معرفی سریال The Assassins | حماسه الموت
مجموعه تلویزیونی The Assassins ساخته کشور مصر که اخیراً حسابی سر و صدا به راه انداخته، ماجراجوییهای حسن صباح در الموت را به تصویر کشیده است.
یکی از پرطرفدارترین فرنچایزهای حال حاضر صنعت بازیهای ویدیویی به عناوین Assassin’s Creed مربوط میشود که نخستینبار در سال ۲۰۰۷ میلادی کار خود را آغاز کرده است. فرنچایزی که در اصل از بستری تاریخی و حقیقی طی سده یازدهم الهام گرفته و فرقهای را به مرکز توجه داستان بدل کرده که وظیفه داشت تا به تقابل با افراد و گروههایی بپردازد که به شیوههای گوناگون میتوانستند یک “تهدید” در نظر گرفته شوند. گروهی از آدمکشهای بسیار حرفهای و مرگبار که در اصل از فرقه حشاشین الهام گرفته شدند.
حال کشور مصر دست به کار شده و مجموعه تلویزیونی تاریخی، حماسی و بیوگرافی پرسر و صدایی تحت عنوان The Assassins را تولید نموده که در اصل روایتی عربی از برهه مهمی تاریخ کشور ما ایرانیان محسوب میشود. روایتی حول محور یکی از مرموزترین افراد تاریخ بشر تحت عنوان حسن صباح که شاید بتوان او را پایهگذار نخستین سازمان اطلاعاتی تاریخ به شمار آورد که پایگاه اصلی و نمادین آنها در قلعه الموت قرار داشت و اعمالی انجام داد که برای قرنها منطقه خاورمیانه را تحت تاثیر قرار داده است.
در معرفی سریال این هفته به سراغ این ساخته مصری رفته تا نگاهی به داستان و شخصیتهایش آن داشته باشیم.
- نام سریال: The Assassins
- نام سریال به فارسی: حشاشین/قاتلین
- ژانر: تاریخی، بیوگرافی و ماجراجویی
- سال پخش: ۲۰۲۴
- کارگردان: پیتر میمی
- نویسنده: عبدالرحیم کمال
- بازیگران: کریم عبد العزیز، فتحی عبدالوهاب، میرنا نورالدین، احمد عید و اسلام جمال
مجموعه تلویزیونی The Assassins با سکانسی هیجان انگیز آغاز میشود. جایی که گروهی از فرستادههای ارتش فرانسه راهی قلعه الموت شده تا اصطلاحاً برای سربازان این پایگاه و فرماندهشان خط و نشان بکشند. در زمان ورود به قلعه با نیروهای زبده و مرموزی روبرو شده و شروع به تهدیدشان میکنند تا این که سر و کله حسن صباح از سایهها پیدا میشود. کسی که به طرز جذابی با تنها یک نگاه در همان ابتدا سکانسی شوکهکننده را رقم میزند.
نیروهای فرانسوی ادعا میکنند که قلعه الموت و تمامی ساکنین آن باید هر چه سریعتر خود را تسلیم خواستههای پادشاه تحت امرشان نمایند و یکی از آنها به شکلی غیرمستقیم وفاداری نیروهای این قلعه به فرماندهشان را زیر سوال میبرد. در این گیر و دار حسن صباح با نگاهی ساده ولی معنادار یکی از سربازانش را مامور کرده تا خود را خلع سلاح نموده و برای اثبات وفاداریاش در مقابل فرانسویها، به روی دیوار قلعه الموت رفته و خود را به پایین پرتاب نماید؛ حرکتی که نه تنها شوالیههای اروپایی را در بهت و حیرت فرو میبرد، بلکه برای طرفداران فرنچایز Assassin’s Creed یادآور حرکتی نمادین به نام Leap of Faith نیز خواهد بود.
پس از پشت سر گذاشتن این سکانس که به نوعی نمایش قدرت حسن صباح به اروپایی محسوب میشود، به دوران کودکی وی رفته و پسری را میبینیم که از یک سو به مانند باقی هم سن و سالانش علاقهای به بازیهای کودکانه نداشته و اکثر وقت خود را به تنهایی سپری میکند و در سمت دیگر ماجرا از همان دوران تواناییهای عجیب و غریبی دارد که صرفاً از روی چهره طرف مقابل میتواند کل تاریخچه خاندان وی را بازگو نماید. مسئلهای که به مذاق دوستان و هم سن و سالانش خوش نیامده و او را مورد آزار و اذیت قرار میدهند.
