فصل دوم پایان نامه چیست؟! (طریقه نگارش + ۱۸۰۰ فایل نمونه)
فصل دوم پایان نامه چیست؟
فصل دوم پایان نامه معمولاً بهعنوان “مرور ادبیات” یا “مرور کتابخانه” شناخته میشود. در این فصل، پژوهشگر به بررسی دقیق و مرور مطالعات پیشین محققان و تحقیقات مربوط با حوزه و موضوع پایاننامه خود میپردازد. هدف اصلی فصل دوم پایان نامه ارائه یک نمای کلی از تحقیق و پژوهش و وضعیت فعلی دانش و اطلاعات در حوزه موردمطالعه است و معمولاً فصل دوم پایان نامه شامل موارد زیر است:
مقدمه بهمرور ادبیات و مفاهیم: در این قسمت، پژوهشگر به طور مختصر و کوتاهی موضوع را معرفی کرده و سپس اهمیت تحقیق خود در آن میپردازید یا بهتر است بگوییم در مقدمه که ابتدای فصل دوم میآید در حد ۸۰۰ کلمه یا دو صفحه به موضوع به صورت کلی و میپردازد در اصل همانطور که مقدمه از نامش مشخص است مقدمه ای برای شروع فصل ۲ پایان نامه است.
معرفی مبانی نظری در فصل دوم: در این قسمت از فصل دوم، پژوهشگر به اشارهای به مبانی نظری موردمطالعه، تعریف اصطلاحات کلیدی، تشریح رویههای نظری، تئوریها و تعریف متغیرها، تمامی مفاهیم و مدلهای مربوط با موضوع پایاننامه خود میپردازد.
مرور ادبیات پایان نامه مرتبط از گذشته: این قسمت شامل بررسی و مرور مطالعات پیشین محققان گذشته و تحقیقات انجام شده پژوهشگران در حوزه مدنظر است. پژوهشگر باید توجه ای ویژهای به شناختهها و دستاوردهای پیشین، روشهای مورداستفاده و نقاط ضعف و قوت مطالعههای مربوط به پژوهش خود اشاره کند. ازاینرو سایت پایان باما بستری را برای شما عزیزان فراهم نموده است تا بتوانید با دانلود فصل دوم پایان نامه و مشاهده مبانیها و پیشینههای مربوط به حوزه کاری خودتان، بهتر دستاوردها را داشته باشید.
شناسایی نواقص کار: در این قسمت، پژوهشگر با شناسایی نقصهای مطالعات پیشین که توسط پژوهشگران ماهری بهدستآمده است میپردازد و معیارهایی برای ارائه راهکارها و پیشنهادهای موضوع موردبحث مطرح میکند.
خلاصه و تحلیل فصل دوم پایان نامه: در این قسمت، پژوهشگر به ارائه یک خلاصه از مطالعات پیشین که نام آن پیشینه پژوهش یا پیشینه تحقیق است و با استفاده از ارتباط تحقیقات گذشته با تحقیق خود آن را تکمیل میکند.
اهمیت فصل دوم پایان نامه اینجاست که این امکان را برای پژوهشگر فراهم میکند تا بهترین و کاملترین دانش موجود در حوزه مورد بررسی خود را در نظر بگیرد و ارتباط پژوهش خود را با این دانشها و اطلاعات بیان کند. همچنین، فصل دوم پایان نامه به پژوهشگر اجازه این را میدهد که از تجربیات محققان پیشین و یافتههای مطالعات قبلی برای پیشبرد و بهترشدن تحقیقات خود استفاده کند و نقاط ضعف و قوت موجود در مطالعات قبلی را تشخیص دهد و آنها را برای پژوهش خود کامل کند.
چطوری فصل دوم پایان نامه بنویسیم؟!
نوشتن فصل دوم پایاننامه، یا همان مرور ادبیات، امکان دارد در شروع پژوهش سخت به نظر بیاید؛ اما با الگوگرفتن از چند مرحله ساده میتوانید بهراحتی فصل دوم خودتان را بنویسید. در ادامه مطلب یک راهنمای کلی و جامع برای نوشتن فصل دوم پایان نامه خدمتتان ارائه شده است:
۱. شناسایی منابع مورد استفاده در فصل ۲ پایان نامه: ابتدا به جستجو،پیدا کردن و شناختن منابع مربوط با موضوع پایاننامه خود را انجام دهید. عی کنید از منابع مختلفی مثل پایاننامههای پژوهشگران دیگر،کتابها، مقالات علمی چاپ شده، گزارشهای تحقیقاتی دانشجویان خبره قبلی که در اون زمینه فعالیت داشتند و از منابع اینترنتی استفاده کنید.
