چرا بازی های تکنفره هیچوقت از بین نخواهند رفت
گذر زمان، سبک زندگی روزمره انسان را نسبت به چند دهه پیش دستخوش تغییرات بسیاری کرده است. از ظهور اینترنت گرفته تا رشد شبکههای مجازی و ترندهای مختلف. تمامی این تغییرات در سرگرمیهای مورد علاقه مردم هم جا خوش کردند. تا جایی که بازیهای آنلاین، امروزه تبدیل به ماشین چاپ پول شرکتها شدهاند و نقش مهمی را در دنیای بازی ها ایفا میکنند.
به هرحال این صنعت همیشه خود را با نیازهای جدید مخاطبان وفق داده است. اما سوالی که پیش میآید این است که آیا با این روند، شاهد ناپدید شدن کامل بازیهای تکنفره و داستانمحور خواهیم بود؟ جواب کوتاه به این سوال، یک خیر قاطعانه است.
اما در این مقاله میخواهیم دلایلی را که برای رسیدن به این پاسخ داریم، بیان کنیم. همچنین میخواهیم بدانیم که آیا به معنی آن است که بازیهای تکنفره در برابر سیل تغییر و تحولات مصون هستند؟ یا اینکه دلیل دیگری برای بقای آنها وجود دارد؟
اهمیت روایت داستان
در دنیای بازیهای ویدیویی، مثالهای زیادی هستند که میتوانیم آنها را برای داستانسراییهای بینظیرشان مورد ستایش قرار دهیم. از روایتهای احساسی Red Dead Redemption 2 و سری The Last Of Us تا پلات توییستها و پیچشهای داستانی سری Bioshock.
وقتی شما با شخصیتهای بازی همراه میشوید و فراز و نشیبها و ماجراجوییهای آنها را میچشید، پیوندی شکل میگیرد که فراتر از تجربهی یک بازی است. لحظهای را تصور کنید که در یکی از بازیهای نقشآفرینی باید انتخاب سرنوشتسازی انجام دهید، انتخابی که سرنوشت داستان را عوض میکند؛ همچین حسی در هیچ بازی چندنفره و تمام آنلاینی پیدا نخواهد شد. این تجربه بیشتر به یک سفر درونی شباهت دارد، سفری که تنها با داستانی قدرتمند و شخصیتهای غنی و ملموس رقم میخورد.
نحوه روایت داستان و شخصیتپردازی، قلب تپنده بازیهای تک نفره هستند و نمیتوان آن را به سادگی نادیده گرفت. چرا که دقیقاً همین قضیه باعث میشود تا ابد یک بازی داستانمحور به یاد ماندنی باشد. هنگامی که با صورتی اشکآلود یا بهتزده از پای بازی بلند میشوید و ساعتها یا روزها بعد از تمام داستان به آن فکر میکنید، یعنی تیم نویسندگی کار خود را به خوبی انجام دادهاند.
جزئیات بیشتر بازیهای تک نفره
تفاوتی ندارد در دنیای زیبای The Legend of Zelda: TOTK باشید یا در روستای ترسناک Resident Evil 4 قدم بگذارید، جزئیات دنیای این بازیها شما را مجذوب خود میکنند. شکی نیست که طراحان بصری بازیهای تک نفره AAA تمامی منابع خود را میتوانند صرف جلوههای بصری، هوش مصنوعی و جزئیات موجود در محیط بازیشان کنند. به دلیل وجود همین دنیای پرجزئیاتتر است که یک بازی تک نفره میتواند تجربهای متفاوت از کشت و کشتار بازیهای آنلاین به گیمر هدیه دهد.
آمار فروش
در تاریخچه بازیهای آنلاین موارد موفقی وجود دارند که در زمینههای تجاری باعث درامد خارقالعاده سازندگان و ناشرین شدهاند. دو مثال معروف که احتمالاً در ذهن خود زمزمه میکنید، Fortnite و GTA Online هستند. عملکرد درخشان این بازیها روی صنعت بازیسازی به هیچ عنوان کمرنگ نبوده و Fortnite سازندگان زیادی را به سمت سبک بتل رویال سوق داد که برخی از آنها موفق شدند و مابقی به تاریخ پیوستند. یا GTA Online و پشتیبانی سفت و سخت راکستار از بخش آنلاین GTA V یکی از مقصرین فاصله ۱۲ ساله بین دو نسخه GTA است.
