از بدترین تا بهترین فیلمهای مولتی ورس
چیزی که بر هیچکس پوشیده نیست این است که در دنیایی زندگی میکنیم که فیلمهای مولتی ورس به شدت محبوب شدهاند.
ایدهی دنیای چندگانه موضوع علمی تخیلی است که دههها از عمر آن میگذرد اما وقتی پای فیلم در میان باشد، داستانهای مربوط به سفر مردم به دنیاهای مختلف چند وقت اخیر مشهور شدهاند. سریال ریکی و مورتی نمونه بارزی از این ادعاست. هرچند MCU کاوش در مولتی ورس را استارت زده و فرنچایزهای زیادی ساخته که در ادامه به سراغ رنکینگ بدترین تا بهترین آنها میرویم.
۱۵. The One (2001)
فیلم The One از نظر کیفی فیلم تاپی نیست چون نتوانست نظر منتقدین را جلب کند. گرچه این فیلم بخاطر ایده مولتی ورس و اکشن زیاد نامبر وان است.
این فیلم با بازی جت لی، داستان شخصیتی است که مجبور است با نسخه دیگری از خودش بجنگد: ماموری که ورژنهای مختلفی از خود را کشته و با هر قتل، قدرتمندتر شده است. این فیلم بخاطر اینکه از زمان خودش جلوتر بوده و ایدهی مولتی ورس را در تایمی که باب نبوده؛ توسعه داده، قابل تحسین است.
۱۴. Doctor Strange in the Multiverse of Madness (2022)
در حالیکه فیلم Doctor Strange in the Multiverse of Madness یکی از بهترینهای MCU نیست، فیلم بدی هم نیست. این فیلم، سفر شخصیت اصلی به دنیاهای مختلف را نشان میدهد اما همه چیز را با عجله پیش نمیبرد و گاهی حس ترس عجیبی را انتقال میدهد.
این فیلم گاهی با المانهای ترسناکش، صحنههای اکشن خلاقانه و سطحی از خشونتی که بیشتر از دیگر فیلمهای مارول است، هیجانانگیز میشود. این فیلم، نه بهترین و نه بدترین فیلم مولتی ورسی است اما ارزش دیدن و قرار گرفتن در این لیست را دارد.
۱۳. The Flash (2023)
وقتی فیلمی عنوان سوپرهیرویی یا سفر در زمان میگیرد، پای The Flash به میان میآید که حداقل از مولتی ورس کمی خوب استفاده کرده است. این فیلم اولین اثر سینمایی است که شخصیت اصلیاش قبلا در دو فیلم لیگ عدالت (۲۰۱۷) و لیگ عدالت زک اسنایدر (۲۰۲۱) دیده شده است.
این فیلم پاسخ دیسی به فیلمهای متعدد مارول و MCU است که از مولتی ورس استفاده کردهاند. فیلم فلش شخصیتهای آشنای متعددی را در یک فیلم گنجانده است. باید منتظر ماند و دید آیا این دنیا در فیلمهای آتی دیسی دیده میشوند یا خیر.
۱۲. Deadpool & Wolverine (2024)
جریان مولتی ورس در فیلم ددپول و ولوورین مارول نیز دیده میشود که میزان قابل توجهی از فِتیگ (خستگی) از مولتی ورس را از بین برده است. مولتی ورس در این فیلم برای بازگرداندن ولوورین بکار رفته است. شیمی رایان رینولدز و هیو جکمن در این فیلم عالی است و لحظات هیجان انگیزی رقم زده و ژانر ابرقهرمانی در فیلم به اوج خود می رسد.
۱۱. Mr. Nobody (2009)
فیلم Mr. Nobody و فیلمهایی از این دست، تعریف خاصی از مولتی ورس دارند. این فیلم به همراه دیگر فیلمها، فیلمهای اصلی مولتی ورس هستند. با توجه به ایدهی واقعیت متفاوت، خط زمانی یا یونیورس نشانهای از گامهای ابتدایی هستند که قبل از جستجو برای ایده دنیاها یا واقعیتهای بی شمار برداشته شدهاند و چیزی است که مولتی ورس مدرن انجام میدهد.
