معرفی فیلم Monkey Man | بوگیمن زاغهنشین
دو پتل در نخستین تجربه کارگردانی یک فیلم بلند برای نمایش فاصله طبقاتی و دغدغههای اجتماعی کشور هند به سراغ روایت سراسر اکشنی در فیلم Monkey Man رفته است.
چه کسی میتوانست حتی تصور نماید که بازیگر تازهکار و بینام و نشان هندیتبار فیلم میلیونر زاغهنشین یعنی دو پتل بتواند بدون هیچ حاشیه و جنجالی پلههای ترقی را یکی پس از دیگری در هالیوود طی کرده تا در سینمای سال ۲۰۲۴ به عنوان هنرمند توانمندی شناخته شود که در نخستین تجربه کارگردانی خود هر بینندهای را مات و مبهوت سکانسهای اکشنش خواهد کرد؟ دو پتلی که امروز در سن ۳۴ سالگی به جایگاهی در سینما دست پیدا کرده که آرزویی دست نیافتنی برای بسیاری از همتایانش بوده و حتی در جشنواره اسکار نیز برای ایفای نقش در فیلم شیر نامزد دریافت جایزه اسکار شده است.
قاعدتاً برای یک بار هم که شده نام فیلم Monkey Man طی ماههای گذشته به گوشتان خورده است. فیلمی آمریکایی-هندی که دو پتل کارگردانی، نویسندگی، تهیهکنندگی و نقش آفرینی آن را بر عهده داشته و طی کردن پروسه تولید آن با جراحات فیزیکی شدیدی برای این هنرمند همراه بوده است؛ اثری که به عنوان “جان ویک در بمبئی” در رسانهها توصیف شده و الهامات بسیاری را از فرنچایز پرسر و صدای کیانو ریوز گرفته تا بتواند مخاطب را با سکانسهای خونینش به وجد بیاورد. اثری که در معرفی فیلم این هفته به سراغش رفته تا نگاهی به کلیت آن داشته باشیم.
- نام فیلم: Monkey Man
- نام فیلم به فارسی: مرد میمونی
- ژانر: اکشن و دلهرهآور
- سال تولید: ۲۰۲۴
- کارگردان: دو پتل
- نویسنده: دو پتل
- بازیگران: دو پتل، شارلتو کوپلی، سوبهیتا دولیپالا و آشوینی کالسکار و ماکاراند دشپانده
هشدار اسپویل
فیلم Monkey Man ما را با جوان سراسر خشم، کینه و دردی به نام بابی آشنا میکند که اتفاقات تلخ گذشته روح و روان وی را تا مرز نابودی پیش برده و عملاً زندگیاش را تمام و کمال تحت تاثیر قرار داده است. گذشتهای که در آن به سبب نزاع مردم محلی با پلیسهای فاسد، مادرش به شکلی دردناک کشته و سوزانده شده و محل سکونتش نیز به طور کامل نابود شده است تا تمام عمر خود را در آوارگی و بیچارگی سپری نماید و روز به روز آتش خشم و کینه خود را بیش از پیش شعلهور نماید.
او تمام این سالها را تنها به امید این سپری کرده که مسبب مرگ مادر و نابودی محل زندگیاش را پیدا نماید. رئیس پلیس غرق در کثافتی که همراه با باقی دولت مردان فاسد هندی، سعی دارند تا مردم فقیر، بدبخت و بیچاره هند را به شیوههای مختلفی تحت سلطه خود در آورده و با ارائه وعدههای پوچ و احمقانه قدرت خود را در این کشور افزایش دهند تا به صورت مخفیانه تجارت غیرقانونیشان را گسترش دهند. مسئلهای که خیلی زود بابی آن را به هم زده و در مسیر انتقام مادرش برمیآید.
