خاطرهانگیزترین بازیهای موبایلی برای ما ایرانیها
در دهه اول ظهور سیستمعاملهای اندروید و iOS، شاهد عرضه بازیهای خلاقانه و نوآورانهای بودیم که میتوانستند با گیمپلی اعتیادآور و جلوههای بصری ساده اما جذابشان ما را ساعتها سرگرم کنند. اما همانند ظاهر گوشیهای هوشمند که در سالهای اخیر، خلاقیت چندان چشمگیری نداشتهاند. دنیای بازیهای موبایل هم به همین مشکل دچار شده و مدت زیادی است که از دوران عرضه پشت سرهم بازیهای خلاقانه فاصله گرفتهایم. به همین بهانه میخواهیم نگاهی داشته باشیم به برخی از بهترین عناوین نوستالژیک گوشیهای هوشمند، که بعید است حس و حال تجربه آنها را بتوانیم در بازیهای موبایلی امروزی پیدا کنیم.
Angry Birds
- سال انتشار: ۲۰۰۹
- استودیوی سازنده: Rovio Entertainment
پرندههای خشمگین و دوست داشتنی که میتوان گفت همه با آنها آشنا هستیم، حضور خود را به نوعی مدیون بازی Crush the Castle هستند. اولین نسخه از این بازی در سال ۲۰۰۹ روی سیستمعامل iOS و در زمان همهگیری آنفلوانزای خوکی منتشر شد که به نوعی قرارگیری خوکها به عنوان دشمن در بازی را توجیه میکرد. پس از موفقیتهای مالی چشمگیری که استودیوی Rovio از این بازی کسب کرد، شاهد عرضه چندین نسخه اصلی و فرعی و حتی انیمیشنهای سینمایی این سری بودیم، تا جایی که ارزش فرنچایز Angry Birds توانست به یک میلیارد دلار برسد.
Vector
- سال انتشار: ۲۰۱۲
- استودیوی سازنده: Nekki
اگر تنها بخواهم از این لیست یک بازی را برای تجربه مجدد انتخاب کنم، قطعاً انتخاب خودم بازی Vector است. یکی از بهترین و خلاقانهترین بازیهایی که با جلوههای بصری ساده اما هنری، موسیقیهای فوقالعاده و گیمپلی هیجانانگیز تجربهای به یادماندنی برایمان رقم زد. نکته جالبی که در مورد این بازی وجود دارد، این است که بعد از گذشت سالهای زیاد، همچنان بازی از لحاظ بصری، گیمپلی، طراحی مراحل و غیره به هیچ عنوان نخنما نشده است.
Subway Surfers
- سال انتشار: ۲۰۱۲
- استودیوی سازنده: SYBO Games و Kiloo
یکی از بازیهای جریانساز در دنیای اندروید و iOS که در سال ۲۰۱۲ منتشر شد و توانست میلیونها نفر را درگیر خود کند. در این بازی کنترل یک پسر جوان را در دست میگیرد که باید از دست ماموران فرار کند و در یک مسیر بیانتها روی ریلهای مترو میدود. از آنجایی که بازی بیانتهاست و هر سری رکورد جدیدی ثبت میکنید، میتواند از عناوین اعتیادآوری باشد که شما را ساعتها مشغول نگه میدارد. جالب است بدانید که محیط این بازی در واقع از ایستگاه قطار Vesterport در کپنهاگ، پایتخت کشور دانمارک، الگوبرداری شده. بعد از انتشار این بازی، عناوین زیادی خواستند با کپیبرداری یا الهامگیری از Subway Surfers و Temple Run، موفقیت آنها را تکرار کنند که اکثریت با شکست مواجه شدند.