اما موفقیت این عناوین نتوانست جایگاه مستحکم بازیهای داستان محور را از بین ببرد. یکی از مثالهای بارزی که اخیراً هم اتفاق افتاد، استقبال بالای بازیکنان از Black Myth: Wukong بود. تا جایی که این بازی توانست به رتبه دوم پر بازیکنترین بازی فروشگاه استیم برسد و فروش بیش از میلیون ۱۸ نسخه را در زمان نگارش این مقاله به ثبت برساند. یا عناوینی همانند The Witcher 3 و Elden Ring به خوبی نشان دادهاند که یک بازی با تمرکز بر داستان عمیق و تجربه تکنفره، میتواند جوایز متعددی را درو کند.
ریسک بالای عناوین آنلاین
موفقیت تجاری بازیهای تک نفره با تعداد فروش آنها تا حدودی تضمین میشود. اما عناوین مولتی پلیر یا لایو سرویس با تمام سودآوریشان، همیشه با ریسک بیشتری مواجهاند. چرا؟ چون تنها انتشار یک بازی کافی نیست؛ تیم سازنده باید به طور مداوم به فکر بهروزرسانی و افزودن محتوا باشد. سرورها باید پایدار باشند، مشکلات فنی و باگها باید سریعاً رفع شوند، و مهمتر از همه، بازیکنان باید با محتوا و چالشهای جدید جذب شوند تا به بازی برگردند.
در مقابل، یک بازی تک نفره و داستانمحور اگر بعد از انتشار، مشکل فنی حادی نداشته باشد، بدون نیاز به آپدیتهای سنگین و مداوم میتواند سالها در ذهن و قلب بازیکنان جاودانه شود. نیازی نیست که تیم سازنده بهطور مداوم دغدغه نگه داشتن بازیکنان را داشته باشد. همین موضوع سادگی در مدیریت بعد از انتشار، ریسک مالی و عملیاتی بازیهای داستان محور را کمتر میکند.
یکی از شکستهای تاسفبار نسل نهم، بازی آنلاین Concord بود که پس از موفقیت Helldivers 2 رخ داد. این بازی یکی از پرخرجترین عناوین سونی از حیث تبلیغات و بازاریابی بود اما روز اول عرضه تنها ۶۲۰ بازیکن روی استیم داشت و در آخر سرورهای بازی برای همیشه خاموش شدند.
بازیکنانی که وقت کمتری دارند
مخاطبین کنسولهای گیمینگ یا پیسی، انواع مختلفی از گیمرها هستند. برای مثال، برخی به صورت خیلی جدی و هاردکور فقط به انجام بازیهای آنلاین میپردازند، اما دستهی دیگری هم هستند که زمان محدودی برای بازی دارند و نمیتوانند به طور مداوم به تجربه بازیهای آنلاین بپردازند.
برای این دسته از گیمرها، بازی تک نفره و داستانمحور گزینهی ایدهآلتری است. آنها میتوانند بدون نیاز به هماهنگی با دوستان یا نگرانی از آپدیتهای حجیم و متعدد، در هر زمان که فرصت داشتند وارد دنیای بازی شوند و داستان را با زمان دلخواه خود پیش ببرند.
بازیهای تکنفره این آزادی را به مخاطب میدهند که بهطور کامل کنترل تجربهی خود را در دست داشته باشد و هرگاه که بخواهند از بازی خارج شوند. همین انعطافپذیری باعث میشود که بسیاری از افراد حتی آنهایی که وقت اندکی دارند، همچنان جذب بازیهای تکنفره شوند و بتوانند از دنیای بازیهای ویدئویی لذت ببرند.
سخن پایانی
عناوین تک نفره با تمام فراز و نشیبهایی که در طول عمر خود داشتهاند، ثابت کردهاند که هیچگاه جایگاه خود را از دست نمیدهند. زمانی که طرفداران در پی حذف بخش داستانی سری Call Of Duty یا بیتوجهی به آن، به اکتیویژن هجوم میآورند، یا هنگامی که برای شخصیتهای قابل بازی و داستان GTA 6 هزاران تئوری و احتمال مینویسند، درمییابیم که داستانگویی در این صنعت نمرده است.
