۷ اصطلاحی که باید از مولتیورس و جهان مارول بدانید
در سالهای اخیر شاهد بودیم که مارول اصطلاحات و مفاهیم مختلفی را برای مولتیورس خود تعریف کرده است که در این مقاله به برخی از آنها خواهیم پرداخت.
فاز چهارم دنیای سینمایی مارول، که با فیلم Black Widow آغاز شد، اوج تمرکز پروژههای MCU با محوریت جهان موازی و حضور قهرمانان و شرورهای مختلف از تایملاینهای متفاوت در این آثار بود. به همین دلیل، تعدادی از این اصطلاحات در فیلم و سریالهای آینده مارول اهمیت بیشتری پیدا خواهند کرد.
برخی از مهمترین پروژههای MCU برای درک جهانهای موازی شامل سریالهای WandaVision، Loki و What if و در آثار سینمایی نیز شامل فیلم Doctor Strange in the Multiverse of Madness و البته Deadpool & Wolverine میشوند. در ادامه به اصطلاحات و مفاهیمی از مولتیورس میپردازیم تا درک این دنیای پیچیده و البته جذاب کمی آسانتر شود. قبل از شروع مقاله بهتر است دقت داشته باشید که متن بخشی از داستان آثار MCU را اسپویل خواهد کرد.
۷. Absolute Points
در فصل اول سریال Marvel’s What If، یک اپیزود مهم به این موضوع پرداخت که دکتر استرنج به جای آسیب رساندن به دستان خود، کریستین پالمر را از دست داد. استرنج بدون توجه به آسیبی که به خود و خط زمانیاش وارد کرد، سعی داشت با بازنویسی تاریخ از مرگ پالمر جلوگیری کند. در نهایت توسط Ancient One توضیح داده شد که مرگ پالمر یک Absolute Point یا نقطه قطعی است، که در آن هیچ کسی نمیتواند مانع وقوع یک اتفاق خاص شود، تا از آسیبی به کل واقعیت وارد نشود.
با در نظر گرفتن این اپیزود، به این نتیجه میرسیم که هر دنیا Absolute Points منحصر به فرد خود را دارد، البته به احتمال زیاد تغییری در داستان به وجود آمدن قهرمانان و نبرد نیویورک، که منجر به اتحاد انتقام جویان شد، به وجود نخواهد آمد.
۶. موجودات Nexus
اصطلاح موجودات Nexus تا به امروز در دنیای سینمایی مارول استفاده نشده است، البته در ابتدای سریال Wanda Vision در یک تبلیغ تلویزیونی اشارهای کوتاه به این مفهوم شد. در کمیکها، این موجودات افراد منحصر به فردی هستند که میتوانند تاثیر زیادی بر روی آینده و احتمالات داشته باشند. درحالی که این شخصیتها در کمیک حضور دارند، منطقی است که آنها را در MCU نیز مشاهده کنیم.
در فیلم Doctor Strange in the Multiverse of Madness اشارهای به این موضوع شد که شاید شخصیت آمریکا چاوز با قابلیت سفر بین جهانهای مختلف، یک موجود Nexus باشد. علاوهبر واندا، که موجود Nexus زمین-۶۱۶ محسوب میشود، فرانکلین ریچاردز و کانگ فاتح نیز از این قابلیت برخوردار هستند.
۵. رخدادهای Nexus
درحالی که شاید در MCU به موجودات Nexus کمتر پرداخته شده باشد، رخدادهای Nexus در سریال Loki به طور کامل توضیح داده شدند. رخدادهای Nexus لحظات و یا تصمیماتی هستند که منجر به ایجاد یک خط زمانی جدید میشوند. به عنوان مثال زمانی که در سال ۲۰۱۲، شخصیت لوکی با استفاده از Tesseract از دست انتقام جویان فرار کرد، یک خط زمانی جدید به وجود آمد. همچنین یکی از لحظات مهم MCU که کشتن He Who Remains توسط سیلوی بود نیز در دسته رخدادهای Nexus قرار میگیرد. این اتفاق باعث شد تا تایملاینهای زیادی ایجاد شوند، و کانگ آنها را به خواست خود تغییر دهد.