Shadow Fight
- سال انتشار: ۲۰۱۳
- استودیوی سازنده: Nekki
باز هم استودیوی Nekki و باز هم یک عنوان متمایز با طراحی سایه مانند شخصیتها. بعد از این همه سال، بازیهای مبارزهای انگشتشماری برای گوشیهای هوشمند در دسترس هستند که بتوان آنها را یک عنوان درجه یک به شمار آورد. عرضه Shadow Fight را میتوان نقطه عطف بازیهای موبایل در قالب ژانری تازه دانست. مبارزات چالشبرانگیز و روان بازی، روی گوشیهای هوشمند آن زمان مثالزدنی بودند. در نسخه دوم بازی هم شاهد پیشرفت خوبی بودیم، چه از لحاظ بصری، چه از لحاظ گیمپلی و طراحی مراحل و غیره. اما متاسفانه Shadow Fight 3 هویت این آیپی و ویژوال سایهای کاراکترها را تا حد زیادی فراموش کرد و نتوانست مسیر صعودی سری را ادامه دهد.
Hill Climb Racing
- سال انتشار: ۲۰۱۲
- استودیوی سازنده: Fingersoft
در این بازی باید با وسایل نقلیه مختلف از مسیرهای پر فراز و نشیب مختلف بگذرید. کنترل ساده و فیزیک جالب، لحظات خندهداری که برخی مواقع رقم میخوردند، ثبت رکوردهای جدید و باز کردن وسایل نقلیه متنوع در این بازی بیپایان میتوانستند انگیزهای باشند که ساعتها به تجربه آن بنشینیم. گیمپلی این بازی شاید در نگاه اول ساده به نظر میرسید، اما چالشهای رد کردن تپههای مختلف و اتمام سوخت، همه و همه به استراتژی و مهارت بازیکن نیاز داشتند.
Plants vs. Zombies
- سال انتشار: ۲۰۰۹
- استودیوی سازنده: PopCap Games
این بازی که از پیشروهای ژانر دفاع از قلعه محسوب میشود را، میتوان در لیست نوستالژیکترین بازیهای هر پلتفرم مدرنی مشاهده کرد. نسخه اول Plants vs. Zombies برای گوشیهای هوشمند توسط شرکت PopCap Games تولید و منتشر شد. در این بازی باید با استفاده از گیاهان مختلف، جلوی حمله زامبیها به خانه را بگیرید. ترکیب خلاقانه مبارزه گیاهان بامزه و زامبیها، یکی از بهترین خاطرات را برای هر گیمری در آن دوران رقم زد.
Flappy bird
- سال انتشار: ۲۰۱۳
- استودیوی سازنده: GEARS (Dong Nguyen)
حتی سازنده خود Flappy bird هم فکرش را نمیکرد بازی او بتواند در مدت زمان کوتاهی به یکی از ترندهای جهانی تبدیل شود. گیمپلی این بازی به دقت زیادی نیاز داشت و از لحاظ بصری بسیار ساده بود. در سال ۲۰۱۳ این بازی برای سیستمعامل iOS عرضه و به پردانلودترین برنامه App Store تبدیل شد. با این وجود، سازنده Flappy Bird بعد از مدتی این بازی را به دلیل اعتیادآور بودنش از دسترس خارج کرد. جالب است بدانید گروهی از طرفداران بازی علامت تجاری رسمی Flappy Bird را خریداری کردهاند و قصد دارند نسخه جدید این بازی را در سال ۲۰۲۵ برای اندروید و iOS عرضه کنند.
Clash of clans
- سال انتشار: ۲۰۱۲
- استودیوی سازنده: Supercell
چه خاطراتی که ما ایرانیها با معروفترین آیپی شرکت Supercell نداریم. هرچند که این بازی همچنان بازیکنان زیادی دارد و استودیوی سازنده به پشتیبانی از آن ادامه میدهد، اما با آن نسخه اولیهای که همه ما با آن خاطره داریم بسیار متفاوت شده است. به دلیل تجربه گروهی و آنلاینی که ارائه میداد، Clash Of Clans توانست سالها طرفداران بازیهای موبایلی را سرگرم خود کند.
Candy Crush
- سال انتشار: ۲۰۱۲
- استودیوی سازنده: King
بازی Candy Crush از اولین بازیهای محبوب سبک پازل تطبیقی بود که توسط شرکت King منتشر شد و توانست طیف وسیعی از مخاطبان و حتی افراد سالخورده را هم جذب کند. این بازی با استفاده از آبنباتهای رنگارنگ، چالشهای جالبی را در هر مرحله پیش روی بازیکنان قرار میدهد و آنها را به شکستن رکوردهای مختلف تشویق میکند. Candy Crush یکی از اولین بازیهایی بود که مدل پرداخت درونبرنامهای را ترویج داد.