منطقی است که تغییرات سبک روایت و کارگردانی عناوین داستانی دچار تغییرات کوچک و بزرگ شوند و همچنان شاهد عرضه و موفقیت بازیهای تماماً آنلاین باشیم؛ اما این موضوع دلیلی بر نابودی تجربه تک نفره در بازیها نیست. پس تا زمانی که داستانی برای گفتن وجود داشته باشد، بازیهای تک نفره هم به حیات خود ادامه خواهند داد.
پر بحثترینها
- فوری: سونی در حال مذاکره برای خرید کمپانی مادر FromSoftware است
- نامزدهای بهترین بازیهای سال مراسم The Game Awards 2024 مشخص شدند
- نقدها و نمرات بازی STALKER 2 منتشر شدند
- ۱۰ بازی سینماتیک که میتوانند با بهترین فیلمهای سینمایی رقابت کنند
- پلی استیشن برای ۱۰ سال متوالی نمایندهای برای بهترین بازی سال داشته است
- شایعه: حالت پرفورمنس بازی STALKER 2 روی Xbox Series X به خوبی اجرا نمیشود
- شایعه: کمپانی مادر FromSoftware احتمالا برای جلوگیری از تصاحب خصمانه از سوی یک شرکت کرهای به سونی مراجعه کرده است
- بازی GTA V با این هدف ساخته شد که از هر نظر بهتر از GTA IV باشد
- بازی Death Stranding Director’s Cut دومین بازی پرفروش ایکس باکس شد
- رسمی: شرکت مادر FromSoftware پیشنهاد خرید از سوی سونی را تایید کرد
نظرات
تا وقتی شاهکارهایی مثل ردفال و کانکورد و سوساید اسکواد و… وجود داره به شاهکارتر های تک نفره و داستانی نیاز داریم
😄👍
چون این بازی های داستانی هستن که خلاقیت و ایده های جدید رو وارد صنعت گیم میکنن ، بازی های لایو سرویس فقط برای پول در آوردن سازنده هاشون ساخته میشن و کمتر بازی میبینیم که واقعا یه ایده خلاقانه و جدید داشته باشه ، کاش گیمر ها اینو بفهمن و از لایو سرویس ها فاصله بگیرن تا بلکه این سازنده ها هم بیخیال بازی های سرویس محور بشن
اره سونی توی بازی سرویس محور تر زده میگید بدرد نمیخوره , سر هل درایوز ۲ دیدیم چطور سر بازی سرویس محور جدید خوشحالی میکردین
یکیتون توی سایت نگفین چون این بازی های سونی سرویس محور هستند ,دوست دارم خراب کنن تا سونی بیخیال بشه, و بگه حیفه یه سازنده مثل ناتی داگ بیاد روی بازی سرویس محور کار کنه ,جالبه این حرف من زدم که طرفدار بازی سرویس هم میکنم ,
ولی در کل میگم هر گیمری باید بازی داستانی هم انجام بده , اینکه بشینه همش بازی سرویس کنه اشتباه هست ,هر گیمری red dead یا the last of us رو تموم نکنه نصف عمرش بر فنا هستش ,
طبیعتاً وقتی یه بازی خوب منتشر میشه همه خوشحال میشن به جز شما فشاری ها D: هر چیزی به اندازش خوبه ، همون هلدایورز برا سونی بس بود دیگه نیازی به کنکورد نبود
ربطی به سونی یا مایکروسافت نداره… هر دو شون هم بازی محشر دارن و هم بازی های بی خود… البته منصفانه باید گفت سونی کار درست تره
حق گفتی مرد
هدف دفاع از لایو سرویس نیست ولی عنوان لایو سرویس باید وجود داشته باشن
جدای از بحث سود اوری خب ادم دوست داره با افراد دیگه و واقعی به جای هوش مصنوعی به چالش کشیده بشه
مشکل الان لایو سرویس اشباع بودن بیش از اندازه و بازی های بدرد نخوره
به نظر من سلیقه نوجوونا خیلی فرق کرده…. و کلا عاشق ارتباط و فضاهای آنلاین هستن و تقاضای بازار برای بازی های سرویس محور و آنلاین خیلی بیشتره… اکثر کسانی که بازی های یک نفره رو ترجیح میدن بالای ۲۵ سال سن دارن
نظر شخصی منه
چون مغزهای صنعت گیم که این صنعت رو نگه داشتن از اول تا الآن تقریبا میشه گفت که همهشون تکنفرهساز بودن و اصن به این دلیل شناخته شدن : میاموتو ، کوجیما ، پیتر مولینیو ، گلن اسکافیلد ، کلن لوین ، ماساهیرو ساکورای و ...
