انویدیا توانست با کنار زدن اپل تبدیل به ارزشمندترین شرکت جهان شود
در تاریخ ۲۵ اکتبر (۴ آبان) انویدیا (Nvidia) موفق شد پس از یک افزایش بیسابقه در قیمت سهامش و به لطف تقاضای بالای پردازندههای هوش مصنوعی تخصصی، جایگاه اپل را به عنوان ارزشمندترین شرکت جهان به دست آورد.
ارزش بازار سهام انویدیا برای لحظاتی به ۳.۵۳ تریلیون دلار رسید که کمی بالاتر از ۳.۵۲ تریلیون دلار اپل بود. طبق دادههای LSEG، با توجه به تغییرات لحظهای در بازار، به سرعت وضعیت تغییر کرد و در زمان بسته شدن، ارزش سهام اپل به ۳.۵۴ تریلیون دلار بازگشت، در حالی که انویدیا به ۳.۵۲ تریلیون دلار کاهش یافت.
در ماه ژوئن نیز انویدیا برای مدت کوتاهی به ارزشمندترین شرکت جهان تبدیل شد، پیش از آنکه مایکروسافت و اپل از آن پیشی بگیرند. این شرکت در حال حاضر تامینکننده اصلی پردازندههای مورد نیاز در محاسبات هوش مصنوعی بوده و به برنده بزرگ رقابت میان مایکروسافت، گوگل، متا و دیگر شرکتهای بزرگ برای تسلط بر این فناوری نوظهور تبدیل شده است.
انویدیا که از دهه ۱۹۹۰ به عنوان طراح پردازندههای بازیهای ویدیویی شناخته میشود، در ماه اکتبر حدود ۱۸٪ رشد داشته است. این افزایش پس از اعلام سرمایهگذاری ۶.۶ میلیارد دلاری OpenAI، شرکت مادر ChatGPT، آغاز شد. همچنین سهام انویدیا و دیگر شرکتهای نیمهرسانا روز جمعه پس از گزارش سود سه ماهه Western Digital که از پیشبینیهای تحلیلگران فراتر رفت، با امیدواری نسبت به تقاضای دیتا سنتر رشد کردند.
راس مولد (Russ Mould)، مدیر سرمایهگذاری در AJ Bell، میگوید:
بسیاری از شرکتها اکنون هوش مصنوعی را در فعالیتهای روزمره خود بهکار میگیرند و تقاضا برای تراشههای انویدیا همچنان قوی است. در حال حاضر انویدیا در موقعیتی عالی قرار دارد و تا زمانی که از رکود اقتصادی بزرگی در آمریکا جلوگیری شود، به نظر میرسد که شرکتها به سرمایهگذاری در قابلیتهای هوش مصنوعی ادامه خواهند داد و این موجب ایجاد پشتیبانی مثبت برای انویدیا خواهد شد.
روز سهشنبه، سهام انویدیا به قله تاریخی جدیدی رسید که بخشی از آن به دلیل رشد هفته گذشته بود؛ هنگامی که TSMC، بزرگترین تولیدکننده تراشه جهان، گزارش سود سهماههای با افزایش ۵۴ درصدی و فراتر از پیشبینیها منتشر کرد که ناشی از تقاضای زیاد برای تراشههای هوش مصنوعی بود. در همین حال، اپل با کاهش تقاضای گوشیهای هوشمند خود دست و پنجه نرم میکند. فروش آیفون در چین در سهماهه سوم ۰.۳ درصد کاهش یافته، در حالی که فروش گوشیهای هواوی ۴۲ درصد افزایش یافته است.
اپل قصد دارد نتایج مالی خود را روز پنجشنبه اعلام کند و تحلیلگران انتظار رشد ۵.۵۵ درصدی در درآمد سالانه آن به ۹۴.۵ میلیارد دلار را دارند، در حالی که پیشبینیها برای انویدیا به رشد تقریباً ۸۲ درصدی درآمد به ۳۲.۹ میلیارد دلار اشاره دارد. سهام شرکتهای انویدیا، اپل و مایکروسافت تاثیر زیادی بر بخش فناوری و بهطور کلی بازار سهام آمریکا دارند.