فیلم Mr. Nobody شاید پیچیدهترین فیلم علمی تخیلی درباره انسان فناپذیر روی زمین در قرن ۲۱ است که تلاش میکند به زندگی ادامه دهد. طی دورههای مختلفی که دربارهشان صحبت میشود، چیزهای جدیدی رخ داده و واقعیتهای احتمالی جدید یا خاطرات اشتباهی مورد کاوش قرار میگیرند.
۱۰. Altered States (1980)
فیلم Altered States کمی همانند Mr. Nobody است و ذهن و خودآگاه انسان و غیرقابل اعتماد بودن خاطرات انسان را مورد کاوش قرار میدهد که احساس سفر در واقعیتهای مختلف را کپی میکند.
این فیلم داستان دانشمندی است که دنبال همچین داستانهایی است و خودش را مرکز چنین سفری قرار میدهد. این فیلم با ترکیبی از علمی تخیلی و وحشت روانشناختی، با پیش رفتن پلات؛ همه چیز به کابوس تبدیل میشود جاییکه واقعیت شوکه کننده شده و فضاهای جدیدی پیدا میشوند که ما را به جاهایی میبرند که در آنها گم میشویم.
۹. The Adventures of Buckaroo Banzai Across the 8th Dimension (1984)
فیلم The Adventures of Buckaroo Banxai Across the 8th Dimension برخلاف عنوانش، همه جیز را با تمرکز بر ایدهی ابعاد دیگری، امن نگه میدارد. داستان موجودات بیگانهای را نشان میدهد که توسط گروهی از قهرمانان انسان باید متوقف شوند.
این فیلم قطعا فیلم کلاسیک کالتی است که از همه نظر، پلات و شوخ طبعی بسیار عجیب و غریب است.
۸. Run Lola Run (1998)
فیلم Run Lola Run فیلم مهیج و جذابی پیرامون دو نفر است که باید مقدار پول زیادی را در مدت زمان کوتاهی پیدا کنند چون مرگ و زندگی شان به آن بستگی دارد. یکی از آنها تصمیم به سرقت مسلحانه میگیرد اما دیگری، لولا، معتقد است راه دیگرب برای پول جمع کردن وجود دارد و تلاش میکند با دویدن قبل از سرقت این پول را جور کند. او نه تنها میدود بلکه فیلم ساختار حلقه زمانی را نشان میدهد که یک موقعیت را سه بار نشان میدهد و هربار به لطف پرتاب گلوله برفی متفاوت میشود. واقعیتهای مختلفی در این تایملاینها شکل میگیرند و دنیاهای متعددی جستجو میشوند.
۷. Last Action Hero (1993)
فیلم Last Action Hero محصول سال ۱۹۹۳، فیلم آندرریتد آرنولد شوارتزنگر است که طی سالهای بعد از اکرانش، فالوورت کالت پیدا کرد. این فیلم داستان پسری است که وارد دنیای فیلمهای اکشن میشود و شخصیتهای داستانی راهی دنیای واقعی میشوند.
میتوان این فیلم را اولین فیلم مولتی ورسی نامید چون مولتی ورس به معنای مدرن را نشان نمیدهد. در این فیلم دوتا آرنولد میبینیم؛ یکی نقش خودش را ایفا میکند و دیگری شخصیت خیالی داخل فیلم است.
۶. Coherence (2013)
فیلم Coherence چند سال قبل از به راه افتادن موج جدیدی از بلاک باسترهای مولتی ورسی ساخته شد و نمایانگر احتمال کاوش این ایده عظیم با بودجه پایین بود. این فیلم علمی تخیلی/ رازآلود با بودجه ۵۰ هزار دلاری ساخته شد و داستان چیزهای عجیب و غریبی است که برای گروهی از مردم در مهمانی شام رخ میدهد.
واقعیت به شکل جالبی تغییر میکند و احتمال وجود دو دنیا شکل میگیرد. این فیلم جذاب یکی از خلاقانهترین فیلمهای مولتی ورسی است.
۵. Spider-Man: No Way Home (2021)
فیلم Spifer-Man: No Way Home چند ماه قبل از دکتر استرنج: مولتی ورس دیوانگی منتشر شد و بهترین فیلم مولتی ورسی دنیای MCU است. این فیلم پیتر پارکر را در مقابل ویلنهایی از دیگر دنیاها نشان میدهد و مخاطب با توجه به فیلمهای قبلی اسپایدی متوجه میشود آنها بخشی از MCU نبودند.