Fruit Ninja
- سال انتشار: ۲۰۱۰
- استودیوی سازنده: Halfbrick Studios
Fruit Ninja یکی از اولین بازیهای موفقی بود که از کنترلهای لمسی گوشیهای هوشمند آن دوران استفاده کرد. سرعت بالای گیمپلی و لذت برش میوههای مختلف، تجربهای جدید و در عین حال اعتیادآور بود که تنوع خوبی هم در حین بازی به بازیکن ارائه میداد. همانند تمامی بازیهای این لیست، کپیهای زیادی توسط توسعهدهندگان متفرقه از روی آن ساخته شد که هیچکدام نتوانستند موفقیت نسخه اول Fruit Ninja را تکرار کنند.
Cut The Rope
- سال انتشار: ۲۰۱۰
- استودیوی سازنده: ZeptoLab
استودیوی ZeptoLab را میتوان یکی از خلاقترین سازندههای عناوین موبایلی دانست که یکایک بازیهای آنها مرحله جدیدی از نوآوری را برای دنیای گوشیهای هوشمند تعریف میکردند. اما معروفترین آیپی آنها Cut The Rope بود که موفقیت چشمگیر نسخه اول توانست منجر به ساخت نسخههای دیگری هم شود که هرکدام از آنها ارزش تجربه بالایی دارند. در این بازی باید با استفاده از امکاناتی که در اختیارتان قرار میدهد، آبنباتهایی که روی صفحه هستند را با بریدن طنابها به یک موجود دوست داشتنی به نام Om Nom برسانید. فیزیک دقیق بازی جذابیت حل پازلهای آن را چندین برابر میکرد.
Bad Piggies
- سال انتشار: ۲۰۱۲
- استودیوی سازنده: Rovio Entertainment
همانطور که پیشتر نیز اشاره کردیم، از دنیای Angry Birds اسپینآفهای متعددی ساخته شد و اگر بخواهیم در بین آنها به متفاوتترین و بهترین پروژه اشاره کنیم، بیشک Bad Piggies است. در این بازی دیگر با خوکهای دنیای Angry Birds دشمن نیستیم و در عوض، باید با استفاده از آیتمهایی که بازی در اختیارمان قرار میدهد، آنها را به مقصد خود برسانیم. فیزیک جالب Bad Piggies در کنار صداگذاری بامزه و راههای متنوعی که میتوان هر مرحله را به پایان رساند، ارزش تکرار آن را به شدت بالا میبرند. متاسفانه این بازی و نسخههای قدیمی Angry Birds به دلیل هزینههای نگهداری و بهروزرسانی برای سیستمعاملهای جدید و همچنین تغییر سیاستهای Rovio و خریداری شدن توسط سگا، از فروشگاههای پلی استور گوگل و اپ استور اپل حذف شدهاند.
Temple Run
- سال انتشار: ۲۰۱۱
- استودیوی سازنده: Imangi Studios
Temple Run در ابتدا به صورت پولی عرضه شد، اما با تغییر به یک بازی رایگان و افزودن خریدهای درونبرنامهای، محبوبیت فوقالعادهای پیدا کرد و به موفقیتی بزرگ تبدیل شد. در این بازی باید از موانع مختلفی در مسیر دویدن خود عبور میکردید و بازی توانسته بود با گرافیک خوب و کنترل سادهاش دل بسیاری از صاحبان گوشیهای هوشمند را بدست بیاورد. Temple Run با محبوبیتی که رقم زد، مسیر را برای بازیهای دیگری مثل Subway Surfers هموار کرد تا سبک Endless Runner یا همان دونده بیپایان به یک ژانر پرطرفدار در بازیهای موبایلی تبدیل شود.