۴. Incursions
همانطور که در Doctor Strange in the Multiverse of Madness و Ant-Man and the Wasp: Quantumania دیدیم، Incursions تهدید بزرگی برای ثبات جهانهای موازی هستند. درواقع در رخدادهای Incursion دو جهان با یکدیگر برخورد میکنند، دکتر استرنج در Multiverse of Madness تایید کرد که اگر سفر به جهانهای مختلف بیش از حد انجام شود Incursion اتفاق میافتد. البته استثناهایی نیز برای این قانون وجود دارد، به عنوان مثال اگر یک شخصیت در دنیایی که قصد سفر به آن را دارد وجود نداشته باشد این اتفاق رخ نخواهد داد، مانند آمریکا چاوز که حالا در زمین-۶۱۶ زندگی میکند.
همچنین به نظر میرسد فقط سفرهای متعدد به یک دنیا باعث این اتفاق نمیشود، با نزدیک شدن به اتفاقات Avengers: Secret Wars یک اتفاق یا شخصیت، چند Incursion را به طور همزمان ایجاد میکند تا جهانی به نام Battleworld به وجود بیاید. Battleworld مجموعهای از چند جهان است که در کنار یکدیگر قرار میگیرند تا از نابودی آنها جلوگیری شود.
۳. تایملاین مقدس
در اصل Sacred Timeline یا تایملاین مقدس، توسط یکی از نسخههای کانگ یعنی He Who Remains به وجود آمد، که بر روی تایملاین زمین-۶۱۶ تمرکز داشت و و چارچوبی ایجاد کرده بود تا از خلق نسخههای خطرناکتر کانگ جلوگیری شود. هر شاخهای که از این تایملاین منشعب میشد توسط سازمان رسیدگی به تناقضات زمانی از بین میرفت. درواقع Sacred Timeline از یک طناب پیچ خورده ایجاد شده بود که مستقل از دیگر جهانها بود.
با این حال، این خط زمانی از زمان مرگ He Who Remains دچار تغییرات زیادی شده است. تایملاین مقدس با استفاده از دستگاهی به نام Temporal Loom به وجود آمد، اما به خاطر مکانیزم خطر این دستگاه، از آن برای نابودی دیگر تایملاینها و سازمان TVA استفاده شد، درنهایت لوکی وارد میشود تا Sacred Timeline را به حالت اولیه خود بازگرداند. در انتهای فصل دوم سریال Loki، او با استفاده از جادوی آزگاردی به یک Temporal Loom زنده تبدیل میشود، و با سالم نگه داشتن خط زمانی مقدس، حالا به دیگر تایملاینها اجازه میدهد که به درستی و با ثبات به وجود بیایند.
۲. رخدادهای Canon
بااینکه Spider-Man: Across the Spider-Verse یک فیلم مارولی از کمپانی سونی است، تا حد زیادی به MCU مرتبط است، به هر حال توبی مگوایر، اندرو گارفیلد و تام هالند در این انیمیشن حضور داشتند و یا حداقل اشارهای آنها شد. به همین دلیل به نظر میرسد رخدادهای Canon در MCU حضور دارند.
در Across the Spider-Verse نسخههای متفاوتی از مرد عنکبوتی را دیدیم، اما همه آنها یک نقطه مشترک مانند مرگ عمو بن و کاپیتان استیسی داشتند، این اتفاقات که باید رخ دهند و نمیتوان تغییری در آنها ایجاد کرد رخدادهای Canon نام دارند. اگر این رخدادها اتفاق نیفتند، جهان آن شخصیت از بین خواهد رفت، البته باید منتظر ماند و دید آیا میتوان Canon Events را در آینده بدون نابود شدن آن جهان تغییر داد.