هر چه حسن صباح بزرگ و بزرگتر میشود، دوستی او با ۲ تن از اطرافیانش شدت گرفته که یکی از آنها عمر خیام نیشابوری نام دارد. این ۳ تن قسم میخورند که فارغ از جایگاه و منزلتی که در آینده میتوانند کسب نمایند، دوستیشان را ارججیت داده و در زمان و مکان مورد نیاز به یاری و حمایت از یکدیگر بپردازند. عهد و پیمانشان را نیز برای آن که تحت هیچ شرایطی زیر پا نگذاشته و به آن احترام بگذارند، بر پایه کتاب مقدس مسلمانان به ثبت میرسانند.
سالهای سال میگذرد و این ۳ تن هر یک مسیر خود را در زندگی پیش میگیرند. عمر خیام نیشابوری مسیر شعر و علم را در پیش میگیرد، دوست دیگرشان به وزیر خلیفه تبدیل شده و در نهایت حسن صباح را میبینیم که در جست و جوی عدالت و مقابله با ظلم و ستم خلفا و رهبران خاورمیانه، درصدد گردآوری فرقهای میباشد که به هیچ سمت و سویی وابسته نباشد. به همین منظور نیز با افراد مختلفی به نشست و برخواست پرداخته و شهرهای مختلفی از اصفهان تا قاهره را زیر و رو میکند.
در نهایت حسن صباح موفق میشود تا فرقهای تحت عنوان حشاشین را پایهگذاری کرده و رهبری آن را بر عهده بگیرد. فرقهای اطلاعاتی و تروریستی که عملاً تمام خاورمیانه را تحت کنترل خود در آورده و در بحبوحه جانشینی خلافت فاطمیان دست به ترور افراد مختلفی میزند تا بلکه رهبرشان بتواند امور را طبق خواسته شخصی خود پیش ببرد. به همین منظور نیز مورد اعتمادترین افرادی که در تمام طول ماجراجوییهایش با آنها روبرو شده را گرد خود جمع کرد و شروع به تعلیم نیروهایش میکند.
مهمترین نکتهای که سریال The Assassins برای ما بینندگان ایرانیاش خودنمایی میکند، نمایش شهرهای تاریخی همچون اصفهان میباشد که اگرچه توسط مصریها ساخته شده اما به طرز جالب توجهی توانستهاند حال و هوای دوران پس از اسلام را در کوچه و خیابانهای شهرهای ایران به معرض نمایش بگذارند. البته که با توجه به سازندگان عربی این مجموعه، نباید انتظار گویش فارسی شخصیتهای داستان را داشته باشیم که امری طبیعی به شمار رفته و نمیتوان از بابت چنین اتفاقی به آنها انتقادی وارد کرد.
در حوزه شخصیت پردازی نیز حسن صباح به عنوان قهرمان داستان در مرکز توجه قرار گرفته و از کودکی تا به قدرت رسیدن وی را شاهد هستیم. از کودکی که صرفاً سقوط در چاه تا سر حد مرگ او را به ترس وا داشته تا مردی که برای تحقق اهداف و خواستههایش ابایی از دستور به قتل رساندن حتی زنان را نداشته و افرادی را تربیت کرده و تعلیم میدهد که به راحتی آب خوردن میتوانند هر هدفی را از سر راه بردارند. البته که به طرز عجیبی اخلاق و رفتارهای ماورایی به او اضافه شده که سندیت تاریخی نداشته و کمی سریال را از حال و هوای بیوگرافی و تاریخی دور میکند.
سریال The Assassins در بحث جلوههای ویژه به عنوان ساختهای مصری قابل قبول ظاهر شده و سده یازدهم خاورمیانه را همانطور که باید، پدید آورده است. سدهای که از یک سو شهرهای ایران هر بینندهای را مات و مبهوت زیباییهایش کرده و در سمت مقابل فروکش آب رود نیل سبب قحطی و بدبختی مردم قاهره شده که حال و هوای جالب توجه و تاثیرگذاری را در تک تک مکانهای این مجموعه پدید آورده است. در سمت مقابل، طراحی لباس شخصیتها مخصوصاً ایرانیها چندان دقیق و باب میل نبوده و اساساً نمیتوان تفاوتی بین شخصیتهای ایرانی و عربی در قسمتهای این سریال قائل شد.