پر بحثترینها
- رکورد دیسلایک تریلر Concord توسط Intergalactic در یوتیوب شکسته شد
- بازیگر شخصیت اصلی Intergalactic نیل دراکمن را خدای بازیهای ویدیویی میداند و از همکاری با او هیجانزده است
- ناراحتی کارگردان Black Myth: Wukong بابت نبردن جایزه بهترین بازی سال
- رئیس ناتی داگ: تست بازیگری Intergalactic به اندازه انتخاب بازیگر نقش الی شگفتانگیز بود
- بازیهای انحصاری کنسولی بیشتری از پلی استیشن برای Xbox عرضه خواهند شد
- ظاهراً تریلر معرفی Intergalactic: The Heretic Prophet به تاریخ عرضه آن اشاره دارد
- دیجیتال فاندری تریلر Intergalactic را از نظر بصری شگفتانگیز توصیف میکند
- نکات مخفی تریلر بازی جدید ناتی داگ، Intergalactic، که شاید متوجه آنها نشده باشید
- گپفا ۲۵؛ تریلرهای مورد علاقه شما از مراسم The Game Awards 2024
- منبع داخلی: دوران عناوین انحصاری ایکس باکس به پایان رسیده است
نظرات
پووو چرا توی لیست نیست، پوه وقتی اومد مثل ویروس بود همه جا بود ، گشنه بی سرپرست
تام وآنجلا هم همچنین،نسخه بهتر و خفن تر پو بودن و هستن و خواهند بود
تنها دلیلی که furry ها هنوز وجود دارن آنجلاست
😂
واییی چقدر من برای پو تلاش کردم
چه دورانی بود، دلم گرفت
خوب گفتی😂
بازی مار نوکیا👍😊
💔واقعا بازی های اون زمان شاهکار بود.البته تا دوسال پیش هنوز همه بازی میکردند اما دیگه از مد افتاد.اخ اخ یادش بخیر ویکتور و سابوی سورفر و انگری بردو چقدر بازی میکردم. الان همه در حال بازی کردن کالاف اند.💔
توی دورانی که همه درگیر کالافن، من هنوز درحال جر دادن زامبی ها با استفاده از گل ها برای بار هزارم هستم😁
من خودم سلطان این بازی های نوستالژیم.
خاطرات💔
old is gold💔
وای vector اون موقع ها هم هیچ وقت نمیدونستیم داستان اون شروعش چیه
تو اون شرکته چیکار میکردن
بعضیا میگن داستانش فرار از ماتریکسه
قسمت دومشم ب خوبی اول نبود
از ماتریکس فرار کرده بودیم وقتی اندروتیت نبود
از ماتریکس فرار کرده بودیم زمانی که ماتریکس مد نبود💔
🟢 نسخه اول Vector رو اومدن براش آپدیت ۲۰۲۴ دادن، که به معنای واقعی گند زدن بهش، همون نسخه قدیمی، بهترین نسخه ازشه 😍👌🏻
✅ نسخه دوم هم که دیگه فقط خواستن یه چیز شولکی و مسخره ساخته باشن 😹🤣
نه اینقدرم بد نبود ، من با اونم خیلی حال کردم
خیلی چرت بود واقعا. محیطش داغون.،
اون حس هیجان اصلا قابل درک نبود. مصنوعی بود. و مخصوصا مخصوصا اینکه گفتن ما هی داریم کلون خودمونو حرکت میدیم دوباره میمیره یه کلون دیگه میاد قشنگگ همزاد پنداری رو بسته بود. البته میشه گفت خیلیم دارکه داستان. ولی میتونست خیلی بهتر باشه.