شاید تنها کسی که شهرتش رو بشه به یک بازی چندنفره نسبت داد برند گرین یا همون پلیر آنناون باشه که البته اونم خیلی قدمتی در این صنعت نداره !
از اون طرف استریمر ها هستند بخاطر بازی کردن محبوب شدن, یکی مثل نینجا بخاطر قشنگ بازی کردن محبوب شده
نکته مهم دیگری که وجود داره درسته که اول مخاطب و خواسته مصرف کننده مهم هست
اما مسئله مهم دیگری که وجود داره میتونه این باشه که بازی های تکنفره و داستانی به واسطه ذات جذابتر و زیباتری که دارند (میشه صدها دلیل براش پیدا کرد) حتی خود سازنده ها عشق بیشتری به ساخت عناوین تکنفره دارند
مثلا اگر از کوری بارلوگ پرسیده بشه که دوس داری بازی آنلاین کارگردانی کنی یا یک بازی داستان محور و تکنفره قطع به یقین داستان محور انتخاب میکنه
کاری که اپیک گیمز با فورتنایت انجام داد شبیه به یک شاهکار بود در همون قدم اول تمام پتانسیل های جذابی که یک بازی آنلاین میتونه داشته باشه به وجود آورد و انگار که جایی برای سایر سازنده ها نذاشت دیگه هرکی بخواد بتل رویال یا لایو سرویس بسازه باید از روی دست اپیک بسازه به همین خاطر هست که هر چند وقت یکبار یک بازی آنلاین سر زبان ها میوفته و بعد از مدتی فراموش میشه ولی همچنان فورتنایت هست و پول پارو میکنه
ولی در بحث بازی آفلاین و داستان محور همچین چیزی نیست به نظر من
یعنی جا برای خلاقیت و ایده های جدید خیلی بیشتر هست و به طور ذاتی امکان ایجاد خلاقیت بیشتر فراهم هست
پس گیمر و سازنده(که آنها هم گیمر به حساب می آیند) هر دو بیشتر علاقه مند به بازی آفلاین و داستانی هستند
تنها مشکل بیزینس من عشق پول هست که میگه اینچیزهارو ول کن چه جوری میتونم پول بیشتر به جیب بزنم ؟؟؟؟ آها لایو سرویس….
آقای مکاری مرسی بابت این مقاله مفید
خیلی مقاله قشنگی بود
یکی از مسائلی هم ک همیشه من رعایت میکنم توی عناوین داستانی اینه ک خودم دقیق میزارم جای کاراکتری ک دارم کنترل میکنم
انگار من واقعا خود اِلی هستم خود جین ساکای هستم خود لیان کندی هستم
خودمو کامل تو نقش کاراکتر در حال کنترل غرق میکنم و میزارم جای اونها و حسی برام داره انگار تجربیات اونارو خودم کسب کردم و واقعا عالیه
توی بازی سرویس محور آدم بیشتر غرق بازی میشه ,
مثلا توی یه بازی مثل ایپکس لجندز , دو تا رفیقات ناک شدن و خودت تنها موندی با یه اسکواد کامل بعد بتونی همشون بزنی اون وقت میفهمی لذت بازی یعنی چه
😐
😐
😐
😐
😐
بازی های آنلاین ماشین چاپ پول هستن، ولی ساخت بازی آنلاین پرطرفدار هنر میخواد و کار هر کسی نیست،خیلی از شرکت ها برای همین ضرر زیاد یا ورشکسته شدن.