یکی از نکاتی که از همان قسمت نخست میتواند توجه شما را جلب نماید، تشابه تیتراژ آغازین این مجموعه به سریال بازی تاج و تخت میباشد. از جلوههای گرافیکی گرفته تا به صورت کلی شیوه نمایش آن دقیقاً برگرفته از چیزیست که شبکه HBO برای بازی تاج و تخت تدارک دیده بود که البته با حال و هوای ایرانی و عربی ترکیب شده و موسیقی گوش نوازی را نیز به پخش در میآورد که زیباییاش را دو چندان کرده است. به صورت کلی یکی از جالب توجهترین ویژگیهای این سریال به موسیقیهای آن مربوط میشود که سازندگانش در این حیطه سنگ تمام گذاشته و قطعاً توجه هر مخاطبی را جلب خواهند کرد.
در پایان باید گفت که مجموعه تلویزیونی The Assassins برداشت مصریها از حماسه الموت و شخص حسن صباح را به معرض نمایش گذاشته که طبیعتاً نمیتواند سندیت تاریخی تمام و کمالی داشته باشد. با این حال به خودی خود نمایش جذاب و سرگرمکنندهای حول محور نخستین سازمان اطلاعاتی و تروریستی جهان تدارک دیده شده که بخش پررمز و رازی از تاریخ کشور ما را نیز شامل میشود. همچنین باید اشاره کرد که اگر جزوی از طرفداران فرنچایز Assassin’s Creed محسوب میشوید، وقایع و رخدادهایی را شاهد خواهید بود که میتواند لحظات خوشایند و آشنایی را برایتان به ارمغان بیاورد.
این که در سیاست افرادی پشت پرده وجود دارند که میتوانند در کسری از ثانیه جایگاه و تاریخ کشورها را دستخوش تغییر داده تا حدی که حتی فردی همچون خلیفه را بازیچه دست خود نمایند، میتواند بارزترین ویژگی سریال The Assassins باشد که به نحو احسنت آن را به معرض نمایش گذاشته است. افراد زیادی همچون حسن صباح در تاریخ وجود داشتهاند که فارغ از مصلحت جناحهای مختلف، اهداف والایی را دنبال کرده و برای تحقق آن دست به انجام هر کاری زدهاند؛ اعمالی که میتوانسته مسیر یک کشوری همچون ایران را برای چندین و چند نسل تحت تاثیر قرار دهد.
منبع: گیمفا
پر بحثترینها
- فوری: سونی در حال مذاکره برای خرید کمپانی مادر FromSoftware است
- نامزدهای بهترین بازیهای سال مراسم The Game Awards 2024 مشخص شدند
- نقدها و نمرات بازی STALKER 2 منتشر شدند
- ۱۰ بازی سینماتیک که میتوانند با بهترین فیلمهای سینمایی رقابت کنند
- پلی استیشن برای ۱۰ سال متوالی نمایندهای برای بهترین بازی سال داشته است
- شایعه: حالت پرفورمنس بازی STALKER 2 روی Xbox Series X به خوبی اجرا نمیشود
- بازی Death Stranding Director’s Cut دومین بازی پرفروش ایکس باکس شد
- رسمی: شرکت مادر FromSoftware پیشنهاد خرید از سوی سونی را تایید کرد
- بازی GTA V با این هدف ساخته شد که از هر نظر بهتر از GTA IV باشد
- بدون اشتراک پلاس، امکان انتقال فایل سیو بازیها از پلی استیشن ۵ استاندارد به پرو وجود ندارد
نظرات
دمشون گرم.این دنیا منتظر کسی نمی مونه هرکی زرنگ بود بامش پیش یا بیش حقیقتاً یادم نمیاد کدومشون درسته. ولی هرکی زرنگتر زرنگتر بود بامش بیش تر.ما نشستیم نگاه کردیم این هاهم زرنگ بودن خیلی دیر ساختن نه خیلی زود مثلاً بگیم ۲۰ سال پیش. مثل این که خدا مارو نفرین کرده مگه ما چه کردیم ای خدا بابا بسه دیگه جان مادرت اینقدر مارو امتحان نکن.🙏🙏🙏🙏
داداش خودتو ناراحت نکن 🥲💔، دلیلش واضحه چرا نمیسازن. اینا باید بین تاریخ ایران و اسلام یکیو انتخاب کنن، تاریخ ایران که هیچی اینا اسلام رو به خود ایران ترجیح میدن. حرف بزرگشونو یادته دیگه میگفت ما ملی گرا نمیخواییم، ما…. میخواییم. به قول یه نفر: یه روز خوب میاد…
چه ربطی داشت. حشاشین که مسلمون بودن. چرا بیخودی دو قطبی ایجاد میکنید؟
دوست عزیز، من راجب حشاشین صحبت نکردم من تاریخ کلی ایران رو گفتم به خصوص تاریخ پیش از اسلام. من راجب چیزی که نمیدونم نظر نمیدم( نه حسن صباح رو میشناسم نه میدونم چه تاریخی دارن). منظور من تاریخ پیش از اسلام هستش که متأسفانه اونجور که باید و شاید حتی اصلا بهش پرداخته نمیشه.اما کافیه کوچک ترین چیز به اسلام مربوط شه، واویلا.