اوه اوه سلطان بازی های گوشی بودن
یک یکشون پلی دادم
من چرا همه این هارو بازی کردم 😂😂😂
✅ چون خسته ای دیگه 😂
نه تنها خستم بلکه بعد از تقریبا ۲ سال هنوز تیک آبی بهم ندادن
یعنی نمیشد کسی که گوشی هوشمند داره رو گوشیش کلش اف کلنز نباشه اصلاً انگار این یه قانون نانوشته بود
الان وضعش اصلا خوب نیس جدی
تازه یه سری گیم بهتر ازشم تو همین سبک هست
✅ با افتخار، من هیچوقت سراغش نرفتم و نصب نکردم …
با افتخار منم همینجوریم🗿✅
💚👍🏻
۶ سالم بود کل خانواده از خاله بگیر تا دایی خونه مادربزرگم جمع میشدیم کلش بازی میکردیم! اونم با نت های نامحدود شبانه. یعنی ساعت ۲ نصف شب بیدار میشدیم فقط برای اینکه کلش بازی کنیم. واقعا اون دوران یه چیز دیگس ❤️🩹
فقط وکتور با heel climb اصلا یه چی دیگه بودن
Subway Surfers البته ما میگفتیم پسر قطار سوار:|
اولین گیم زندگیمه
چقدر سرگرمم میکرد لامصب
Plants vs zombies
شاهکار
با این بازی ها بیشتر حال میکنم رو گوشی خیلی ساده انگار مخصوص تاچ گوشی ساخته شده بودن، در عین حال که اکثرا ۲ بعدی یا نهایت ۳ بعدی ساده بودن خلاقیت خودشونو داشتن و سادگی ای که داشتن باعث میشد راحت با تاچ که بنظر نمیرسید به درد گیم بخوره بازیشون بشه کرد الان چیزایی مثل کالاف دیوتی رو موبایل با گرافیک خدا هست با این حال نمیدونم چطور اینارو بازی میکنن خیلی سخته انگار برا گوشی اصلا ساخته نشده بزور تو یه صفحه کوچیک با کلی دکمه دستت کل صفحه رو میگیره چی میبینی دیگه
بازی ساده مثال همین Angry Birds با یه انگشت میشه بازیش کرد ولی الان طرف آنلاین حرفه ای با چهار، پنج تا انگشت بزور کالاف رو گوشی بازی میکنه خب دیگه تو صفحه چیزی دیده نمیشه کل دستت رو صفحه گوشیه 😂 اینجور بازی های سختو من ترجیح میدم رو کنسول و pc بازی کنم اما اگر به هر دلیلی رو گوشی خواستم با دسته قطعاً بازیش میکنم رو گوشی اونجوری واقعا راحت تره
من ۲ انگشتی بازی میکنم همه رو حتی call of duty رو با دسته هم البته میشه ولی باید درست تنظیمش کنی چون شنیدم روی اسنایپ خیلی سخت میشه کنترل کرد خودم امتحان نکردم که ببینم راسته یا نه ولی call of duty فقط روی کنسول حال میده اونم نسخه های نسل ۶ و ۷ و با اولای نسل ۸
من هنوز که هنوز روی گوشی دارم بعضیاشون رو پلی میدم واقعا این بازی ها در زمان خودشون واقعا عالی بودن هنوز هم آدم بازی میکنه کیف میکنه
با همشون خاطره دارم. چه روزایی خوبی بود. کاش میشد دوباره برگردیم به اون زمان😔
شدو فایت عشقه🔥🤧
عجب دوران طلایی بود واسه موبایل با یک انگشت قابل بازی بودن و به شدت خلاقانه
الان که بزور میخوان گیم کنسول رو بچپونن تو گوشی یا از اون محتوا های تبلیغی زباله
واقعا مقاله خوبی بود ، خیلی موضوع خوبی رو هدف قرار دادین . 👌👌
خود من همشونو به جز flappy bird بازی کردم و واقعا همشون بازی های لذت بخش و عالی هستن ❤💯😍
به نظرم این ۳ تا بازی هم می تونستن توی لیست باشن :
پو – ماربازی نوکیا – where’s my water ? ( همونی که باید یه راه باز می کردی و آب رو به تمساح می رسوندی )
در کل مقاله خوبی بود و بازی ها هم واقعا درست انتخاب شدن و همشون فوق العاده ن . 👍👍
ویکتور ♥️
انقدر این بازی ها خوب بودن که نه تنها ایرانی ها بلکه کل جهان با این بازی ها خاطره دارن.
نه تبلیغ بی جا یا فیکی، نه ترند الکی یا مسخره ای. تو اون زمان فقط و فقط بازی مهم بود و بس!
اما الان گوگل پلی رو باز میکنی میبینی یه چندتا بازی که فقط پس زمینه بعضی از ویدیو های تیکتاک بوده انقدر الکی معروف شدن و هر ۵ ثانیه یه تبلیغ ۳۰ ثانیه ای بهت نشون میده.