افزایش بیسابقه سهام انویدیا، این نماد را برای معاملهگران به گزینهای جذاب تبدیل کرده است و به گفته دادههای Trade Alert، در ماههای اخیر، انویدیا یکی از پرمعاملهترین نمادها بوده. سهام انویدیا از ابتدای سال جاری تقریباً ۱۹۰ درصد رشد کرده است؛ چرا که رونق هوش مصنوعی مولد منجر به پیشبینیهای مالی بالایی برای انویدیا شده است. ریک مکلر، شریک سرمایهگذاری در Cherry Lane Investments میگوید:
سؤال این است که آیا این جریان درآمدی برای مدت طولانی ادامه خواهد یافت یا اینکه بیشتر تحت تاثیر احساسات سرمایهگذاران قرار میگیرد تا توانایی واقعی انویدیا در اثبات یا رد اهمیت هوش مصنوعی. من فکر میکنم انویدیا میداند که در کوتاهمدت آمارشان احتمالاً قابلتوجه خواهند بود.
پر بحثترینها
- بازیگر شخصیت اصلی Intergalactic نیل دراکمن را خدای بازیهای ویدیویی میداند و از همکاری با او هیجانزده است
- رکورد دیسلایک تریلر Concord توسط Intergalactic در یوتیوب شکسته شد
- رئیس ناتی داگ: تست بازیگری Intergalactic به اندازه انتخاب بازیگر نقش الی شگفتانگیز بود
- بازیهای انحصاری کنسولی بیشتری از پلی استیشن برای Xbox عرضه خواهند شد
- مدیرعامل ناتی داگ: Intergalactic دیوانهوارترین ماجراجویی ما است
- ظاهراً تریلر معرفی Intergalactic: The Heretic Prophet به تاریخ عرضه آن اشاره دارد
- دیجیتال فاندری تریلر Intergalactic را از نظر بصری شگفتانگیز توصیف میکند
- سازنده بازی Black Myth: Wukong بابت برنده نشدن در مراسم The Game Awards 2024 گریه کرد
- گپفا ۲۶؛ مورد انتظارترین بازیهای شما در سال ۲۰۲۵
- مدیرعامل مایکروسافت: طرفدار Xbox بودن یعنی تجربه بازیهای آن روی تمامی دستگاهها
نظرات
چه خبرایی عجیبی از سری جدید آیفون اومده بود
تو خیلی از بنچمارک ها ، با اختلاف های عجیب و وحشتناکی از گوشی های اندرویدی عقب افتاده
به شخصه از بحث اینکه کدوم گوشی بهتره خیلی متنفرم و کلا خیلی بی ارزشه این موضوع
ولی بیخود ترین چیز برای ارزیابی یه گوشی بنچمارکه
مهم ترین دلیل برای خرید یه گوشی به بودجه و کاربری اون شخص ربط داره
شخصی که مثلا موبایل گیمره، در کنار گرافیک و fps خوب مهم ترین چیز براش خنک بودن گوشیه
سری ۱۵ ایفون که میدونم از نظر دما خیلی بد هستن ولی به طور کلی گوشی ها برای اینکه بنچمارک های خوبی ثبت کنن فرکانس پردازنده رو بی اندازه بالا میبرن که نتیجش این میشه که وقتی داری با گوشی بازی میکنی از شدت گرما دستات میسوزه (گوشی های شیائومی خیلی این مشکل رو دارن طبق تجربه خودم )
مسلما گوشی های ایفون در حد میان رده ها بازدهی ندارن که
همیشه مثل کنسولا بهینه سازی مخصوص خودشون رو داشتن و بهترین حالت بازی هارو اجرا میکنن
حالا تصور کن یه گوشی که تو بنچمارک اوله ولی وقتی میخوای باهاش بازی کنی، ویدیو های طولانی بگیری ، از شدت گرما دستت میسوزه ، بعد ۱ ساعت بخاطر دمای بالا افت فریم زیادی میگری و مشکلات دیگه
یا گوشی که تو بنچمارک عقب افتاده در عین حال مثل باقی رتبه برتر های بنچمارک کارتو راه میندازه داغ نمیکنه ، افت فریم نداری