عوارض تاریخ نخوندن
سطحت در حد این راننده تاکسیاس که همه چیو میگن کار خودشونه. برای بعد از اسلام این ماجرا ها حتی اینم نمیفهمی
بله، دوستان هم اشاره کردن که برای بعد اسلامه و من هم قبول دارم ولی مثل اینکه شما درست کامنت بنده رو یا نخوندید یا متوجه نشدید که بنده نوشتم منظورم تاریخ پیش از اسلامه و با حشاشین هم کاری ندارم🥲🤦.
وقتی دلت پره ولی بلد نیستی چجوری خالیش کنی…
اوکی ما دلمون پر اصلا، ولی حداقل کامنت رو درست بخونید بعد توهین کنید. واقعاً جای تأسفه.
داداش ببین
این مملکت مملکت اسلامیه و من با اینش کاری ندارم
ولی اینکه سریالی از ایران باستان نساختن یا نمیسازن دلیلش به اسلامی بودن این کشور برنمیگرده
اگر یه فیلمساز یا یه کارگردان بخواد یه فیلم راجب هخامنشیان بسازه کسی که جلوشو نمیگیره ولی کسی نیست اینکارو بکنه اتفاقا خودم یه بار یه همچین چیزی رو به یه بنده خدا گفتم گفت اگر انقد دلت میخواد یه سریال از هخامنشیان داشته باشیم برو تلاش کن کارگردان شو و بساز
جدای این ها هم باید عرض کنم که تاریخ هخامنشیان مربوط ۲۵۰۰ سال پیشه و اطلاعات خیلی اندکی ازشون باقی مونده و اگر یه سریال ساخته بشه با تحریف های فراوانی همراه میشه و این یکی دیگه از دلایلشه
حرفت کاملا درست و من هم نگفتم مشکل از اسلام هست، اما دقت کن من گفتم (اینا نمیسازن) که منظورمو خودت میدونی کیاس. اما یه چیز هم هست، ممکنه یکی بخواد فیلم یا سریالی بسازه و کسی کاره نداشته باشه اما من بعید میدونم حمایت شه ازشون و یا بودجه کافی بهشون بدن. و بحث دوم اینکه هخامنشیان فقط یک مثال بود، ما خیلی شخصیت های تاریخی داریم که پتانسیل بالایی دارن، از تاریخ بگذریم ما شاهنامه رو داریم، ما بازیایی مثل گرشاسب، میرمهنا و… داشتیم. الان چرا انقدر کم شده یا بازیامون رنگ و بوی سیاسی گرفتن؟! من به جرئت میتونم بگم ما داریم افرادی رو که میتونستن بازی در حد پرنس پرشیا جدید بسازن اما آیا حمایت میشدن از طرف دولت؟ قطعاً نه. در واقع ساختن چیزی که مربوط به اسلام باشه و یا این چنین موضوعاتی، یه امتیاز ویژه محسوب میشه.
اینها به کنار راجب هخامنشیان گفتی که منبع کافی نیست درسته، اما تا جایی که من میدونم (ممکنه اشتباه کنم، اصلاح کن اگه اشتباه بود) راجب سلمان فارسی هم خیلی منابع دست اول و یا حتی دوم وجود نداره، پس چطوری دارن راجبش سریال میسازن؟! چیزی که میخوام بگم شاید خیلیا قبول نداشته باشن، اما چیزی که بدیهیه راجب کوروش و هخامنشیان اینه که اون زمان این ها پادشاهان منصف و عدالت جویی بودند و این ها تو منابع دست اول مثل کتیبه و…. هست. چرا ما نیاییم یه فیلم یا سریالی بسازیم و اصلا تحریف کنیم و اینارو خوب نشون بدیم؟! وقتی یه کسی، اگه اشتباه نکنم تامس جفرسون بود که کتاب کوروش نامه رو چندین بار مطالعه کرده و در نوشتن قانون اساسی آمریکا ازش استفاده کرده، چرا ما نیاییم تحریف کنیم، بنظر من که این تحریف کاملا ارزششو داره. در کل این یه مثال بود، اما شخصیت های زیادی هست که منابع دست اولی زیادی راجبشون هست.