درحالیکه آنها در مارکتینگ نشان داده نشدند، مولتی ورس منجر به حضور توبی مگوایر و اندرو گارفیلد در دنیای اسپایدرمن تام هالند و کمک به او میشود. این کراس اور ساده اما جذابی بود که از مولتی ورس استفاده موثری کرده است.
۴. The Lego Movie (2014)
فیلم The Lego Movie اثر دیگری از مولتی ورس است که روی فرهنگ عامیانه دهه ۲۰۲۰ تاثیر داشته است. این فیلم به موفقیت تجاری و انتقادی دست یافته است. داستان فیلم درباره لوگویی است که به مبارزه عظیمی با نیروی شیطانی که در صدد نابودی دنیاهای لوگو است، میپردازد.
این به خلق لوکیشنهای جدید و منحصر به فردی برای این شخصیتها منجر میشود و واقعیت غیر لوگویی نیز در انتهای فیلم به تصویر کشیده میشود. این فیلم دقیقا همان نوع دنیای سفر در زمان را نشان نمیدهد اما به همان گروه متعلق است.
۳. Spider-Man: Across the Spider-Verse (2023)
انیمیشن Spider-Man: Across the Spider-Verse یکی از برجستهترین دنبالههای فیلمهای ابرقهرمانی تاریخ سینماست. این انیمیشن داستان مایلز مورالز است که بعد از مرگ پیتر پارکر در فیلم قبلی، به دنیای اسپایدی عادت کرده و درگیر مشکلات، چالشها و ویلن جدیدی می شود و با اسپایدیهای متعددی آشنا میشود که تمام تلاششان حفاظت از دنیاهای مختلف است.
این فیلم با سرعت بالا از نظر بصری فوقالعاده و خلاقانه است و با ترکیبی از اکشن، شوخ طبعی و احساسات، تمهای مختلفی را در برگرفته است. انیمیشن در نقطه اوج خود به پایان میرسد.
۲. Spider-Man: Into the Spider-Verse (2018)
انیمیشن Spider-Man: Into the Spider-Verse محصول ۲۰۱۸ در قالب فیلم ابرقهرمانی؛ از مولتی ورس به خوبی استفاده میکند. این فیلم داستان مایلز مورالز است که به همراه مخاطبین به اسپایدر ورس معرفی میشود و چند اسپایدرمن با او ارتباط می گیرند تا همگی از دنیاهای خود محافظت کنند.
این فیلم از دیگر فیلمهای اسپایدرمن الهام گرفته و با توسعه شخصیتهایش به دلیل وجود مولتی ورس، جذاب است. این انیمیشن با جلوههای ویژه مناسب تمامی سنین است.
۱. Everything Everywhere All at Once (2022)
اگر اسپایدر ورس به بهترین شکل مولتی ورس را نشان داده، Everything Everywhere All at Once فراتر از این رفته و در این فرایند به موفقیت عظیمی دست یافته است. این فیلم داستان زن میانسالی است که در مرکز مبارزهای قرار میگیرد که سرنوشت مولتی ورس را تعیین میکند و او نیاز به نیروهای خودِ غیرواقعیاش دارد تا با نیروی قدرتمند مولتی ورس بجنگد.
این فیلم بودجه متوسطی داشته و از تخیل محض برای رفتن به مکانهایی که هیچ فیلم دیگری نرفته؛ بهره برده است. این فیلم بامزه، احساسی، مهیج و سرگرم کننده بهترین فیلم مولتی ورس است.