۲. مطالعه و تحلیل منابع به دست آمده: منابعی را که بدست آوردید با دقت بررسی و مطالعه کرده و اطلاعاتی که فکر میکنید برای شما مفید است را از آنها استخراج کنید سپس تحلیل کنید که هر منبع چگونه میتواند به موضوع فصل ۲ پایان نامه شما ارتباط دارد و چگونه میتواند شما را در راستای رسیدن به یک تحقیق یاری کند.
۳. ترتیب دادن به منابعی بدست آوردید:منابع به دست آمده را طبق موضوعات یا مباحث مشابه خودتان دسته بندی کنید. طالبی که مهمتر هستند و میتوان گفت ارتباطی با منبع شما را دارند پیدا کنید و نکات مهم آن را بنویسید .
۴. نگارش فصل دوم پایان نامه:حال با توجه به دستبندی منابعی که در مرحله قبل انجام دادید، به ترتیب و اصول منطقی برای معرفی و مرور آنها در فصل دوم پایاننامه خود بپردازید. ابتدا شما باید هر منبع به دست آمده را با معرفی کوتاهی شروع کنید و بعد از آن به بررسی جزئیتر و تحلیل آن بپردازید.به مطالب مهم و نکات اصلی هر منبع اشاره کنید و رابطه آنها را با پژوهشات خود را ذکر کنید.
۵. استفاده از نقل قول و استناد در نگارش فصل ۲ پایان نامه: شما عزیزان میوانید از نقل قول مستقیم و غیرمستقیم از منابع مرجع خودتان بهره ببرید و از نظر علمی هم هیچ مشکلی ندارد و به آنها با دقت استناد کنید. تما مطمعن شوید که در حین منبع دادن به درستی این کار را کرده باشید.
۶. بازبینی و ویرایش فصل دوم پایان نامه :بعد از اینکه نوشتن فصل ۲ پایان نامه را تمام کردید، حال باید فصل دوم را با دقتی فراوان مرور و بازبینی کنید تا اگر در حین نوشتن به اشتباه جایی را اضافه کردید ویرایش کنید . تما اطمینان حاصل فرمایید که تمامی منابع به درستی استناد شدهاند .
۷. بازبینی توسط دیگران: پیشنهادی که ما برای دوستان داریم این است که بعد از نوشتن فصل دوم پایان نامه خود و ویرایش نهایی آن سعی کنید حتما به دوستانی که کمی در این موارد خبره تر هستند بدهید تا بخوانند و اگر مشکلی یا انتقادی داشتند آن را به شما بگویند.
با پیرویکردن از مراحل بالا، میتوانید بهراحتی یک فصل دوم پایاننامه مؤثر و کارآمد را بنویسید تا بتوانید بهترین دانش موجود در زمینه موردنظر را به مخاطبان ارائه میدهد.
فصل دوم پایان نامه شامل چه مواردی است؟
در حالت کلی هر فصل از پایان نامه از بخشهایی تشکیل شده است که فصل دوم هم از این مورد مستثنا نیست. فصل دوم بهطورکلی معمولاً از ۷ قسمت تشکیل شده است.
۱-مقدمه: در همان ابتدا فصل باید کمی توضیحات به صورت خلاصه(دقت کنید که نیازی نیست کله موضوع را خلاصه در مقدمه بگویید) میگویید و سپس کوتاه اعلام میکنید که در این فصل میخواهید با چه چیزی روبرو شوید یا به طور مثال این قسمت از فلان بخش ها تشکیل شده است و….
۲- مبانی نظری : راجب مبانی نظری به طور مفصل به همراه ۱۸۰۰ فایل در سایت پایان باما صحبت شده است. دلیل مهمی این بخش این است که ۷۰ درصد فصل دوم پایان نامه را همین مبانی نظری تشکیل میدهد. اما اگر بخواهیم کوتاه بگوییم در اصل همان تعریف متغیرها، مفاهیم مهم و… است.