ببین عزیز الان یک کارگردان مثل حسن فتحی میاد شهرزاد رو میسازه و توو ساخت این فیلم از منابع پولی متخلفی استفاده میکنه ولی چون ساخت سینمای خانگیه قطعا از طرف دولت حمایت نمیشه
حالا یه سوال آیا همین حسن فتحی نمیتونست بیاد یه سریال راجب سلسله هخامنشیان بسازه؟قطعا میتونست شاید هزینش بیشتر میشد ولی کار غیر ممکنی که نبود اما نساخت
حالت که کسی نیست از این تاریخ بسازه ما باید بندازیم تقصیر دولت؟ نه خب ببین الان مثلا میگم شما میتونی تلاش کنی و یه کارگردان یا فیلم ساز خفن بشی و از هخامنشیان یک سریال بسازی ولی اگر اینکارو نکنی دیگه نباید اعتراض کنی که چرا چنین فیلمی وجود نداره چون سایر افراد هم کاری که شما میکنی رو کردن
متاسفانه سریال های تاریخی نسبت به سریال های عاشقانه و درام و حتی اکشن بیننده کمتری داره و اگر سریال هایی مبتنی بر تاریخ اسلام ساخته شده به دو دلیل میتونه باشه یا منابع بیشتری در دسترس بوده یا بیننده بیشتری داشته شایدم هیچکدوم و دلیلش این بوده که کارگردان به دلیل اعتقادات مذهبی ترجیح داده همچین کاری رو دنبال کنه
توماس جفرسون در سال ۱۸۲۰ در نامهای به نوه خود «فرانسیس اپس» مینویسد: «به تو توصیه میکنم بهطور منظم به درسآموزی از تاریخ و ادبیات در هر دو زبان [یونانی و لاتین] بپردازی. در یونانی اول از همه با «کوروشنامه» شروع کن».[۱۱] کوروشنامه یا «در باب پرورش کوروش» اثر کسنوفون، تاریخنگار یونانی سده پنجم پیش از میلاد است که در آن به شرح زندگی کوروش دوم، بنیانگذار شاهنشاهی هخامنشی میپردازد.[۱۰]
او در سال ۱۷۸۷ در نامهای به دوست ایتالیایی خود «فیلیپ مازی» درخواست ترجمهای تازه از کوروشنامه را به زبان ایتالیایی میکند.[۱۲] وجود دستکم چهار چاپ مختلف از کوروشنامه در کتابخانه شخصی جفرسون ثابت شدهاست. جفرسون در یکی از آنها با خط خود، ترجمه دو نسخه از کتاب را مقایسه کردهاست.
ببخشید وارد بحثتون شدم ولی باید بگم منابع موثق تاریخی وجود داره که میتونه روایت ها و انحرافات رو به حداقل برسونه اصلا به قول شما بگیم نمیشه خب از یه دوره دیگه بسازن چطور مختارنامه و امام علی تنهاترین سردار و… که مال ۱۴۰۰سال پیشه ساختش شدنیه ولی زندیه و افشاریه و… رو نمیشه ساخت
فیلم های تاریخی ایرانی فقط مال زمان قاجار و پهلویه
که به ما نشون بدن شاه های اون زمان چطور کشور رو به اجنبی تقدیم کردن و الان چقدر وضعمون بهتره
کاملا با تو موافقم محمد جان، از نظر دوستان اسنادی که مربوط به اسلام و شیعه و برای ۱۴۰۰ سال پیشه کاملا قابل اسناده و غیرقابل تحریف ولی تاریخ هایی مثل زندیه، افشاریه، صفاریان و…. و یا حتی شاهنامه غیر قابل اسناده. واقعاً جای تأسف داره این همه سوگیری از این دوستان و مقاومت در برابر حرف حق. ماله کشی هم حدی داره.
