جایی که حافظه SSD سر از کارت گرافیک ایسوس درمیآورد
پیش از این حافظههای M.2 NVMe تنها روی سیستمهای بالارده بکار گرفته میشدند ولی به لطف کاهش قیمت این حافظهها در چند سال اخیر، بسیاری از سیستمها مجهز به این حافظههای پرسرعت شدند. این در حالیست که خیلی از سیستمها در ابتدا با مشکل گرم شدن بیش از حد روبرو بودند. ایسوس در همان ابتدا با استفاده از ترمالپد و هیتسینک آلومینیومی توانست حرارت تولید شده توسط این حافظههای پرسرعت را هنگام زیر لود قرار گرفتن، مهار کند. حال نیز ایسوس بار دیگر قدم جلو نهاده و برای اولین بار در دنیای تکنولوژی، اولین کارت گرافیک مجهز به اسلات حافظه M.2 را با عنوان ASUS DUAL RTX 4060Ti SSD عرضه نموده است.
این کارت گرافیک از تمام ویژگیهای نسخه اصلی ASUS Dual GeForce RTX 4060 Ti O8G مانند نسل سوم هستههای RT، نسل چهارم هستههای Tensor و DLSS نسخه ۳.۵ بهره میبرد. با وجود فناوری رهگیری پرتو(Ray Tracing) ، بازیها با رنگ و لعاب بیشتری به نمایش درمیآیند و لذت بازی کردن دوچندان میگردد. کارت گرافیک ASUS DUAL RTX 4060Ti SSD، ۲.۵ اسلات فضا اشغال میکند و از طریق یک کانکتور ۸ پین، برق مورد نیازش تأمین میگردد. این کارت گرافیک با توجه به طول کوتاهی که دارد، در تمام کیسها به راحتی جا میگیرد.
حالا زمان آن رسیده تا ستاره پنهان در دل این کارت گرافیک را به شما نشان دهیم. اگر کارت گرافیک را برگردانید و کاور روی بکپلیت را جدا کنید، میبینید که درگاه حافظه M.2 NVMe خودنمایی میکند. ایسوس برای راحتی نصب SSD همچون مادربردهایش، از Q-Latch بهره گرفته است تا بدون نیاز به پیچگوشتی SSD نصب گردد. یکی از نکاتی که توجه به آن حائز اهمیت میباشد، این است که زمانی که SSD را درون اسلات پشت کارت گرافیک قرار میدهید، این اسلات، جایگزین اسلات M.2 نزدیک پردازنده میشود.
یکی از ویژگیهای منحصر به فرد کارت گرافیک ASUS DUAL RTX 4060Ti SSD، وجود اسلات M.2 پشت کارت است که اگر درگاه PCIe کارت گرافیک مادربرد شما نسل پنجمی باشد، بدین ترتیب حتی اگر مادربرد شما اسلات M.2 Gen 5 نداشته باشد، میتوانید از SSD M.2 Gen 5 در اسلات M.2 پشت گرافیکتان استفاده کنید و از سرعت بالای نسل پنجم حافظههای SSD بهره ببرید. لازم به ذکر است که وجود این اسلات پشت کارت گرافیک به عملکرد کارت گرافیک در گیمینگ هیچ خللی وارد نمیکند، از آن طرف هیچ محدودیتی برای سرعت خواندن و نوشتن SSD نیز ایجاد نمیکند و با خیال راحت میتوانید از این کارت گرافیک استفاده کنید.
یکی از پرسشهایی که مطرح میباشد، این است که چرا نباید SSD را به جای اینکه روی خود مادربرد جایگذاری کنیم، پشت کارت گرافیک قرار دهیم؟ پاسخ به این پرسش ساده است. کارت گرافیک ASUS DUAL RTX 4060Ti SSD مجهز به فنهای Axial-Tech ایسوس است که در عین طول عمر بالا، از خنککنندگی زیادی نیز برخوردار هستند. بدین ترتیب کارت گرافیک در زمان لود بالا مخصوصا گیمنگ سنگین، بسیار خنک میباشد. وجود بک پلیت فلزی پشت کارت به دلیل قدرت بالای فنها همیشه دمای بسیاری پایینی دارد، از این رو به دلیل استفاده از ترمال پد و اتصال کاور هیتسینگ روی اسلات M.2 پشت کارت گرافیک به بک پنل فلزی، دمای کاری SSD از حالتی که روی مادربرد قرار بگیرد، پایینتر خواهد بود. از گذشته تا به حال، یکی از عواملی که همیشه سرعت خواندن و نوشتن SSD ها را تهدید میکرده، بالا رفتن دمای SSD بوده است. بدین ترتیب به دلیل پایینتر بودن دمای SSD زمانی که پشت کارت گرافیک قرار دارد نسبت به زمانی که روی مادربرد قرار میگیرد، سرعت خواندن و نوشتن SSD افت بسیار کمتری را تجربه میکند. این میزان در تستهای انجام گرفته حدود ۴۰ درصد بوده است به طوری که اگر دمای SSD زمانی که روی مادربرد قرار بگیرد، ۵۰ درجه باشد، اگر پشت کارت گرافیک قرار بگیرد، حدودا ۳۰ درجه خواهد بود. از این رو توصیه میشود، زمانی که کارت گرافیک ASUS DUAL RTX 4060Ti SSD را تهیه کردید، حتما SSD را پشت کارت گرافیک قرار دهید تا بیشترین عملکرد را با کمترین انرژی تجربه کنید.
