
سیاره گنج
عصر یخبندان
خانه هیولا هم بشخصه دوست داشتم
رنگو رو هم اضافه کن
دقیقا رنگو هم خیلی خوب بود هربار میبینیش لذت میبری آنتاگونیست جالبی داشت
رنگو از لحاظ بصری و جلوه های ویژه نزدیک ده سال از زمان خودش جلوتر بود
کیفیت انیمیشن قطار قطبی ۲۰۰۴ هم اضاف کن از هر لحاظ با انیمیشنای امروز برابری میکنه و بیشترم هست
تعجب کردم چطور ممکنه همچین ابرشاهکاری توی لیست نبود
آره اونم عالی بود یا انیمیشن گوی بخار
زیاد جای تعجب ندارد. قطار قطبی با استفاده از تکنولوژی موشن کپچر به دره غیر طبیعی سقوط کرد. وقتی واقعگرایی از حدی عبور کنه بخصوص در حرکات و حالتهای چهره کوچکترین مشکلی باعث تنفر یا حس غریبگی ذاتی ما از کاراکتر میشه
سریال سرزمین جادویی و لاک پشت های نینجا رو دست ندارن
به نظرم از همه بیشتر رنگو لیاقت بودن تو این لیست رو داشت.
اره رنگو یادم نبود. اونم واقعا فوق العادس
خیلی جالبه
توی مقالات انیمه یه انیمیشنم پیدا نمیشه ولی توی مقالات انیمیشن رتبه ی ۱ انیمسچطور ممکنه یدومه پاندای کونگ فو کارم توی این لیست نباشه
طبیعیه چون همه ی انیمه ها نوعی انیمیشن هستن ولی همه ی انیمیشن ها انیمه نیستن
اخه حتی انیمه فنام دیگه اینو قبول ندارن
دوستان کسی از شما شبکه کهکشان رو یادشه که چندین سال پیش فعالیت میکرد و سریال کارتونی سرزمین جادویی رو پخش میکرد همراه با چندین سریال کارتونی دیگ ک واقعا خفن بودن ولی اسمشونو یادم نیس
Fantastic Mr. Fox رو هر بار که تماشا میکنم احترامم برا سازنده هاش بیشتر میشه ، واقعا عالی بوده و هست 🥰
یکی از دوبله های شاهکار و تک فارسی رو داره .
خیلی از انیمیشن های خوب و جذاب که با همشون خاطره داریم نبود مثلا هتل ترانسیلوانیا یا حتی خیلی از انیمیشن هایی که این چند وقت اخیر منتشر شد و حسابی ترکوند مثل المنتال، آرکین(البته بعضیا آرکین رو هم انیمه حساب میکنن و میگن انیمیشن نیست، و خب این یه ویژگی جالب این سریال بود که در حقیقت میشه هم با انیمه و هم با انیمشین جمع بسته بشه)
و اکثرا انیمه بودن تا انیمیشن و خب میدونین انیمه و انیمیشن رو نمیشه باهم تو یه لیست قرار داد
در کل لیست بدی نبود اما به طبقه بندی بهتری نیاز داره و البته یه ویرایش خیلی جزئی
همشون عالی هستن
تازگیا هم وایلد روبات بشدت توجه منو جلب کرد.
تقریباً همون کاری که وال ای سالها قبل کرد
قلعه متحرک هاول رو نزدیک به ۶ بار دیدم از آخرین باری که تماشاش کردم ۷ سال گذشته بود مجدد ماه قبلی تجدید خاطره کردم ، باورنکردنی بود در فاصله این همه زمان که رفته بود هنوزم واسم نه تنها تازگی داشت بلکه در فرم به فرم و نقش به نقش این اثر خارق العاده قابی از هنر نقاشی بود که تکه تکه از هر سکانسش با احتیاط و لطافت کشیده شده بود اصلا هی توقف میزدم و سانتی متر به سانتی متر تصویر رو نگاه میکردم و در پس هر قطعه بندی از تصویر وقتی زوم کنید یک زندگی یک اثر جدیدتر در خودش میتونید ببینید ، واقعا بهترین انیمیشن تاریخ از نظر شخصی من برازنده ش هست با وجود اینکه نمو بهترین انیمیشن سال اون زمان شد و تا چند سال بعدش در بحث فنی و طراحی و گرافیک سرامد بود اما قلعه متحرک هاول از بعد احساسی کار و هنری هنوز که هنوزه در دل و جان طرفدارانش هست و زنده مونده و این راز ماندگاری اثر هنری و هنرمند اونه ، میازاکی بعد از هاول و شهر اشباح اثار زیادی خلق کرد اما امواج احساسات درون هاول که بیننده رو غوطه ور میکرو رو هیچ کجا از اثار بعدیش ندیدم یا وام دارش بودن یا از اون عقب بودن
بعد از اون روسو پوسو رو می پسندم .
و سپس گاردن آف ورد .
در هر سه اثر که گفتم شاید دو شیدا به هم نرسند و راه خودشون برند اما سر اخر روزی همدیگر را دست خواهند یافت و این اجتناب ناپذیری عشق هست.
اگه نوستالژی باز باشم
باید بگم :
کارخانه هیولاها از پیکسار
عروس مرده از تیم برتون.
سندباد از دریم ورکس
کمی قدیمی :
سایلنت ویس ۲۰۱۶
اقای رنگو می بینید :
دست کم گرفته شده:
The Witcher: Nightmare of the Wolf
انیمیشن Up فراموش کردی. همیشه در کنار Wall-E برام عزیز هست و این دو انیمیشن صدها فرسنگ جلوتر از باقی انیمیشن ها هستند.
اون فقط چند تا تیکه چوب بود…🥲
بگو چجوری آکیرا رو گذاشتی شرک رو نزاشتی
با همشون خاطره داریم ولی WALL-E چقدر این انمیشن خوبه
برای من
ماداگاسکار
عصر یخبندان
ریو
WALL-E
شیرشاه
نمو
زوتوپیا
سگ های خالدار
لیستی که رانگو توش نباشه…