ببین دوست عزیز اینجا باز دوتا مسله وجود داره
یکی اینکه تاریخ هخامنشیان مربوط به ۲۵۰۰ سال پیش میشه و تاریخ اسلام مربوط به ۱۴۰۰ سال پیش و این ۱۱۰۰ سال کم زمانی نیست
دوما در رابطه با این موضوع اسنادی که میفرمایی زمان هخامنشیان عموم مردم به کتابت مشغول نبودن و بیشتر حفظ میکردن مثلا کتاب اوستا تا زمان ساسانیان از حفظ خونده میشد و بعد به کتابت درومد حتی اگر چیزی هم نوشته میشد بر روی سنگ ها و یا منشور ها نوشته میشد که قطعا اطلاعات کمی به ما میده اما در صدر اسلام و همین زمان امام علی(ع) و مختار تاریخ نگاران قوی بودن و کتابت تاریخ خیلی رایج تر بود و منابع بیشتری در دسترسه از این دوره
از این نظر که میفرمایی از دوران قاجار وپهلوی هم ساختن من منکر این حرف نمیشم اما تاریخ زندیه و افشاریه مگه چقدر جذابیت داره؟
اینکه نشون بدی نادرشاه چطور به هند لشکر کشی کرد و تو یه دوره کوتاه سلطنت چه کاری هایی کرد مگه چقدر میتونه جذابیت داشته باشه؟ ببین اگر میخوای بگی مختار جه جذابیتی داشت باید بگم پشت سریال مختار قضیه محرم بود که خب خیلی فرق میکنه قضیش
داداش این دیدگاه جبرگرایی چیه داری؟خدامارو نفرین کرده؟ الان تو مصر کارگردانا و فیلم سازا سریع اومدن این سریال رو ساختن و این برمیگرده به مردم همون مصر چه ربطی به نفرین شدن داره همون خدا میفرماید که وضعیت قومی رو تا وقتی خودشون نخوان تغییر نمیدم
پس ربطی به نفرین شدن یا نشدن نداره
آقا اینو اینجا نوشتم که انقدر بدون علم و منطق پیش نرین…حشاشین ها بعد از تاریخ اسلام هستند و شیعه ی ۶ امامی بودند و معمولا اهدافشون سنی مذهب بودن…که بعد از حمله مغول ها دژ حشاشیون رو آتیش میزنن
حالا انقد نگین تاریخ ایران برین تحقیق کنین لطفا بعد نظر بدین ممنون🙏🙏
هروقت بحث تاریخی میشه تو سایت، چیزی که من برداشت میکنم اینه که معمولا راجب تاریخ پیش از اسلام صحبت میکنن دوستان و اینکه چرا بهش پرداخته نمیشه. کسی منکر این نیست حشاشین مسلمون بودن و… و حتی در تاریخ ایران سهیم هستند، من هم خیلی خوشحال میشم سریالی در رابطه باهاش ساخته شه ولی حتی همین هم نمیسازن و کلا فیلم و سریال ما بیشتر اوقات مربوط به شیعه ۱۲ امامی و پیغمبر و…. میشه. بجای این حرفی که زدید، دوست داشتم نظرتونو راجب این بدونم که چرا فیلم و سریالی در رابطه با ایران پیش از اسلام ساخته نمیشه؟
اینا چطور اینقدر سریع این سریالو ساختن ولی واسه ساختن سریال سلمان فارسی پیش بینی کردن که ده سال طول میکشه؟
خیلی منتظر سریال سلمان فارسی هستی؟
هیچ ربطی به علاقه من به سریال سلمان فارسی نداره نمیدونم شما چطوری فکر میکنین که به همچین نتایجی میرسین،منظور من اینه سبک کار اینا چیه که اینطور سریع کار میکنن ولی سریال هایی مثل مختار و سلمان فارسی با وجود اینکه تهیه کننده و کارگردان سابقه کار روی عناوین تاریخی رو داره به طرز عجیبی کند پیش میره
چه بهتر دیر ساخته بشن ملت دارن درباره تاریخ ما سریال می سازن ما داریم از بزرگترین خائن تاریخ کشورمون سریال می سازیم ای کاشک هرچه بیشتر ساختش طول بکشه
سابقه داشتن در یک سیستم فاسد به معنای کارآمدتر بودن تهیهکننده نیست بلکه به این معناست که چنین تهیهکنندهای بهتر فساد و راههای دوام آوردن در یک سیستم فاسد و رانتی رو بلده. متاسفانه حوزهی مدیا و علیالخصوص صداوسیما در ایران بیاندازه فاسد هست و هر روز هم این فساد توسعهی بیشتری پیدا میکنه.