۱.شخصیتهای Anchor
به لطف فیلم Deadpool & Wolverine مفهوم جدیدی با نام Anchor Being به MCU اضافه شده است. زمانی که مستر پارادوکس به ددپول میگوید میگوید زمین-۱۰۰۰۵ رو به نابودی است، ددپول به دنبال راه حلی برای این موضوع میگردد و پی میبرد به دلیل اینکه شخصیت ولورین در فیلم Logan از بین رفته است این اتفاق در حال رخ دادن است و درواقع ولورین موجود Anchor در زمین-۱۰۰۰۵ محسوب میشود و برای ادامه بقای آن جهان حیاتی است.
این اصطلاح شباهت بسیار زیادی به موجودات Nexus دارد و کوین فایگی، رئیس استودیو مارول، اعلام کرده است که شاید Anchor Being نام دیگری برای این مفهوم باشد. به همین دلیل شخصیتهای Anchor میتوانند استثنای دیگری برای سفر بین جهانهای مختلف و اتفاق نیفتادن Incursion باشند. همچنین در Deadpool & Wolverine به این نکته اشاره میشود که اگر جهان اصلی شخصیت از بین رفته باشد، رفتن او به جهانی دیگر مشکلی ایجاد نخواهد کرد، به هر حال TVA این اجازه را به ددپول داد تا او به زمین-۶۱۶ سفر کند و در آنجا ماندگار شود.
منبع: اسکرینرنت
پر بحثترینها
- رکورد دیسلایک تریلر Concord توسط Intergalactic در یوتیوب شکسته شد
- بازیگر شخصیت اصلی Intergalactic نیل دراکمن را خدای بازیهای ویدیویی میداند و از همکاری با او هیجانزده است
- ناراحتی کارگردان Black Myth: Wukong بابت نبردن جایزه بهترین بازی سال
- رئیس ناتی داگ: تست بازیگری Intergalactic به اندازه انتخاب بازیگر نقش الی شگفتانگیز بود
- بازیهای انحصاری کنسولی بیشتری از پلی استیشن برای Xbox عرضه خواهند شد
- ظاهراً تریلر معرفی Intergalactic: The Heretic Prophet به تاریخ عرضه آن اشاره دارد
- دیجیتال فاندری تریلر Intergalactic را از نظر بصری شگفتانگیز توصیف میکند
- مدیرعامل ناتی داگ: Intergalactic دیوانهوارترین ماجراجویی ما است
- نکات مخفی تریلر بازی جدید ناتی داگ، Intergalactic، که شاید متوجه آنها نشده باشید
- گپفا ۲۵؛ تریلرهای مورد علاقه شما از مراسم The Game Awards 2024
نظرات
امتیاز من به Deadpool 3
7/۵
ازش لذت بردم و قشنگ بود مخصوصاً طنز اثر رو واقعا دوست داشتم
جوریه که ارزش تکرار رو چندباری داره به واسطه مبارزات اکشن خوبش و طنز هاش ، نمیشه گفت قطعا از دو نسخه قبلی بهتر بود اما بدتر هم نبود و حداقل میشه گفت دلیل فروش و امتیاز خوبش مثله اسپایدر من ۳ فقط حضور هیو جکمن نبود اما قطعا تاثیر گذار بوده بدون شک . اما اسپایدرمن ۳ واقعا خیلی پتانسیل بالایی رو نابود کردن و سرو تهشو الکی جمع کردن
اما سریال وات ایف خیلی پتانسیل داشت که مارول روش مانور نداد
فصل اولش فوق العاده بود، ولی فصل دومش ضعیف بود.
سینما مارول خیلی روی این کانسپت مانور داد ولی دور از کامیک، نظر شخصی بهترین رویکرد مدرن توی این کانسپت lostbelt بوده
تفاوت فصل ۱ و ۲ وات ایف انقد زیاد بود که برای من از باحال بودن به خسته کننده بودن تغییر داد
واقعا این مولتی ورس مارول خیلی مزخرفه