داستان تصمیم جسورانه مدیرعامل سابق نینتندو برای جلوگیری از اخراج کارمندها
با موج گسترده اخراجها و تعلیق نیروهایی که در سال ۲۰۲۴ صنایع تکنولوژی و بازیسازی را تحت تاثیر قرار داده، برخی طرفداران بازیهای ویدیویی به یاد ساتورو ایواتا (Satoru Iwata)، مدیرعامل سابق نینتندو افتادهاند.
ایواتا از سال ۲۰۰۲ تا زمان درگذشتش در ۲۰۱۵، نمایندگی نینتندو در کیوتوی ژاپن را مدیریت میکرد. در سال ۲۰۱۳، نینتندو کنسول Wii U را به عنوان جانشین Wii روانه بازار کرد. این کنسول به دلیل شکست تجاری، نینتندو را به سمت زیانهای پیدرپی سوق داد. برای جلوگیری از اخراج نیروها، ایواتا ۵۰ درصد از حقوق خود را کاهش داد تا به پرداخت حقوق کارکنان کمک کند. او گفت که نینتندو با کارکنان کامل شانس بیشتری برای بازگشت به وضعیت مطلوب دارد.
گفته میشود ایواتا در آن زمان اظهار داشت:
اگر برای نتایج مالی بهتر در کوتاهمدت تعداد کارکنان را کاهش دهیم، روحیه کارکنان کاهش مییابد و بسیار بعید است کارمندانی که نگران از دست دادن شغل خود هستند، بتوانند عناوینی خلق کنند که مردم جهان را تحت تاثیر قرار دهد.
ماه گذشته، داستان او در شبکههای اجتماعی بازتاب گستردهای داشت و برخی کاربران تصمیم او را در مقابل تعلیق نیروها در شرکتهای بازی ویدیویی مانند Riot Games و مایکروسافت، تحسین کردند.
روهان ورما (Rohan Verma)، مربی اجرایی مستقر در سانفرانسیسکو، توضیح میدهد که چرا این استراتژی برای نینتندو جواب داد، اما برای دیگر شرکتها الزاماً راهکار مناسبی نیست.
ایواتا به استعدادهایش ایمان داشت
برای ایواتا، انتخاب کاهش حقوق خود به جای اخراج کارکنان حول محور اعتقاد او به تواناییهای کارکنانش در بازگشت به موفقیت میچرخید. ورما میگوید که کاهش حقوق ایواتا به کارکنان موجود اجازه میداد تا بدون استرس و در محیطی با روحیه بالا، روی پروژههای آینده کار کنند، پروژههایی که هدفشان تغییر وضعیت مالی نینتندو بود.
نینتندو در سال ۲۰۱۷ کنسول جدید خود، یعنی نینتندو سوییچ را عرضه کرد و تا کنون این شرکت بیش از ۱۳۹ میلیون دستگاه سوییچ فروخته است. ورما میگوید:
نینتندو باید تغییراتی که به عرضه نینتندو سوییچ منجر شد را پیش ببرد، چرا که بسیار برای شرکت سودآور بوده است. آنها به حفظ این استعدادها نیاز داشتند و بخشی از استراتژی حفظ استعدادها جزو جبران مالی قوی آنها بود.
تاثیر فرهنگ ژاپن روی تصمیم ایواتا
ممکن است تصمیم ایواتا به کاهش حقوق، جنبهای فرهنگی نیز داشته باشد. ورما میگوید:
از نظر فرهنگی [در ژاپن]، بهویژه زمانی که شرکتها وضعیت خوبی ندارند و احساس ندامت و پشیمانی میکنند، این مفهوم وجود دارد که افراد باید حفظ آبرو کنند. یکی از روشهای آن کاهش حقوق است.
مفهوم «هانسی»، که بر خوداندیشی و تامل بر اشتباهات برای عذرخواهی صحیح و برنامهریزی پیشگیرانه تاکید دارد، در فرهنگ سنتی ژاپن رایج است.
کاهش حقوق مدیران، همیشه راه حل نیست
اگر مشکلات مالی شرکت صرفاً به دلیل هزینههای زیاد باشد، کاهش حقوق میتواند کمک کند. اما اگر مشکلات عمیقتر باشند، اخراج نیرو احتمالاً تنها چاره خواهد بود. ورما در ادامه صحبتهایش اظهار میکند:
کاهش حقوق مدیران به ندرت رایج است، زیرا آنها برخی از مسائل اساسی را که دلیل اصلی اخراج هستند، مانند استراتژی ضعیف محصول یا مشکلات موجود در استراتژی ورود به بازار و قیمتگذاری نادرست را حل نمیکنند.
او همچنین اشاره میکند که برخی از مدیران اجرایی قراردادهای کاملاً بسته شده دارند که مانع از کاهش حقوقشان میشود.