خب مشخصه دوست عزیز
اینور کلا دست ب دزدیشون خوبه ماشالله
داداش هر چه سریعتر تموم کنن سریعتر قلک از دستشون در میره دست کارگردان و تهیه کننده از بازیگران زن کوتاهتر میشه یه مقدار. باید تا راه داره استفاده بکنند از هر گزینه ای
جالب بود دمت گرم
🟢 تنها مشکل اصلی این سریال نشان ندادن گذر زمان در چهرههای بازیگران هستش و گریم نکردن بازیگران تنها ضعف اصلی این سریال به حساب میاد و در تمام موارد دیگر عالی کار کردند و هیچ اهانتی هم به شخصیتها و تاریخ ایران نشده است…
🟢🟢 حتما ببینید 🟢🟢
شانس ما رو (حول محور نخستین سازمان اطلاعاتی و تروریستی جهان)
خب بودن دیگ
کاملا غلطه. اولین ترور تاریخ رو رومیان انجام دادن نه ایرانیا
اولین ترور تاریخ رو که اصلا معلوم نیست کی انجام داده.
اما اینجا درباره ترور سازمان یافته و به عنوان یک سبک مبارزه با دشمن داره صحبت میشه که کاملا صحیحه از نظر تاریخی و حسن صباح ابداع کننده ترور سازمان یافته به عنوان یک تاکتیک جنگی هست
زیاد اعتراضی به این سریال ندارم . تا قسمت ۳ دیدم جذاب و دیدنی بود و تاکیدی بر عربی بودن حشاشیون نداشت و اتفاقا خیلی تاکید به ایران داشت مثلا اونجا حسن صباح به امام قاهره گفته بود خون خواهی مظلومیت حسین در سرزمین فارس داره اتفاق میافتده . شاید بگید ارتباط حشاشیون با مصر چیه ؟؟ مصر یه خلافتی داشت بنام خلافت فاطمیون کسانی که خلیفه عباسی رو قبول نداشتن به این خلافت ملحق شدن حسن صباح هم در ابتدا به این خلافت ملحق شد ولی بعد ها بازگشت و سازمان خودشو تاسیس کرد . روایت سریال تا قسمت سه ۷۰ درصدش در ایران جریان داشت یا در شهر های فارسی زبان مثل سمرقند و داستان از اصفهان شروع میشه . پیشنهاد میکنم تماشا کنید
متاسفانه نویسنده ناآگاهانه ادعای کاملا غلط و مغرضانه دشمنای ما خصوصا غربی ها رو تو مقاله ی خودش تکرار کرده و از حشاشین به عنوان نخستین سازمان تروریستی جهان یاد کرده همون کاری که چند سال پیش شبکه ی History انجام داد و مجری جلوی خرابه های الموت وایساده بود و عنوان کرد اولین ترور تاریخ اینجا روی داده.ولی فراموش کردن که خیلی قبل تر از اون سال ۴۴ قبل از میلاد ۸ نفر از سناتورهای روم با ۲۳ ضربه ی چاقو ژولیوس سزار رو از پا درآوردن و اولین ترور تاریخ رو به نام خودشون و غرب زدن. دوستان نویسنده به این نکات باید توجه ویژه ای داشته باشن و همگام با دشمنا چهره ی منفی و غلط از تاریخ و فرهنگمون ارائه ندن
شما اگر آگاهانه مطلب رو مطالعه کرده بودی متوجه میشدی که نوشتم “نخستین سازمان تروریستی” نه نخستین ترور تاریخ! این که یه زمانی یه جایی سزار زودتر ترور شده چه سنمی به گروه سازمان یافته داره که تا اون زمان هیچ کشوری سابقه نذاشته همچین چیزی داشته باشه؟ تو متن کجا اشاره شده به نخستین ترور؟
شما بهتره توجه داشته باشی چی رو به چی ربط میدی و کمی دقت مطالعتون رو ببری بالا. صرفا نام بردن سازمان تروریسی دلیل نمیشه تخریب چیزی باشه. حشاشین گروهی بودن که به شکل آموزش دیده دست به ترور افراد بزرگ زمان خودشون میزدن که یعنی سازمان تروریستی و نه به اون معنی که الان رواج داره. نگفتم گروه خرابکار که همگام با دشمن چهره غلطی نشون داده باشم! که بازم برمیگرده به این که شما درست مطلب رو نخوندی و فقط خواستی یه ایرادی گرفته باشی. تو متن نه اسمی از نخستین ترور تاریخ اومده نه چهره غلطی از چیزی نشون داده شده! که برعکس ادعای شما، واقعیت گفته شده و قصد تخریب و زیر سوال بردن چیزی نبوده.
بد نیست یاد بگیریم قبل این که خون آریایی به جوش بیاد، درست متوجه بشیم که نویسنده چی نوشته.