۳- پیشینه تحقیق: این بخش را میتوان به گذشتگان نسبت داد یعنی تمام پژوهشاتی که دانشمندان و دانشجویان داخل ایران و خارج ایران قبل از این موضوع بر روی آن کار کرده اند را دسته بندی می کنید. (اول از تحقیقات داخل ایران شروع و بعد به خارج از ایران بپردازید)
۴- جمعبندی کلی: حال که هم مبانی نظری را نوشتید و هم پیشینه تحقیق، باید شروع به جمع بندی کلیه اطلاعات و داده ها را انجام دهید و ذکر کنید.
۵-چارچوب نظری: دقت داشته باشید که با مبانی نظری تفاوت دارد در این بخش تمامی متغیر های پژوهش تشریح می شوند.
۶-مدل مفهومی: همانطور که میدانید تمام تحقیقات مدلی مفهومی دارند در اصل میشود مدل پژوهش شما.
۷-خلاصه مطالب: در قسمت آخر هم شما عزیزان خلاصه و چکیده ای از آنچه که در این فصل بدست آوردید ذکر می کنید.
فصل دوم پایان نامه چند صفحه است؟
یکی از سختترین سؤالاتی که دانشجویان میپرسند دقیقاً همین است که فصل دوم پایان نامه چند صفحه دارد؟؛ این موضوع بستگی به حجم کارشما، تعداد متغیرهای شما، مفاهیم کلیدیتان و… دارد برای همین پاسخ به این سؤال که فصل دوم پایان نامه چند صفحه است کمی دشوار به نظر میرسد. اما معمولاً فصل دوم از ۲۰ صفحه شروع و تا ۵۰ صفحه هم ممکن است برود. (هر چند در بعضی از پایان نامه ها به علت سنگین بودن حجم مطالب تعداد صفحات فصل دوم پایان نامه شان به ۸۰ صفحه هم رسیده). پس دوستان عزیز تعداد صفحات رابطه مستقیمی دارد با موضوع پژوهش شما که چقدر سنگین و سخت یا سبک و راحت باشد.
نمونه فصل دوم پایان نامه
دوستان باتوجهبه اینکه شما عزیزان برای نوشتن فصل دوم پایان نامه باید حداقل ۲ الی ۴ الگو از قبل دیده باشید و طبق آنها پیش رفته باشید مجموعه آموزشی سایت پایان باما به آدرس www.payanbama.ir برای شما عزیزان ۱۸۰۰ فایل مبانی نظری و فصل دوم پایان نامه همراه با منابع معتبر لاتین و فارسی آماده کرده است. میتوانید با مراجعه به سایت موضوع مدنظر خودتان را سرچ کنید و با خرید فصل دوم پایان نامه مشابه کار خودتان الگویی درست و اصولی برای پیشبرد داشته باشد.
پر بحثترینها
- ۱۰ بازی ویدیویی با گیمپلی عالی و داستان ضعیف
- ویدیو: Marvel’s Spider-Man 2 در حالت Fidelity ویژه PS5 Pro با نرخ فریم ثابت ۶۰ اجرا نمیشود
- فیل اسپنسر: هیچ خط قرمزی برای انتشار عناوین ایکس باکس روی پلی استیشن وجود ندارد
- سونی از ۲۰۲۵ به بعد سالانه بازیهای انحصاری تکنفره بزرگی را برای PS5 عرضه خواهد کرد
- کار ساخت STALKER 2: Heart of Chornobyl به پایان رسید
- ۱۴ دقیقه از گیمپلی Indiana Jones and the Great Circle را مشاهده کنید
- گزارش: ایکس باکس درحال آمادهسازی پیشنمایشهای South of Midnight است
- مدیرعامل Take-Two نگران عملکرد GTA 6 روی Xbox Series S نیست
- آپدیت بهینهسازی Baldur’s Gate 3 برای PS5 Pro منتشر شد
- مدیر عامل Take-Two: فرنچایزهای محبوب در نهایت محو خواهند شد؛ برای موفقیت به IPهای جدید نیاز داریم
نظرات
البته جا هایی برای آماده کردن پایان نامه هست
وای چقدر اون قسمت لیسانسیه ها خوب بود
واقعا مبانی نظری یکی از اون بخش هایی هست که برای پایان نامه نیازه که به درستی نوشته بشه وگرنه مطمعنن به مشکل دانشجو به مشکل میخوره در حین دفاع. سعی کنید از مبانی نظری های گذشته در حوزه کاری و مطالعاتی خودتون حتما استفاده کنید.
اینجوری هم میتونید راحتر بفهمید باید چکار کنید و هم جند منبع معتبر دارید برای انجامش.