منبع: کولایدر
پر بحثترینها
- بازیگر شخصیت اصلی Intergalactic نیل دراکمن را خدای بازیهای ویدیویی میداند و از همکاری با او هیجانزده است
- رکورد دیسلایک تریلر Concord توسط Intergalactic در یوتیوب شکسته شد
- رئیس ناتی داگ: تست بازیگری Intergalactic به اندازه انتخاب بازیگر نقش الی شگفتانگیز بود
- بازیهای انحصاری کنسولی بیشتری از پلی استیشن برای Xbox عرضه خواهند شد
- مدیرعامل ناتی داگ: Intergalactic دیوانهوارترین ماجراجویی ما است
- ظاهراً تریلر معرفی Intergalactic: The Heretic Prophet به تاریخ عرضه آن اشاره دارد
- دیجیتال فاندری تریلر Intergalactic را از نظر بصری شگفتانگیز توصیف میکند
- سازنده بازی Black Myth: Wukong بابت برنده نشدن در مراسم The Game Awards 2024 گریه کرد
- گپفا ۲۶؛ مورد انتظارترین بازیهای شما در سال ۲۰۲۵
- مدیرعامل مایکروسافت: طرفدار Xbox بودن یعنی تجربه بازیهای آن روی تمامی دستگاهها
نظرات
کولایدری های نعشه باز،معلوم نیست کدوم عقب بنده ای این لیست رو نوشته،از کدوم گونی سیب زمینی فرار کرده،این چه لیستیه آخه
🟢 مخصوصا این فیلم
Everything Everywhere All at Once (2022)
😂😂😂
کل لیست مسخره است جز همون فیلم که میگی
آره والا 👍🏻👍🏻💚
😂
این لیست اصلا منطقی نیست 😂😂😂
فگر کنم فقط جای ۲ و ۳ جدی درسته
بقیه تو دیوار
فیلم دکتر استرنج به نظرم خیلی خوب بود. نمیدونم چرا انقد بالا قرارش دادید. در کل فقط با ۵ تای اخر موافقم بقیه لیست چرته
بعضی فیلما هست مث مرد شمالی و همین Everything Everywhere All at Once که از نظر من بولشت خالصه ولی نمیدونم چرا تو مجازی اینقد خواهان دارن و مردم دوسش دارن! و منتقدا براشون جون میدن !
🟢 حالت خوبه تو ؟!
اصلا با خودت منطقی هستی؟!
اینجا میگی این فیلم افتضاحه!!
بعد میای به نظر من دیس میدی 😂😂😂
یه سر روانپزشک برو حتما 😏
کلا چن نفرن از جمله تو که نام کاربریشون رو ببینم نظرشون نخونده دیس میدم👌
🟢 پس ادامه بده قهرمان
شیر مادر، نان پدر، حلالت باشه
این نشان دهندهی عدم فهم توست…
سنگین رنگش کردی ✅😂 حاجی پرچمت بالاست
فدااا😁❤️
دقیقا زدی تو خال دد پول هرکس دیده میگه افتضاح به تمام معنا ولی مثل چی میفروشه
فیلم Mr. Nobody مستقیماً به مولتیورس و دنیاهای موازی نمیپردازه. مضمون این فیلم بیشتر درباره انتخاب و سرنوشتی هست که در پِی این انتخابهای مختلف بر سَر شخصیت اصلی میاد. اینکه چطور انتخابهای خواسته و ناخواسته اش مسیرهای متفاوتی رو در زندگی براش رقم میزنن. این فیلم روایتی غیرخطی داره که میتونه فرضیه مولتیورسی رو نیز در خودش جای بده، ولی داستانش اشاره مستقیمی به دنیاهای موازی نداره و کاملاً روی موضوع “انتخاب” و “آینده های احتمالی انتخابها” تمرکز داره. صحبتهای ابتدای فیلم که از زبان شخصیت اصلی (نمو) ۱۱۸ ساله بیان میشه بر این موضوع دلالت داره.
نموی ۱۱۸ ساله میگه: قبل از تولد، بچه ها همه چیزهایی رو که در زندگی آنها اتفاق میوفته میدونن. امّا در لحظه لقاح، فرشتگان فراموشی این دانش رو از حافظه اشون پاک میکنن. او میگه: حالا فرشتگان دلتنگ او شدن و بهش اجازه میدن که آیندههای احتمالی متفاوتی رو که در پی تصمیمات و انتخابهای متفاوتش برای او رقم میخورد رو به یاد بیاره.
مولتی ورس اگه یه ایده درست حسابی داشته باشه جالب میشه
ولی اگه اگه حاصل نبود ایده ها باشه، میشه یه زباله تکراری و سمی
دیگه شورشو دراوردن…
یکی از مزخرف ترین فیلم هایی که دیدم همین شماره یک این لیست بوده.
ترتیب رو قبول ندارم
اگر اهل ژانر علمی تخیلی هستید، فیلم Coherence (2013) را حتما ببینید.
بهترینش واسه من انمیشن های اسپایدرمن ۱و۲ هستش
چجوری فلش و ددپول بالاتر از مولتیورس اف مدنس بود رو نمیدونم واقعا