به هر حال با استناد به همین حشاشین و اینکه ما گوش عالمو کر کردیم که اولین سازمان تروریستی از آن ما ایرانیا بوده اونا اولین ترور تاریخو میگن تو الموت رخ داده و اولین تروریستا رو به ما نسبت میدن.اصلا با استناد به همین موضوع چند سال پیش ترامپ مدعی شد همه ی ایرانیا تروریست هستن
کتاب خداوند الموت ، کتابی بسیار مورد علاقه بنده در نوجوانی بود به طوری که شاید بیشتر از چندین بار این کتاب را بازخوانی کردم ، اما در مورد این سریال مصری که منتظرم دوبله آن منتشر شود و آنگاه به تماشایش بنشینم. اما نکته تاریک این سریال این است که چرا فیلم سازان ما با داشتن چنین منابع بکری نمیتوانند و یا شاید اجازه ندارند تا با توجه به این همه داستان چه افسانه و چه واقعیت به ساخت چنین فیلم ها و سریال هایی بپردازند و اینگه چرا باید یک شرکت بزرگ و معتبر و البته غیره ایرانی برای ما شاهزاده ایرانی بسازد.
افسوس و صد افسوس .
دوست عزیز همیشه مرغ همسایه غازه. اگر همین کار تولید داخلی بود هیچ توجهی بهش نمیشد. نمونه بارزش که بخام هم تراز با این سریال مثال بزنم فیلم مست عشق که در مورد مولانا و شمس تبریزی هست که چند روز دیگه اکران میشه توی سینما، که احتمالا توجهی بهش نمیشه( البته این نظر منه شایدم خیلی خوب دیده بشه فیلم)
اما اگه همین فیلمی که مثال زدم تولید خارجی بود از ماه ها قبل در موردش صحبت میشد و همه سرو دست براش میشکوندن.
دوست عزیز همیشه مرغ همسایه غازه. اگر همین کار تولید داخلی بود هیچ توجهی بهش نمیشد. نمونه بارزش که بخام هم تراز با این سریال مثال بزنم فیلم مست عشق که در مورد مولانا و شمس تبریزی هست که چند روز دیگه اکران میشه توی سینما، که احتمالا توجهی بهش نمیشه( البته این نظر منه شایدم خیلی خوب دیده بشه فیلم)
اما اگه همین فیلمی که مثال زدم تولید خارجی بود از ماه ها قبل در موردش صحبت میشد و همه سرو دست براش میشکوندن.
ممنون که اشاره کردی بهش، من قبلاً خیلی هایپ بودم براش اما یه مدت خبری نیومد راجبش فکر کردم کنسل شده 🥲. یه عکسایی ازش در اومد راجب گریم شهاب حسینی و پارسا پیروزفر بود خیلی خفن بودن. تاریخ دقیقی ازش هست یا حدودی میتونی بگی کی اکران میشه؟!
منم دقیق نمیدونم یه جا خوندم نوشته بود چند روز دیگه اکرانش همزمان توی ایران و ترکیه آغاز میشه
عمق فاجعه اونجاست که همین بازی رو هم به دستور کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه سریع از همه جا حذفش کردن واسه دانلود خودت فکر میکنی چرا؟
باورم نمیشد، رفتم چک کردم دیدم واقعاً حذف کردن🥲💔🤦. اونوقت دوستان انتظار دارن یکی بیاد راجب تاریخ قبل از اسلام ایران فیلم یا سریال یا بازی بسازه🥲. نمیدونم شاید من دارم قضاوت نادرستی میکنم اما واقعاً بعضی چیزا مشخصه. چیزی هم میگی برچسب فاشیسم و ملی گرای افراطی بهت میزنن. هعی…
الان که پلتفررمای سینمای خانگی خیلی بزرگ و پشرفت کردن.خیلی راحت میتونن یه سرمایه گذار پیدا کنن و فیلم تاریخی ایرانی قبل اسلام بسازنهم سریال هم سینمایی
آرش جان من زیاد تلویزیون و یا حتی سینمای خانگی رو دنبال نمیکنم متأسفانه، ولی اینایی که اشاره کردید هم فکر کنم داخل ایران فعالیت میکنند به هرحال و باید از یه فیلتری رد بشن. نکته ی بعدی این هست که اگر به همین راحتی که شما گفتید بود که تا الان میساختن خب، چرا نمیسازن واقعا؟ اگه میخوایید بگید کسی رو نداریم به این موضوعات تاریخی علاقه مند باشه که بسیار بعیده، اما دلیل دوم رو هم در این کامنت در کامنت های قبل اشاره کردم.
این سریال ی توهین خالص هستش به افراد مشهورِ خوبِ ایرانی
چه توهینی شده؟