پر بحثترینها
- کامنتهای هفته ۲۸؛ هیتلر: The Last of Us Part 2 بهترین بازی تاریخ است
- کامنتهای هفته ۲۹؛ بَک تو بَک
- تریلر جدید فصل دوم سریال The Last of Us شخصیت ابی را نشان میدهد
- شایعه: کنسول نسل بعدی Xbox در سال ۲۰۲۶ با نام Xbox Prime عرضه خواهد شد [بهروزرسانی شد]
- کارگردان Alan Wake 2: رمدی میخواهد نسخه اروپایی ناتی داگ باشد
- کانیه وست، رپر آمریکایی اعتقاد دارد که The Last of Us: Part II بهترین بازی تاریخ است
- ۱۵ بازی بزرگ خاطرهانگیز گیمرهای ایرانی
- کلیپ جدید Assassin’s Creed Shadows با محوریت پارکور
- از کنترلر جدید Xbox با طرح DualSense رونمایی شد
- مهمترین آمار و ارقام صنعت بازی های ویدیویی در سال ۲۰۲۴
نظرات
غربیای بی رحم و پول پرست از شرقی ها یاد بگیرن
روح ایواتا شاد.
ژاپنی ها واقعا انسان های خودساخته ای هستند
دقیقا داش فرحنگ ژاپن عالیه
مخصوصا وقای توی جنگ جهانی چین رو گرفتن
ربطی به غرب و شرق نداره استیو وزنیاک یکی از بنیانگذاران اپل توی بیوگرافی گفته وقتی بخاطر بحران مالی HP که اونجا کار میکرد میخواست ۲۰ درصد هزینه رو کاهش بده بجای اخراج تصمیم گرفت از همه با هم حقوق کم کنه و بجاش مرخصی بده
نینتندو یه شرکت کوچیکه . از این کارا میتونه بکنه
ولی فکر کن سونی یا ماکروسافت یا یوبیسافت یا شرکتای بزرگ دیگه بخوان این کارو بکنن
کل حقوق مدیر عامل هم بدن اندازه نصف کارمندای شرکت نیست
ولی با کارش حال کردم
حداقلش اینه که تعدیل نیرو نمیکنه که بعدش بخواد به خودش پاداش بده
نمیشه این دوتارو مقایسه کرد
یکی ۷۰۰۰ تا کارمند داره (الان . اون زمان کمتر هم بوده)
یکی بالای ۲۵ هزارتا
تا یکماه بگو 😂 بچه مدرسه ایی مشق شم ب زور مینویسه
قبول دارم ولی تعدیل نیرو یه چیزه.پاداش دادن بعد تعدیل نیرو یه چیزه دیگه😂منظور و تاکید من ، همین پاداشس.اگه مشکل مالی هست و تعدیل نیرو میشه ، برایچی پاداش داده میشه؟😅😅
@gears-of-war4
مرسی آقای مکاری.
اتفاقا تو پست ساتیا نادلا ، داشتم به دوستان میگفتم که ایواتا یه دوره ای برای جلوگیری از تعدیل و بیکار شدن نیرو ها ، ۵۰ درصد حقوقشو کم کرد
یعنی بنازم به این مدیر ژاپنی یه مثل جالبی که این ژاپنی ها دارن میگن سرباز بد وجود نداره ژنرال بد وجود داره و تو کل فرهنگش اگه شرکتی خطا کنه اولین نفر مدیرش استعفا میده نه اخراج نیرو تو علم مدیریت منابع انسانی یه تو دوره کارشناسی ما یه درسی داشتیم که اسم منابع انسانی رو در مدیریت نوین بهش میگن سرمایه انسانی نه نیرو انسانی که این فرهنگ دیگه مثل گذشته اجازه اخراج نیرو رو نمیده و بنازم به ایشون که مطابق این تئوری میره جلو
سیستم سرمایه داری چرخ دنده هاش روی استخوان های طبقات پایین تر میچرخه و سوختش خون مردم ضعیفه.نباید قول خیابون های قشنگ و لباسای مارکشون رو خورد
خانواده های سنتی ژاپن شرافت و انسانیت خیلی خیلی مهم براشون تمام مواردی که در گوست اف سوشیما درباره سامورایی ها دیدیم یا تا حالا تو فیلم ها کتب مختلف همه و همه از فرهنگ کهن و باستانی ژاپن هست حتی خودکشی معروف ژاپنی ها وقتی پای شرافت وسط باشه در جنگ جهانی دوم با همین خودکشی ژاپنی که معروف بود هواپیما به ناوهای جنگی امریکا میزدن بیچاره کرده بودن امریکارو چقدر باید وجودت از شجاعت و نترسی پر باشه و جمعی به یک مورد نگاه کنی نه فردی که از جونت هم بگذری واسه شرافتت تو کل تاریخ اینا با هم بودن نشون دادن هنوز فیلم های بعد از بمباران هسته ای ژاپن هیروشیما هست مردم ژاپن برای گزفتن سهمیه قوت خودشون تو صف واستاده بودن تو اون شرایط که کشورت عزیزانت با خاک یکسان شدن مگه میشه ما اینجا توپ میترکه صف پمپ بنزین غارت فروشگاه نه تنها ما خیلی کشورهای دیگه ولی این ژاپنی ها نمی دونم چی هستن تنها مدیر نینتندو نبود اینجوری شما تاریخ صنعت ژاپن رو بخونید و کارخانجات مختلفشون رو بزرگ و کوچیک از این افراد کم نداشتن حتی خود یاکوزا ها ژاپن که مافیا هستن ولی از بیس عقاید و عملکرد قوانینشون برگرفته از سامورایی ها هست