بیوگرافی رضا داوودنژاد
خبری که شب گذشته پیرامون درگذشت هنرمند دوست داشتنی عرضه طنز تلویزیون و سینمای کشور، رضا داوودنژاد، منتشر شد، علاقمندان این مدیوم را در بهت و اندوه فرو برد.
رضا داوودنژاد متولد ۲۹ اردبیهشت ۱۳۵۹ در تهران و در خانوادهای هنرمند چشم به جهان گشود. پدر وی، علیرضا داوودنژاد، از کارگردانان شناخته شده سینماست، خواهر بزرگترش، زهرا داوودنژاد، و عمویش، محمدرضا داوودنژاد، بازیگران مطرح سینما و تلویزیون میباشند. داوودنژاد مدرک دیپلم انسانی داشت و کار بازیگری خود را در شش سالگی با حضور در فیلم بیپناه (۱۳۶۵) ساخته پدرش آغاز کرد.
داوود نژاد در سن ۱۵ سالگی تصمیم گرفت به شکل مستقل و تنها زندگی کند و برای گذران امور زندگی و تامین هزینههایش مشغول کار شیرینیپزی و آشپزی شد. رضا تا سن ۱۸ سالگی به دلیل تمرکز روی درس و تحصیل در هیچ فیلمی بازی نکرد. سال ۱۳۷۷ رضا داوود نژاد در سن ۱۸ سالگی با بازی در فیلم مصائب شیرین باز هم به کارگردانی پدرش به این عرصه بازگشت و برای بازی در این فیلم کاندید دریافت جایزه بهترین بازیگر نقش اول در جشنواره فیلم فجر شد، به همین دلیل این فیلم را میتوان نقطه اوج شهرت رضا داوود نژاد دانست. رضا داوود نژاد که بیشتر در ژانر طنز ایفای نقش نموده است، در کارنامه خود بازی در فیلم سریال هایی را دارد، او در فیلم های بهرام بیضایی و داریوش مهرجوئی نیز حضور داشته و نقش آفرینی نموده است.
داوود نژاد در سال ۱۳۸۷ با غزل بدیعی نامزد و در مهر ماه ۱۳۸۹ ازدواج کرد. این زوج فرزندی ندارند. غزل بدیعی خواهر کوچکتر مرحومه عسل بدیعی است که در تاریخ ۱۲ فروردین سال ۱۳۹۲ درگذشت.
چند سال پیش بود که خبر بیماری رضا داوودنژاد در فضای مجازی و رسانه منتشر شد؛ خبر نگران کنندهای که متاسفانه با شایعات رضا داوود نژاد درگذشت هم همراه شد. بازیگر سریال پشت کنکوریها در مورد علت بیماری و مشکلات جسمی او را به شیراز و زیر تیغ جراحی پیوند کبد کشاند، توضیحات کاملی را در برنامه یک فنجان چای شبکه سوم سیما ارائه داد و شفافسازی کرد که دلیل لاغری و بیماریاش نه مصرف قرصهای لاغری بوده و نه رژیمهای سخت بلکه عمل جراحی بای پس معده سرآغاز تمام این مشکلات برای آقای بازیگر بوده است.
او در سال ۱۳۹۱ پس از انجام این جراحی سر صحنه فیلمبرداری سریال فراموشی از حال رفته به بخش مراقبتهای ویژه بیمارستان منتقل شد، اما متاسفانه با وخامت حالش به کما رفت و اینجا بود که پزشکان از کار افتادگی کبد او را تشخیص دادند و او به شکلی اورژانسی برای پیوند کبد به شیراز منتقل شد. در ۹ آذر ۱۳۹۳ اعلام شد که داوود نژاد در شیراز تحت عمل جراحی مراحل پس از درمان پیوند کبد قرار گرفته است. بعداً در ۲۵ آذر اعلام شد که به دلیل وخامت حالش دوباره پیوند کبد شده است. او در این باره گفت: «به علت اینکه خون در کبدم لخته شده بود و حالم وخیم شد تیم پزشکی مجبور شدند، کبد دیگری به من پیوند بزنند.»
در اسفند ۱۴۰۲ اعلام شد که داوودنژاد بیش از سه ماه است که درگیر عفونت خونی شده و ابتدا در بیمارستان تهران و بعداً برای اینکه «تحت مراقب پزشکان خودش» باشد در شیراز بستری شده است. در نهایت در تاریخ ۱۳ فروردین ۱۴۰۳ اعلام شد این هنرمند به علت عفونت خونی در شیراز درگذشته است.
داوودنژاد در آثار سینمایی و تلویزیونی زیادی به هنرنمایی پرداخته که از این میان میتوان به فیلمهای بچههای بد (۱۳۷۹)، هشت پا (۱۳۸۳)، نیش زنبور (۱۳۸۸)، دردسر بزرگ (۱۳۸۹)، زنها شگفتانگیزند (۱۳۸۹)، لامینور (۱۳۹۸) و بیرو (۱۴۰۰) و سریالهای پشت کنکوریها (۱۳۸۱)، باغچه مینو (۱۳۸۲)، زندگی به شرط خنده (۱۳۸۴)، متهم گریخت (۱۳۸۴)، فراموشی (۱۳۹۰)، پنچری (۱۳۹۶) و نیکان (۱۴۰۲) اشاره داشت.
آخرین پست رضا داوودنژاد در اینستاگرام:
پر بحثترینها
- اینترگلکتیک، کانکورد، ناتی داگ؛ در اتاق فکر سونی چه میگذرد؟
- گزارش: طراحی سختافزار پلی استیشن ۶ برخلاف نسل بعدی ایکس باکس، به پایان رسید
- حساب توییتر پلی استیشن باعث ترند شدن دوباره Bloodborne Remake شده است
- یوشیدا: Horizon Forbidden West در حد انتظارم نفروخت
- یوشیدا: اگر خواهان بازی های انحصاری جدید PS5 هستید، بهتر است از ریمسترها حمایت کنید
- شایعه: اطلاعات فاش شده از GTA 6 توسط کاربری که ادعا میکند چندین ساعت از گیمپلی را دیده است
- رسمی: سونی بازی سرویس محور God of War از بلوپوینت و پروژه جدید Bend Studios را لغو کرد
- تحلیلگر: ناشران امیدوارند تا GTA 6 با قیمت ۱۰۰ دلار عرضه شود
- ۲۰ بازی خاطرهانگیز دیگر برای گیمرهای ایرانی
- گیمپلی جدید بازی Black State گرافیک خیرهکننده آن را به تصویر میکشد
نظرات
خبر تلخی بود
روحش شاد و یادش گرامی🖤
من که به شخصه زیاد باهاش حال نمی کردم اما به هرحال روحش شاد.
واقعا شوکه شدم، آخرین بار تو ناتو دیدمش
حیف…
روحش شاد🏴🏴
ای بابا…
خدا رحمتش کنه نور به قبرش بباره
روحش شاد
چقدر با سریال هاش دلمون رو شاد کرد
یه خصوص ما دهه هشتادی هارو