مثل همیشه ایسوس با فناوری جدید پا به عرصه نیاز کاربران گذاشته و سعی دارد فناوری جدیدی وارد زندگی کاربر نماید. این کارت گرافیک جذاب با فناوری جدید را به زودی و با گارانتی اصلی در بازار خواهیم داشت.
پر بحثترینها
- اینترگلکتیک، کانکورد، ناتی داگ؛ در اتاق فکر سونی چه میگذرد؟
- گزارش: طراحی سختافزار پلی استیشن ۶ برخلاف نسل بعدی ایکس باکس، به پایان رسید
- حساب توییتر پلی استیشن باعث ترند شدن دوباره Bloodborne Remake شده است
- یوشیدا: Horizon Forbidden West در حد انتظارم نفروخت
- یوشیدا: اگر خواهان بازی های انحصاری جدید PS5 هستید، بهتر است از ریمسترها حمایت کنید
- شایعه: اطلاعات فاش شده از GTA 6 توسط کاربری که ادعا میکند چندین ساعت از گیمپلی را دیده است
نظرات
بدون پیچ گوشتی 😐
یک کلمه بگید برای افراد تنبل
نوشته شده کارت گرافیک در زمان لود بالا خنک میباشد. تا اونجایی که من میدونم میانگین دمای برد گرافیک در زمان لود به حدود ۶۵درجه سانتی گراد میرسه ،اونم تو کارت هایی که از تراشه میان رده استفاده شده،اونوقت چجوری ssd رو روی اون برد میذارن که خنک بمونه ،چون ssd مخصوصا از نوعnvmeبسیار حساس به دما هستن و عمرشون شدیدا کاهش پیدا میکنه.نمیدونم شاید طوری مهندسی شده که فکر اونجاشو کردن،ولی من ترجیح میدم ssd روی مین برد باشه تا گرافیک!!!
الان این حافظه گرافیک محسوب میشه یا نه میتونیم ssd m2 رو بجای مادربرد روی گرافیک نصب و استفاده کنیم؟
این گرافیک، اسلات جدیدی برای SSD M.2 باز میکنه. یعنی اگر مادربورد به صورت پیشفرض اسلات M.2 را نداشت، میشه از طریق این کارت گرافیک حافظه M.2 را بهش متصل کرد.
به عبارت دیگه ربطی به حافظه گرافیک (VRAM) نداره و به شکل حافظه ذخیرهسازی استفاده میشه.
پرچم ایسوس همیشه بالاست
ایسوس همیشه کاراش عالی بوده اینم روش ولی ای کاش میشد از ssd روی کارت گرافیک بعنوان vram استفاده کرد
یکی از بدی های کارت گرافیک های دو فنه اینه که زود تر داغ میکنن و قدرت در نتیجه کمتری دارن معمولا هم مناسب کارای سنگین گرافیکی نیستن.
نکته عجیب.
دستگاه خنکه. باشه قبول. ایا تا اخر عمر فن ها همین کارایی رو دارن؟
ما چیزی به اسم گرد و قبار داریم که کارایی فن رو پایین میاره.
پس رسما یه ریسک بزرگه که حافظه اونحا قرار بگیره.
مسئله مهمتر اینکه ما میخوایم از تکنولوژی استفاده کنیم کمی سرعت بالاتر بره بعد یه مدت اگه هارد از دست نره هنگ های طولانی مدت به خاطر افت کارایی هارد و تاثیر دما روی هارد رو شاهد هستیم.
مسئله سال اول و دوم استفاده نیست. مسئله تو طولانی مدت و تاثیر گرما گرد و قبار و زمانه.
قبلا یه طرح دیده بودم(نمیدونم مفهومی بود یا به تولیدم رسید)یه کارت درست کرده بودن مثل کارت گرافیک ولی میشد فن هاشو باز کرد و زیرش کلی درگاه M.2 داشت ولی مشکلش این بود که دچار کندی در انتقال داده میشد چون داده های متفاوت زیادی رو منتقل میکرد فکر کنم این اون مشکلاتو نداشته باشه