به نظرم یه سری از کارگردان های صنعت گیم یا استدیو ها هیجانی برخورد میکنن/مثلا چون الدن رینگ ترکوند به یکباره تعداد خیلی زیادی به فکر ساخت سولز لایک افتادن/یا مثلا در مورد همین بازی های آنلاین/چشمشون میخوره به بلیزارد که داره چندین آی پی حجیم آنلاین رو ساپورت میکنه پیش خودشون میگن ما چرا نسازیم؟دقیقا بلایی که سر پلی استیشن اومد/بلاخره یکی از بزرگ ترین کمپانی های بازی های سرویس محور الان دست مایکروسافته/در مقابل سونی فقط به بانجی بسنده کرد که به نظر میرسه وضع خوبی نداره/طبق یه مطلب که توی همین گیمفا منتشر شد بازی های آنلاین شانسی هستن/الان از بین ۱۵ عنوان سرویس محور و آنلاینی که سونی در دست برنماه ریزی داشت فقط یه هل دایورز موفق از آب در اومده فعلا/۴ تاش شکست خورد من جمله لست آنلاین/کنکورد/فوم استار/و بخش آنلاین اسپایدر من که ساخته نشد.نمیشه به زور وارد چیزی شد/وقتی تخصصت توی داستان محوره اگه بخوای بلندپروازی کنی احتمال زمین خوردنت بیش تر از صعود کردنته.
این بازی های آنلاین هستند که رو به افول هستند . اگر بازی های آنلاین هم قیمت بازی های داستانی باشند به سرعت خالی از پلیر میشند . نهایتا سالانه پلیر ها سراغ دو تا سه تا بازی مولتی برند ولی پلیر ها ممکنه سراغ ۱۰ ها بازی تک نفره بروند . این مقایسه جدا از پلیر های موبایل هست
دلیل اصلی تجربه خاص هرنفر از تجربه بازیای تکنفرس
برای مثال اگر دونفر بازی x رو بازی کنن حس و حال هرشخص با اونیکی فرق داره و یونیکه
عشق است سینگل پلیر.زنده باد بر همه سینگل پلیرا.خودمونو درگیر گیمای آنلاین چرت نمیکنیم و میریم طرف شاهکار های ویدیو گیم که الان بخوام اسمشونو ببرم یه تومار میشه.رد دد گاد اف وار لست رزیدنت۴ الدن و…….خلاصه که همیشه جاودان میمونیم
ای گل گفتی پسر
غیر از کلش و امانگ اس هیچ بازی انلاینی بازی نکردم🤝❤️
بهترین کار👍
چون گیمر های واقعی افلاین بازی میکنند.
بازی های آنلاین لایو سرویس خلاصه بگم یه مشت آشغاله که تعداد بچه رو درگیر خودشون کردن چرا ؟ چون تو بازی لایو سرویس یه بچه ۷ ساله میتونه برا همه شاخ شونه بکشه ولی تو کوچه تو سری خور همه هم سن سالاشه ! گیم باید هدف داشته باشه
مولتی بعد چند ساعت تکراری میشه مگه اینکه کاستوم بری
خب واقعا لذت بخش و به یادماندنی هستند
لذتی که یه گیم داستانی میده رو هیج وقت یه گیم انلاین حتی۱درصدش رو هم نمیتونه بده
واقعا این مقاله رو باید توی رسانه ها بزرگتر پخش بشه تا سازنده ها به جای معتاد کردن مردم و گرفتن وقت و پول مردم برن سراغ بازیایه خلاق و داستان زیبا و گیم پلی جذاب
ایکس باکس حامی و حافظ یکه تاز بازی های تک نفره🗿💪
بازی های سرثیس محور بازی های تک نفره رو متوقف نمی کنن ولی قطعا کیفیتش رو پایین میارن