واقعا این شاهکار ها هنوز هم جلوتر از زمان خودشونن و ارزششون از خیلی از بازی های الان بیشتره 👌
دوران طلایی بازی ها موبایلی بود
ویکتور شاهکاری تکرارنشدنی
تنها کسی که از ماتریکس فرار کرد
فرار نتونست بکنه نمیدونم قسمت ۲ بازی رو پلی دادی یا نه توی آخر جفت پارت ۱ و پارت ۲ آخر شخصیت اصلی داستان گیر مامورا میوفته و میمیره.
من ۲ رو کامل بازی کردم ولی مرحله آخرش فقط تموم میشد
کاتسینی نشون نمیداد که چه اتفاقی برای وکتور میوفته….
بهترین سالهای فعالیت بازی و گیمیم بین سالهای ۲۰۰۷ تا سال ۲۰۱۳ بود کلی بازی عالی این سال تجربه کردم چه توی ویندوز چه روی گوشی های موبایل یه زمانی هم روی نوکیا یه بازی بود به اسم توپ قرمز حتی ترجمهش هم فارسی بود خیلی داستان جالبی داشت و باس فایت جالبی بود یه بازی هم بود باید برج میساختیم اگه کج میشد برجه فرو میریخت و میباختیم و باید از اول شروع میکردیم در کل زمانه خوبی بود الان بازیا جنبه سیاسی و بحث نژادی و رنگ و پوست و از این مضخرفات به خورد مردم میدن دیگه کسی به محتوا و داستان اهمیتی آنچنانی نمیده نه به اندازه نسل های گذشته کافیه شما آمار افرادی که بازی پلی میدن رو نگاه کنی اکثر گیمرا رجوع کردن به بازی های هفت سال گذشته نسل نهم متاسفانه با کلی وعده و وعید اومد اما به هیچ کدوم از اون وعده ها عمل نکرد. داستان بازی ها کلیشهایه یا ریمیک یا ریمستر یا ادامه آی پی های قدیمی بد تر از اون هم ما استادیوهایی داشتیم که خیلی الکی تعطیل شدن مثل آرکین گیمز و می می می گیمز که کارش ساخت بازی ریل تایم تاکتیک بود مثل شدو تاکتیک و دسپرادوز ۳.
توپ قرمز بازی فان و باحالی بود ساعت ها زمان گزاشتم تا کل مراحلو جلو برم و کل ستاره هارو بگیرم آخر سر هم با اون باس فایتش مبارزه کردم و بازیو به اصطلاح پلات کردم از لحاظ کل ستاره ها و انجام مراحل
خلاصه بازی خفنی بود واسه زمان خودش
باز دوباره ایرانی ها یک پست در ارتباط با گذشته دیدند و شروع کردند به روضه خوانی!
وای قدیم چقدر خوب بود وای بازی های جدید خلاقیت ندارد وای کاش به قدیم باز می گشتیم و …..(نهایت سن فرد گوینده،۱۵ سال است خخخخ!)
بازگشت پیر مغان و بازگشت سایر چیز ها که معرف حضور کاربران گیمفا هست
ویکتور و شادوفایت یه چیز دیگه بودن
البته که سلیقه ایه
همه رو بازی کردم خیلی هم باهاشون خاطره دارم اما وکتور قشنگ بهم حس استرس میداد دلیلش هم اینه من فوبیای دنبال شدن دارم
یادشون واقعا بخیر
حس و حال اون دوران فوق العاده بود و دیگه هم تکرار نمیشه ❤️
نایس. عالی بود لیست
چندتاشون رو بازی نکردم ولی بقیه شاهکار بودن
مخصوصا وکتور که اصلا سیستم پارکورش یه سر و گردن از بقیه بالاتر بود
یادش بخیر.چند سال پیش وکتور رو نصب کردم،اینقدر توش بی مهارت بودم که رفتم مودش رو نصب کردن همه چیز رو تا ته ارتقا دادم و در نهایت.بازم نتونستم تمومش کنم.هوس کردم دوباره نصبش کنم.