(منظور این نیست ایفون خوبه و s24 بده، شاید دمای s24 در کاربری سنگین خنک تر هم باشه، منظور اینه تو موبایل ها هیچ وقت به بنچمارک اهمیت ندید، مثل pc نیست که هم زمان ۱۰ تا فن با سرعت ۲ هزار دور در دقیقه خنکش کنن )
یه نمونه دیگه اسنپ دراگون ۸ نسل ۱
با وجود فاصله زیاد در بنچمارک ها، گوشی هایی که با این چیپست وارد بازار شدن به شدت داغ و غیر قابل تحمل بودن و همچنین باطری ضعیفی داشتن
نظرت محترمه
ولی اونطوری هم نیست که نشه روی بنچمارکاشون حساب باز کرد
هرکس بنابر نیاز خودش میره گوشی مخصوص خودشو انتخاب می کنه
بحثای بنچمارک هم بیشتر برای سخت افزاره و حالا دلیل نمیشه چون یه فرد یه گوشی برای عکاسی می خواد به بنچمارک گوشی نگاه نکنه
الان آیفون که تازه مثلا خیلی بهینس ، اصلا عملکرد خوبی نداشته
چه رو کاغذ و چه در تست های گرفته شده
تو بازی که عین منقل ذغال میشه
حالا یکی از این تسترا ، یه بازی به اصطلاح AAA که اپل اینقدر روش مانور میده رو ، تو آیفون بازی کرده یود و می گفت گوشی عین جهنم شده !
در ضمن
گوشی با گوشی فرق داره
تو مثلا برای یه rtx 4090 یه فن خیلی خیلی ارزون بذار
معلومه خب کنترل دما رو نمی تونه انجام بده
این بنچمارکا رو هم که نمیان برای گوشی های مختلف تست کنن
ولی به طور میانگین همون حدودا میشه
هر چند که بعد از عرضه گوشی ، بنچمارک مختص همون گوشی هم میاد
اخه سرعت بخش مهمیه و مسخره نیست اصلا
آیفون تو ایران فقط به درد کلاس گذاشتن میخوره والا صد میلیون میدی بعد نمیتونی حتی یه تماس باهاش بگیری (میدونم روش های زیادی هست برای فعال کردن آنتن ولی خب بازم به دردسرش نمی ارزه) تازه حتی یه نمایشگر ۱۲۰ هرتز هم نداری چیزی که اکثر گوشی های ۲۰ میلیونی هم دارنش ، درسته دوربینش خوبه پردازندش خوبه ولی بازم نه به اندازه ۱۰۰ میلیون
ایشالا amd این جایگاه رو بدست میاره و بیش از پیش موجب خوشنودی ما میشه در حوزه چیپست amd تو خیلی از بازار ها جز موبایل الان فعالیت داره انواع پی سی – لپتاپ – کنسول بازی – هند هلد ها – سرور ها و کلی آیتم دیگه به نظرم وقت اون رسیده تو حوزه موبایل هم کم کم یه استارت ریزی بزنن مخصوصا که الان هند هلد های روگ الای و لجیون گو حسابی بازار رو داغ کردند پس میتونن از چیپ های کوچیک تر و بهینه تر برای موبایل هم استفاده کنند مخصوصا موبایل های اختصاصی گیم که با چیپ های amd چه شود ایشالا خانم لیسا سو تو برنامه های آینده amd این مورد هم انجام تا قدرت این برند بیش از پیش ارتقا بده در کنار هوش مصنوعی از amd جز خیر و برکت تا حالا چیزی ندیدم سوکت ثابت – قیمت مناسب سی پی یو و جی پی یو – بهینه بودن و کم دردسر
ب شخصه توی کارت گرافیکا گرچه انویدیا رو بالا تر میدونم اما amd برام محترم تره و از اون خرید میکنم چون کارایی کرده که به شدت به نفع پیسی پلیراس حتی اگه واسه عقب موندنش از حریف این کارو کرده باشه بازم محترمه
ایول .دمش گرم.
اره فقط اونایی که میگن شرکتهای غربی و امریکایی در هر زمینه کارشون تمومه باید گفت بهشون اره ارواح…..
واقعا تولید ناخالص داخلی ۳۰۰ & 400 میلیارد دلاری برای این کشور ابرو ریزیه، اسرائیل با ۸ میل جمعیت تولید ناخالصش از ما بیشتره 😑
مارکت کپ چیز مهمی نیست، همش درحال تغیره