مگه میشه داستان از بین بره هیجان جمع شدن دور اتیش در یک شب در جنگل روایت داستان ترسناک خواندن یک کتاب داستانی زیبا تعریف کردن قصه برای کودکان دیدن فیلم سینمایی حالا شما تصور کنید خودتون دارید با کنترلر و موس کیبورد این داستان رو پیش میبرید .مثلا در یک صومعه ترسناک و رازالود در زیر زمینهای ترسناک و نمناک یک صومعه بازمانده از قرون وسطی همرا با یک شمع و سلاحی در دست در حال حرکت هستید از دست نوشته ها و کاراکترهایی که در حین بازی باهاشون برخورد کردید میخوایید راز ترسناک و شیطانی خفته در دل این صومعه رو پیدا کنید و در تمام این مدت تعامل دارید حالا هر سبک داستان رو درنظر بگیرید ایا این هیجان زمان دارهکه بگیم برای نسل های جدید هیجان تعامل حس قدرت بعد از حل یه معما و شکست باس بهش دست میده از بین میره؟یا فقط در انحصار قدیمی ترها بوده این هیجان؟یادش بخیر نباشه سال ۲۰۱۰ رییس وقت EAگفت دوره بازی داستانی تموم شده ولی بعدش چه شاهکارایی اومد؟
من نمیدونم نویسنده دیوانه موقع قلم زدن بازی بایوشاک و خلق شخصیتهاش کجا بوده در چه عالمی سم لیک چطوری انقدر زیبا قلم میزنه دنیاها رو در خیال الن ویک کنترل درست میکنه دیوانه ای به نام میازاکی چطور بلاد بورن دارک سولز رو با اون هنر معماری تلفیق هنر افسانه تاریخ باسهای عجیب غریبش که هر کدوم کلی حرف دارن زجر کشیدن میسازه الدن رینگ جرج ار ار مارتین اینچ به اینچش رو از اون دیوانه تر خلق میکنه سرزمین سایه ها رو با اون سینماتیک های هنری واقعا هنری کوری بارلوگ مارو به قلب خدایان یونان و نورس میبره با کریتوسی که تو قلب گیمر کوچیک بزرگ جا داره لست اف اس دنیایی اخرالزمانیشو قلم نیل دراگمن جاودانه میشه ویچر به جایی میرسه که نخست وزیر لهستان یک نسخه به عنوان افتخار سرزمینش ویچر ۳ رو به همتای خودش میده رزیدنت اویل راهروهای اداره پلیس ترسناک راکون سیتی تو قلب همه ما میمونه واقعا نمی دونم اینا کی بودن و با هر کدوم از ما چکار کردن اینا اون لحظه نوشتن خلق این دنیاها ادماش کجا بودن من به اینا دیوانه های دوست داشتنی میگم
ولی من سالهاست احساس خطر کردم و به نظرم با کنار رفتن نسل قدیم گیمرها دیگه انگیزه ای برای ساخت بازیهای تک نفره داستانی وجود نخواهد داشت. اگه الان هنوز یه بازی مثل ووکانگ میفروشه بخاطر خرید گیمرهای نسل قبلیه. وگرنه بعید میدونم بچه های ده پانزده ساله فورتنایت رو ول کنن بچسبن به بازی تک نفره آفلاین.
باید یک حقیقتی رو قبول کنیم
تو سال ۲۰۱۷ با خلق عناوینی مثل پابجی و فورتنایت یه دوران جدیدی توی ویدیو گیم شروع شد و بازی های بتل رویال سریع شروع به رشد کردن همون تراژدی پریدن تو یه مپ و جنگیدن با ۱۰۰ نفر رو اون زمان کسی میشنید کرک و پرش میریخت
توی سال ۲۰۲۰ و توی دوران کرونا هم که تشدید شد این مسئله و خیلی هامون هم با اون روزا و گیم های آنلاین با دوستمون خاطره داریم
ولی باید قبول کرد که در حال حاضر دیگه این گیم های برای اکثر پلیرا جذابیتی ندارد و یک چیز عادی شده چندین ساله که پلیرا دارن توی یه مپ میپرن و همدیگه رو تا خرخره میکشم
و بعد از اون هم چیت زدن و پینگ بد و یار نوب و یا درگیر اسکین و رنک اپ کردن و کلی مسئله حوصله سر بر دیگه وجود داره
در کل امیدوارم عناوین داستانی پر قدرت ادامه بدن ♥️
بعضیا میگن بازی های تک نفره داره دورهشون تموم میشه ولی نه تازه دارن به اوجشون میرن با بازی های مثل gtavi