او که در تمام طول سالهای پس از مرگ مادرش، این خشم درونی خود را با حضور در رینگ مسابقات زیرزمینی و کتک خوردن سرکوب کرده است، فرصتی پیدا میکند تا به درون تشکیلات مخفی و غیرقانونی نیروهای فاسد پلیس نفوذ کرده و مسیر خود را به سمت رئیس سابق آنها هموار نماید. با این حال چنین خشمی چشمان او را کور کرده و بدون هیچ برنامه ریزی از پیش تعیین شدهای دست به عمل میزند که برایش حسابی گران تمام شده و نه تنها جراحات فیزیکی شدید و مرگباری را برای او به همراه دارد، بلکه تمام شهر را نیز بر علیهاش میکند.
اینجاست که سر و کله دوستان و متحدانی برای بابی پیدا شده تا در مسیر انتقامجویی او را همراهی نموده و به یکباره جنبش حق بر علیه باطلی را به راه بیندازند که میتواند زندگی و آینده مردم هند را برای همیشه دستخوش تغییر قرار دهد. بابی پس از پشت سر گذاشتن وقایعی دردناک و جان سالم به در بردن از مرگی حتمی، تبدیل به قهرمانی میشود که در داستانهای کودکی مادرش برایش بازگو میکرده و سعی دارد تا از این کینه جویی در مسیر خیر و صلاح مردمش بهره بگیرد که به اتفاقاتی سراسر اکشن و خونین منتهی میشود.
پایان اسپویل
فیلم Monkey Man به طرز عجیبی سعی دارد تا محتوای خود را روی کاغذ به شکلی منحصر به فرد در مسیر نمایش دغدغههای اجتماعی و فرهنگی مردم کشور هند قرار دهد. به همین منظور نیز طی شیوههای مختلفی این دغدغهمندی را مورد کنکاش قرار میدهد: از نمایش کوچه و خیابانهای کثیف و شلوغ هند گرفته که مردم در گوشه و کنار آن زندگی میکنند تا مکانهای سراسر فساد و ابتذالی که دولت خود آنجا را مدیریت میکند. حتی شیوه مرگ مادر شخصیت اصلی نیز بنا به بدبختی و بیچارگی مردم و فاصله طبقاتی بوده که آنها را مجبور کرده تا در زمینهای غیرقانونی سکونت نمایند که بهانه دست دولت و نیروهای پلیس داده تا شدیدترین برخوردهای ممکن را با ساکنینش داشته باشند.
دو پتل به عنوان سازنده این فیلم، چنین دغدغههایی را با روایت اکشنی همچون فیلمهای جان ویک ترکیب کرده که این بار حال و هوای تماماً هندی به خود گرفته است. محصولی که اگرچه بیش از حد نمادین و مصنوعی جلوه کرده اما خوشبختانه کارگردانی سکانسهای اکشن در ترکیب با نقش آفرینی سراسر خشمگین بازیگرش و همچنین بهره گیری از موسیقی تلفیقی سنتی و مدرن هندی سبب گشته تا فیلم هیجان انگیز و خونینی را شاهد باشیم که حتی برای دقیقهای فرصت نفس کشیدن به مخاطب نمیدهد. رویهای که باقی فیلمهای گران قیمت هالیوودی در دست یافتن به آن ناامید کننده ظاهر شدهاند.
در پایان باید گفت فیلم Monkey Man ما را با یک بوگیمن هندی طرف میکند که در برخی از موارد حتی پا را فراتر از منبع الهام اصلی خود گذاشته و بسیار خشن و غیرقابل مهارتر ظاهر میشود. البته که دیدگاهش نسبت به مباحث اجتماعی کار دستش داده و مفهوم کلی فیلم را بیش از حد کلیشهای جلوه داده و قهرمانسازی دو پتل نتیجه مطلوبی در پی نداشته است. با این حال به صورت کلی اگر کشتار جان ویک با تنها یک مداد برای شما جذاب به نظر میرسد، پس به تماشای ساخته دو پتل نشسته که در دریایی از خون و رد و بدل شدن داس و تبر، چاقو بر دهان گرفته و گلوی دشمنش را به صورت زنده در مقابل دوربین پاره میکند.
منبع: گیمفا
پر بحثترینها
- بازی Intergalactic ناتی داگ را زود قضاوت نکنید
- منبع داخلی: PS6 در سال ۲۰۲۷ عرضه خواهد شد + اطلاعات بیشتر
- تاریخ عرضه بازی South of Midnight مشخص شد + تریلر داستانی
- سیستم مورد نیاز بازی DOOM: The Dark Ages مشخص شد؛ عرضه با DRM دنوو
- دستیار کارگردان Assassin’s Creed Shadows از گنجاندن شخصیت یاسوکه در بازی دفاع میکند
- ردهبندی سنی جدید Resident Evil 6 به احتمال انتشار نسخه نسل نهمی اشاره دارد
نظرات
پس در کل یه جان ویک هندیه
ببخشید برای ریپ
تیتر یاده کشتی کج انداختم
این فیلم را بخاطر تبلیغات و تریلرهاش دیدم. ولی حیف زمانی که پای این فیلم هدر شد.
فیلم فوق العاده ای هست، پیشنهاد میشه 👍
مقاله هم عالی بود آقای عسگری، خسته نباشید
🟢 میشه گفت یک فیلم اقتباس سرگرمکننده از جان ویک، اما نه در حد جان ویک، با اینحال نه بد بود و نه خوب…
اصلا خوشم نیومد از فیلمش
فیلم خوبی بود و اکشن و داستان خوبی هم داشت
حداقل از جان ویک قابل باور پذیرتر بود با اون کت ضد گلولش
جان ویک رو گذاشتم پدر بزرگم ببینه گفت چرا به سر این بازیگر حتی یه گلوله هم نمیخوره تا این حد مزخرفه جان ویک
جان ویک باید هندی میشد این باید هالیوودی میشد
حداقل این با کتش گلوله داج نمیده🤣🤣
البته که من با هیچکودومش حال نکردم
ممنون از نظرت
ممنون ترم میشم اگه دیگه نظر ندی
فیلم خوبی نبود اصلا
با مشت و لگد تونست همه را شکست
و در کل پیشنهاد نمی شود
این قضیه معرفی اثار درجه سوم رو اصلا دوست ندارم
خیلی مواقع مخاطب صرفا برای سرگرمی میشینه فیلم، سریال یا انیمه میبینه و امثال مانکی من وظیفه خودشون رو در امر سرگرم کردن و گذروندن وقت خوب انجام داده. حالا برا شما تماشای آثار درجه ۳، افت و خجالت داره میتونید نگاه نکنید. همین چند هفته پیش بر باد رفته و رقصنده با گرگها رو که معرفی کردم کامنتی از شما ندیدم؟! قانونی نداریم که هرروزمون رو باید با فیلمای هیچکاک شروع کنیم تا خاص به نظر بیایم.
درسته ، فیلم های خوبی هم معرفی میشه ولی اینکه کامنت نمیزارم دلیل نمیشه دوست نداشتم ، تنها چیزیم که باهاش مشکل دارم اینه که فیلم های بیشتری هستن که به قول مردم هیدن جم باشن ، میتونین اون هارو معرفی کنین ، این پیشنهادیه که به عنوان یه کاربر ساده میدم
یا حداقل اگر فیلمی رو معرفی میکنید از نکات منفی و مثبتش هم بگید که بدونیم با چه اثری طرفیم ، حداقل وقتمون رو میگذرونیم با یه اثر خوب بگذرونیم
فردا معرفی انیمه هایی هست که میشه اسم بعضیاشون رو هیدن جم گذاشت و ارزش وقت گذاشتن رو داشته باشن. امیدوارم که باب میل باشه.
مرسی از شما